Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 18 Ogos 2011

Menu berbuka puasa hari ini ! Terbaik punya ..


imageFeveret aku neh.. Satu kuali aku leh abiskan !!
image 
Wargkhhh... nak ni gak !! Tak kiraaa !! Mau mau !
image
Huhu.. pengsan... semua sedap... Mana satu aku nak makan dulu .. tapi
image
Diorg buka makan apa yer ? Ada buffet kah ?
image
Dapat merasa KFC kah budak budak ni ?Diorng tau apakah itu aiskrim ?
image
Mereka ini saudara kita ... Apakah peranan kita sebagai saudara ? Hanya mengucapkan , "KESIAN " sajakah ? Kalau tak mampu derma , buatlah entri untuk mewar-warkan mengenai tabung IRM ni .. Susah ke kawan kawan ?  Tak pun sharekan di FACEBOOK .. pahala gak tu kan ?
Gambar makanan : MAT GEBU

29 komen :

Sis-Lin berkata... [Reply to comment]

Betul kata BA...
Sangat memalukan dan sangat tidak peka...
walau dah hampir 1/2 jam entry sebegini keluar..tiada sorg yg terus LIKE dan tiada yg komen....


Kita tau apa yg kita buat...alhamdulilah....

Sis-Lin berkata... [Reply to comment]

maksud saya entry saya :)

Isteri Encek Bard berkata... [Reply to comment]

huhuhuhuhuuuh berapa hari lah diorang nak dapat makanan tuk sekali..... kita makanan mewah snagat

missbby berkata... [Reply to comment]

iallah saya cuba buat ikut kemampuan..mudah2an..

BERT berkata... [Reply to comment]

kita tersandar kekenyangan.. mereka tersandar kekeringan...

ada saya buat entry pasal ni semalam bro.. ehhe

y u y u Z u l a i k h a berkata... [Reply to comment]

:'( terasa sampai susuk tulang.. hmmm.. ape dorang makan kan :(

tomatokering :) berkata... [Reply to comment]

selalu buka bila tgh mkn sesedap msti ttbe teringat org yg susah .. kesiann.. :(

BeloG MTT berkata... [Reply to comment]

Saat kita kekenyangan berbuka tak hengat dunia,ada yang masih kelaparan.. :'(

asyrafNAKjadiLEBIHbaik berkata... [Reply to comment]

insaf...

missayu berkata... [Reply to comment]

rakyat malaysia patutnya bersyukur...sekurang- kurangnya org paling susah kat Malaysia ni pun,cukup mkn,cukup air,leh g klinik kerajaan lg...diorg?

Izyan Khalidah berkata... [Reply to comment]

congrats abg ben sbb gunakan medium blogging dengan cara yg amat bijak.
May Allah bless u :)

Shuhaida Subri berkata... [Reply to comment]

Bila buat post camni ramai yang kesian. Ramai yang simpati. Jgn nak cakap je. Cuba tolong dorg.
Kalau 11 org yg komen kat sini masing2 bw kuar rm10 untuk dorg dah pun dapat rm110.

Santri T.P.I.N.I berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah syukur...

Niena Pengembara Ilahi berkata... [Reply to comment]

semua kte leh makan, kalau tak mampu pun.. masih ada yg hulur.. tapi, mereka yg kt bawah tu.. nk makan roti pn berebut.. bersyukurlah ngan apa yg kte ada, klau kte rasa kte ni susah.. ramai insan lain yg lgi susah..

Run Away berkata... [Reply to comment]

em...kekadang kita..ada yg sedap2 pun belum juga puasa hati..nak yg lagi sedap...;d

Awan Fantasia berkata... [Reply to comment]

manusia zaman sekarang tidak peka dengan umat sendiri..mereka sangat tebal dengan sikap Kau,kau..Aku,aku..

Entri Terhangat!! :
Gempak - Ikan Terbang !!
Kelakar Habis - Kenapa Mak Benci Adik??

Shuhaida Subri berkata... [Reply to comment]

Abg ben, td ada buat surfing sket psl IRM ni.

Sama ke x Islamic Relief Malaysia & Islamic Relief Association Malaysia?

Pelik bila tgk logo dorg ni berbeza.

Ini:
http://irmalaysia.org.my/
Dan Ini:
http://irmblog.org/2011/07/serious-drought-in-somalia-affecting-livelihoods/

FiZ berkata... [Reply to comment]

1st, mmg terliur bila tengok makanan tu...2nd, bila tgk gambar org2 yang tak cukup makan tu...kesianla pulak..kesimpulannya, bersyukurlah dengan apa yang kita ada walaupun hanya dapat makan kewteow goreng je untuk berbuka...haihh..teringin la pulak...;p

Salim Harmanain berkata... [Reply to comment]

mengalir air mata tengok situasi gini.. insya Allah akan cuba dibantu..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Shuhaida Subri lain ... takde kaitan rasanya .. tapi kedua dua NGO ..

Diana @ bilakukatacinta berkata... [Reply to comment]

tetiba..rasa....sedih tengok cam gini

coklatberapi berkata... [Reply to comment]

sedih kan terkenang diorang..kita sepatutnya berbuka secara sederhana dan sentiasa bersyukur(renungan diri sendiri);))

pelangi hafyza berkata... [Reply to comment]

huhu...betol tu abg ben..
insaf..insaf.. sama2 kita renungkan..
dan sentiaselah bersyukur dengan rezeki yg kita ada...

oh ye.. jemput baca entry ni ye.. dan berteka teki bersama Pak Belalang..hee

http://ceriterahafizah.blogspot.com/2011/08/teka-teki-pak-belalang.html

CIK JATT berkata... [Reply to comment]

sangat terbaik entry nih. thanks abang ben sebab dah sedarkan ramai orang termasuk saya sendiri.
teringat balik makanan2 yang membazir tak habis makan time berbuka...

izwannizam ruslim berkata... [Reply to comment]

@Shuhaida Subriirmblog.org adalah IRM yang rasmi...

AYIE berkata... [Reply to comment]

menginsafkan..

Syakir Rahman berkata... [Reply to comment]

pergh.....sentap skjap....T__T

MuaZijaH berkata... [Reply to comment]

terpana seketika..

vampire and his lady berkata... [Reply to comment]

mungkin duit iklan tu boleh derma kan? bukan sekadar memberitahu pada orang sahaja.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI