Maaf , zahir dan batin dari BENASHAARI.COM

by - Ogos 24, 2011

 

:) Entah , hari ni aku suka senyum lak.. agaknya sebab banyak pahala disumbangkan kepada aku kot .. Terima kasih ..

Kenapa aku minta maaf ? Mudah jer .. Entri ari ni agak masam masam manis skit la buat pembaca .. Kesilapan aku iaitu terlatah skit jap tadi..

Ini bukan kali pertama aku kena perjelaskan isu yang sama .. Tiap tahun menda yang sama .. Lepas rileks sat , maka ok la skit .. hehehe..

Ok.. entri entri yang sebelum ni aku amik keputusan untuk delete je .. Aku malas nk jadi budak budak .. Tak matang gitu .. Kenapa aku nak kena ikut telunjuk diorg kan ? Bukan blog diorng pon ! Aku tak usik blog diorg , diorng sibuk sibuk lak perintah aku suruh buat itu ini.. Apa hal ? Blog diorng macam dah betul sangatkah ?

Bukan tak leh terima pendapat , boleh.. tapi biarlah berasas .. Takat dok kata gitu gitu jer , muak dah .. Sedangkan ada berpuluh komen kata sebaliknya .. Yang kata tu lak jenis sekali join pastu nak 'popular' terus atau nak harapkan kunjungan balas.. Ingat aku ADUN ke ? Sampai ada yang ungkit macam macam la..

OK tutup cerita tu.. AKU AKAN TETAP BERSEGMEN ... Bagaimana dan apa bentuknya bergantung pada keadaan semasa .. Ok ? Ada yang menangis ? Rileks..

SELAMAT HARI RAYA .. MAAF ZAHIR DAN BATIN .. Tak sempat nak amik gambar .. Tak beli baju baru .. Jimat untuk ..hehehe.. korang tau la apa kan..

Tolong KLIK LIKE BANYAK BANYAK.. Ada orang suka menilai dari SITU ..

You May Also Like

51 comments

  1. terbaekk!!! sokong anda :)
    komen ku yg berjela td pn kena delete la T_T .hehehe

    BalasPadam
  2. haha bagus abg ben.. kami akan sokong anda beramai2 ye..

    selaat hari raya jugak mahap jahey baten yaaa.a...

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. terbaik bro..jangan hiraukan cakap2 kat luar sane..kitorg always support ben ashaari..;)selamat hari raya;)

    BalasPadam
  5. hehehe... kte hidup ni sntiasa bermaaf maafan... sntiasa maafkan org..

    :D

    kalu balik kelate meh la rumoh :D

    BalasPadam
  6. Yeah... Ada lagi segmen...
    terima kasih sebab tolong naikkan pageview dalam satu malam melalui segmen..
    bagi saya pengalaman ini sangat menarik...^^

    http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/08/dashatnyetak-sangka.html

    BalasPadam
  7. mari kita saling bermaafan...^^

    BalasPadam
  8. yeahhh! cenggitu lah abg ben. segmen abg ben dpt sambutan per...?

    BalasPadam
  9. wah, cayalah en. BA... macam tu lah... jangan d layan semua pengkritik2 tu.. watpa nak ikut telunjuk dorg kan..

    segmen BA la kami2 dapat bersatu, berkumpul dan berkenalan dengan semua blogger2 serata negara.. keep it up.. (",)

    BalasPadam
  10. yes berjaya.... :)
    cakap dlm cakap luar mmg kencang...
    hang mmg terbaik, kejap cakap xnak, kejap cakap nak...
    all the best bro....

    last2 kena block...terbaik...

    BalasPadam
  11. "AKU AKAN TETAP BERSEGMEN"

    yesszzzaaa...pasti dapat sokongan ramai.caya la bro!!!

    BalasPadam
  12. apa pun, itulah cabaran... Sifu ben dah berjaya mengatasinya dgn entri yang ini.. senyum selalu ye

    BalasPadam
  13. bang nak request segmen cerita di aidilfitri,. mesti ramai yg akan join nyer,..

    BalasPadam
  14. tak payah nak sentap2.. wat tak tahu je.. ;) dia tak suka tapi orang lain suke..


    selamat hari raya aidilfitri.. ;)

    BalasPadam
  15. ha camni la bro...hahaha...nk raya neh...x sbq dah...

    BalasPadam
  16. Pohon maaf dari Ben dan Azila juga..

    *psstt! Azila nyer blog 'sonyap' yo! Asal jengah, 'Juadah berbuka hari kedua' hik3

    BalasPadam
  17. saya memang respek abg ben!
    walaupun marah pada mulanya tapi tetap akan minta maaf pada akhirnya..


    sukaaaaaa...segmen tetap ada!

    SELAMAT HARI RAYA!

    BalasPadam
  18. YEaaaaaa, esok raya, eh silap, yeaaa teruskan bersegmen, bagusla :D mmg betul setiap apa2 yg kita buat, ada pro n cons. Tapi kalau lebih berpihak kepada pro, y not teruskan,kan? Bagus2. Btw BA memang sebenarnya banyak tolong bukan setakat newbie, tapi byk2 bie(blog) lagi. And tq sudi follow sy, sangat seronok dan terharu, siap buat sebagai WW(rabu kedu) lagi.. :D

    http://syafiqasmart.blogspot.com/2011/08/6-rabu-kedu.html

    Salam ramadhan. TQ

    BalasPadam
  19. Salam syawal abg ben..suka join segmen yang di anjur..meriahkan..tak elok delete entri, nanti link blog jadi crowl eror 404 not found..kesempatan ni minta ampun maaf bebanyak.

    BalasPadam
  20. chayooookk abg ben...teruskan segmen abg ben ok!! selamat hari raya jugak...

    BalasPadam
  21. hahaha... keep it up bro... teruskan segmen2 santai ko tu... si dia tu tau tuding jari jek & cari benda negatif... kalo nak ilmiah sgt, buat laa segmen ilmiah sendiri... yg respek sket, dia tak jadi cik anon jek... yg lain cakap2 tu, takde asas pun...

    BalasPadam
  22. alamak sy terlepas cter hot kt blog BA neyh ke...umang aii..sodeyh lak ai... papepon, slmt ari ryo!

    BalasPadam
  23. yey..that ben ashaari..tahniah bro..

    BalasPadam
  24. cenggitu la ben..
    buat donno suda.
    anyways selamt hari raya in advance.

    BalasPadam
  25. hahahaha bang ben bukan ADUN :D

    BalasPadam
  26. Wow. Setiap orang yang cakap tu,ada benarnya. Bukan kita seorang yang betul 100%. Do consider what other people may say. It is for the good sake of you.

    Dan sebagai orang yang berpengaruh,setiap apa yang kau buat pun,mempengaruhi orang ramai. Sedar atau tidak,terpulang. But this is reality.

    People kat bawah ni sangat sangat merasai,dan melihat sendiri macam mana.


    Please,I believe that you are already matured enough to think about what the other people may say,to think what is good for all the people.

    But you are actually not. You are just being old. Not matured. Taknak jadi budak budak,taknak jadi tak matang,but a simple thing also you can not think wisely.

    We do not care about you in the first place. But we care about the young bloggers who are affected by you. You have a great influence towards these Malaysian Young Bloggers. That is why certain people persoalkan.

    If you are spreading right things to the people,then it doesnt matter. We support anyway if you are doing so.

    You are a career man. A career man should able to see the big picture. Do consider about what they may say,wisely.

    BalasPadam
  27. Adun? he..he.. maaf zahir batin lah ben

    BalasPadam
  28. en ben,izinkan saya memberi sedikit kata2...
    dengki hanya dimiliki orang yang berjiwa rendah dan sifat itu mendorongnya berangan-angan kosong untuk mendapatkan kenikmatan yang dimiliki orang lain. hidup adalah sebuah karya seni. kita melukisnya melalui tindakan, fikiran, dan kata-kata,dan sy percaya,itulah yg en ben buat selama ini. lagipun, tujuan en ben hanyalah bersantai rite?
    ialah..kadang2 hati terluka dengan kata2 org yang negatif terhadap kita, anggapkan saja ia umpama angin yg lalu. yg penting, ramai lg yg suka penulisan en ben.

