Gegaran kesan gempa bumi di Putrajaya dan kawasan sewaktu dengannya ..

 

Menurut beberapa rakan blogger di sekitar Putrajaya , ada gegaran dirasai oleh mereka ..  Rujuk entri INI  ..

Maka dengan pantas aku mencari maklumat terkini di laman web jabatan yang terlibat....

"Gempa Bumi 14 Jun 2011


Satu gempa sederhana bermagnitud 5.5 skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara pada pukul 8.08 pagi, 14 Jun 2011. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 1.8 Utara longitud 98.8 Timur. 330 km dari barat daya Klang, Malaysia. " - MET

Bulan ni ada banyak kejadian gempa bumi yang dilaporkan .. Kita je tak perasan rupanya.. Erk.. ke aku je tak perasaan ? Dok ralit ngan blog je.. hahahaha ..

Senarai terkini Gempa Bumi di Malaysia untuk bulan Jun 2011 ..

image

Selebihnya .. sila rujuk > SINI 

Sekian dari saya .. kembali ke pentas utama ...

44 ulasan:

  1. takut lak... ishh.. bila nak insaf ni.

    BalasPadam
  2. now mesia pun kena tempias jishin aka gempa nie...ai kat sini almost everyday kena jishin sama ada kecil atau kuat....dlm hidup selama kat japan nie yg paling kuat rasa 7.4 masa 11 march hary tue...kowaii/takut oooo Allah jer yg tahu...moga di jauhakan musibah kat mesia.

    BalasPadam
  3. eh.. baru je buat entri ni tadi..
    http://www.umarfaruq.com/2011/06/punca-sebenar-gempa-bumi-diketahui.html

    tak sangka lak jadi kat putrajaya.. nak letak update pasal ni kat entri tu la.. btw, thanx for the info..

    BalasPadam
  4. uiyoo....byk gak gempa...smoga tak blaku lg malapetaka tsunami mcm dulu...ckup2 la buat konsert oi....

    BalasPadam
  5. semoga kita sentiasa beringat

    Christchurch pon gempa lagi

    BalasPadam
  6. patut la berduyun² orang kat luar bangunan kat PJ ni pagi tadi lari....ade gempa bumi rupanya.
    Syukur kepada Allah kita ni terselamat

    BalasPadam
  7. thanks!mati2 ckp dgn abang saye yg tadi ade gempa...die tak percaye..padahal bilik dekat aje. haish

    BalasPadam
  8. ermm..patut laa masa naik Putra LRT tadi.. tetiba jerkk berhenti.. btol2 dalam waktu yg sama gempa bumi td.. erm.. de terasa ke?

    BalasPadam
  9. updated btol abg ni...tq...^^

    BalasPadam
  10. wooo..semalam pengarah..hari dah jd pembaca berita..

    dhsyat lah abg ben..


    ahahahah

    BalasPadam
  11. Allahhuakbar... sangat meankutkan

    BalasPadam
  12. tidak mustahil malaysia x lama lagi akan berlaku gegaran kuat..bersedialah kita..panjatkan doa supaya kita semua di lindungiNya..

    BalasPadam
  13. ada gaya ada gaya.sebagai pembaca berita.haha

    BalasPadam
  14. smlm jd pengarah..hari ni pembaca berita pulak..hehe

    BalasPadam
  15. gud entry.
    :)

    takot pown ade gak nih.huhu.
    kena sentiase berjaga2..

    BalasPadam
  16. uik yeke????
    dr mane gempa tuh???
    huishhhh

    BalasPadam
  17. serammmmmmmmmm sejuk...umah sy dahlah tingkat2...huhuhuhuhu

    BalasPadam
  18. setiap hari gempa bumi..kenapa saya tatau..tp abg ben ada ciri pembaca berita ekekek

    BalasPadam
  19. saya kat PJ nih pon rasa ..pestaim rasa kerusi goyang2...

    BalasPadam
  20. kat upm serdang ni pun terasa gegarannyer..pening bile bergegar ...

    BalasPadam
  21. tak perasanpun gempanya..
    orang suruh turun, kitaorang semua turun...

    BalasPadam
  22. rasa gak gegaran tadi!
    siap kena keluar dari bangunan..

    BalasPadam
  23. owh betol lah tadi..
    ingatkan terasa goyang sikit biasa2 jep..rupe-rupenya gempa..
    subhanallah~

    BalasPadam
  24. eh .. ye ke?? tak tau pun ada gempa. Moga-moga kita dilindungi.

    BalasPadam
  25. aku kat opis ni tak dak plak rasa ...pelik org suruh turun aku turun la

    BalasPadam
  26. mungkin musibah dr af tu

    erm sme2 renungkan

    BalasPadam
  27. pasal konsert AF aritue kot...insaf2,,:(

    BalasPadam
  28. patutlah..ada gak orang ngadu pasal rasa gegar dalam lift masa datang kerja tadi...

    BalasPadam
  29. baru kejap td dlm kul 11 pg rasenye kwn sy rasa gegaran lg skali,tp sy sndri tak rasa plak,mgkn sbb tgh mamai..isk2 serammmmm

    BalasPadam
  30. macam ada gegaran susulan je ni...terasa gegaran baru ni

    BalasPadam
  31. takut gak ye..alahai..semoga kita semua dilindungi-Nya..

    BalasPadam
  32. kt area puchong pn terasa gegar jugak =.=

    BalasPadam
  33. Mas rasa lagi gegaran yg kedua! kali ni lebih kuat....huhuhuhu takut!!

    BalasPadam
  34. Colleagues I merasai gegaran gempa pagi tadik tapi I tak perasan lak...

    I pernah lah jugak 2 kali mengalami kejadian gegaran gempa kat opis lama dulu. I sempat merakamkan video gegaran gempa pada kejadian kali kedua:

    --> Earthquake KL 20090930

    Entri terbaru --> Logorithm's Wordless Wednesday #1

    BalasPadam
  35. ...kat kl pOng terasa...tp x kuat sangat...sekali je mOon ase...kali ke dua x pasan....

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI