Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 14 Jun 2011

Gegaran kesan gempa bumi di Putrajaya dan kawasan sewaktu dengannya ..

 

Menurut beberapa rakan blogger di sekitar Putrajaya , ada gegaran dirasai oleh mereka ..  Rujuk entri INI  ..

Maka dengan pantas aku mencari maklumat terkini di laman web jabatan yang terlibat....

"Gempa Bumi 14 Jun 2011


Satu gempa sederhana bermagnitud 5.5 skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara pada pukul 8.08 pagi, 14 Jun 2011. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 1.8 Utara longitud 98.8 Timur. 330 km dari barat daya Klang, Malaysia. " - MET

Bulan ni ada banyak kejadian gempa bumi yang dilaporkan .. Kita je tak perasan rupanya.. Erk.. ke aku je tak perasaan ? Dok ralit ngan blog je.. hahahaha ..

Senarai terkini Gempa Bumi di Malaysia untuk bulan Jun 2011 ..

image

Selebihnya .. sila rujuk > SINI 

Sekian dari saya .. kembali ke pentas utama ...

44 komen :

Adzriel @ Liza AB berkata... [Reply to comment]

takut lak... ishh.. bila nak insaf ni.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata... [Reply to comment]

now mesia pun kena tempias jishin aka gempa nie...ai kat sini almost everyday kena jishin sama ada kecil atau kuat....dlm hidup selama kat japan nie yg paling kuat rasa 7.4 masa 11 march hary tue...kowaii/takut oooo Allah jer yg tahu...moga di jauhakan musibah kat mesia.

Umar Faruq berkata... [Reply to comment]

eh.. baru je buat entri ni tadi..
http://www.umarfaruq.com/2011/06/punca-sebenar-gempa-bumi-diketahui.html

tak sangka lak jadi kat putrajaya.. nak letak update pasal ni kat entri tu la.. btw, thanx for the info..

Munna berkata... [Reply to comment]

uiyoo....byk gak gempa...smoga tak blaku lg malapetaka tsunami mcm dulu...ckup2 la buat konsert oi....

Peri PiA berkata... [Reply to comment]

semoga kita sentiasa beringat

Christchurch pon gempa lagi

azam berkata... [Reply to comment]

patut la berduyun² orang kat luar bangunan kat PJ ni pagi tadi lari....ade gempa bumi rupanya.
Syukur kepada Allah kita ni terselamat

yamilalala berkata... [Reply to comment]

thanks!mati2 ckp dgn abang saye yg tadi ade gempa...die tak percaye..padahal bilik dekat aje. haish

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata... [Reply to comment]

ermm..patut laa masa naik Putra LRT tadi.. tetiba jerkk berhenti.. btol2 dalam waktu yg sama gempa bumi td.. erm.. de terasa ke?

qudwa berkata... [Reply to comment]

updated btol abg ni...tq...^^

muhamad hanif berkata... [Reply to comment]

wooo..semalam pengarah..hari dah jd pembaca berita..

dhsyat lah abg ben..


ahahahah

Isteri Encek Bard berkata... [Reply to comment]

Allahhuakbar... sangat meankutkan

Mrs.Yie berkata... [Reply to comment]

tidak mustahil malaysia x lama lagi akan berlaku gegaran kuat..bersedialah kita..panjatkan doa supaya kita semua di lindungiNya..

FasiHaH SupiaN berkata... [Reply to comment]

ada gaya ada gaya.sebagai pembaca berita.haha

n!cK berkata... [Reply to comment]

huhuhu..seremm..

Eera Shera berkata... [Reply to comment]

smlm jd pengarah..hari ni pembaca berita pulak..hehe

fyna berkata... [Reply to comment]

gud entry.
:)

takot pown ade gak nih.huhu.
kena sentiase berjaga2..

shopping2u berkata... [Reply to comment]

owh..sy baru tau.. hurm..

mynameismy berkata... [Reply to comment]

uik yeke????
dr mane gempa tuh???
huishhhh

Sunah Mohammad berkata... [Reply to comment]

takotnyeee...

Zallyna berkata... [Reply to comment]

serammmmmmmmmm sejuk...umah sy dahlah tingkat2...huhuhuhuhu

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ berkata... [Reply to comment]

setiap hari gempa bumi..kenapa saya tatau..tp abg ben ada ciri pembaca berita ekekek

MeMHaliD berkata... [Reply to comment]

saya kat PJ nih pon rasa ..pestaim rasa kerusi goyang2...

ayuhidayu berkata... [Reply to comment]

kat upm serdang ni pun terasa gegarannyer..pening bile bergegar ...

nanie berkata... [Reply to comment]

tak perasanpun gempanya..
orang suruh turun, kitaorang semua turun...

KuNanGKuNanG berkata... [Reply to comment]

bumi dah semakin tua...

mas saari berkata... [Reply to comment]

rasa gak gegaran tadi!
siap kena keluar dari bangunan..

umi kokmie berkata... [Reply to comment]

owh betol lah tadi..
ingatkan terasa goyang sikit biasa2 jep..rupe-rupenya gempa..
subhanallah~

kakchik@ella berkata... [Reply to comment]

eh .. ye ke?? tak tau pun ada gempa. Moga-moga kita dilindungi.

eima berkata... [Reply to comment]

aku kat opis ni tak dak plak rasa ...pelik org suruh turun aku turun la

Miss Ran berkata... [Reply to comment]

mungkin musibah dr af tu

erm sme2 renungkan

N@SIQUE berkata... [Reply to comment]

pasal konsert AF aritue kot...insaf2,,:(

mamasuri berkata... [Reply to comment]

rasa gak tadi..huhuhu

'CikMimiEy' berkata... [Reply to comment]

moge selamat semua nye ....

auwcak berkata... [Reply to comment]

patutlah..ada gak orang ngadu pasal rasa gegar dalam lift masa datang kerja tadi...

ms_panda berkata... [Reply to comment]

baru kejap td dlm kul 11 pg rasenye kwn sy rasa gegaran lg skali,tp sy sndri tak rasa plak,mgkn sbb tgh mamai..isk2 serammmmm

azam berkata... [Reply to comment]

macam ada gegaran susulan je ni...terasa gegaran baru ni

kieyra berkata... [Reply to comment]

takut gak ye..alahai..semoga kita semua dilindungi-Nya..

YanaMIB berkata... [Reply to comment]

kt area puchong pn terasa gegar jugak =.=

mas saari berkata... [Reply to comment]

Mas rasa lagi gegaran yg kedua! kali ni lebih kuat....huhuhuhu takut!!

syiela berkata... [Reply to comment]

Moga kita dilindungiNYA

khunsuriyatit berkata... [Reply to comment]

harap2 x berlaku Tsunami

khunsuriyatit berkata... [Reply to comment]

@mas saari

Mas...duk area mana?

logorithm berkata... [Reply to comment]

Colleagues I merasai gegaran gempa pagi tadik tapi I tak perasan lak...

I pernah lah jugak 2 kali mengalami kejadian gegaran gempa kat opis lama dulu. I sempat merakamkan video gegaran gempa pada kejadian kali kedua:

--> Earthquake KL 20090930

Entri terbaru --> Logorithm's Wordless Wednesday #1

mOon jOhari berkata... [Reply to comment]

...kat kl pOng terasa...tp x kuat sangat...sekali je mOon ase...kali ke dua x pasan....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI