Aku benci BEN ASHAARI !

by - Ogos 21, 2011

 

Satu tajuk yang confirm mengundang ramai pembaca tak kira rakan -rakan atau pun haters untuk mengetahui intipati entri tersebut.. Betul tak ? Cara paling mudah untuk menarik trafik .. kan ?

Bayangkan yer.. kita buat begitu atas niat nak buat entri reverse psikologi tetapi fahaman pembaca lain pulak ... Yang datang , turut sama kutuk .. Bangga dapat kawan kawan yang sama 'geng' .. Best ! Best la kan ? Padahal entri tu , maksudnya lain.. Nampak sangat baca dengan hidung .. Kalau diperhatikan entri tu , sebenarnya adalah untuk mengetuk kepala seseorang tetapi jadi lain ..

Ok.. tak kisah la kan .. Tapi nak tanya .. Sapa yang kutip pahala dan sapa yang akan kumpul dosa sekiranya kita buat entri begitu ? Mudah je ? Pahala dan dosa tak nampak .. Sebab tu tersenyum lebar je kita bila melakukannya .. Bagi yang beriman , mereka merasainya .. Sebab itu mereka takut melakukan dosa ...

Orang kata , makin kita berjaya , makin ramai yang membenci .. Hakikat itu perlu kita telan jika ingin berada di kemuncak .. Yang membenci ni , tak tau la kenapa .. Nak kata sbb meluat , apa puncanya ? Nak kata iri hati , pasal apa ? Nak kata cemburu , silalah berusaha.. Buat apa dok tanam sifat negatif tu dalam hati ? Sapa yang sakit kelak ?

Buat mereka yang sememangnya benci atau tak suka secara terang-terangan pada BEN ASHAARI ,  terima kasih .. Anda membuktikan segala usaha yang dilakukan selama ini termasuk SEGMEN yang membawa aku kepada satu identiti yang mana BEN ASHAARIlah pelopornya dan anda terus mempopularkannya ..

Jadilah cam blogger yang bijak.. JAGA URUSAN BLOG SENDIRI !

You May Also Like

20 comments

  1. gulp... sabar bro.. mmg adat manusia ada sifat hasad dengki, iri hati dah saling membenci..:)

    BalasPadam
  2. rileks dulu superben,
    meh bace entry nk santai di hujung minggu dulu. keke


    Cerita santai manja di hujung minggu

    tq

    BalasPadam
  3. apepun orang cakap.. nama ben ashaari tetap di hati..


    selamat berpose abg ben..^^,

    BalasPadam
  4. bawak bersabor bro. orang popular memang dugaan dia macam-macam. Huhu

    BalasPadam
  5. sabar bro.

    saya paling setuju dengan segmen abg ben..abg ben banyak menaikkan blog baru dengan segmen abg ben sendiri.

    BalasPadam
  6. macam kes dulu tu kan papa bennn...adehhh...

    BalasPadam
  7. x bek benci2 owg neh.....tambah2 bulan mulia nih....

    BalasPadam
  8. hahaha...like2...apa la nk benci2 ni..kalo tak suka diam jek dah la...heheheh

    BalasPadam
  9. betol tu..bila dh naik sikit mulah ramai yg PHD..

    sabow je lah

    BalasPadam
  10. cool okeh....tak perlu pkkan kebencian orang sehingga melupakan masih ramai yang sayang...=D

    BalasPadam
  11. mereka benci sebab mereka tidak melihat positif .. asek lihat negatiffff jeeeee ..

    someday meybe kebencian tu jadi sayang .. sabar je lah

    BalasPadam
  12. *terkedu sebab ayat power

    En. Ben, sabar k. bulan puasa pn. Biarkan haters itu. Banyak lagi yg sokong En. Ben sebab bagi kami, blog Ben Ashaari best. :)

    BalasPadam
  13. pandang negative je..yang positive tak pandang. memang lah otak mereng. geheehe

    BalasPadam
  14. entri mr. ben kali ini best dijadikan motivasi kepada blogger baru dan lama +)

    BalasPadam
  15. segment ko bnyk naikkn blogger bru.. klu xde segment2 ni kurang meriah.. huhu

    BalasPadam
  16. abg ben
    tgh marah ke?
    huuuuu..coool ye =]

    BalasPadam
  17. aku benci semua la kalo cmtu..haha
    xde ar,layankan dorang sume xkan sudah..biarkan aje

    BalasPadam
  18. CR tak pnah jmpe blog2 yg benci BA.. But tak taw lah kowt2 mmg ada..

    Apa2 pown, bila ada haters, menandakan kte ada sesuatu yang dia takde.. That's why haters wujud.. =D

    Cik epal mmg bagus bila bab haters2 menyrang belog dia..

    =)

    Happy always..

    BalasPadam
  19. rilex abg..manusia mmg dah lumrah sifat mcm 2..mcm abg ckp kalau xdak iman tu mmg xtakut nk buat dosa..bangga mngutuk orang and bangga ada geng dpt kutuk sama2..sabor jaaa >,<

    BalasPadam
  20. hurmm sebenarnye diaorang jeles bang.. tak pun, diaorang tak tahu nak update apa tapi nak jugak update.. maka 'segmen ben ashaari' jd sasaran.. :)

    BalasPadam