    akhir kata, suka saya petik kata2 ini buat en ben...Memaafkn itu indah..Memaafkan itu sedekah..Memaafkn itu mengundang Maghfirah-Nya..Memaafkan itu mengundang Rahmah-Nya..Memaafkan itu nikmat..Memaafkn itu melapangkan perasaan..Memaafkan itu melapangkan kesusahan..Memaafkan itu membuka pintu2 cinta..Memaafkan itu membuka pintu2 dunia..Memaafkan itu membuka pintu2 bahagia...marilah memohon maaf dan belajar memaafkan..selamat hari raya dan selamat menyambut kemerdekaan...tq..

    BalasPadam
  29. buat taktahu je lah abg ben..mulut orang memang kita x boleh nak tutup..
    buat apa yang kita rasa terbaik dan mampu bagi manfaat kpd dri kita dan org lain..
    n selamat hari raya..maaf zahir batin too =)

    BalasPadam
  30. terbaik bro...jgn dgr cakap si bloger perasan 2

    notis yg unik

    BalasPadam
  31. salam ben..

    sama la aku...

    maaf zahir batin walaupun baru jer kenal blog hang nih...


    selamat hari raya...

    tgk wordless wednesday aku hehehehe

    BalasPadam
  32. @Kucing Serius. kucing kucing .. utk berkata kata mmg mudah .. aku pon boleh keluarkan kata kata indah .. tapi cuba la buat .. sekurang kurangnya aku ada inisiatif ..

    id pon menyamar... selamat bukan ?

    BalasPadam
  33. haha..jangan risau la.cukuplah..tak payah pikir benda macam tu..

    yg penting kita blogging utk kepuasan diri kita.. haha..

    BalasPadam
  34. Cuba lah buat what? Kata kata indah? What is this?

    No,actually what are you thinking? Still,cant you accept reality?

    Even someone's comment pun kat atas tu tadi,you ada delete kan? ;)

    Consider what he said just now. That's our point.

    Id menyamar? That's so Melayu. Come on,we are talking about this matter. Not about my ID nor your ID.

    Please. Our intentions are good. Just do consider. I am not ur hater. I am not ur supporter.

    Just voicing out the best for the good sake of the people.

    BalasPadam
  35. kata bukan sebarang kata bang.
    kenapa dibilang kata tiada asas.
    sedang diri ini juga merasa sama.
    ah.
    penat rasanya mengarang kalam.
    apalah daya kami mengganggu si luncai.
    kira si luncai teguh dengan labunya.
    bukan niat mahu khianat.
    sikit pun tidak.

    selamat berpuasa =)

    BalasPadam
  36. pergi pasar nak beli bunga raya
    tetiba terbeli ikan patin
    abang ben,selamat hari raya
    maaf zahir dan batin

    hehehe..pantun ciptaan sendiri..*_*

    BalasPadam
  37. yeahh... ada segmen lg... bgs la BA ni... whatever kami semua tetap sokong...

    maaf dipinta jg buat semua walaupun xpernah kenal... hehehe

    BalasPadam
  38. singgah cini

    http://fatinahjaafar.blogspot.com/2011/08/my-first-contest-cerpen-terbaik.html

    BalasPadam
  39. singgah cini

    http://fatinahjaafar.blogspot.com/2011/08/my-first-contest-cerpen-terbaik.html

    BalasPadam
  40. A million apologies if there are any mistakes in my penyampaian,or if any of my wrongdoings do hurt or such. Honestly. Just do consider what other people may say.

    Selamat Hari Raya,Maaf Zahir dan Batin. Happy blogging :)

    BalasPadam
  41. hehehehehe... Chiayok!! Chiayok!!

    BalasPadam
  42. Biarlah guruh berdentum dan kilat sabung menyabung, berhenti buat segmen jangan sekali.Karang sis nak join segmen sape?
    Selamat Hari Raya Maaf zahir batin.

    BalasPadam
  43. memang selalu mengelike entri papa bennn... :p

    BalasPadam
  44. Selamat hari raya maaf zahir dan batin dari MO.. :-)

    BalasPadam
  45. selamat hari ghayo abang bengggggggggg :)

    BalasPadam