Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 1 Jun 2011

Segmen 24 jam !

rokok

Segmen ringkas sempena HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA pada setiap 31hb Mei ...

Jom sebarkannya .... sangat mudah ..

  1. Buat satu entri.. letak banner kat atas ni ..
  2. Tajuk : AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA ! dan linkkan ke entri ni ..
  3. Siap.. tu jer.. tinggalkan url entri anda di ruangan komen ini berserta kenapa anda tidak merokok ..

Siap.. tu jer ... Url tidak akan disenaraikan yer... Dan klik SINI ... TQQQ..

148 komen :

Miss Ran berkata... [Reply to comment]

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Tolonglah tampar muka masing-masing dan berhenti merokok! Rokok membahayakan kesihatan anda dan orang sekeliling. Saya benci rokok, perokok, asap rokok, bahan rokok, bau asap rokok, sampai puntung rokok!

cikbintang berkata... [Reply to comment]

http://laylaluckystars.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

nk rokok jgn smpai asap ke kwsn sekeliling cikbintang ye kwn2 trima ksih~~~

fRaMe+LenSeS berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikum,
nadh join jugak.. :)

http://frameandlenses.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Johari Hamzah berkata... [Reply to comment]

http://www.joharihamzah.com/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa/

join.!! :D

ayu jazari berkata... [Reply to comment]

http://ayujazari.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

id0p sehat tanpa rokok..cewah~~~
katakan xnak!!!

sya azleen berkata... [Reply to comment]

http://beautifoollaifofmine.blogspot.com/2011/05/aku-kata-taknak-taknak-laa.html

kenapa saya tak merokok?
sebab banyak lagi benda laen yang berfaedah yang boleh dibuat daripada duk bakar duit ni. lagipun, merokok bukan setakat membahayakan diri sendiri malah orang sekeliling juga.kau matila sorang2, aku taknak. pikir2kanlah wahai perokok!

Eza Boom Boom :) berkata... [Reply to comment]

http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

join!
terhidu bau rokok pun Eza dah pening sesangat..Mmg x akn la nak terjebak dalam kes merokok ni..Membahayekan kesihatan..Say No to cigarette!

♥yaya budak suka embun♥ berkata... [Reply to comment]

http://embunmenitis-yaya.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

TIDAK MUNGKIN SAYA MEROKOK!!! I HATE CIGARATTE!!!

Tehuzz berkata... [Reply to comment]

AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA !

sebab tak merokok:
-merbahayakan kesihatan . bukan orang yang merokok je , tapi orang di sekeliling lebih berpotensi besar untuk kena akibatnya .
-sebagai perempuan , sangatlah tak elok . akan merosakkan sistem peranakan . takmau anak cacat woah .
-membazir duit , kan ke elok simpan buat beli rumah ke . derma kat rumah kebajikan ke .

|| A Lady Named .. Yantiey || berkata... [Reply to comment]

Salam ,

Joined!

Link: http://themptyanty.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Sebab KENAPA SAYA TIDAK MEROKOK: I'm a girl yet a daughter to a matron of cardiology disease so I never will break HER heart. Dalam ISLAM,ianya terang2an adalah HARAM.
Kesihatan dan keluarga diUTAMAkan. Jauhi la ROKOK sebelum ia terlambat. Kpd perokok tegar , ingatlah orang tersayang sebelum terlambat. Makanlah Nikotin!! =)

Selamat Malam!

Azzah berkata... [Reply to comment]

saya pun join.. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-naktak-nak-laa.html

Ku_yah berkata... [Reply to comment]

Assalaimualaikum Bro Ben,..

Kita ni mmg xelok merokok bazir je...byk bende bazir....kan membazir tu amalan syaitan.

http://kehidupankuyah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Dzarief Zuhdi berkata... [Reply to comment]

http://zuhdifreak.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

ELENA berkata... [Reply to comment]

dah join..

http://piecesofniaron.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

knp saya tak merokok??
check out my entry..

http://piecesofniaron.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

SELAMAT HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA~!!

NUR FARIZA UMAIRA berkata... [Reply to comment]

http://fareesza.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

merokok adalah membahayakan kesihatan & juga satu pembaziran.. renung-renungkan & selamat beramal..

