Ahad, 28 Ogos 2011

Kawan aku nak buat blog ..

 

" Loh.. Kau nak buat blog ? " . Aku tanya ..

" Aah.. aku tengok kau buat.. cam best jer .. Dapat duit lagi . Tu best tu .. "

" Sbb dapat duit je kau nak buat blog ? "

" Dapat awek .. Haa.. aku tengok ramai awek cun  jadi blogger nih ! Aku kan single lagi.. Haaa.. Tapi paling utama . duit la "

" Kau minat ke dalam bidang penulisan ? Aku tengok , kau membaca pon malas .. "

" Ala.. apa susah .. Merepek je dalam tu.. Aku baca banyak blog main tulis je apa apa pon.. Tu pon ramai baca .. Haa..cam kau punya.. Ramai jer .. "

" Aahh. ramai je baca.. Tanya la berapa lama aku usaha ? Tanya la camana aku promote .. Aku bukan tulis je pastu nganga .. Pastu ramai je masuk baca .. Tapi tak pe , kalau ko minat .. aku boleh je tolong .. tapi kau kena la usaha sendiri untuk berjaya .. ok ? "

" Kau tak leh tolong aku ke ? Kata kawan kawan .. "

" Hehe.. boleh jer.. Tapi yang penting , dari kau sendiri .. Aku cuma 'leh intro' kau pada rakan rakan blogger.. Part lain , kena usaha sendiri .. "

" Ok ok.. nak tanya.. camana nak pasang nuffnang dan nak dapat banyak trafik eh ? "

" Ko dah register email ke belum ? "

" Alamak..email tu apa ? "

Hampeh.... nampak sangat buta internet ..

17 komen :

Si DauN CeRi berkata... [Reply to comment]

hehe.. takpe la slow slow.. kita pon bermula dari 'zero'.. tak gitu?

faridah nazurah berkata... [Reply to comment]

haha takpe takpe.. dlu sy pun macam tu gak.. so memang kena start dari zero balik..

Awan Fantasia berkata... [Reply to comment]

Haaa..puak nie bukan depa yang pening tapi kita yg lebih pening dari depa..hhaha

Entri Terhangat!! :
Oh Perempuan Dan Onani!!
Oh Payudara Dan Pramugari!!

Kuronofu91 berkata... [Reply to comment]

saya pun ada kawan camni, dia kata nak wat blog utk suka2 jer...bila suruh daftar blogger tp x reti...last2 saya x ajar dia, sakit kpala jer...ha3

asri (asrirayrock) berkata... [Reply to comment]

email pun tak tahu ke? pelik aq.....
budak baru nak belajar...good job

alepridz berkata... [Reply to comment]

serius kecewa kalau jumpa orang camtu...

mereka tau cara nak dapat $$$ jer...

mereka taktau betapa sukarnyer untuk mencari idea untuk buat satu2 entry...

mereka tak tau betapa sukarnya umpama nak pecah otak untuk promote blog...

tau nak $$$ jer... ades...

p/s: saya dah banyak kali dah jumpa org camni... sabo jelah

Solihahazahar berkata... [Reply to comment]

haha umo 5 tahun pun tahuu 'email' tu apeee :D

Tea Dno berkata... [Reply to comment]

aduhh payah.. hidup nak duit je.. duit bukan segalanya tapi duit memang penting.. hurmm.. gitulah..

~Nana 귀여운~ berkata... [Reply to comment]

org skg pilih jalan pintas je nak cari duit..nak cari dalam dunia cyber, dunia internet, tapi bila sebut email pon, x tau..hampeh..hahaha

liyana berkata... [Reply to comment]

alamak kena ajar buat email dulu pulak, hehe xpe slow2 boleh je

HAFIZ ROShDi berkata... [Reply to comment]

cadangan: apis cadang abg ben buat entry tutorial jugak.. buat r backline kat sumber dimana aBA amik... 1nye...sah2 org bce blog aBA ni..ke2 nye ramai org pomot blog aBA ni dr masa ke semasa..x pelu buat entry pun,blog ni akn org tw... :)

Clara berkata... [Reply to comment]

seriously? ade ke org tak taw email??

dia ada facebook tak?
klu ada fb, patutnya dia taw apa itu email..

Muaz Faris berkata... [Reply to comment]

terkenang zaman saya dulu..hehe.

http://muazfaris.com

kiz berkata... [Reply to comment]

huhu..menulis blog memang best..

Hanif Borhan berkata... [Reply to comment]

tulis blog ni kena ada minat nak menulis & share jgk kan sebenaqnya...barulah terisi & terupdate blog...pendapat sy lah...

tp kalau emel pun xtaw apa dia mmg parah lah...kena tolong tu.

cacing kerawit berkata... [Reply to comment]

hahahha.. kalau e-mel pon tak taw hape, mmg payah lah nk ajr satu2.. kahkahkahkah

Namee Roslan berkata... [Reply to comment]

buat blog nmpk macam senang. em org ingat senang dapat duit dgn blog, tp tidak. nk buat org tertarik dgn blog kita sungguh susah. semua org mula dgn zero. cuma beza nya usaha tak usaha :) blogwalking?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI