Badan kalau sekeping , jgn ditayang-tayangkan ..

by - Ogos 28, 2011

 

Teringat kali pertama aku masuk gym .. Ada satu otai tu borak ngan aku ..

" Budak tu .. kalau gi gym &^$#%& , sah sah kena maki punya .. Baru angkat satu dua set besi , dah tengok besi... Dah la tu .. pakai singlet ! "

" Kenapa bang ? "

" Diorg yang main dah lama pon , baru berani nak tengok cermin.. Kalau takat sekeping , segan la kat abang abang yang dah 'berketul' tu .. "

Aku mampu tersenyum .. Kebenaran dia mmg terserlah .. Tau kenapa ? Biasanya mereka yang nak g gym ni , nak dapatkan badan yang cantik.. berketul .. tapi semangat ?? Sehari dua boleh la.. pastu ? Ke laut !

Kenapa ke laut ? Sebab kecewa tak dapat macamana yang dihajati ..Semua nak segera .. Padahal yang otai tu , perghhh... takat cedera otot tu , jgn cerita laa.. Ni baru pegang dumbell , nak jadi vin Diesel ?

Apatah lagi nak bersinglet ??? Aku sendiri pon dah 9 tahun ulang alik ke gym.. Skang ni je dah slow abis .. Bukan pe , kena jaga wife..Yelah , kat rumah ni dia sorang jer ... bahaya la kalau tinggalkan selalu ..

Nasihat .. Nak besar atau nak maju dalam satu satu bidang , perlulah disusuli dengan usaha .. Takat niat saja tak guna .. Mmg bagus tapi niat perlulah disertai dengan tindakan .. Tindakan pula hendaklah bersungguh-sungguh .. Tetapi bila tercapai , jangan riak atau memadang rendah orang lain ..  okeh ?

You May Also Like

17 comments

  1. Baik Bro.... =) Wow.. Tips2... =)

    BalasPadam
  2. terjah blog abg ketol2 ni..hehe,..

    yep!,betol,.kalo nak lame,kene la usaha dr skang..hehe

    BalasPadam
  3. amboi terasa dgn tajuk tu.. sebab tu lah saya segan nk g gym.. sebab sekeping jee.. hohoho

    BalasPadam
  4. @Ibnu isa oh..boleh je pergi.. cuma macam saya kata .. jgn la angkat satu dua besi pastu terus ngadap cermin.. hahaha...tu jer..sekadar nasihat..

    Kalau nak ngadap gak.. silalah .. hehe

    BalasPadam
  5. Pelan2 kayuh.. Betoi dak broben ? bhahaha~

    BalasPadam
  6. kalau xde usaha tapi tibe2 badan berketul pon susah...errr?

    BalasPadam
  7. betui tu abg ben.. terasa la jg.. padahal saya workout tak msuk gym.. time study jer masuk gym coz kat sini xda gym so workout sndiri2 jer.. huhuhu.. penah jg saya cedera muscle coz terlalu workholic lebih huhu.. tp tu la kepuasan hehhee

    BalasPadam
  8. haha..lepas start g gym.. tubuh rasa lain je.. huhu..
    tapi skarang ni cuti.. no time..

    http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/ada-orang-cakap-aku-cute-oh-tidak.html

    BalasPadam
  9. kalau pakai steroid mcm hirtik roshan tu tak bahaya ke abg ben? sbb nk cpt ketul..kalau pakai steroid mcm hirtik roshan tu tak bahaya ke abg ben? sbb nk cpt ketul..

    BalasPadam
  10. @Santri T.P.I.N.I ada orang tak kisah tentang kesan sampingan .. kalau tak , takkan steroid tu boleh diharamkan dalam sukan .. Wallahualam..

    BalasPadam
  11. @Awangku Johan bukan pe awang , ni baru pegang besi , dah tengok cermin.
    dalam hati mesti kata .. apahal tak jadi punya ? nanti sendiri patah semangat..

    BalasPadam
  12. ala kat sini tak gym... huuuuuu

    BalasPadam
  13. suka dengan cara pendekatan terbaru encik Ben . .balas komen follower . . .active post status di fb page . . .chaiyok2 !

    BalasPadam
  14. bagi saya org yang bina badan ni kuat semangat. rajin. hari2 nk kena workout then nk kena jaga makan. kena commit betul2...kalau tak, tak jadi...

    BalasPadam