Menu berbuka puasa hari ini ! Terbaik punya ..


imageFeveret aku neh.. Satu kuali aku leh abiskan !!
image 
Wargkhhh... nak ni gak !! Tak kiraaa !! Mau mau !
image
Huhu.. pengsan... semua sedap... Mana satu aku nak makan dulu .. tapi
image
Diorg buka makan apa yer ? Ada buffet kah ?
image
Dapat merasa KFC kah budak budak ni ?Diorng tau apakah itu aiskrim ?
image
Mereka ini saudara kita ... Apakah peranan kita sebagai saudara ? Hanya mengucapkan , "KESIAN " sajakah ? Kalau tak mampu derma , buatlah entri untuk mewar-warkan mengenai tabung IRM ni .. Susah ke kawan kawan ?  Tak pun sharekan di FACEBOOK .. pahala gak tu kan ?
Gambar makanan : MAT GEBU

29 ulasan:

  1. Betul kata BA...
    Sangat memalukan dan sangat tidak peka...
    walau dah hampir 1/2 jam entry sebegini keluar..tiada sorg yg terus LIKE dan tiada yg komen....


    Kita tau apa yg kita buat...alhamdulilah....

    BalasPadam
  2. huhuhuhuhuuuh berapa hari lah diorang nak dapat makanan tuk sekali..... kita makanan mewah snagat

    BalasPadam
  3. iallah saya cuba buat ikut kemampuan..mudah2an..

    BalasPadam
  4. kita tersandar kekenyangan.. mereka tersandar kekeringan...

    ada saya buat entry pasal ni semalam bro.. ehhe

    BalasPadam
  5. :'( terasa sampai susuk tulang.. hmmm.. ape dorang makan kan :(

    BalasPadam
  6. selalu buka bila tgh mkn sesedap msti ttbe teringat org yg susah .. kesiann.. :(

    BalasPadam
  7. Saat kita kekenyangan berbuka tak hengat dunia,ada yang masih kelaparan.. :'(

    BalasPadam
  8. rakyat malaysia patutnya bersyukur...sekurang- kurangnya org paling susah kat Malaysia ni pun,cukup mkn,cukup air,leh g klinik kerajaan lg...diorg?

    BalasPadam
  9. congrats abg ben sbb gunakan medium blogging dengan cara yg amat bijak.
    May Allah bless u :)

    BalasPadam
  10. Bila buat post camni ramai yang kesian. Ramai yang simpati. Jgn nak cakap je. Cuba tolong dorg.
    Kalau 11 org yg komen kat sini masing2 bw kuar rm10 untuk dorg dah pun dapat rm110.

    BalasPadam
  11. semua kte leh makan, kalau tak mampu pun.. masih ada yg hulur.. tapi, mereka yg kt bawah tu.. nk makan roti pn berebut.. bersyukurlah ngan apa yg kte ada, klau kte rasa kte ni susah.. ramai insan lain yg lgi susah..

    BalasPadam
  12. em...kekadang kita..ada yg sedap2 pun belum juga puasa hati..nak yg lagi sedap...;d

    BalasPadam
  13. manusia zaman sekarang tidak peka dengan umat sendiri..mereka sangat tebal dengan sikap Kau,kau..Aku,aku..

    Entri Terhangat!! :
    Gempak - Ikan Terbang !!
    Kelakar Habis - Kenapa Mak Benci Adik??

    BalasPadam
  14. Abg ben, td ada buat surfing sket psl IRM ni.

    Sama ke x Islamic Relief Malaysia & Islamic Relief Association Malaysia?

    Pelik bila tgk logo dorg ni berbeza.

    Ini:
    http://irmalaysia.org.my/
    Dan Ini:
    http://irmblog.org/2011/07/serious-drought-in-somalia-affecting-livelihoods/

    BalasPadam
  15. 1st, mmg terliur bila tengok makanan tu...2nd, bila tgk gambar org2 yang tak cukup makan tu...kesianla pulak..kesimpulannya, bersyukurlah dengan apa yang kita ada walaupun hanya dapat makan kewteow goreng je untuk berbuka...haihh..teringin la pulak...;p

    BalasPadam
  16. mengalir air mata tengok situasi gini.. insya Allah akan cuba dibantu..

    BalasPadam
  17. @Shuhaida Subri lain ... takde kaitan rasanya .. tapi kedua dua NGO ..

    BalasPadam
  18. tetiba..rasa....sedih tengok cam gini

    BalasPadam
  19. sedih kan terkenang diorang..kita sepatutnya berbuka secara sederhana dan sentiasa bersyukur(renungan diri sendiri);))

    BalasPadam
  20. huhu...betol tu abg ben..
    insaf..insaf.. sama2 kita renungkan..
    dan sentiaselah bersyukur dengan rezeki yg kita ada...

    oh ye.. jemput baca entry ni ye.. dan berteka teki bersama Pak Belalang..hee

    http://ceriterahafizah.blogspot.com/2011/08/teka-teki-pak-belalang.html

    BalasPadam
  21. sangat terbaik entry nih. thanks abang ben sebab dah sedarkan ramai orang termasuk saya sendiri.
    teringat balik makanan2 yang membazir tak habis makan time berbuka...

    BalasPadam
  22. pergh.....sentap skjap....T__T

    BalasPadam
  23. mungkin duit iklan tu boleh derma kan? bukan sekadar memberitahu pada orang sahaja.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI