Berkat tak tinggalkan jejak di blog orang lain !

by - Ogos 25, 2011



image
Cerita sebenar , korang leh baca di blog Fiq Fikri ..

Mereka yang mengenali aku , tahu betapa aku takkan tinggalkan jejak di shoutbox .. Kali pertama aku mencubanya , aku tau sapa sapa boleh menyamar jadi 'kita' .. Bayangkan jika aku ini seorang yang gemar meninggalkan jejak di sana ? Tu.. atas tu.. contoh dah.. Aku tak tau manusia mana yang tak tau hukum hakam bab agama bila cuba menabur fitnah ..
Sama gak bab komen di blog .. Bukanlah aku malas atau mencari alasan  tapi aku tau ramai tak suka aku ( tak tau punca apa.. aku bukan ahli UMNO atau PAS .. jauh sekali DAP ) .. Tapi tak kisah lah.. hak mereka .. Jangan lupa , sekali kita membenci orang , 10 kali orang membenci kita .. :) 
Sambung.. aku tau ramai tak suka aku sbb tu aku kurang komen di blog rakan kecuali aku dipelawa.. Maksudnya dia ajak aku singgah la.. Bila aku masuk , aku baca .. kalau kena gaya ngan aku , aku komen.. kalau tak.. aku sekadar baca jer .. :)  , maaf yer ..
Terlalu banyak tinggal jejak pon akan membahayakan kita satu hari nanti.. Hari ni mungkin tidak .. Tapi sapa tau akan datang ? Contoh dah ada kan ? Itu bukan kali pertama.. Syukur , alhamdulillah .. Fiq tidak melatah dan tau akan aktiviti aku di blog yang mana aku takkan komen di shoutbox ..
Buat mereka yang ada shoutbox , hati hati je la yer .. kalau ada kembar aku tapi  lain mak lain bapak lain dna lain hati lain niat ni singgah kat blog korang yer ., sahih bukan aku ..

:)

You May Also Like

52 comments

  1. ada yg x puas atie tu...sabau jerlah en ben. orang sabau ni selalu menang..

    BalasPadam
  2. tgh bln puasa ni pun nk fitnah lg....hurm..

    slmt lah blog sy pun xde chatbox..

    BalasPadam
  3. sabar yea bro ben ..:)
    Allah Maha Mengetahui ape yang umat2Nya buat ..

    BalasPadam
  4. dh terjah dh blog die smlm...
    sian sian sian...

    BalasPadam
  5. sian abg ben
    buln2 puasa cmnie org yg teraniaya doa termkbul
    byk btol abg ben kene bln2 pose cmnie pon de dgki2 lg

    BalasPadam
  6. tuh la.. aritu "fatin Liyana" komen di shoutbox kite. HAHA. dah sah2 la bukan blog kite xpemes pon. ;)

    sabo je la abg ben :)

    BalasPadam
  7. Hmm,betul jugak kan.. =..="

    BalasPadam
  8. ishhh.. bahaya ni.. kita tak tau hati manusia lain.. huhu

    BalasPadam
  9. oang macam ni pown ade.. :)

    mental!

    BalasPadam
  10. macam2 cara dorang ni ek nak jatuh kan orang..haish..

    BalasPadam
  11. adei, camni pon ada ke?? sabar je lah...

    BalasPadam
  12. btol lah abg ben..dh jd gini hope dpt bukak mata haters yg xphm knp xtggl jejak kt shoutbox tu..bln pose ni doa mudah dimakbulkan..doa je lah org ni insap serta merta..mtk maaf secara terbuka lbh afdal =)

    BalasPadam
  13. dah boleh menyamar rupanya..aku tak alert pun bende ni..hahhah

    entri last:
    http://adrianaizat.blogspot.com/2011/08/aku-pun-minat-lagu-korea.html

    BalasPadam
  14. salam..

    banyak pahala hang dapat posa tahun nih ben...

    sebab banyak jer tohmahan...

    cemburunya aku...hehehehehe

    BalasPadam
  15. x heran dah kalo nmpk kt shoutbox cmtu..

    sbb dah knal sgt ngan abg ben yg x tingalkan jejak merata tmpat.. kan ? :)

    BalasPadam
  16. sabo jerk lah beb...aku tau kau mana ada wat mcm tu ....sebab kau pun bz nak g ke blog2 lain..kan2.lg2 lah blog mcm aku..tapi aku tak kisah yg penting aku dapat manfaat walaupun kau tak datg blog aku tapi aku rajin gak ikut blog kau dan segmen yg kau buat....

    BalasPadam
  17. kejam gila bulan2 puasa aniaya orang. alhamdulillah pahala puasa dia semua dapat kat ben. tp puasa ke dia kalau buat camtu? wallahualam. =='

    BalasPadam
  18. giler takde keje diaorg ni....bulan2 puasa pun nk wt jahat kat org jugak kn....

    BalasPadam
  19. dah baca dah kat blog fikri . YaAllah .. Kenapa la ramai sgt yg dengki . Sengaja nak pecahbelahkan persahabatan sesama blogger.

    Byk dugaan abgben dpt bulan ramadhan ni.... Tabahkan diri abgben !

    BalasPadam
  20. mcm2 org sekang nie...aduhai...

    BalasPadam
  21. adat manusia ade je yg dengki.. sabar jela

    BalasPadam
  22. kes berat ni bro ben...
    sedih nyer...

    Jemput ke entry alep..
    PERKARA YG SERING BERLAKU DI AKHIR RAMADHAN..

    BalasPadam
  23. manusia skrg tak hbs2 nak jatuhkan orang lain...kena berjaga-jaga mulai sekarang

    BalasPadam
  24. Siapalah kita untuk membenci orang

    BalasPadam
  25. biasa la tu... ada orng yg PHD.. so kena la paham2..

    Eh, bro.. singgah la blog aku yer.. haha

    BalasPadam
  26. lebih bagus buka posa je orang cam tu -..-'

    BalasPadam
  27. suka suka dia je kan. sabar je lah, bila nama dah banyak disebut memang ada saja yang tak puas hati. dah pada dasarnya manusia, takkan lepas dari Ph.D punya. :)

    BalasPadam
  28. sape tau lagu sheila majid ni,. ni lirik nye sket2,..
    Tiada yg dapat lari dari masaalah diri,
    hadapilah dengan tenang,
    tiap cabaran yg datang
    hidup ini usah persiakan,.
    begitu berharga kehidupan ini,
    bagi mereka yg tahu menghargai,.
    mengapa terdorong oleh perasaan,
    kalau turutkan hati diri menjadi korban,..
    jom terjah ke blog saye ade pelbagai informasi terkini dari dalam dan luar negara,.. berita hangat lagi sengsasi menanti pembaca2 semua,.

    BalasPadam
  29. wahh sampai ke tahap tu eh... huhu, apapun tgk ayat dan style dah tahu tu bukan en ben...

    BalasPadam
  30. knp masih ada lagi orang yg bersikap iri hati sesama insan? aneh kan -,-

    anyways, beware always with people yg mempunyai hasad dengki ya. take care!

    BalasPadam
  31. abg ben sabar ye. diorang jealous tuu sebab diorang tak se HOT abg ben n budak geek tu.
    dugaan ni, sabar ye. :)
    eh eh ,jemput laa singgah blog yang tak seberapa tuu ha. saya suka kalau abg ben follow sekali. HEHE.

    BalasPadam
  32. uishh.. menyamar pulak dah.. jahat betul ! !

    BalasPadam
  33. hye abang ben..hhe

    http://bclakadiba.blogspot.com/2011/08/info-sihat-berpuasalah.html

    BalasPadam
  34. syuzi rase la kan... mamat yg gune name abg ben tu JELES dengan keFAMOUSan abg ben & JELES dengan keSYOMELan Fiq.. tu psl die buat camtu... hahahaha...

    BalasPadam
  35. huk aloh...segedik2 papa bennn ponnn dia tak cakap orang lain gedik..opsss~ ahahahah~ :p

    BalasPadam
  36. sekor lagi setan terlepas..adoi..apo nak di kato..sabo jelah..pahala puasa banyak encek beng dapat tahun ni..hehe

    BalasPadam
  37. x habis2 orang nak dengki dgn ci ben nie?? popular sgt ke en Ben nie smpai orng nyanmar jadi en ben..hehehe

    BalasPadam
  38. owh.....ben ashaari yang komen di blog gua aritu org lain la ek...=)


    takda la gurau jer.., boleh beza komen org matang dan tak matang..


    gua pasti,pasti ada haters ben dtg baca entri ini dan baca pengomen di sini..


    hahahahah

    BalasPadam
  39. kesian en BA.. dah lah banyak org dengki, siap ada yang menabur fitnah jahat lagi..
    napa lah ada jenis manusia yang macam ni.. tak senang tgok kejayaan org lain..

    BalasPadam
  40. abang ! sabar tau ! orang dengki dengan kita memang macam tu, yang bagusnya abang, abang tak cepat melatah (: good ! kalau orang lain agaknya dah mengutuk mencarut bagai kat orang tu kan. bulan puasa pulak tu abang. sabar ye (:

    BalasPadam
  41. tak tahu kisah gak bende2 macam ni boleh berlaku....
    Takut gak..tapi gua belum terkenal tak per...hehehhehe

    BalasPadam
  42. I pernah gak 'menyamar' sebagai Ben Ashaari kat Shoutbox BIK, SSS dan saper lagi sorang tuh... dah lupa dah... tapi itu cuma gurauan semata-mata. Tetiba terasa gatal mah... Hehe...


    Terbaru dari Logokoko:

    [13SX] Ketiak

    [U] Amoi comel

    [U] Kentut durian

    BalasPadam
  43. bulan puasa nak tabur fitnah..nama pun manusia!Selalu suka mengaibkan org..time-2 puasa nie pown nak...haish!Nauzubillah...

    BalasPadam
  44. bahayanya....boleg gaduh sesama sendiri....erm

    BalasPadam
  45. ngok ngek ehh -_-" agak agak lha. nmpak sgt bdk tu mcm tak berapa kembang otaknya coz xsiasat trlebih dhulu pkmbgn bro ben. hee. otak mane ntah -_-"

    BalasPadam
  46. susahnya jadi ben. macam2 org buat nk jatuhkan lagi. sabar ye ben. tepis je semua.

    BalasPadam
  47. Beringat selalulah ye wahai orang yang suka tabur fitnah ni..balasan nya tetap ada suatu hari nanti

    BalasPadam
  48. Blogwalking

    Visit me back ;)

    Hudakassim.blogspot.com

    BalasPadam