Hanis Zalikha tak pernah komen pon blog aku !

by - Ogos 21, 2011

 

Isu kecil .. Samada Hanis , Fatin mahupun blogger blogger selebriti yang lain tak pernah singgah blog aku dan komen , aku tak pernah nak jadikan isu ..

Aku sedar diri .. Lagi pon ada lebih 200 ribu blog berbahasa Melayu di Malaysia ni .. Mana aku dapat angka ni ? Tah... penah baca kat suratkhabar kot dulu.. Lebih kurang halal la... Jadi , masakan dia nak sedar kewujudan blog aku ni kan ? Apatah lagi nak komen entri aku !

Perkara kecik je la.. Dia tak komen , blog aku tetap ada pembaca.. Apakah pembaca lain tiada nilai harganya dari selebriti selebriti blogger in ? Perghh.. jgn kata gitu ! Pembaca lain ni , punya kekuatan tersendiri ..  Contoh di blog aku , ramai saja di kalangan mereka ni terdiri dari golongan profesional.. Korang je tak tau .. aku tauuu wooo..

Ada kawan blogger di FACEBOOK bertanya pada rakan rakan dia tetapi aku menyedari mengenai pertanyaan dia tu .. " Kenapa aku tak pernah komen entri dia ? Kenapa aku tak balas komen pembaca ? " ..

Aku rasa berkali dah aku buat penjelasan mengenai tu .. Senang cerita la ... Aku balas komen yang benar benar komen atau komen yang berunsur pertanyaan yang mana aku arif untuk menjawabnya .. Jika tidak , akan ada rakan pembaca yang lain sudi menjawabnya ..

Kenapa aku tak komen entri dia ? Camana aku nak komen ?? Bukan satu blogger je singgah kat blog aku sehari ! Setiap minit ,setiap jam.. Kalau aku singgah sahur  setiap entri dan blog , aku kena rebus ngan bini aku woiii.. Nampak sangat aku mengadap laptop ni 24 jam tanpa henti ..

Aku umur 35 tahun dan dah berkahwin .. Bukan bujang dan masih duduk bawah ketiak mak bapak .. Dalam erti kata lain , aku punya tanggungjawab pada keluarga .. Blog adalah sampingan aku .. Ok ? Boleh faham bang ? Dan insyaAllah , tak lama lagi ... ada satu lagi tanggungjawab baru... Silap silap , blog pon leh terkubur !

You May Also Like

47 comments

  1. biasala tu..manusia tak penah puas dengan apa yang ada...selamat menjalankan tanggungjawab :)

    BalasPadam
  2. aku kenal(tahu) salah seorang dari pembaca blog Ben merupakan seorang sasterawan yang aktif di negerinya dan kawan kepada kawan aku (seorang sejarawan yg grup FB nya melebihi 10K ahli) ... pakcik aku seorang usahawan pun baca blog ni sebab aku terperasan dia ada klik like kat page Ben ... :)

    BalasPadam
  3. tak komen entry pun jadi isu?.. alahai.. ciput punya hal.. Janji ada kepuasan dalam penulisan... betul x bro?.. hahah..

    BalasPadam
  4. kali kedua aku mengomen kat sini..dah stuju sangat2.. masing2 ada komitmen,, tapi kalau dah 100 kali orang datang mengomen, sekali mesti kita balas,, ye tak?

    BalasPadam
  5. jangannnnnnnnnnnnnnn!! kalau ada Jr nanti suruh dia berblog jugakk, hahahahaha...ngeeeeeee :D

    BalasPadam
  6. hehehehh takpe kami faham :)

    BalasPadam
  7. betul la tuw,.. orang tanya baru jawab dan jawapan tu betul2 kita pakar kalau x.. kira ajaran sesat plak kan.. yup setuju.. tuw la kawan2 sumer kata mat gebu patut aar 24 jam depan pc sbb bujang,.. mr ben blom ada anak.. cuba dah nanti, rasa2nya ter hupdate cam ni ke..

    BalasPadam
  8. kan...yg lain tak pernah jejak tak kecoh pulak..,

    dan ramai tak tau kekadang kita update autopublish...=)


    yg pasti setiap komen kita akan baca satu persatu dan tersenyum =)

    BalasPadam
  9. Kalau aku singgah sahur setiap entri dan blog , aku kena rebus ngan bini aku woiii..
    haha.suka part ni..

    BalasPadam
  10. pentingkan fmly dlu bru pentingkn blog ya bang ..:P...blog smpingan ja ..^.^

    BalasPadam
  11. ahahaha... betul. dulu masa mula2 selalu saja kurang org komen blog sy. tapi bila banyak dah yang datang mengomen macam penat tangan nak balas kan... ehe

    BalasPadam
  12. Kalau setakat kena rebus ok lagi tu, tak lama sgt kat dalam periuk. Kalau di masak buat rendang cam ne? Mau seminggu Inche Ben tak buat N3 baru. Gegar dunia blogger.

    Dengan lebih dari 17ribu follower.. huh tak terbayang nak menyinggah rumah semuanya...

    BalasPadam
  13. agak-agak ada tak entri yg tanya abg ben macam mana persediaan seorang lelaki sebelum menjadi bapa? apa yg perlu dibuat?

    BalasPadam
  14. tanggungjawab baru..heeeee mesti comel baby abgben nanti kan :)

    BalasPadam
  15. kalo cmtu penat lah mengomen (nada merajuk)..

    ok, ni pertanyaan nye..camne nak reader banyak yang di ura-ura dalam post ni, biar la tiada selebriti yg singgah blog saya pun takpe.

    -http://muazfaris.com

    BalasPadam
  16. paham bro.
    saya pon pernah tanya.
    pasti saya rasa makin jarang kot berblogging..lebihkan masa bersama baby!!.
    nak dodoi baby, nak mandikan baby, nak buat susu untuk baby..heheh.

    lepas ni boleh la upload gambar baby kan abg ben?

    BalasPadam
  17. alaaa...rilek r bro...dorng tu busy gak....bukannya 24 jam ngadap lappy je...blog pun kat M"sia ni pun dah cecah ribu2,belum lagi luar negara nyer...banyak tuuu....penat tau blogwalking ni....
    hehe...jangan marah haaa...jangan majuk2...nanti baby pun kuat majuk gak...mcm bapak dia...:)

    BalasPadam
  18. huuuuu
    cian abg ben kan..
    emm3..xpelah abg ben..yg pntg abg ben terus dgn pendirian abg ben tu..

    BalasPadam
  19. mantap ben..bukan 24 jam nak hadap blog..haha

    BalasPadam
  20. haha..rileks n cool okeh...biasalah manusia kan...lupa sat...walaupun da pernah explain...=p

    BalasPadam
  21. hehe. xpe abg bem. paham paham :))

    BalasPadam
  22. Assalam Ben, saya setuju pendapat Ben, saya pun golongan professional, saya ada blog masakan dan blog saya merupakan tempat mencurah & kongsi resepi walaupun jauh bagaikan langit dengan bumi jika dibandingkan dengan DTS, blog tempat release tension juga selain hobi (lupakan seketika hal-hal pejabat ketika berada di rmah), ada masa kita ngadap laptop.... wakt kerja kita kerja, ada tanggungjawab keluarga... kita laksanakan dulu..

    BalasPadam
  23. laaaaaa abg beng 35 thn?? ingatkn 28thn... *bgga la tu ;)

    x lama lg jaga anak ye abg beng ;p

    BalasPadam
  24. he..he.. sabar ben! kak liza tak amik port pun kalau yg femes tak komen kat blog. dah maklum dah nanti tak jadi kerjalah korang kalau nak layan semua komen. korang pun manusia biasa.. sebaiknya komen general melalui entry aje. Insyaallah mereka akan cuba faham. Kalau tak faham tu bukanlah daya kita nak puaskan hati semua org.

    BalasPadam
  25. kami faham masalah encek beng..hehe..masalah ke..rasanya x kot..itu cara encek beng la..erm..selamat menimang cahayamata..anak sulong ke?

    BalasPadam
  26. keh3...kool bro...orang tak pedulik apa pun yg penting cakap sedap mulut...

    BalasPadam
  27. kann...tapi blog aku "Mak" hanis zalikha komen....tak de aku sibuk punn....koo ada?

    BalasPadam
  28. i think i know why
    sabar je lah abg ben ..
    dah byk dah abg ben jelaskan pasal hal ni , yang baca n paham dia akan simpan .. yang tak paham dia akan terus leret2kan,,

    satu shj , kita xmmpu nak puaskan hati sume org ..

    BalasPadam
  29. abg ben.. xpayah nak kisah org yg xreti bahasa tu.. wlpn berjuta kali kita ulang nak kasi jelas keadaan, klu dia jenis xpandai faham, sampai ke sudah xkan faham...

    setuju dgn Qaseh, 'kita xmampu nak puaskan hati sume org'..

    BalasPadam
  30. huhu..kite faham..masing2 ad tanggungjawab sndri.. =)

    BalasPadam
  31. biasalah dah ramai pemngikut +pembaca mana nak sempat layan semua ^^

    BalasPadam
  32. alalalal comelnye nak ada anak dah !!!! :P hehee

    BalasPadam
  33. hihiii...pasni baby lak yang take over kejer abg ben :D

    BalasPadam
  34. alaaaaaaa en.Ben!Tak rock la tak komeng tempat gua!

    hahahaaa..
    tadak hal ponnnn...

    BalasPadam
  35. nak dapat baby ea abg ben..tahniah ^_^

    BalasPadam
  36. mereka selalu inga kat malaysia ni ada 3 buah blog je kot,,

    1. Blog dia
    2. Blog Hanis Zalikha
    3. Blog Fatin Liyana

    sebab tu dia kecewa sgt.. hehehe. Gurau.

    BalasPadam
  37. bile cicit bebek lahir nnt, suh baby ambek alih belog bapaknye cucu ben :D :D hahahahahahahahahahahahaha :D

    BalasPadam
  38. Tak pe bro...kami angkatan kelab blogger ni faham! :) dgn bangganya kali pertama pakai baju kelab ben ashaari membeli belah..hehe

    BalasPadam
  39. tanggungjawab baru jge anak eh abg beng? wahhh ! HAHA

    BalasPadam
  40. ya broden ben mmg buzy mana ada masa nak balas semua komen hhee

    BalasPadam