CiK EmMa berkata... [Reply to comment]

saya tak nak dan tak suka merokok...ya..sudah tentu..kerana merokok membahayakan kesihatan..hehe

http://cik-emma.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Honey Barney berkata... [Reply to comment]

http://honeybarneyslife.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

bila ditanya kenapa saya tidak merokok, of course saya seorang perempuan. tapi tak semestinya perempuan takde yg merokok kan?
okay, kepada sape2 yang merokok tak kira lelaki ke perempuan, plzzz hentikan..tak berfaedah semua tu,pembaziran,dosa,penyakit..hmmm macam2..sumenye -ve sal rokok..hentikan demi yang tersayang....

Eja GaNu berkata... [Reply to comment]

http://ejahashim88.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

aida4eva berkata... [Reply to comment]

dok sedut-sedut pastu hembus apa dapat pun tak taw. haih.

aida mai join ni..sebab tak mau merokok, cukup la abah dah penah kena srngan jantung sebab rokok, takkan kita nak binasakan diri sendiri n org sekeliling kan..

http://aida4eva.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata... [Reply to comment]

Mak Dara join!

http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Mak Dara TAK NAK hisap rokok.. Buat apa nak isap rokok pendekkan umor aje.. dah tu siapalah nak jaga keempat empat anak Mak Dara tu.. ishh tak sanggup =(

Aida Omer berkata... [Reply to comment]

http://aidafidah02.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Bro ahmad berkata... [Reply to comment]

SALAM
pernah dengar ceramah agama hukum merokok adalah haram,salah satu sebabnya memudaratkan diri sendiri
pembaziran,memudaratkan orang lain di sekeliling kita termasuk keluarga,saudara,sahabat dan rakan2 yang tidak merokok..jangan fikir diri sendiri ok..sahutlah seruan kerajaan menjadikan rakyat malaysia sihat,cemerlang dan terbilang

http://trioseposen.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Cik Asma BLuppy berkata... [Reply to comment]

submit report... hehe

CAB alergik dengan asap rokok ni. siap boleh batuk kering ag.. kalu boleh, xnk jmpe dengan smoker nih.


http://asmabluppy.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Zaara Hayat berkata... [Reply to comment]

salam..

http://zaarahayat.blogspot.com/

tak merokok sebab saye tau merokok tu memudaratkan! lagi sebab saye sayang semua orang2 yang sayangkan saye and plus of merokok tu haram!

zyah berkata... [Reply to comment]

http://zyahzone3.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kenape mrokok x best....::

asap bau busuk...yuck...!!
badan org yg mrokok ni pon same bsuk gak..yuck..!!
x dapat pape faedah pon...
dpat pnyakit kronik free2 je...
buang duet...baek bagi duet yg beli rokok tu kat mak ayah..dpat gak phala..x gitu..??

Cik Mimie berkata... [Reply to comment]

http://norshamimi.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kerana ia tidak mmberi apa2 faedah pun pd diri. Wahai perokok sekalian tidak syg kah anda pada nyawa anda? serta org2 yang anda sygi??

zyah berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
syed amirul berkata... [Reply to comment]

http://diaridarihati.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

mirul x merokok kerana rm ptptn utk belaja bukan tuk rosakkan diri

AliaJustea berkata... [Reply to comment]

abg ben ! joinnn !

http://aliajustea.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

SEBAB TAK NAK MEROKOK :
dari kecik alia memang dah didik dengan bahaya rokok..memang dah terbukti rokok ni bahaya sebab abah meninggal pun sebab hisap rokok :'(

saiazuan berkata... [Reply to comment]

http://eleventx.blogspot.com/2011/05/segmen-aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

abis berbau baju.. huh

bombay berkata... [Reply to comment]

http://bombay-913.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

saya xmerokok sebab abah saya xmerokok..:)

lg satu saya suka makan, so daripada beli rokok, lebih baik saya beli makan..:)

selendang merah berkata... [Reply to comment]

saya join gak.

http://lzulxocraxme.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

sebab ape saya x merokok dalam rokok penuh dengan racun pembunuh...setiap sedutan akn membawa padah..sayang lah diri anda.. kepada adik, abg or pakcik henti lah dari merokok..

Doktor Cinta berkata... [Reply to comment]

abg ben..pendamba join..:)

http://pendambamawar.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa-pendamba.html

Sern berkata... [Reply to comment]

ben, Sern nak jemput ben utk komen bab ni...sorry, sern tak buat entri pasal ni...nak minta pendapat ben la..lau sudi ye..

http://studentlife90.blogspot.com/2011/05/maafkan-diriku-daraku-dah-hilang-sobs.html

muhamad zairi bin marzuki berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikum wbt..

http://zzackillerz.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

sebab aku xmerokok..dari kecik mak aku dah bagi warning "jangan dok gatai nak isap rokok, mak dapat taw siap hang"..disebabkan warning tue la aku xisap rokok sampai la dah 22 tahun..haha..tapi baguih gak xmerokok = jimat duit,kebarangkalian dapt penyakit tue tipis dan paling penting mak aku xmarah..=)

by Zent berkata... [Reply to comment]

okei abg ben...
suda siap...
http://www.benashaari.com/2011/05/segmen-24-jam.html

bibirmerah berkata... [Reply to comment]

http://bibirmerah-bibirmerah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

P/S: Get a live my dear smokers!! Don't be such a double-minded person!!

kAmi dAn mEreKa berkata... [Reply to comment]

http://kamidanutm.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

*dari beli rokok baik kite guna duit tu buat beli jajan mamee monster.

::Miss Hearty:: berkata... [Reply to comment]

join^^

http://heartylolipop.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

merokok adalah racun pd badan,otak & jiwa !! peace no smoking^^

Zie Fauzi berkata... [Reply to comment]

Join jugak..

http://fztogether.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Saya tak merokok sebab saya perempuan,tak manis betul la kalau perempuan merokok.. Tambah2 kalau mak budak mcm saya ni.. Takkan nak tunjuk teladan tak baik depan anak..

Afifah Azizan berkata... [Reply to comment]

join jugak ! :)

http://sitinurafifahazizan.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

PeRmAtA bIrU berkata... [Reply to comment]

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kenapa saya tak nak merokok??
1- saya ada penyakit lelah
2- saya seorang gadis melayu...
3- merokok= bakar duit
4- kenapa nak membunuh diri??
5- ayah dan abng saya pon x merokok..x kan saya nak merokok??
6- makan nasi lemak sebungkus lebih murah dari rokok sebatang...

eyqa amin berkata... [Reply to comment]

http://lifeyqa.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kite join sekaki yer...=)

Mylady berkata... [Reply to comment]

Nak join gak...:-)

Kenapa saya tidak merokok? Semua sebabnya ada di link ini..

http://ibundadelight.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

sue perbs.. berkata... [Reply to comment]

http://sueperbs.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html



tak merokok sebab sayangkan nyawa dan semestinya rokok itu haram

Fiizya Aurora berkata... [Reply to comment]

TAK NAK, TAK NK LAA...rokok sgt bahaya dan memusnahkan org dan membazir dan byk lagi lerrr...

http://colourshidup.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

qaseh johanna berkata... [Reply to comment]

http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


kenapa tak nak merokok..??
~ sebab saya wanita dari Timur... so nampak janggal dan jelik kalau saya merokok.. lagipon.. suami saya sendiri tidak merokok! tak rugi pon kalau tak isap rokok..untung banyak lagi adala!! =)

Akulah Pak Lan berkata... [Reply to comment]

Saya tak join apa2 segment atau contest..tapi i like your segmen this time..memberi kesedaran...

Phoenix berkata... [Reply to comment]

Takde kebaikannya rokok ni.. Jom sokong kempen Ben ni. Salam Perkenalan dari Phoenix :)

http://akulahphoenix.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Maji_Rashid berkata... [Reply to comment]

roko x baek tok kesihatan..membazer duit je...

http://majirashid.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Muhammad Iqbal berkata... [Reply to comment]

http://www.ibnuddin.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Sebab saya tak merokok? kerana sebab utama, ianya HARAM di sisi Islam!

Haris Kaito berkata... [Reply to comment]

http://hariskaito.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Haris join !
KATAKAN TAK NAK PADA ROKOK!

::Mastura Zakaria:: berkata... [Reply to comment]

join jugak..

http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


pening dengan rokok...kalau terrrr bau asap rokok memang nak muntah..... dan sgt tak suka mereka yang merokok.

not irene berkata... [Reply to comment]

http://memyselfandnotirene.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

membazir amalan syaitonirrajim

fad ali berkata... [Reply to comment]

bace jom..heheh

http://faddesignaway.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

heheh ;)

Liza @ Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

petang ni.. smlm tak dpt join..

A~ berkata... [Reply to comment]

hi ben, ni i punye pandangan on rokok :)
THEY ARE F*****' DISGUSTING!! ahhahahahha... ooopsss maaf atas kekasaran bahasa.

http://aquahartz.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Keyphochee berkata... [Reply to comment]

nak join gak...

http://keyphochee.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

me tak merokok sebab seorang wanita...ibu..wife...Tak suka bau rokok busuk..pening...malahan haram...satu pelaburan yang mendatangkan pembaziran..benci..benci..

Nisa Sayakinie berkata... [Reply to comment]

Sayangilah diri anda serta keluarga dan orang yang anda sayangi kerana mereka amat menyanyagi anda . Katakanlah " TIDAK ! " kepada ajakan rakan anda . Ingatlah MEROKOK adalah suatu benda , barang ? yang bahaya dan akan menyebabkan maut .

--> http://nysnyesa.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

yangbaik berkata... [Reply to comment]

http://yangbaik.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

pearl jade berkata... [Reply to comment]

Salam..saya join ya...

AKU KATA TAK NAK, TAK NAK LAA

Utamakan Cari Pasangan Tidak Merokok

mynameismy berkata... [Reply to comment]

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kenapa My tidak merokok??
kerana My sedar bahawa rokok itu membahayakan kesihatan! My sayang jantung dan paru-paru My!! baik simpan duit pegi soping dr abihkan kat rokok!! jom katakan TAKNAK!!

fyna berkata... [Reply to comment]

fyna join gak.

http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

{ finieViolet} berkata... [Reply to comment]

i hate smokers!! i wanna take part of this segment..

http://finieisnajla.blogspot.com/2011/05/aku-kata-taknak-tak-nak-laa.html

cik Ida berkata... [Reply to comment]

join:
http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kenapa tak merokok:
besh sangat ke rokok tu??

Luq At Your Words™ berkata... [Reply to comment]

http://lhthebest12.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

salam perkenalan

kenapa saya tak merokok:
perasan ingin tahu untuk merokok tak datang pada saya. n bila dah start merokok ni duit pn akan melayang mcm tu je..pdhal bleh buat bnda lagi berfaedah. derma kat masjid ke.

P3 berkata... [Reply to comment]

http://ummip3.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

tolong lah shuh..shuh..jauh sikit bleh lemas tau bau rokok nie...:D

Rahmah Ram Ram berkata... [Reply to comment]

Saya nak join jugak..

Merokok?? Tidakkkk!! bukanke merokok ni KOTOR dan sekaligus membuatkan nafas anbda berbau. Selain itu merokok boleh mengundang penyankit. Kalau anda semua nak mati cepat....SILALAH merokok. (maaf kalau terasa)

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

aku dan segalanya berkata... [Reply to comment]

http://segalanyaaku.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

siapppp..berharap sgt xde asap rokok di opis hari ni...huhuhu

☀ Izzaty Hedry☀ berkata... [Reply to comment]

join ..=)

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

xska asap rokok.!

solomolo berkata... [Reply to comment]

http://solomolo.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

p/s : merokok dan best dan tidak nampak cool...

Raihanah Hanis berkata... [Reply to comment]

Join :)

http://raihanahhanis.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Rokok Membahayakan Kesihatan & HARAM disisi Agama Islam ! SO , MArilah kite MembAsmi Rokok!! KATAKAN x NAk PADA ROKOK!!!

shopping2u berkata... [Reply to comment]

http://www.my-shopping2u.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Saya tak suka merokok sebab ianya tak best..
Takde keuntungan yang kita dapat melalui merokok malah kerugian je yang banyak..
Gigi kuning.. nafas berbau.. saya tak suka !!!!!!!
Kalau boleh saya takmo lelaki yang merokok untuk dijadikan suami..
Saya ni pesakit asthma, secara automatik saya memang alah pada asap rokok ni..

nurdani berkata... [Reply to comment]

http://nurdaniub.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

merokok itu tidak cool.

izyan yasmin berkata... [Reply to comment]

Hye abg Ben , mimin join.
http://mien91.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Kenapa mimin tak merokok ?
Sebab asap rokok berbau busuk and membazir duit je beli . and sgt tak baik untuk kesihatan.

saya neysa berkata... [Reply to comment]

http://cropstrawberikuning.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

i join okeh (:

x ska mrokok sbub rkok slah 1 cra yg mengundg pnyakit yg bahaya..knonya bole kuat ngan mrokok, actually xpon...sakit lgi ada la .... thanks (:

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

join

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Sebab-sebab ada dalam entri...

ikhwan berkata... [Reply to comment]

http://ikwanharis.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

moga memberi impak yg positif kpd perokok

MISS QASEH SAIFUDIN berkata... [Reply to comment]

join jgak..=)
saket ati+kasihan kat perokok ni..

http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Haryz Khairuddin berkata... [Reply to comment]

nak join gak.

http://haryzkhairuddin.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

reason xnak merokok:
ayah dah sakit teruk sebab merokok waktu muda2 dulu.
pernah bergaduh besar dgn kawan baik gara-gara merokok gak.

