"Baiklah , aku mengaku .. aku sombong dengan korang .. "

by - Ogos 22, 2011

 

image

image

image

Hurm.. aku nak balas komen ? Aku nak buat entri.. Tu belum lagi yang paste kat wall FB aku .. Masak aku ! Setiap kali aku post entri , ada komen , aku reply dan aku jejak balik blog diorang .. Ada harapan aku dapat semput !

" Abang  Ben , promote la blog saya .. Kang tak nak kawan kang.. " atau pelbagai lagi ayat ayat yang diberikan ..

Tu kat FB .. yang kat TWEETER lagi ? PM ? Email ? YM lagi ? Bos lagi ? Wife lagi ? Nak g tandas lagi ? Nak kentut lagi ? Haaa... Apakah tak fikir semua tu ?

Ramai dok kata , BEN ASHAARI ni sombong .. Aku pelik la.. Nape tak g mintak kat blogger blogger yang lebih top , popular , mantops , diva ke ? Tapi tang aku , pandai lak kata aku sombong ? Hehe. lawak kan ?

Aku blogger jer.. bukan sele cirit briti atau retis .. Mana yang sempat buat , aku baca , aku follow , aku komen , aku buat .. Ni pon aku update selepas urut kepala wife .. Biasa la mabuk..

Penat ? Confirm la penat bang .. Jangan ingat trafik masuk dengan cara aku berjoget .. Aku pon update blog.. Aku pon cari idea .. Jadi jangan sangka 'popular' yang korang cakap tu , datang dengan berlari lalu memeluk aku .. Aku kena cari setiap hari sehinggalah aku berhenti mencarinya kerana 'dia' dah di samping aku . Tapi sehingga bila ? Amik contoh Pakcik Azwan Ali ..

Satu peningkatan dan juga penurunan .. Semalam 9 entri dengan lebih 6 ribu UV .. Sehinggalah aku bergelar PAPA BEN , mungkin sehari 3-4 entri dan makin kurang dan kurang ... sehari sekali ..  Waktu itu , aku dah cukup stabil dan punya pembaca yang setia ... Itu menunjukkan aku sudah berjaya dalam mempromosi blog aku .. Jutaan terima kasih atas kerjasama korang ..

Sombongkah aku ? Nantikan 'peluang' korang lak bila bergelar .... apa saja gelaran  ..

You May Also Like

31 comments

  1. sombong ke??
    hmm xlaaa..humble & sempoi ade la..ngeee ^____^

    BalasPadam
  2. Sapa kata Mr Ben sombong?

    Baik je =D

    BalasPadam
  3. hahah .. betul2 . . saye follower ciput pon dah kne cop sombong . . ape lagi name besa dalam dunie blog ni . . \Ben Ashaari/

    BalasPadam
  4. haha..sombong ke?bukan ke incik ben dah buat byk segmen utk follower blog nie?

    tu salah satu tanda incik ben meluangkan masa dgn follower..

    tak sombong di situ.. :)

    BalasPadam
  5. hahahahahahaha..suka ayat trafik dgn berjogett tu..haha kelakar! heheh :)

    BalasPadam
  6. besa la tu ... byang kn sli koment brapa rtus .. mau juling mata abg ben nak balas ..:D

    BalasPadam
  7. Quote;"Sombongkah aku ? Nantikan 'peluang' korang lak bila bergelar .... apa saja gelaran "

    hahaha tau tkpe ben . ben lpas ni kena upah PA la reply komen suma . ..

    BalasPadam
  8. hahahaaha .... mcm2 perangai blogger baru ni .. x fhm2 lagi .. sejak aku jd silent reader blog ni, hampir semua entri abg ben ni asyik nak jawab je komen2 x membina dr blogger lain .. aku yg diam2 ni jadi lucu guling2 baca entri you .. hehehehe .. x pela ben, jwb jela apa yg termampu ...

