Hati-hati tau !

by - Ogos 23, 2011

 

image

Terbaca di blog kak Adza , teringat masa wife aku kena kat One Utama dulu.. Dalam tak perasan boleh kena rembat handphone dia yang baru pakai sebulan tu.. Berasap aku ..

Ni korang yang nak menghabiskan duit nanti ni , harap harap berhati hati abis abisan .. Jangan letak duit kat dalam beg duit tu ha.. kalau ada poket , kasi taruk dalam poket.. kalau takde poket , buat ala ala nenek dulu dulu tuuu.. Alaaa.. stylee tuu.. yang tuuu tuuuuu.. iskh.. confirm selamat ..

Selain dari tu , jgn g tayang hp korang kat tengah orang ramai .. Kang ada yang beraya dengan NOKIA 3310 tu kang .. Kalau dapat NOKIA BANANA tu ok la gak .. hahahha..

Ada pehe dop ? Kalau boleh jimat , jimat la.. tak perlu beli , jangan beli.. simpan je untuk hari lusa .. Yang belum kawin tu , simpan untuk kawin .. Yang dah kawin tu , simpan untuk kawin lagi.. okeh ?

Selamat hari raya .. lalalalla.

You May Also Like

20 comments

  1. hehe..yup.. beli keperluan jew.. kemahuan kemudian

    BalasPadam
  2. Dan yg dh kawin lg tu..tmbh lg..hahaha

    BalasPadam
  3. betul2 sokong sgt hati2 kaum wanita :)

    BalasPadam
  4. masih pakai nokia 33sekupang..:)

    BalasPadam
  5. hahah simpan ssimpan duit nnti nk kawin ouhh..kemelesetan ekonomi nii...

    BalasPadam
  6. Hahha..lama dah x tengok org guna cara trdisional ^^V

    BalasPadam
  7. salam

    kes naya...

    tapi betul lah tuh...baik simpan duit tuh klu tarak papa keperluan nak beli

    BalasPadam
  8. Simpan dalam gulung kain pelikat je la gamaknya...hahahaha

    BalasPadam
  9. hehehe
    pesanan abg ben yg last sekali tu x bes
    hhahaha
    betol!
    saya plak tragis, ilang lappy depan mata
    waaaaaaaaaaaa!
    sgt beringat la ye pas ni..huhu

    BalasPadam
  10. yang tak kahwin tu simpan untuk kawin lagi.. Amboi3.. abg ben... hahaha.. betol2.. skang ni memang kene berhati2. maz pernah jer kene seluk dengan penyeluk saku... hilang handphone rm1000.... adoish lah~~ skang dah beringat.

    BalasPadam
  11. smpan kt tmpat trsmbunyi..hehe

    BalasPadam
  12. Huhuhu memang sedih betul akak dibuatnya Ben bukan sikit dia ambik.. ambik semua pulak tu.. letih akak bikin hamper hahaha.. Apa2pun akak bersyukur yang akak tak jadi mcm kes ragut lain yng mengancam keselamatan dan nyawa. Syukur akak takde apa2.. kepada yg nak bershoping tu hati2 ye kalau boleh ikut macam petua ben tu simpan le di poket atau ditempat2 yg kompom org tak boleh hampiri tu ye =)

    BalasPadam
  13. yup kena berhati2 zaman skrg mcm penipuan dan jenayah..:)

    slmt hari raya

    Amalan Wakaf | Adakah Kita Mengamalkan ?

    BalasPadam
  14. sib baek la curi hp jer,. kalo le dia simbah asid n samun tu sampai ke tua menyesal,.

    BalasPadam
  15. ayat last dah kawein nak kawein lg x leh bla...haha

    BalasPadam
  16. buat poket kat spentot gerenti selamat a. ben.. ngeh3

    BalasPadam
  17. ralat rasanya bila menda macam tu berlaku kat diri kita..
    kalau duit ada balance kat dalam account takpe gak tapi cer bayangkan kalau itu je yang ada.. huhuhu.. terduduk sekejap rasanya..

    BalasPadam
  18. pesanan utk kawin lg tu yg x tahan tuu... hehe..

    memang kena berhati2 di mana2 pun ben..

    BalasPadam
  19. salam,

    "Yang dah kawin tu , simpan untuk kawin lagi.. okeh ?" hahahaha...memang statement maut ni...

    BalasPadam
  20. duk bershopping tak pandang dah henpon,kihkihkihkih.....apapon,beraya tu jimat2 la kan :)

    BalasPadam