Kembali membakar semangat BENASHAARI.COM ! - BEN ASHAARI

Kembali membakar semangat BENASHAARI.COM !

Blog sampah ? Entri hampeh ? Apa lagi yang nak diberikan pada blog aku ni ? Tapi ada aku kisah ? Ada.. aku kisah .. setiap kali korang kutuk , setiap kali tu , aku sebut Alhamdulillah .. Terima kasih kerana sudi singgah dan aku cuba layan sebaik mungkin persoalan korang tu ..

Dan pagi ni .. aku terima satu komen dari seseorang yang membakar lagi semangat blogging aku ...

" saya kagum dengan Ben Ashaari..saya ni baru lagi dalam dunia blog tapi ada jugak baca2 tentang ben..nak menuntut ilmu blogging dengan ben boleh..? =) "

Terkejut gak bila lihat nama ... Maklumlah .. jauh beza ilmu .. kan ? Kemudian aku masuk ke blognya... Ke biodata ... Hurm.. sah.. bukan palsu.. Bukan pe.. dulu pernah kena sekali.. lom cukup umur tapi dah guna title gitu.. hehehe ..

" Saya bertugas sebagai seorang pensyarah kanan di Jabatan Kejuruteraan Kimia, Fakulti Kejuruteraan Kimia, Universiti Teknologi Malaysia Johor. Selain mengajar, saya juga bertanggungjawab menjalankan penyelidikan, menulis buku, dan jurnal akademik, membangunkan produk hasil penyelidikan, menghasilkan paten, dan melakukan konsultansi.

Bidang pengkhususan kajian saya adalah kosmeseutikal dan bioteknologi. Antara projek penyelidikan saya yang terkini adalah penghasilan Omega-3 dan bahan anti-kanser daripada tumbuhan tempatan. Di samping itu, saya juga berpengalaman dalam membentangkan kertas kerja akademik di peringkat internasional dan tempatan, dan sering dijemput menjadi penceramah bagi program kolaborasi di antara universiti dan institusi-institusi penyelidikan yang lain."

Perlu aku tambah apa apa lagi ke ? Tak kot , kan ? Sebab tu .. dalam berkawan , kita perlu memilih .. Yang memberi impak pada tubuh badan serta mental kita , itulah yang membantu kejayaan kita .. Mereka yang mengkritik untuk kebaikkan , kita terima dengan hati terbuka ..

Kita boleh tau , mana yang benar benar ikhlas dan jujur dalam memberi pendapat ... Ok.. skang korang mesti nak tau sapa blogger yang baru saja meninggalkan komen di blog aku tadi ?

Jom kita lawat dia .. DR.SITI HAMIDAH

16 ulasan:

  1. sifu blaja dgn sifu..?

    sifu kuasa dua..ahahahha

    BalasPadam
  2. alhamdulillah....dapat kawan dengan orang ,mcm ni boleh dapat aura2 positif dari dia kan Mr. Ben?

    BalasPadam
  3. alhamdulillah....dapat kawan dengan orang ,mcm ni boleh dapat aura2 positif dari dia kan Mr. Ben?

    BalasPadam
  4. baru nak promote pasal ben dan doktor...hehee.....

    Benci kepada emel group fb yang banyak giler???

    Atau chatting group yang menyakitkan jiwa....Ni penyelesaiannya..

    http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/06/serabut-dengan-group-bloggers-dalam.html

    BalasPadam
  5. Blog macam ini lah yang perlu di luaskan.....jadi ada juga Ilmu pengetahuan.....kan..kan...

    Jom baca blog Dr Siti...ini.

    BalasPadam
  6. bestnya...nak kwn dgn doktor tu jugak boleh?hehe^^

    BalasPadam
  7. ade tak Dr dari fakulti elektrik??? :D

    BalasPadam
  8. sy insyaAllah bakal cikgu..hehe..=)

    BalasPadam
  9. sorry saya baru perasan entry ni..busy sikit =)

    Tak sangka Ben sudi membalas komen saya..malahan sanggup post entry mengenai blog saya..sangat rasa terharu..

    Kepada yang lain, terima kasih juga kerana sudi menjenguk blog saya yang tak seberapa itu :)..

    BalasPadam
  10. syabas..penerimaan oleh plbg peringkat umur/status
    gaji naik
    mudahnya murtad

    BalasPadam
  11. Nak tumpang cari pengalaman dan pengetahuan.

    BalasPadam
  12. yup betul..perlu memilih kawan gak..

    kalau kawan yang jenis dok makan kawan je or yg jenis suka jatuhkan kawan pun tak guna gak..

    tahniah bang beng :D

    BalasPadam
  13. haaa.. macam ni lah ben! buat apa nak jatuh semangat. entry sampah? followers banyak tu semua sampah ke? jangan ambil peduli, blog ben superb! anak didik pun ramai yg nak belajar dengan ben :)

    em, pada pandangan saya...
    BEN THE ONLY BLOGGER YANG MESRA ALAM DAN NAK BERI TUNJUK AJAR..kira macam raja mesar dengan rakyat .

    BalasPadam
  14. ilmu org tggi mcm mn pun pasti ada yang dia tak tahu dan perlu belajar dari orang lain..luaskan ilmu..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.