Zue Zoey berkata... [Reply to comment]

http://zuezulaina.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kenapa saya tak merokok?
1- Merokok bahayakan kesihatan. Boleh membawa maut! bukan accident je boleh bawa maut ye...!
2- Rokok tu busuk!
3- Perokok ada satu bau yg sgt tak disenangi. Sgt tak selesa.
4- Penghidu asap rokok lagi berisiko dpt penyakit. Korang tak sayang org sekeliling ke? and lagi satu TAK SAYANG BUMI ke?
5- Merokok boleh mengurangkan populasi sihat di BUMI ni.

Jadi, yg merokok tu, berhentilah merokok. Bumi pun dah makin tak sihat. Tambah lagi dgn asap rokok korang tu, oksigen dah makin kurang.

Sekian, terima kasih!

wawa_addien berkata... [Reply to comment]

As Salam Abg Ben..
Wawa join ;)

http://wawaluvaddien.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

merokok itu..
tidak akan kelihatan
CANTIK, MENARIK, TERTARIK..
KAU MMG D' BOOM

mursyid diey berkata... [Reply to comment]

http://dzuandiey.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

nak nampak cool?...huh...hampeh ada la..
yang penting, merokok ni habis duit, senang dapat penyakit dan mencacatkan generasi...
tak percaya, cuba la...anda pasti tahu jawapannya...

Elle Elyssa berkata... [Reply to comment]

http://elleelyssa.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

sebab nak kesihatan yang lebih baik dan selebihnya ada dalam entri

greenmummy berkata... [Reply to comment]

join jugak... :)

http://greenmummy3205.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Ainul Hayat berkata... [Reply to comment]

Saya join segmen ni:

http://ainulhayat309.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

cikki's berkata... [Reply to comment]

Salam..

Cik Cikki Join ^_^

url : http://misscikki.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

sebab kenapa cikki tidak merokok :
1. nak panjang umur dah sehat
2. boleh saving dari beli rokok..
3. tak suka bau asap rokok..

Mylady berkata... [Reply to comment]

Dah join...:-)

Jome terjah sini!!!
http://ibundadelight.blogspot.com/

Sunah Mohammad berkata... [Reply to comment]

http://www.sunahsukasakura.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

saya tak merokok sebab saya sayang diri dan orang-orang yang saya sayang...

Golden Rose berkata... [Reply to comment]

saya join ya

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

sarahomei berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
i'm fateehaa berkata... [Reply to comment]

Cuba korang gulung-gulung duit korang then bakar dye buat macam rokok tu. Sayang kan, tak nak wat kan. Macam tu la jugak korang wat duit kalau korang ney penghisap rokok. Sayang la duit korang tu. Barang-barang sume da mahal kan. Tanpa rokok, korang boleh hidup jugak laa.

btw, sy dah join. :)

http://kisahhatiaku.blogspot.com/2011/05/segmen-bersama-ben-ashaari-aku-kata-tak.html

nur ikhyar dee berkata... [Reply to comment]

http://nurikhyardee.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Rokok meragut banyak nyawa... Tapi kenapa masih ada yang tidak sedar???

Saya bukan perokok, kenapa saya nak merok0k?

Apple Sweet berkata... [Reply to comment]

salam abg ben...saya join

http://sweethoney01.blogspot.com/2011/05/segmen-24-jam-aku-kata-tak-nak-tak-nak.html

sbbnya:
1.membazir
2.mudah dapat penyakit
3.saya tak suka bau asap rokok

^ Uncle Syaf ^ berkata... [Reply to comment]

tak boleh nk join sebab aku perokok tegar...

ha3

alhafiz.ahmad berkata... [Reply to comment]

http://apisz999.blogspot.com/2011/05/hari-tanpa-tembakau-sedunia.html

sy dgn rokok ni mmg x blh pisah,nak tau lg??bace entry sy...

akutetapaku.com berkata... [Reply to comment]

join sbb aku bkn perokok...hehehe

http://akutetapaku85.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Dayanqphrofile berkata... [Reply to comment]

http://selendanqburuk.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


saya benci rokok n perokok!!

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

http://azfar9897.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


isap okok tak best..baik isap gula2

lieynanilaz berkata... [Reply to comment]

join...
http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

merokok membahayakan kesihatan...

Shehan Ismail berkata... [Reply to comment]

[KETUK..KETUK]
salam.. saya dh join!! ;p

http://shehanzstudio.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

MEROKOK akan menyebabkan badan berbau, mulut berbau,tangan berbau & susah dihampiri. katakan TAKNAK! bluwekkk .. muntah.. ada bau busuk kt cni!

Shurazirah Sukhur berkata... [Reply to comment]

Join jugak..:D

http://shurazirahsukhur.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kenapa saya tak merokok?
sebab saya perempuan..sangat tak cool babe kalau perempuan merokok..plus merokok membahayakan kesihatan dan membazir duit..1kotak rokok pun dah rm10,makan KFC pun kenyang..huhu

so KATAKAN TAK NAK PADA ROKOK!

NiSha berkata... [Reply to comment]

Nisha Join..

http://heandsheloves.blogspot.com/2011/05/161-ku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kenapa Nisha Tidak merokok..

Asap rokok jer dah berbau busuk.. bila terhidu skit jer dah sesak nafaz..
dia banyak kandungan nakotin..
buat satu badan .. termasuk baju pun bau rokok..
yg paling tak tahan sgta membazir beli rokok.. sam amcm kita bakar setiap ringgit yg kita guna untuk beli rokok..

... berkata... [Reply to comment]

as salam..
jawapan berbentuk gamabr paling ringkas~

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

merokok?
-memudaratkan diri dan orang lain.
-keluar fatwa, ianya HARAM.
-salah 1 pembaziran di dunia.

anitadiana berkata... [Reply to comment]

asakamuaikum En.ben..lama dah tak join....ne mula balik...

http://duniaanita74.blogspot.com/2011/05/sempena-hari-tanpa-tembakau-sedunia.html

sebab tak merokok:
-merbahayakan kesihatan . bukan orang yang merokok je , tapi orang di sekeliling lebih berpotensi besar untuk kena akibatnya dan itu lah ita sekarang di kelilingi oleh perokok..family semua isap rokok..ita dah jenuh dan tak larat nak nasihat...dah berbuih2 dah..tapi tak ada hasilnya.....so bila dah nak stop...along.pak su hanif dan hubby ita...

Belog MTT berkata... [Reply to comment]

Join walaupon terlambat..HEHE

http://www.lailyqaisyirah.com/2011/05/aku-kata-taknaktaknak-la.html

(: gebangkembang :) berkata... [Reply to comment]

http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

PEROKOK SILA MATI SORANG-SORANG !

fiq berkata... [Reply to comment]

http://mynameisfiq.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


|sebab ape aku tak isap okok ?? ||
tahy la..x rase nak pown..buat abis wet je

Izzat Nazmi Saiful Bahri berkata... [Reply to comment]

http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

,Haa... tengok tajuk je da tahu kan yang saya ni bukan perokok... sebab saya takkan habiskan duit untuk benda yang tak BERFAEDAH langsung ni... saya lebih rela simpan duit saya daripada saya BAKAR duit saya tu... ada juga la faedahnya..

,saya TAKkan pernah cuba untuk merokok sebab saya tahu merokok tu lebih banyak KEBURUKAN dan KEBAIKAN..... betul kan...?? Abah saya sendiri pun tak merokok.... ni lagi saya nak sentuh rokok tu.... bapa borek anak rintik la kan... huhu~

Wahida berkata... [Reply to comment]

http://wydaz.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Tak hisap rokok sebab:
- Ada resdung
- Pokai
- Hidup dalam zon bebas perokok

ir yien 9897 berkata... [Reply to comment]

http://yien9897.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

xnk merokok , habis kan duit jer, nnti wat rawatan pembedahan jantung..

