Jangan perasan la jadi blogger popular !!

by - Ogos 21, 2011

 

Orang kata aku popular , aku nafikan .. Orang kata aku antara top blogger , aku tak berminat .. Apa yang aku minat ialah apa yang aku nak buktikan pada mereka .. Tu jer.. Buktikan bahawa aku bukan sekadar bermain dalam dunia blog ni walaupun entri aku ni dikatakan merepek .. Mungkin benar kot entri aku merepek .. Dalam 100 entri aku dia baca 1 jer.. terus kata merepek .. Hehehe ..

Ada sesetengah blogger , yang cuma aktif di FACEBOOK tapi di blog , '0' ... dah cukup perasan menganggap diri dia tu blogger popular.. Siap boleh berlagak ngan blogger blogger lain ! Haishh.. kebudak-budakan sungguh ... Tak baik gitu ..

Best part , siap boleh 'tembak' orang lain ! Tapi bagus gak kan ? Kita boleh tau sapa yang simpan sama perasan dengan mereka tu .. Dari situ , kita boleh waspada dengan mereka mereka yang senantiasa tidak senang dengan kejayaan orang lain .. Sedangkan mereka patut berusaha untuk berjaya tetapi semakin menjatuhkan diri sendiri ..

Bab blogger popular ni , ianya cuma satu gelaran yang sangat menyusahkan hidup .. Kalau yang kuat 'perasan' , maka terbawak bawak la dalam kehidupan realiti mahupun maya .. Seolah olah berjalan atas carpet merah ! Padahal yang kenal tu kawan kawan dia yang ada dalam FB dia tu jer .. Tu pon boleh dibilang ..

Aku bukan nak kata aku popular ! MAAF ! Aku sedar diri ! Aku tak popular langsung ! Cuma nak pesan kat rakan rakan blogger yang punya niat menjadikan blog ini satu medan penulisan , biarlah popular kerana penulisan kita dan bukannya popular disebabkan bikin huru hara di dunia maya !

You May Also Like

24 comments

  1. setiap manusia ada pra-sangka buruknya terhadap orang lain...

    BalasPadam
  2. suka abg ben yg sntiasa merendah diri. manusia memang x lari dr ingin menjadi yg terbaik, tetapi salah sesetengah org yg TERPAKSA menjatuhkan org lain untuk meninggikan dirinya tanpa sedar betapa jahil perbuatan nya itu. marilah sama2 kita sentiasa mengingati, tiada yg lebih tinggi banding daripadaNya.

    BalasPadam
  3. abg ben, chillex lah. ni kan bulan puasa. biarkan aje mereka tu. mereka tu kalau belum dikenali memang begitu tapi cuba kalau nama mereka tu naik sikit, wah bukan main lagi kan. abaikan je lah mereka2 yang macam tu ye :)

    BalasPadam
  4. Salam,

    segalanya adalah Lubuk Khayal. ya, ia memang mengkhayalkan

    Lubuk Khayal - Teruna dan Dara

    BalasPadam
  5. setuju........
    ben sentiasa merendah diri...

    dan ayu selalu pupuk diri supaya selalu menjadi seperti kamu

    BalasPadam
  6. dia saja nak wat hal..nak ambik perhatian tu...;d

    BalasPadam
  7. dah tau dah, up je cerita pasal BEN ASHAARI berduyun2 yg komen tambah garam tambah ajinamoto... secara x langsung boleh popularkan diri sendiri, kes amik kesempatan lah tu, very the "terdesak"...

    biasalah tu ben... dari 100% kejayaan kita orang akan tanya 10% je rahsia kejayaan, (itupun klu ada org nak tanyalah... most of them tau mengutuk je) tapi yang 90% kegagalan kita sebelum berjaya tu orang tak tanya pun padahal itu lagi lebih encourage kita untuk berjaya... setuju tak ben?

    BalasPadam
  8. Err. Macam tahu je siapa geng yg berkenaan. Kalau betul lah apa yg difikiran. LOL

    BalasPadam
  9. Aha..betul3..Cik Ice setuju :)

    BalasPadam
  10. jadi blog suam2 kuku pon kadang2 org condem..

    better down to earth ja... :D

    BalasPadam
  11. setuju2....huhuhu ada gak yg perasan popular ek...

    jangan biarkan diri popular dengan mende2 mengarut

    BalasPadam
  12. hahaha biase2..
    maknusia an... berbagai2...

    BalasPadam
  13. dan janganlah jadi popular hanya kerana suka menghentam blogger lain..huhu

    BalasPadam
  14. setuju gak ngan ibu gebu ... manusia nie abg ben kalau kita wat kebaikan x pernah nak nampak ... wat lah byk mana pown kebaikan... dikatakan ada niat lain lah apa lah ... bila kita wat salah sekali jer ... tak yah suruh tgk dia nampak jer ... berhamburlah ayat2 utk mengata kita ...

    bukan nk suruh memuji bila buat baik ... cuma nak minta pandanglah perbuatan seseorang dgn mata hati ... bukan mata BULAT ... kan abg ben kan ... kan ...

    BalasPadam
  15. haha..bodoh punya olang ma.. org nak berblog..dia pun nak berblog..tak ke mana pun follower beribu bukan boleh masuk kubur.. tak guna pun jadi popular.. kelak gambar korang jugak di makan tapak kasut..

    baik hidup biase jah.. bersederhana dalam perbuatan itu sunnah..

    BalasPadam
  16. biar la diorg nk ckp ape,kta bt je hal kta..org dgki ni bnyk kerenah..

    BalasPadam
  17. manusia mmg xsempurnakan.... sikit banyak pun mesti ada phd tu.... minta jauh diri sdiri... dlm apa bidang pun mesti ada y xleh duk klu ada rakan hebat dr dia...

    penyakit ssh nk ubat ni penyakit hati... krn jeles sanggup maki hamun, perli kt fb... mcm2...

    xpe la BA semua tu mungkin akan buat BA lg berjaya....

    BalasPadam
  18. setuju ngan abg part kat fb je popular tapi blog '0' , susah kalau diri rasa hebat ni .. padahal ramai lagi yg lebih hebat tapi low profile je , tak menunjuk n tak buat ayat mcm lah dia tu bagus sgt hurmm ..

    bored ~
    like this entry ..

    BalasPadam
  19. setujuuuuuuuuuuuuuuuu!!! ramai org tanya kenapa alya takde gambar..bagi alya, alya nak org tgk penulisan bukan paras rupaa..sobb sobbbb :(

    BalasPadam
  20. huhuhuhu
    aiii..pantang owg naik.mesti la macam2 kuo ye...hayooo
    betol! mahu berjaya dalam penulisan..huhuhu

    BalasPadam
  21. hmm teringat saya pernah buat entry kutuk sebuah blog ni. Hehe tapi kutuk2 manja je. Dapat persetujuan dari tuan blognya, suka sama suka puya kutuk hehe.

    BalasPadam
  22. Ben, saya dah dapat kesan dah siapa yang talam dua muka yang diantara follower Ben ni. Sabar jelah dgn diorang ni..

    BalasPadam