Potong kaki ...

by - Ogos 28, 2011

 

Arghh.. terkejut aku .. Insaf seketika tadi ..

" Kau tak tau ke yang ayah aku dah kena potong kaki akibat kencing manis ? "

Astagfirullah al a'zim .. Ayah dia tu , aku mmg rapat.. Dari kecik lagi aku dok melepak kat rumah dia .. Kawan aku ni mmg kawan baik aku dari sekolah menengah .. Gaduh camana pon , esok lusa baik balik ..

" Haish.. bila ?? " . Aku terkejut ..

" Lama dah ... "  . Dia jawab..

Ayah kawan aku ni , mmg smart gila .. Haa.. ada kena mengena ngan Salleh Yakob menurut kawan aku . Dia kata SY tu pakcik dia .. Mmg jenis mulut maniss .. Member aku ni pon sama la.. Kira awek cair la kalau borak ngan dia .. hahaha..

Jadi aku set ngan dia , raya kedua nanti aku nak ke rumah dia .. Nak ziarah ayah dia dan beraya sekali .. hurm... sian pulak aku dengar .. Tak sangka betul ..

Itulah .. dalam diam tak diam.. macam macam perkara boleh berlaku pada kita .. Bayangkan hidup kita ni penuh dengan dengki khianat ? Nasib baik la kawan ayah aku tu kaki masjid .. Jauh sekali nak umpat mengumpat.. Kaki baca  Al-Quran .. tu pasal muka jernih jer.. Cuma tu je la.. dah nasibnya begitu..

Kita lak camana ? Aku terang terang dah ada darah tinggi .. Hehe.. Kau ?

You May Also Like

13 comments

  1. org darah tinggi kne makan byk gula2...biar ati tenang2 jer,kalu marah x r darah naik melangit..kalo boleh mkn cabury r..hehe

    BalasPadam
  2. serun plak bla cerita psal potong kaki

    BalasPadam
  3. tu lah,.. zaman skang ni budak2 pun dah ada kencing manis,.. camaner tu..haish..

    BalasPadam
  4. kalau order kat mamak tu selalu-selalu lah pesan yg kurang manis... kalau bancuh2 air pun sama jugak seeloknya kurang-kurangkan lah gula...

    jemput baca entry latest saya...
    SUSU KU dan DOT DOT DOT

    BalasPadam
  5. seram dgr..remaja pun leh kena potong kaki ke?x kowt..org yang dh tua je kowt kan..

    BalasPadam
  6. Manusia memang macam2 ragam... busuk hati. takleh tengok org senang.

    http://engkusofea.blogspot.cok

    BalasPadam
  7. potong kaki?? x mo.. x mo.. ptong kuku pun x snggup macam mana nak ptong kaki ;)

    *kite ptong kuku lah. ;D

    BalasPadam
  8. hurm..ayah saya pon dah kena potong kaki bcoz of diabetes...atas lutut jugak lah kena potong..skrang dah tak boleh wat pape..law nak mandi o whatsoeva,,tnage prmpuan yg dgunakan utk angkat ke wheelchair coz takde abg pon,cume ade adik laki (bongsu) je..tu pon baru 12tahun..kdg2 ayah sy rase regret jgk coz tak jge btol2 b4 diptong,law tak,xde jd mcm ni..tp nak wat cmne dh..skrg kna jg mkan n evry twice a month kna b'ulang ke hosp. utk wat dialysis kidney..soo..yg lain.be carefull with what u eat k? ^___^

    BalasPadam
  9. pakcik saya kena potong kedua-dua belah kaki

    BalasPadam
  10. family saya keturunan kencing manis? :( em kadang2 x mkn gula sgt pun jd jugak penyakit tu. so mmg kena kurangkan gila gula. :/ argh, nikmat gula..

    BalasPadam
  11. salam, just nak berkongsi, bagi yg ada masalah kencing manis kritikal yg sampai nk potong-potong bahagian kaki atau sebagainya...sy syorkan jgn buat dulu sebab masih ada lagi jln agar tidak dipotong.....nak tahu lebih lanjut boleh masuk www.produksne.com.my

    BalasPadam