Segmen 24 jam !

rokok

Segmen ringkas sempena HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA pada setiap 31hb Mei ...

Jom sebarkannya .... sangat mudah ..

  1. Buat satu entri.. letak banner kat atas ni ..
  2. Tajuk : AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA ! dan linkkan ke entri ni ..
  3. Siap.. tu jer.. tinggalkan url entri anda di ruangan komen ini berserta kenapa anda tidak merokok ..

Siap.. tu jer ... Url tidak akan disenaraikan yer... Dan klik SINI ... TQQQ..

148 ulasan:

  1. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Tolonglah tampar muka masing-masing dan berhenti merokok! Rokok membahayakan kesihatan anda dan orang sekeliling. Saya benci rokok, perokok, asap rokok, bahan rokok, bau asap rokok, sampai puntung rokok!

    BalasPadam
  2. http://laylaluckystars.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    nk rokok jgn smpai asap ke kwsn sekeliling cikbintang ye kwn2 trima ksih~~~

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum,
    nadh join jugak.. :)

    http://frameandlenses.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  4. http://www.joharihamzah.com/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa/

    join.!! :D

    BalasPadam
  5. http://ayujazari.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    id0p sehat tanpa rokok..cewah~~~
    katakan xnak!!!

    BalasPadam
  6. http://beautifoollaifofmine.blogspot.com/2011/05/aku-kata-taknak-taknak-laa.html

    kenapa saya tak merokok?
    sebab banyak lagi benda laen yang berfaedah yang boleh dibuat daripada duk bakar duit ni. lagipun, merokok bukan setakat membahayakan diri sendiri malah orang sekeliling juga.kau matila sorang2, aku taknak. pikir2kanlah wahai perokok!

    BalasPadam
  7. http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    join!
    terhidu bau rokok pun Eza dah pening sesangat..Mmg x akn la nak terjebak dalam kes merokok ni..Membahayekan kesihatan..Say No to cigarette!

    BalasPadam
  8. http://embunmenitis-yaya.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    TIDAK MUNGKIN SAYA MEROKOK!!! I HATE CIGARATTE!!!

    BalasPadam
  9. AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA !

    sebab tak merokok:
    -merbahayakan kesihatan . bukan orang yang merokok je , tapi orang di sekeliling lebih berpotensi besar untuk kena akibatnya .
    -sebagai perempuan , sangatlah tak elok . akan merosakkan sistem peranakan . takmau anak cacat woah .
    -membazir duit , kan ke elok simpan buat beli rumah ke . derma kat rumah kebajikan ke .

    BalasPadam
  10. Salam ,

    Joined!

    Link: http://themptyanty.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Sebab KENAPA SAYA TIDAK MEROKOK: I'm a girl yet a daughter to a matron of cardiology disease so I never will break HER heart. Dalam ISLAM,ianya terang2an adalah HARAM.
    Kesihatan dan keluarga diUTAMAkan. Jauhi la ROKOK sebelum ia terlambat. Kpd perokok tegar , ingatlah orang tersayang sebelum terlambat. Makanlah Nikotin!! =)

    Selamat Malam!

    BalasPadam
  11. saya pun join.. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-naktak-nak-laa.html

    BalasPadam
  12. Assalaimualaikum Bro Ben,..

    Kita ni mmg xelok merokok bazir je...byk bende bazir....kan membazir tu amalan syaitan.

    http://kehidupankuyah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  13. http://zuhdifreak.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  14. dah join..

    http://piecesofniaron.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    knp saya tak merokok??
    check out my entry..

    http://piecesofniaron.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    SELAMAT HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA~!!

    BalasPadam
  15. http://fareesza.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    merokok adalah membahayakan kesihatan & juga satu pembaziran.. renung-renungkan & selamat beramal..