Cik Purple berkata... [Reply to comment]

join!:)

http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

zacky ~786~ berkata... [Reply to comment]

http://zacky786.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Santri Nurul Iman berkata... [Reply to comment]

salam kunjungan... ok dh join jugak. http://sun3tpini.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

NURUL NADIAH MAMAT berkata... [Reply to comment]

http://nurulnadiahmamat.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

shah berkata... [Reply to comment]

hahhh??ape??knape aq xisap rokok??
parents aq marah la...hahahaha....
ok2...sebab??xnak bibir aq itam...xnak jantong aq itam..xnak bau badan itam...ehhh...xnak bau badan bau rokok...hahahaha....korang xcaye...jom belah jantung aq ramai2...tengok...merah x??hahaha...lagi satu...ramai orang cakap aq pakai lipbalm...ade tu cakap aq pakai lipstik...sebab bibir merah...hahah...
=P

nah link...
http://89shah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

genkconer berkata... [Reply to comment]

genk join

http://genkcorner.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

genk tak merokok sebab merokok ibarat membakar duit sendiri,,

bau asap busuk tau

GadisARMY berkata... [Reply to comment]

xnk rokok tp nk join!


http://gadisarmy.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

riffzam berkata... [Reply to comment]

JOIN!

http://riffzam.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html#axzz1N5dFz9Id

kenapa aku tak merokok ye.sebab aku rasa membazir je merokok ni.dan tak bagus untuk kesihatan.ok.mungkin klise kot.tapi realitinya.memang tak bagus lah merokok.lebih banyak keburukan daripada kebaikannya.ye lah.dah lah membazir duit.bila dah membazir.datangkan penyakit.bila dah sakit nanti kena keluarkan duit yang sepatutnya boleh digunakan utk perkara lain terpaksa lah pula digunakan untuk merawat penyakit akibat kesan merokok.impaknya bertimpa-timpa utk jangka masa panjang. :)

Areliff berkata... [Reply to comment]

http://www.areliff.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Mizz D O L L Y berkata... [Reply to comment]

Yeay ! Dly da join!

http://mizzkyoko.blogspot.com/2011/05/haipp-aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Reason : Siyesly memang tak suka dan tak minat.. Mulut jadi busuk, gigi kotor, bibir hitam.. Euwww.. Badan dan pakaian sume berbau sebab kena tempias asap tuh.. Duet lagi bazir.. Owh btw sume my family yang laki, tak de yang merokok, termasuk abang-abang ipar sume tak merokok.. So, hopefully Dly punye bakal pun tak merokok jugak.. Amin.. :D

shy princessha berkata... [Reply to comment]

saya join...

http://shyprincessha.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kenapa saya xhisap rokok:
1. sebab saya perempuan dan orang perempuan nampak sangatla buruk perangainyer kalau hisap rokok...
2. sebab arwah abah saya sendiri xmerokok...
3. sebab takut nanti kena marah ngan mama sebab mama xsuke rokok...
4. sebab rokok ni hanya membazirkan duit jer...
5. sebab kesan merokok ni sangat teruk terutamanya kepada orang yang hidu asap rokok...
6. sebab saya xmahu menjadi orang yang hanya pentingkan diri sendiri sahaja...orang yang hisap rokok ni langsung xfikir tentang keadaan diri orang sekelilingnyer...

nur amalina athman berkata... [Reply to comment]

http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kenapa saya tak merokok:
-sebab sy perempuan..nmpak pelik kott kalau perempuan yg hisap rokok..ayah pon tak hisap..melampau laa kalau saya hisap.
-rokok tuu dahlaa membazir duit jerr..lepas tuu kita sendiri akan sakit..bukan boleh wat kita hepy selamanya dgn merokok tuu..
dan juga..kita akan buatkan orang sekeliling kita yang menghidu bau rokok tuu jatuh sakit..
-hisap rokok tuu tak cool..
-dan kalau dh hisap..kita akan jadi ketagih..so,taknak terjebak..

Dayana AZ berkata... [Reply to comment]

http://www.herstoriie.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

dah !

:)
sebab asap rokok tu busuk, nti kne bnde lain pun bau jgk, mmg tak tahan la :( , pastu xnk la paru2 tu jd hitam.. sayangi organ yg Allah pinjamkan ni.

dzurina zulkafree berkata... [Reply to comment]

http://dzurinazulkafree.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


Dah join!

Well, saya tk merokok sbb saya tk suka merosakkan diri sendiri. Saya ingat org2 tersayang. Mummy, ayah, adik2.. diorang pasti kecewa kalau saya merokok. Lgpun, dh 20 tahun saya boleh hidup tanpa rokok, so saya rasa tk perlu lah nk mulakan skrg kan :)

♥ fuzz ♥ berkata... [Reply to comment]

okeyhh siap...

http://pohonsemalumerah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

rokok itu pencemar untuk diri sendiri dan keluarga ...

1. rokok pembunuh masa hadapan.
2. rokok penyebab kemorosotan wang ringgit dalam kocek.
3. rokok itu busuk baunya.

Nadya O'Conner berkata... [Reply to comment]

http://miss-nadya.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

rokok itu pemusnah..

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

http://www.tiffinbiru.com/2011/05/aku-kata-tak-naktak-nak-laa.html

"Aku bukan tak nak merokok, cuma dulu masa sekolah, tak de mata pelajaran hisap rokok, lagi pun "ilmu hisap" depa dah tukar jadi "matematik"...betul tak?..tu pasal aku tak merokok, sebab tak reti..".

Fara berkata... [Reply to comment]

http://fruitheart.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

1. Perempuan memang tak elok sangat merokok, buruk!
2. Bau rokok busuk, dengan automatiknya kita pun busuk
3. Tak nak rosakkan paru-paru, sebab nak hidup lama dan sihat selalu

OnE_nIeZuKa berkata... [Reply to comment]

http://oneniezuka.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

sbb pe xnk rokok???
sebab saye nk mati dalam iman....
=P

Dianaa berkata... [Reply to comment]

http://ftndiana.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Tak suka smoker, dah la bau busuk. Lepas tu melekat dengan badan, tak pasal2 badan pun bau rokok. Lagi satu sebab membazir je!

miyako berkata... [Reply to comment]

hui.. x tau plak hr ni hr x meghisap rokok sedunia! thanks bro for the info

syuhadafauzan berkata... [Reply to comment]

http://rainbowisminee.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Sayaa taknak mati d'sbbkan
rokok :p

afeeyra CORNETTO berkata... [Reply to comment]

http://snowcakesyummys.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

:: tax suke gan asap rokok n smoker nye sekaly .. tiap kali tersedut asapnye .. leh mgakibatkan shaye SEMPUT .. huhu .. yg pastikan tax suke arghh...n rokok itu pembunuh !!!

afifi berkata... [Reply to comment]

http://afifiabdulri.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Sebab x rokok..
simple je. mmg xde minat langsung dengan rokok.. dgr name pon x selera~~ huhu.. jgn marah

FasiHaH SupiaN berkata... [Reply to comment]

http://www.fasihah.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

merokok sangat membuang duit! dahla merosakkan kesihatan org sekeliling, kalau merokok sakit sorg2 xpelah jugak, ni org dah nasihat, tak mau ikut! masalah problem smokers ni semua..

hanyzham hadny berkata... [Reply to comment]

http://pabilajarijemarimenari.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

kana taku berkata... [Reply to comment]

http://kanataku.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


Sebabnya ...
Ayah aku tak merokok. Dah la membahayakan kesihatan, membazirkan duit pulak tu. Baik aku beli komik, heee ...

Jay berkata... [Reply to comment]

Salam Abg Ben..Jay join ye..

http://jai-diari.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Jay dulu seorang perokok tetapi alhamdulillah sekarang dah berhenti sepenuhnya.Memang ada kesan terhadap diri selepas berhenti merokok..hope entry Jay di baca n dapat berikan kesedaran pada orang yg membaca kerana Jay dah pun mengalami kesan akibat merokok...

Aishah Faisal berkata... [Reply to comment]

http://aishahfaisal.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

AyuInsYiraH berkata... [Reply to comment]

ayu pun nak joint juga...

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

Silent Thinker berkata... [Reply to comment]

join!

http://safiyahezora.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

sebab tak merokok.
:membahayakan kesihatan! Aku syg diri aku ok.
:membazir duit.
: tak elok perempuan merokok lah!

Liza @ Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

http://adzriel.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

!!- a.y.u -!! berkata... [Reply to comment]

http://azryu.blogspot.com/2011/05/segmen-ben-ashaari-aku-kata-tak-nak-tak.html

Salim Harmanain berkata... [Reply to comment]

aku dah join...

aku tak merokok sebab nak hidup lama dan untuk kelihatan lebih macho dan bergaya secara sihat.. :)

http://salimharmanain.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

'CikMimiEy' berkata... [Reply to comment]

mau sebar juga ! huhuhu

http://cahayakeharumanku.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

sah2 merokok banyak keburukannya . so, amalkan gaya hidup yang sehat dgn TIDAK merokok . peace . . . !

bdk getah berkata... [Reply to comment]

http://bdkgtah.blogspot.com/2011/06/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html#

saya benci rokok kerana ia membunuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sarahomei berkata... [Reply to comment]

aii..saya join,,

http://sarahomei.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-naktak-nak-laa.html#comments

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI