Stesen minyak semakin jadi sasaran rompakan ?

by - Ogos 27, 2011

 

" Wah.. kenapa kedai tutup awal ?? " Aku tanya kat mamat bangla jaga pam minyak di Shah Alam tadi ..

Aku ke Uitm Shah Alam malam tadi sbb ada hal .. Pastu singgah ke Shell berhampiran untuk mengisi minyak memandangkan esok ada projek menghabiskan duit di KLCC atau mana mana shopping complex yang berhampiran ..

" Sekarang tutup awal la bang.. Dulu tutup pukul 10.30 malam.. tapi sekarang 9.30 malam " . Mamat tu bagi penjelasan ..

" Apasal ? Ada banyak kes rompak ka ? " . Aku tanya dia ..

" Yala.. Itu hari , sana punya stesen minyak sana kena.. Situ pon ada kena jugak .. Jadi sekarang tutup awal la " . Dia tersengih .

" Ooooo... macam macam laa.. " . Selesai pam... Aku ucapkan terima kasih dan selamat hari raya kat dia .. Sengih dan masuk ke dalam kereta..

Haih... makin lama makin hilang sivik orang kita... Apakah makin ramai orang terdesak dalam membina kehidupan mereka ? Tercari cari arah atau rentak hidup ? Nak kata takde akal , boleh pulak pandu motor ! Nak kata tak bijak sangat .. hurm.. mungkin la kot..

You May Also Like

5 comments

  1. semoga ALLAH buka hati si perampok tu nak berubah...hehe..

    BalasPadam
  2. perompak tu merompak sebab nak raya banyak pakai duit kot..huhu

    BalasPadam
  3. bila manusia dah bukan manusia..dan bila duit dah jadi segala2 nya..tmbh sekrng semua benda perlukan duit..even nak mati pun..so..malas kerja..nak duit cept..jalan pintas..merompak lah..

    BalasPadam
  4. banyak stesen lah ttp awal sbb rompakan lah.

    BalasPadam