    BalasPadam
  9. heeee
    komen saye kat entri nih!
    hahaha..
    xpe la abg ben...mulut yg berkata-kata macam tulah
    yang tidak merasai pasti la dok cotcetcotcet
    sabar ye abg ben!weee
    kami setia membace akan terus singgah kat sini =]

    BalasPadam
  10. rilek bro ben... jangan touching bro... saya tau bro ben terlalu mendapat impak yang bertubi-tubi... itu pun semua atas usaha bro ben sendiri hari2 update 5-6 entry bukannya perkara mudah...

    orang laen tau nak ambik kesempatan jer...

    bila bro ben buat segmen untuk promote blog derang.. ada yang taknak join pulak... pastu bila dah join separuh jalan jer...

    macam-macam karenah blogger sekarang ni...

    sabor je lah....

    BalasPadam
  11. nge.... xpe abg ben ade care sendiri nak handle dorang kan.. ke buat bodo je^^

    untuk sorang 2 yang kate sombong tu, ignore jela.. yang berjuta juta pembace ni .. maintain je bace blog abg ben ni..

    BalasPadam
  12. biasa la tu
    lumrah manusia
    ada ja yang tak puas hati
    rilek sudah bro
    :)

    BalasPadam
  13. dh kena batang idung mereka akan phm...,


    dari entri kita dorg igt kita melenting..tp cuba dpt komen yg byk.., tak dpt komen byk boleh la cerita semua dia balas jejak

    BalasPadam
  14. manade..abg ben tak sombong langsung..kami follower setia akan tetap meyokong penulisan anda..hoho

    BalasPadam
  15. x de la.. biase je.. Abg Ben tak sombong pun.. x pe..saya pham.. haha

    BalasPadam
  16. pedulikan kata2 dyowng....sbb tu einz kdg2 tak komen pun just baca....silent reader is better kot...tau sume owg ada komitmen masing2...lau nak layan kerenah sowg2 mmg tak mampu punye....lek k bro~einz sokong BEN ASHAARI!!!

    BalasPadam
  17. rilek je abang ben. buat tak tau je orang orang yang memang takkan berhenti bercakap tu. bila hati dah penuh hasad, macam tulah jadinya. tak senang dengan kesenangan dan keselesaan orang lain. mulut tempayan kita boleh tutup, tapi mulut org tak boleh. so, yang kita mampu buat, sabar jelah. sesungguhnya ALLAH bersama orang orang yang sabar :)

    jom singgah sini jap,

    http://sayakongsicerita.blogspot.com/2011/08/beberapa-soalan-merepek-yang-tumpang.html

    BalasPadam
  18. waaa...susah jugak bile dapat title beso-beso nie....aiii...ngeri pun ade jugak..>_<

    BalasPadam
  19. betul jugak ckp abg ben tu.. sabar jerlah.. biasalah tu kan.. ni memang keje 24 jam sehari nie.. poning lah paler klu dok menghadap jer laptop.. kene gak rehat..

    BalasPadam
  20. Terbukti Anda sangat top meletop kebabom . Peace

    Naik turun jatuh bangun kutuk puji. Adat hidup dengan manusia-manusia :)

    Sabar & cool. Follower sejati tak kisah itu semua.

    BalasPadam
  21. abg ben mmg pemblogger tegah
    Truskan usaha
    tingkatkan kreativiti
    ada anak..jangan sroh die duk merengek je, ntie pening pala ,pecah otak ..kah10x

    http://bajetrambutchantek.blogspot.com/

    BalasPadam
  22. cool yeah...en ben kena cool.. sekali en ben buat entry, seribu yg dtg tau..huhu...

    *x pe kan sy panggil en ben? :)

    BalasPadam
  23. haha. kelakar Ben ashaari ni rupanya. ayat sempoii~ ;) tersengih baca

    BalasPadam
  24. tulah,

    readers ni selalu ingat, dia je komen dekat blog ben ni.


    gilak.

    BalasPadam
  25. sombong itu bila merasa dirinya begitu istimewa berbanding org lain:)

    abg ben x sombong ...setakat yg aku knl melalui dunia maya ni 2 3 minggu nih...:)

    keep it up bro :)

    BalasPadam
  26. hehehhee... rase cam nk komen.. tapi sume komen2 kat atas tu dh ckp ape yg patot... so no komen lah... (tp ni pn dah komen la kn?) haiiyaa!! (~_^)

    BalasPadam
  27. smlm saya nampak abang ben, di depan kem pelancongan... sangatlah hensem :)

    BalasPadam
  28. sabar, sabar, bawak bersabar yer...

    BalasPadam