5 blog saja di cari ! BLOG manakah yang bertuah itu ?

 

Alhamdulillah .. aku nak bagi duit , tak leh .. aku nak bagi hadiah pon tak leh ... aku nak bagi diri aku , lagi tak leh.. nanti jadi KHADAAMMM .. haaa... maka aku nak bagi sesuatu untuk para blogger blogger baru yang sering berkunjung ke blog aku nih haaa

Aku nak buka bloglist aku untuk 5 blogger terpilih saja ... Jeng jeng jeng ... Aku tak leh letak banyak banyak cam dulu sebab akan memberatkan blog aku.. Bila berat , aku gak kena kritik.. haaa.. bila aku kena kritik , aku sedih.. bila aku sedih , aku makan aiskrim .. bila aku makan aiskrim , aku cerita kat korang dalam blog ni .. Pastu korang kritik aku sbb tak jemput korang ... bila aku kena kritik , aku sedih.. bila aku sedih ... Huk alohhhhhhhhh .... senang cerita , makin lama makin berisi aku la nanti !! okeh ???

Ok .. jadi aku nak buka 5 blog saja .. Tempoh pencarian cuma 2 jam .. Bermula jam 2.30 hingga 4.30 .. ok ? Sapa bernasib baik , bergantung pada jawapan mereka .. hehehe ..

Caranya .. mudah jer .. cam biasa .. sila buat satu entri baru ...

  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG ...
  2. Tajuk ... Saya nak boleh ?
  3. Siap ? tu jer ... Kemudian , tinggalkan link url entri korang di ruangan komen ini BESERTA .... ini yang PALING PENTING .... aku akan pilih berdasarkan jawapan korang ni ... KENAPA AKU PATUT LETAK BLOG ANDA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ? Jawapan tidak lebih dari 50 patah perkataan ... ok ?

Segera ... tutup 4.30 petang ni gak !!

132 ulasan:

  1. http://www.my-shopping2u.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  2. saye nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! mana aciiiiiii cam ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  3. http://www.lailyqaisyirah.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Sebab munasabah kenapa MTT perlu berada dalam bloglist Incik Sifu adalah kerana,Incik Sifu sering membangkang dan mentertawa kan Seth Tan pujaan hati para gadis Malaya..Dan MTT akan pastikan Seth Tan akan terus mekar di alam berimaginasi para gadis..So para pengikut setia Seth Tan nanti boleh la rajin rajinkan diri menjenguk bloglist Incik Sifu dan terbang ke BeloG MTT.. HAHA

    Erkk? Boleh kn macam ni? HAHA :D

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum.

    Nadh nak jugak.. nak cuba nasib ni.

    http://frameandlenses.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Sebab : Nadh dalam proses belajar sampaikan info dekat orang dalam pendekatan secara dakwah dalam cerita, mungkin kalau terlalu serius orang akan bosan, jadi Nadh selitkan dengan lwak, mungkin kekadang tu jadi Vlog. dengan ditempek dalam blog Enchik Ben, sedikit sebanyak makin ramai dapat membaca n dapat manfaat insyALLAH.

    Maceh. n maceh lagi jawap pertanyaan dalam whataap. :)

    BalasPadam
  5. http://www.my-shopping2u.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    erk.. yg ni lengkap punye hehe :)

    BalasPadam
  6. http://www.alyaesprezzo.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    abg ben patot letak saya dalam bloglist abg ben sebab saya peminat FANATIK abg ben !!

    HAHA..boleh gitu? :D

    BalasPadam
  7. nak join dgn harapan :

    http://azieazralicious.blogspot.com/2011/06/saya-nak-bole.html

    BalasPadam
  8. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/06/assalamualaikum-dan-selamat-sejahtera.html

    sbb blog sy bnyak perkongsian dn pndapat seorang wanita yang bkl bergelar guru

    BalasPadam
  9. http://maduheart.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    jawapan saya:Sebab saya nak orang lain tau yang saya juga seorang blogger yang berusaha untuk menjadi yang terbaik seperti anda.

    BalasPadam
  10. dah join abg ben:
    http://propagandaterhebat.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA ABG BEN PATUT LETAK BLOG SAYA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    sebab blog saya memaparkan maklumat, informasi yang berguna bagi blogger lain di luar sana. Blog saya juga banyak memberi info tentang video lucu, berguna di youtube. Selain itu, saya juga akan membantu menaikkan industri blogging ini dalam kalangan blogger melayu dan sebagainya.

    BalasPadam
  11. blog bertuah,,,,hmmm tak de nasib

    BalasPadam
  12. rela beri laluan kpd yg lain...

    BalasPadam
  13. http://oneniezuka.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA BEN ASHAARI PATUT LETAK BLOG SAYA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    sebab saya nk laa..klu xnk wat pa saya join segmen ni...
    kn?kn?

    BalasPadam
  14. uncle ben , yang 'kenapa aku patut letak blog anda ...' tu letak kat entry or kat ruangan komen ya ?

    BalasPadam
  15. cik siput dh buat :)
    http://siputmenari-nari.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  16. http://miszasha.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Saya nak jugak sebab selalu baca blog Abg Ben ni tapi as a silent reader aje la.. Hopefully dapat la jadi 5 orang yang bertuah tu.. :)

    BalasPadam
  17. KENAPA AKU PATUT LETAK BLOG ANDA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    Sebab saya rasa tak de orang baca blog saya...bila letak kat sini mungkin ada yang singgah..buat blog rasa macam baca sendiri saja.....

    www.hazeleya.blogspot.com

    BalasPadam
  18. trima ksih wt segmen ni

    http://laylaluckystars.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  19. ame join , ame join !

    http://pucukandubi.blogspot.com/2011/06/confess-228-saya-nak-boleh.html

    sebab ; medium pengiklanan yang sesuai dan berkesan adalah sangat penting untuk menaikkan blog kita . benashaari.com tidak pernah lengang dari pembaca , andai kata tersenarai di bloglist secara tidak langsung blog ame dapat di iklan kan di sini dan pembaca yang singgah di benashaari.com mungkin akan singgah ke blog ame juga :)

    thanks uncle ben ! :)

    BalasPadam
  20. jalan2 tengok2 je.....nk join memang xlayak....hahah

    BalasPadam
  21. http://rosita-rizal.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA ABG BEN PATUT LETAK DLM BLOGLSIT...?
    jawapannya: sbb saya nak orang kenal saya(bukan nak jadi terkenal)...sy selalu melancong tempata abg ben nih...dan saya nak jadi blogger yg best cam abg Ben....muahahaha

    harap2 tsenarai la yek...

    BalasPadam
  22. informasi macam macam ada disini join sekaki.

    http://www.macamnilahkita.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  23. malam ni penentuan liga super,.
    kelantan vs terengganu 8.30 malam astro arena.
    gomo kelate gomo

    BalasPadam
  24. Sayan nak jugak.............
    agar blog saya dikenali dan dapat berkongsi cerita yang menarik.

    http://malaysiascore.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  25. jangan lupa..aku join juga bro..

    http://www.borakkosong.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  26. http://www.akidazami.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    er.. kena tinggalkan jawapan abang tanya tu kat sini ke?

    Jawapan :

    Aku nak join bloglist baru ni sebab sebelum ni tapi takde rezeki join bloglist ben. Aku jugak pembaca setia blog ben walaupun jarang aku drop komen.

    Dapat curik sikit trafik blog ben. Kalau blog aku dipilih, setiap kali aku update entri baru aku akan promosi sekali entri baru ben.

    (49 patah perkataan)

    BalasPadam
  27. join jugak bro...

    http://www.borakkosong.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    blog yang boleh memberikan info kepada pengunjung-pengunjung blog bro.
    yang penting sama-sama mendapat meklumat..win-win situation

    BalasPadam
  28. saya nak boleh ?

    http://birumuda91.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html#axzz1OTbjd1EA

    BalasPadam
  29. as.kum...saya nakkk jugak
    sbb nak belajar ngan awak...

    BalasPadam
  30. nak join juga...

    http://www.duniafaris.com/segmen/saya-nak-boleh/

    KENAPA BEN ASHAARI PATUT LETAK BLOG AKU DALAM BLOG LIST DI BLOG:

    1) blog dunia faris tidaklah berat dan dipenuhi dengan informasi-informasi yang berguna untuk blogger
    2) blog dunia faris diupdate setiap hari sekurang-kurangnya dengan 1 entri yang berguna kecuali jika mengalami masalah
    3) faris adli merupakan pengunjung setia blog ben walaupun sebagai silent reader
    4) blog dunia faris amat sesuai disinggah oleh semua lapisan umur, bangsa, agama dan negara.