    BalasPadam
  16. saya tak nak dan tak suka merokok...ya..sudah tentu..kerana merokok membahayakan kesihatan..hehe

    http://cik-emma.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  17. http://honeybarneyslife.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    bila ditanya kenapa saya tidak merokok, of course saya seorang perempuan. tapi tak semestinya perempuan takde yg merokok kan?
    okay, kepada sape2 yang merokok tak kira lelaki ke perempuan, plzzz hentikan..tak berfaedah semua tu,pembaziran,dosa,penyakit..hmmm macam2..sumenye -ve sal rokok..hentikan demi yang tersayang....

    BalasPadam
  18. http://ejahashim88.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  19. dok sedut-sedut pastu hembus apa dapat pun tak taw. haih.

    aida mai join ni..sebab tak mau merokok, cukup la abah dah penah kena srngan jantung sebab rokok, takkan kita nak binasakan diri sendiri n org sekeliling kan..

    http://aida4eva.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  20. Mak Dara join!

    http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Mak Dara TAK NAK hisap rokok.. Buat apa nak isap rokok pendekkan umor aje.. dah tu siapalah nak jaga keempat empat anak Mak Dara tu.. ishh tak sanggup =(

    BalasPadam
  21. http://aidafidah02.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  22. SALAM
    pernah dengar ceramah agama hukum merokok adalah haram,salah satu sebabnya memudaratkan diri sendiri
    pembaziran,memudaratkan orang lain di sekeliling kita termasuk keluarga,saudara,sahabat dan rakan2 yang tidak merokok..jangan fikir diri sendiri ok..sahutlah seruan kerajaan menjadikan rakyat malaysia sihat,cemerlang dan terbilang

    http://trioseposen.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  23. submit report... hehe

    CAB alergik dengan asap rokok ni. siap boleh batuk kering ag.. kalu boleh, xnk jmpe dengan smoker nih.


    http://asmabluppy.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  24. salam..

    http://zaarahayat.blogspot.com/

    tak merokok sebab saye tau merokok tu memudaratkan! lagi sebab saye sayang semua orang2 yang sayangkan saye and plus of merokok tu haram!

    BalasPadam
  25. http://zyahzone3.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kenape mrokok x best....::

    asap bau busuk...yuck...!!
    badan org yg mrokok ni pon same bsuk gak..yuck..!!
    x dapat pape faedah pon...
    dpat pnyakit kronik free2 je...
    buang duet...baek bagi duet yg beli rokok tu kat mak ayah..dpat gak phala..x gitu..??

    BalasPadam
  26. http://norshamimi.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kerana ia tidak mmberi apa2 faedah pun pd diri. Wahai perokok sekalian tidak syg kah anda pada nyawa anda? serta org2 yang anda sygi??

    BalasPadam
  27. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  28. http://diaridarihati.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    mirul x merokok kerana rm ptptn utk belaja bukan tuk rosakkan diri

    BalasPadam
  29. abg ben ! joinnn !

    http://aliajustea.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    SEBAB TAK NAK MEROKOK :
    dari kecik alia memang dah didik dengan bahaya rokok..memang dah terbukti rokok ni bahaya sebab abah meninggal pun sebab hisap rokok :'(

    BalasPadam
  30. http://eleventx.blogspot.com/2011/05/segmen-aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    abis berbau baju.. huh

    BalasPadam
  31. http://bombay-913.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    saya xmerokok sebab abah saya xmerokok..:)

    lg satu saya suka makan, so daripada beli rokok, lebih baik saya beli makan..:)

    BalasPadam
  32. saya join gak.

    http://lzulxocraxme.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    sebab ape saya x merokok dalam rokok penuh dengan racun pembunuh...setiap sedutan akn membawa padah..sayang lah diri anda.. kepada adik, abg or pakcik henti lah dari merokok..

    BalasPadam
  33. abg ben..pendamba join..:)

    http://pendambamawar.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa-pendamba.html

    BalasPadam
  34. ben, Sern nak jemput ben utk komen bab ni...sorry, sern tak buat entri pasal ni...nak minta pendapat ben la..lau sudi ye..

    http://studentlife90.blogspot.com/2011/05/maafkan-diriku-daraku-dah-hilang-sobs.html

    BalasPadam
  35. Assalamualaikum wbt..

    http://zzackillerz.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    sebab aku xmerokok..dari kecik mak aku dah bagi warning "jangan dok gatai nak isap rokok, mak dapat taw siap hang"..disebabkan warning tue la aku xisap rokok sampai la dah 22 tahun..haha..tapi baguih gak xmerokok = jimat duit,kebarangkalian dapt penyakit tue tipis dan paling penting mak aku xmarah..=)

    BalasPadam
  36. http://bibirmerah-bibirmerah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    P/S: Get a live my dear smokers!! Don't be such a double-minded person!!

    BalasPadam
  37. http://kamidanutm.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    *dari beli rokok baik kite guna duit tu buat beli jajan mamee monster.

    BalasPadam
  38. join^^

    http://heartylolipop.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    merokok adalah racun pd badan,otak & jiwa !! peace no smoking^^

    BalasPadam
  39. Join jugak..

    http://fztogether.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Saya tak merokok sebab saya perempuan,tak manis betul la kalau perempuan merokok.. Tambah2 kalau mak budak mcm saya ni.. Takkan nak tunjuk teladan tak baik depan anak..

    BalasPadam
  40. join jugak ! :)

    http://sitinurafifahazizan.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  41. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kenapa saya tak nak merokok??
    1- saya ada penyakit lelah
    2- saya seorang gadis melayu...
    3- merokok= bakar duit
    4- kenapa nak membunuh diri??
    5- ayah dan abng saya pon x merokok..x kan saya nak merokok??
    6- makan nasi lemak sebungkus lebih murah dari rokok sebatang...

    BalasPadam
  42. http://lifeyqa.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kite join sekaki yer...=)

    BalasPadam
  43. Nak join gak...:-)

    Kenapa saya tidak merokok? Semua sebabnya ada di link ini..

    http://ibundadelight.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  44. http://sueperbs.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html



    tak merokok sebab sayangkan nyawa dan semestinya rokok itu haram

    BalasPadam
  45. TAK NAK, TAK NK LAA...rokok sgt bahaya dan memusnahkan org dan membazir dan byk lagi lerrr...

    http://colourshidup.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  46. http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


    kenapa tak nak merokok..??
    ~ sebab saya wanita dari Timur... so nampak janggal dan jelik kalau saya merokok.. lagipon.. suami saya sendiri tidak merokok! tak rugi pon kalau tak isap rokok..untung banyak lagi adala!! =)

    BalasPadam
  47. Saya tak join apa2 segment atau contest..tapi i like your segmen this time..memberi kesedaran...

    BalasPadam
  48. Takde kebaikannya rokok ni.. Jom sokong kempen Ben ni. Salam Perkenalan dari Phoenix :)

    http://akulahphoenix.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  49. roko x baek tok kesihatan..membazer duit je...

    http://majirashid.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  50. http://www.ibnuddin.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Sebab saya tak merokok? kerana sebab utama, ianya HARAM di sisi Islam!

    BalasPadam
  51. http://hariskaito.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Haris join !
    KATAKAN TAK NAK PADA ROKOK!

    BalasPadam
  52. join jugak..

    http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


    pening dengan rokok...kalau terrrr bau asap rokok memang nak muntah..... dan sgt tak suka mereka yang merokok.

    BalasPadam
  53. http://memyselfandnotirene.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    membazir amalan syaitonirrajim

    BalasPadam
  54. bace jom..heheh

    http://faddesignaway.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    heheh ;)

    BalasPadam
  55. petang ni.. smlm tak dpt join..

    BalasPadam
  56. hi ben, ni i punye pandangan on rokok :)
    THEY ARE F*****' DISGUSTING!! ahhahahahha... ooopsss maaf atas kekasaran bahasa.

    http://aquahartz.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  57. nak join gak...

    http://keyphochee.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    me tak merokok sebab seorang wanita...ibu..wife...Tak suka bau rokok busuk..pening...malahan haram...satu pelaburan yang mendatangkan pembaziran..benci..benci..

    BalasPadam
  58. Sayangilah diri anda serta keluarga dan orang yang anda sayangi kerana mereka amat menyanyagi anda . Katakanlah " TIDAK ! " kepada ajakan rakan anda . Ingatlah MEROKOK adalah suatu benda , barang ? yang bahaya dan akan menyebabkan maut .

    --> http://nysnyesa.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  59. http://yangbaik.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  60. http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kenapa My tidak merokok??
    kerana My sedar bahawa rokok itu membahayakan kesihatan! My sayang jantung dan paru-paru My!! baik simpan duit pegi soping dr abihkan kat rokok!! jom katakan TAKNAK!!

    BalasPadam
  61. fyna join gak.

    http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  62. i hate smokers!! i wanna take part of this segment..

    http://finieisnajla.blogspot.com/2011/05/aku-kata-taknak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  63. join:
    http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kenapa tak merokok:
    besh sangat ke rokok tu??

    BalasPadam
  64. http://lhthebest12.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    salam perkenalan

    kenapa saya tak merokok:
    perasan ingin tahu untuk merokok tak datang pada saya. n bila dah start merokok ni duit pn akan melayang mcm tu je..pdhal bleh buat bnda lagi berfaedah. derma kat masjid ke.

    BalasPadam
  65. http://ummip3.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    tolong lah shuh..shuh..jauh sikit bleh lemas tau bau rokok nie...:D

    BalasPadam
  66. Saya nak join jugak..

    Merokok?? Tidakkkk!! bukanke merokok ni KOTOR dan sekaligus membuatkan nafas anbda berbau. Selain itu merokok boleh mengundang penyankit. Kalau anda semua nak mati cepat....SILALAH merokok. (maaf kalau terasa)

    http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  67. http://segalanyaaku.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    siapppp..berharap sgt xde asap rokok di opis hari ni...huhuhu

    BalasPadam
  68. join ..=)

    http://cekedismanis.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    xska asap rokok.!

    BalasPadam
  69. http://solomolo.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    p/s : merokok dan best dan tidak nampak cool...

    BalasPadam
  70. Join :)

    http://raihanahhanis.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Rokok Membahayakan Kesihatan & HARAM disisi Agama Islam ! SO , MArilah kite MembAsmi Rokok!! KATAKAN x NAk PADA ROKOK!!!

    BalasPadam
  71. http://www.my-shopping2u.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Saya tak suka merokok sebab ianya tak best..
    Takde keuntungan yang kita dapat melalui merokok malah kerugian je yang banyak..
    Gigi kuning.. nafas berbau.. saya tak suka !!!!!!!
    Kalau boleh saya takmo lelaki yang merokok untuk dijadikan suami..
    Saya ni pesakit asthma, secara automatik saya memang alah pada asap rokok ni..

    BalasPadam
  72. http://nurdaniub.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    merokok itu tidak cool.

    BalasPadam
  73. Hye abg Ben , mimin join.
    http://mien91.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Kenapa mimin tak merokok ?
    Sebab asap rokok berbau busuk and membazir duit je beli . and sgt tak baik untuk kesihatan.

    BalasPadam
  74. http://cropstrawberikuning.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    i join okeh (:

    x ska mrokok sbub rkok slah 1 cra yg mengundg pnyakit yg bahaya..knonya bole kuat ngan mrokok, actually xpon...sakit lgi ada la .... thanks (:

    BalasPadam
  75. join

    http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Sebab-sebab ada dalam entri...

    BalasPadam
  76. http://ikwanharis.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    moga memberi impak yg positif kpd perokok

    BalasPadam
  77. join jgak..=)
    saket ati+kasihan kat perokok ni..

    http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  78. nak join gak.

    http://haryzkhairuddin.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    reason xnak merokok:
    ayah dah sakit teruk sebab merokok waktu muda2 dulu.
    pernah bergaduh besar dgn kawan baik gara-gara merokok gak.

    BalasPadam
  79. http://zuezulaina.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kenapa saya tak merokok?
    1- Merokok bahayakan kesihatan. Boleh membawa maut! bukan accident je boleh bawa maut ye...!
    2- Rokok tu busuk!
    3- Perokok ada satu bau yg sgt tak disenangi. Sgt tak selesa.
    4- Penghidu asap rokok lagi berisiko dpt penyakit. Korang tak sayang org sekeliling ke? and lagi satu TAK SAYANG BUMI ke?
    5- Merokok boleh mengurangkan populasi sihat di BUMI ni.

    Jadi, yg merokok tu, berhentilah merokok. Bumi pun dah makin tak sihat. Tambah lagi dgn asap rokok korang tu, oksigen dah makin kurang.

    Sekian, terima kasih!

    BalasPadam
  80. As Salam Abg Ben..
    Wawa join ;)

    http://wawaluvaddien.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    merokok itu..
    tidak akan kelihatan
    CANTIK, MENARIK, TERTARIK..
    KAU MMG D' BOOM

    BalasPadam
  81. http://dzuandiey.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    nak nampak cool?...huh...hampeh ada la..
    yang penting, merokok ni habis duit, senang dapat penyakit dan mencacatkan generasi...
    tak percaya, cuba la...anda pasti tahu jawapannya...

    BalasPadam
  82. http://elleelyssa.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    sebab nak kesihatan yang lebih baik dan selebihnya ada dalam entri

    BalasPadam
  83. join jugak... :)

    http://greenmummy3205.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  84. Saya join segmen ni:

    http://ainulhayat309.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  85. Salam..

    Cik Cikki Join ^_^

    url : http://misscikki.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    sebab kenapa cikki tidak merokok :
    1. nak panjang umur dah sehat
    2. boleh saving dari beli rokok..
    3. tak suka bau asap rokok..

    BalasPadam
  86. Dah join...:-)

    Jome terjah sini!!!
    http://ibundadelight.blogspot.com/

    BalasPadam
  87. http://www.sunahsukasakura.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    saya tak merokok sebab saya sayang diri dan orang-orang yang saya sayang...

    BalasPadam
  88. saya join ya

    http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  89. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  90. Cuba korang gulung-gulung duit korang then bakar dye buat macam rokok tu. Sayang kan, tak nak wat kan. Macam tu la jugak korang wat duit kalau korang ney penghisap rokok. Sayang la duit korang tu. Barang-barang sume da mahal kan. Tanpa rokok, korang boleh hidup jugak laa.

    btw, sy dah join. :)

    http://kisahhatiaku.blogspot.com/2011/05/segmen-bersama-ben-ashaari-aku-kata-tak.html

    BalasPadam
  91. http://nurikhyardee.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Rokok meragut banyak nyawa... Tapi kenapa masih ada yang tidak sedar???

    Saya bukan perokok, kenapa saya nak merok0k?

    BalasPadam
  92. salam abg ben...saya join

    http://sweethoney01.blogspot.com/2011/05/segmen-24-jam-aku-kata-tak-nak-tak-nak.html

    sbbnya:
    1.membazir
    2.mudah dapat penyakit
    3.saya tak suka bau asap rokok

    BalasPadam
  93. tak boleh nk join sebab aku perokok tegar...

    ha3

    BalasPadam
  94. http://apisz999.blogspot.com/2011/05/hari-tanpa-tembakau-sedunia.html

    sy dgn rokok ni mmg x blh pisah,nak tau lg??bace entry sy...

    BalasPadam
  95. join sbb aku bkn perokok...hehehe

    http://akutetapaku85.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  96. http://selendanqburuk.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


    saya benci rokok n perokok!!

    BalasPadam
  97. http://azfar9897.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


    isap okok tak best..baik isap gula2

    BalasPadam
  98. join...
    http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    merokok membahayakan kesihatan...

    BalasPadam
  99. [KETUK..KETUK]
    salam.. saya dh join!! ;p

    http://shehanzstudio.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    MEROKOK akan menyebabkan badan berbau, mulut berbau,tangan berbau & susah dihampiri. katakan TAKNAK! bluwekkk .. muntah.. ada bau busuk kt cni!

    BalasPadam
  100. Join jugak..:D

    http://shurazirahsukhur.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kenapa saya tak merokok?
    sebab saya perempuan..sangat tak cool babe kalau perempuan merokok..plus merokok membahayakan kesihatan dan membazir duit..1kotak rokok pun dah rm10,makan KFC pun kenyang..huhu

    so KATAKAN TAK NAK PADA ROKOK!

    BalasPadam
  101. Nisha Join..

    http://heandsheloves.blogspot.com/2011/05/161-ku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kenapa Nisha Tidak merokok..

    Asap rokok jer dah berbau busuk.. bila terhidu skit jer dah sesak nafaz..
    dia banyak kandungan nakotin..
    buat satu badan .. termasuk baju pun bau rokok..
    yg paling tak tahan sgta membazir beli rokok.. sam amcm kita bakar setiap ringgit yg kita guna untuk beli rokok..

    BalasPadam
  102. as salam..
    jawapan berbentuk gamabr paling ringkas~

    http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    merokok?
    -memudaratkan diri dan orang lain.
    -keluar fatwa, ianya HARAM.
    -salah 1 pembaziran di dunia.

    BalasPadam
  103. asakamuaikum En.ben..lama dah tak join....ne mula balik...

    http://duniaanita74.blogspot.com/2011/05/sempena-hari-tanpa-tembakau-sedunia.html

    sebab tak merokok:
    -merbahayakan kesihatan . bukan orang yang merokok je , tapi orang di sekeliling lebih berpotensi besar untuk kena akibatnya dan itu lah ita sekarang di kelilingi oleh perokok..family semua isap rokok..ita dah jenuh dan tak larat nak nasihat...dah berbuih2 dah..tapi tak ada hasilnya.....so bila dah nak stop...along.pak su hanif dan hubby ita...

    BalasPadam
  104. Join walaupon terlambat..HEHE

    http://www.lailyqaisyirah.com/2011/05/aku-kata-taknaktaknak-la.html

    BalasPadam
  105. http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    PEROKOK SILA MATI SORANG-SORANG !

    BalasPadam
  106. http://mynameisfiq.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


    |sebab ape aku tak isap okok ?? ||
    tahy la..x rase nak pown..buat abis wet je

    BalasPadam
  107. http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    ,Haa... tengok tajuk je da tahu kan yang saya ni bukan perokok... sebab saya takkan habiskan duit untuk benda yang tak BERFAEDAH langsung ni... saya lebih rela simpan duit saya daripada saya BAKAR duit saya tu... ada juga la faedahnya..

    ,saya TAKkan pernah cuba untuk merokok sebab saya tahu merokok tu lebih banyak KEBURUKAN dan KEBAIKAN..... betul kan...?? Abah saya sendiri pun tak merokok.... ni lagi saya nak sentuh rokok tu.... bapa borek anak rintik la kan... huhu~

    BalasPadam
  108. http://wydaz.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Tak hisap rokok sebab:
    - Ada resdung
    - Pokai
    - Hidup dalam zon bebas perokok

    BalasPadam
  109. http://yien9897.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    xnk merokok , habis kan duit jer, nnti wat rawatan pembedahan jantung..

    BalasPadam
  110. join!:)

    http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  111. http://zacky786.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  112. salam kunjungan... ok dh join jugak. http://sun3tpini.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  113. http://nurulnadiahmamat.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  114. hahhh??ape??knape aq xisap rokok??
    parents aq marah la...hahahaha....
    ok2...sebab??xnak bibir aq itam...xnak jantong aq itam..xnak bau badan itam...ehhh...xnak bau badan bau rokok...hahahaha....korang xcaye...jom belah jantung aq ramai2...tengok...merah x??hahaha...lagi satu...ramai orang cakap aq pakai lipbalm...ade tu cakap aq pakai lipstik...sebab bibir merah...hahah...
    =P

    nah link...
    http://89shah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  115. genk join

    http://genkcorner.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    genk tak merokok sebab merokok ibarat membakar duit sendiri,,

    bau asap busuk tau

    BalasPadam
  116. xnk rokok tp nk join!


