Projek Durian @ Dusun Simpang Empat , Tanjung Malim ..

 

Hehehe..... makan timee.. tapi makan sikit je aku...

DSC_0367

 DSC_0359 

 DSC_0361 DSC_0362

DSC_0334 

DSC_0333

nanti cerita la yer.. tengah stim ... tengok sungai ngan durian laa...

49 ulasan:

  1. bestnya!! i love durian...

    sempat lagi berblog dalam dusun tu..hehehehehe

    BalasPadam
  2. wah bestnya makan durian..lepas makan boleh mandi sungai..jelesnya

    BalasPadam
  3. waah...bestnya sedapnya lahai durian ni yg buat nk balik pi kampung atok kt perok ni nak durian cm tu wuwu sedap2

    BalasPadam
  4. bestnya dpt mkn durian fresh dr ladang..terbaik la!

    BalasPadam
  5. pergh....sempat lagi tu update blog

    BalasPadam
  6. ehhe..tgh stim yg tak leyh blah langsong..ahaha

    BalasPadam
  7. 1st time tinggal jejak kat blog abg ben ni,hehe
    ok. durian2 itu kelihatan sangat menarik bagi hantu durian mcm saya.huahua

    BalasPadam
  8. waaaa besh gilakkk ade duriannnn ade sungaiiiii =.=

    BalasPadam
  9. nak durian jugak...sedapnya...
    nyum..nyum..

    BalasPadam
  10. ok kali ni jeles menggila tengok abg ben buat entry pasal durian..huwaaaa T_T ari tu saye beli durian kat shah alam ni sebiji seploh hengget pastu isi dalam ade 9ulas je..huuu sadis betul :(

    BalasPadam
  11. pak cik ben takda yang isi kuning ka...

    BalasPadam
  12. bestnyeeee...nak jugak abg Ben..

    BalasPadam
  13. wahhh ,
    durian !
    bkn mudah nk dpt durian ni , mahal dah skrg !

    BalasPadam
  14. wah!!
    lajunye hapdate!!>.<
    blogger effective ;p

    BalasPadam
  15. mmg sgt2 sesuai..lepas mkn durin terjun sungai..hahahhaaa

    BalasPadam
  16. kak ilah teringat masa sekolah di kedah dulu2 tiap kali musim durian mesti p makan di dusun.. best siap tido sana..teman atok tunggu durian.. kutip sendiri.. main perang2 dgn buah rambai..nak makan masam apa lagi perang2 laa dgn saudara mara..
    elok benau laa makan durian rasa panas ben berendam laa dlm sungai tu..ahakss silap2 berasap hehehe..

    BalasPadam
  17. lepas mkn.. Abg BA terjun je dlm sungai tu terus.. baru sejuk cket bdan tu.. hehe

    BalasPadam
  18. best kan tg malim..
    kg halaman nad!!
    wahh~

    BalasPadam
  19. pehh..saya balik umah xdpt merasa lagi..huhu

    BalasPadam
  20. HAMBOII,BESTLAH EYH ABANG BENG KEBABOM MAKAN DURIAN.SAMPAI PANAS BADAN T XD

    BalasPadam
  21. sedappp tuuu duriann!kalo wat donut durian msti sedap gak kan...

    http://ryoazhar.blogspot.com/2011/03/donut-durian-ala2-big-apple.html

    BalasPadam
  22. beshh wo mandi sungai hik3..
    tapiiiiii..
    durian?!! soweyyy berloriii-loriii..
    tak rela makkk :D

    BalasPadam
  23. perrhhh...
    jeleznya.. patotla bro framestone kata tengah berendam dgn abg ben..
    ada sungai rupanya.. lalala~
    bwk balik durian sebijik..'
    anta kat ukm.. lalala~

    BalasPadam
  24. argghh, tgh kepingin nk mkn derian!! jeles! jeles!

    BalasPadam
  25. hi... ben u went for my home town tg. Malim....i know the place simpang empat.....

    BalasPadam
  26. hah!!derian??? emmm ..sedapnyeeeeeeeee

    BalasPadam
  27. saya MENJELESSS tgk gambar abg ben dgn durian tuhhh...
    nak jugakkk!! beshnyerrrr..

    nanti makan banyak2 pastu panas badan terus terjun sungai ek abg ben?? lalalalaa~



    salam singgah dari mummy weiyda♥
    keep it up blogging ya dear♥
    ‎(◕‿◕✿)

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  28. rugi le makan sikit. pas kat akak la.

    BalasPadam
  29. Simpang 4 yang hala ke Sabak Bernam tu kan?Dusun buah memang banyak lagi2 hala ke Sabak Bernam n Sungai Besar.kat sana banyak D24

    Ben..ni nak tanya tutorial.Macamna nak buat Bloglist update yang letak 1 link blog tapi ia tunjuk 5 update terbaru.macam "Dapur Atas Sempadan"?

    Hentikan Gangguan Seksual Terhadap Lelaki!!!

    BalasPadam
  30. sana sini situ durian...huewwwaaa nak jugak !!!!

    BalasPadam
  31. uh simpang empat..dekat ja tu...hehehe

    BalasPadam
  32. durian oh durian !dah lame x mkn durian`

    BalasPadam
  33. abehlaa...sendawa ada bau bau dereyan t..

    BalasPadam
  34. gile.. bnyk durian... nk ..nk.. sy gila durian

    BalasPadam
  35. wuhuu jelesnyer...mkn durian lg..td ader member mamam pengat durian dgn pulut..fuhhh sedap tuh....
    kte xdpt mamam lg..;p

    BalasPadam
  36. tanjung malim?? upsi~~ ohhh... rindunya!

    BalasPadam
  37. wah nak jugakkk...kite kt tnjg mlim ni ha...hahah

    BalasPadam
  38. hallamakkkk
    siap ada sungai tu
    nape tak mandi manda je
    makan buah badan panas tu

    BalasPadam
  39. dah dekat dah dengan umah eyqa... cedey sb tak tau abg ben kat mane... huhuhu... ;( tak dpt nak jumpe...

    BalasPadam
  40. tanjung malim !! my hometown..sedihnyer bile mak call cakap tengh makan durian..huuu =(

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009