Lagi produk diharamkan !

by - Ogos 26, 2011

 

image

Berkuat kuasa hari ini, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan mengharamkan pembekalan dan penjualan bebola agar-agar (seeds growing kits) yang banyak digunakan untuk tanaman pokok hiasan di dalam rumah.

Lanjut > Bharian ..

Haih.. macam macam... Perkara begini sepatutnya boleh difikirkan sendiri .. Janganlah leka.. Jangan dok fikirkan kecantikan sampai boleh mendatangkan kecelakaan .. Ingatlah yang tersayang..

You May Also Like

14 comments

  1. terima kasih atas pengkongsian ben..
    sama2 kita war2kan

    BalasPadam
  2. owh, haram guna..igtkan "haram syar'ie" td...ok2..thanks ben.

    BalasPadam
  3. huhuhu
    betol2..bahaya..
    dapat dek budah..huh! sedap je kang dok kunyah..hayoo
    maceh abg ben! =]

    BalasPadam
  4. aiyoyo..ZZ suke kot main ngan bebola agar2 neh...suke baling kat orang..LOL..btw, thanx abg ben

    BalasPadam
  5. sy dengar dkt radio td...baru ingt nk beli...huhuhu.

    BalasPadam
  6. mcm2 la kan. menda ni mmg dah lama dah ada ni kan... agak bahaya la kalau letak sebarangan...

    BalasPadam
  7. Oh, adik saya ade beli yang seven colour crystal ball tu,(macam dragon ball pulak, ada tujuh bijik kesemuanya, haha). adik2 sy tu bukan ada pokok pun, tapi suka main n panggil bende tu baby crystal. Tapi mmg sentiasa la pantau diorang. Btw thx for the info, mmg bahaya la kalau diorg makan, nauzubillah .

    BalasPadam
  8. agar2 nata tu pun bahaya utk kanak2.. itu mmg confirm makanan.

    BalasPadam
  9. huh..macam2...

    Anyway, Selamat Hari Raya Abg Ben...

    BalasPadam
  10. Mmg eloklah diharamkan....pon baru je dengar berita kat Era tadi... tq for sharing

    Untuk senarai speed trap...tgk sini k
    http://hotkebaya.blogspot.com/2011/08/senarai-speed-trap-sepanjang-musim.html

    BalasPadam
  11. nk buat cane...tnm hydroponic lg bgus!~

    BalasPadam
  12. bnda ni mmg cantik... kalo umah bujang yg confirm xdimasuki kanak2 mmg blh la pakai bnda nie... tdi dgr kt Ikim.FM psl bnda ni... ada jgak produk yg sama tpi jenis petak2 @ cebisan tu..

    BalasPadam
  13. salam...thanks En.Ben bagi info ni kalau x mama pun tak tahu...")

    BalasPadam