    http://gadisarmy.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  117. JOIN!

    http://riffzam.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html#axzz1N5dFz9Id

    kenapa aku tak merokok ye.sebab aku rasa membazir je merokok ni.dan tak bagus untuk kesihatan.ok.mungkin klise kot.tapi realitinya.memang tak bagus lah merokok.lebih banyak keburukan daripada kebaikannya.ye lah.dah lah membazir duit.bila dah membazir.datangkan penyakit.bila dah sakit nanti kena keluarkan duit yang sepatutnya boleh digunakan utk perkara lain terpaksa lah pula digunakan untuk merawat penyakit akibat kesan merokok.impaknya bertimpa-timpa utk jangka masa panjang. :)

    BalasPadam
  118. http://www.areliff.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  119. Yeay ! Dly da join!

    http://mizzkyoko.blogspot.com/2011/05/haipp-aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Reason : Siyesly memang tak suka dan tak minat.. Mulut jadi busuk, gigi kotor, bibir hitam.. Euwww.. Badan dan pakaian sume berbau sebab kena tempias asap tuh.. Duet lagi bazir.. Owh btw sume my family yang laki, tak de yang merokok, termasuk abang-abang ipar sume tak merokok.. So, hopefully Dly punye bakal pun tak merokok jugak.. Amin.. :D

    BalasPadam
  120. saya join...

    http://shyprincessha.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kenapa saya xhisap rokok:
    1. sebab saya perempuan dan orang perempuan nampak sangatla buruk perangainyer kalau hisap rokok...
    2. sebab arwah abah saya sendiri xmerokok...
    3. sebab takut nanti kena marah ngan mama sebab mama xsuke rokok...
    4. sebab rokok ni hanya membazirkan duit jer...
    5. sebab kesan merokok ni sangat teruk terutamanya kepada orang yang hidu asap rokok...
    6. sebab saya xmahu menjadi orang yang hanya pentingkan diri sendiri sahaja...orang yang hisap rokok ni langsung xfikir tentang keadaan diri orang sekelilingnyer...

    BalasPadam
  121. http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    kenapa saya tak merokok:
    -sebab sy perempuan..nmpak pelik kott kalau perempuan yg hisap rokok..ayah pon tak hisap..melampau laa kalau saya hisap.
    -rokok tuu dahlaa membazir duit jerr..lepas tuu kita sendiri akan sakit..bukan boleh wat kita hepy selamanya dgn merokok tuu..
    dan juga..kita akan buatkan orang sekeliling kita yang menghidu bau rokok tuu jatuh sakit..
    -hisap rokok tuu tak cool..
    -dan kalau dh hisap..kita akan jadi ketagih..so,taknak terjebak..

    BalasPadam
  122. http://www.herstoriie.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    dah !

    :)
    sebab asap rokok tu busuk, nti kne bnde lain pun bau jgk, mmg tak tahan la :( , pastu xnk la paru2 tu jd hitam.. sayangi organ yg Allah pinjamkan ni.

    BalasPadam
  123. http://dzurinazulkafree.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


    Dah join!

    Well, saya tk merokok sbb saya tk suka merosakkan diri sendiri. Saya ingat org2 tersayang. Mummy, ayah, adik2.. diorang pasti kecewa kalau saya merokok. Lgpun, dh 20 tahun saya boleh hidup tanpa rokok, so saya rasa tk perlu lah nk mulakan skrg kan :)

    BalasPadam
  124. okeyhh siap...

    http://pohonsemalumerah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    rokok itu pencemar untuk diri sendiri dan keluarga ...

    1. rokok pembunuh masa hadapan.
    2. rokok penyebab kemorosotan wang ringgit dalam kocek.
    3. rokok itu busuk baunya.

    BalasPadam
  125. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    rokok itu pemusnah..

    BalasPadam
  126. http://www.tiffinbiru.com/2011/05/aku-kata-tak-naktak-nak-laa.html

    "Aku bukan tak nak merokok, cuma dulu masa sekolah, tak de mata pelajaran hisap rokok, lagi pun "ilmu hisap" depa dah tukar jadi "matematik"...betul tak?..tu pasal aku tak merokok, sebab tak reti..".

    BalasPadam
  127. http://fruitheart.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    1. Perempuan memang tak elok sangat merokok, buruk!
    2. Bau rokok busuk, dengan automatiknya kita pun busuk
    3. Tak nak rosakkan paru-paru, sebab nak hidup lama dan sihat selalu

    BalasPadam
  128. http://oneniezuka.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    sbb pe xnk rokok???
    sebab saye nk mati dalam iman....
    =P

    BalasPadam
  129. http://ftndiana.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Tak suka smoker, dah la bau busuk. Lepas tu melekat dengan badan, tak pasal2 badan pun bau rokok. Lagi satu sebab membazir je!

    BalasPadam
  130. hui.. x tau plak hr ni hr x meghisap rokok sedunia! thanks bro for the info

    BalasPadam
  131. http://rainbowisminee.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Sayaa taknak mati d'sbbkan
    rokok :p

    BalasPadam
  132. http://snowcakesyummys.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    :: tax suke gan asap rokok n smoker nye sekaly .. tiap kali tersedut asapnye .. leh mgakibatkan shaye SEMPUT .. huhu .. yg pastikan tax suke arghh...n rokok itu pembunuh !!!

    BalasPadam
  133. http://afifiabdulri.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Sebab x rokok..
    simple je. mmg xde minat langsung dengan rokok.. dgr name pon x selera~~ huhu.. jgn marah

    BalasPadam
  134. http://www.fasihah.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    merokok sangat membuang duit! dahla merosakkan kesihatan org sekeliling, kalau merokok sakit sorg2 xpelah jugak, ni org dah nasihat, tak mau ikut! masalah problem smokers ni semua..

    BalasPadam
  135. http://pabilajarijemarimenari.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  136. http://kanataku.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html


    Sebabnya ...
    Ayah aku tak merokok. Dah la membahayakan kesihatan, membazirkan duit pulak tu. Baik aku beli komik, heee ...

    BalasPadam
  137. Salam Abg Ben..Jay join ye..

    http://jai-diari.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    Jay dulu seorang perokok tetapi alhamdulillah sekarang dah berhenti sepenuhnya.Memang ada kesan terhadap diri selepas berhenti merokok..hope entry Jay di baca n dapat berikan kesedaran pada orang yg membaca kerana Jay dah pun mengalami kesan akibat merokok...

    BalasPadam
  138. http://aishahfaisal.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  139. ayu pun nak joint juga...

    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  140. join!

    http://safiyahezora.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    sebab tak merokok.
    :membahayakan kesihatan! Aku syg diri aku ok.
    :membazir duit.
    : tak elok perempuan merokok lah!

    BalasPadam
  141. http://adzriel.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  142. http://azryu.blogspot.com/2011/05/segmen-ben-ashaari-aku-kata-tak-nak-tak.html

    BalasPadam
  143. aku dah join...

    aku tak merokok sebab nak hidup lama dan untuk kelihatan lebih macho dan bergaya secara sihat.. :)

    http://salimharmanain.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    BalasPadam
  144. mau sebar juga ! huhuhu

    http://cahayakeharumanku.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

    sah2 merokok banyak keburukannya . so, amalkan gaya hidup yang sehat dgn TIDAK merokok . peace . . . !

    BalasPadam
  145. http://bdkgtah.blogspot.com/2011/06/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html#

    saya benci rokok kerana ia membunuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  146. aii..saya join,,

    http://sarahomei.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-naktak-nak-laa.html#comments

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.