    BalasPadam
  31. Kata2 penting En. ben hari ini: "bila aku sedih , aku makan aiskrim"... hahahaha... err... cayalah abg ben! support blogger baru! keep it up!

    BalasPadam
  32. syada nak join jugakkkkkkk !

    tapi tau dah.. tak kan bernaseb baek punye....huhuhu

    abg ben mesti nak yang femes emes,kan kan kan ? :)

    BalasPadam
  33. http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  34. Saya Nak Boleh...??

    http://jayjamilul.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  35. bujang join wee~

    cuba nasib hi hi hi

    http://metzbujang.blogspot.com/2011/06/said-saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  36. hhahaha,,

    ramainya calon..;)

    BalasPadam
  37. http://eiz1004.upprofits.com/saya-nak-boleh/

    BalasPadam
  38. assalamualaikum.. tq yer abg BEN.. hee.. :)

    http://smalamariinimasadepan.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  39. BBB join jugak

    http://razeameen.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BBB pun xtau sebab kenapa..cuma BBB harap encik Ben dapat memberi nasihat dan kritikan sedikit sebanyak supaya BBB boleh terus berada dalam dunia b'blogging dan menjadi blogger sehebat encik Ben..hehe

    BalasPadam
  40. KENAPA EN BEN PATUT LETAK BLOG ANA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    ..... sebab blog ana macam2 ada, ada resepi, berita, info, DIY, deco,cerita, bebelan blablabla tak caya jom singgah ...... http://kecikkenot.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  41. http://notanotahati.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  42. munnafendy join!

    http://gadiskutersayang.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    kenapa patut dipilh?
    -blog ringan
    -tak bising
    -bermain dgn keyword
    -rajin update
    -slalu support sgmen bro ben! huhu

    nak sebab lg, tgk link ye bro...hihi^^

    BalasPadam
  43. Entri : http://inikisahtia.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Jawapan : Sebab Tia baru aje berblog sebulan lebih dan rasanya kalau Tia harapkan usaha sendiri 100% mungkin agak susah . Tia perlukan orang lain juga untuk sama-sama membantu Tia . Tia tau abang Ben boleh jadi orang tu selain pembaca Tia . buktinya , segmen abang ben BLOGGER HIJAU , MAI SINGGAH SAT NOO .. Selain tu, blog Tia ringkas abang Ben . Tia harap abang Ben dapat singgah dulu blog Tia dan nilai sendiri ..

    BalasPadam
  44. Soalan en Besi: KENAPA AKU PATUT LETAK BLOG ANDA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    Jawapan Niena Muhammad: SEBAB SAYA BEST! ERK.. TAK BEST MANA PUN, SEBAB SAYA NI PEMINAT SETIA BLOG ABG BEN DAN AKAN SENTIASA MENYOKONG ABG BEN!!!

    BalasPadam
  45. join~..toing3...

    http://ntira-mirmo.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    nak masuk bloglist sebab nak tambah kawan dalam dunia blog..nanti dapat kawan baru...pastu bila dapat kawan baru..hati senang...pastu bila hati senang... beli aiskrim..bagi bro ben makan..erkk?? hee~.. =D ..

    BalasPadam
  46. Nak joinnnn !

    http://eyfaaliasstory.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Sebab patut letak sy dlm blog list :

    jawapan jujurnya sebab sy minat blog abang B.A so, kalau tersenarai dalam bloglist abang adalah satu kebanggaan bg sy.

    saya juga nak orang dtg singgah ke blog sy yang tak seberapa ni dan dah semestinya untuk jadi pembakar semangat nak buat entry best-best dan jadi blogger berjaya mcm abang :D

    sekian :)

    BalasPadam
  47. join juga bro ben....

    http://jai-diari.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html


    Sebab:
    Saya nak dapatkan lebih banyak kenalan di samping orang datang membaca blog saya yang setahun jagung ni..lagipun saya selalu jadikan Ben ashaari sebagai contoh untuk berblog..but ilmu masih tak mencukupi untuk menjadi sehebat ben ashaari.Salah satu medium untuk mempromosikan blog adalah join untuk dapatkan tempat di dalam senarai bloglist seseorang yg lebih terkenal or hebat..kalau tak terpilih pun takpe,yg penting hati hepi dapat join segmen Blog Bro Ben..

    BalasPadam
  48. harap2 betul r ni...apa yg saya buat ni..
    http://zulfattah.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  49. http://wydaz.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Sebab: Pertama, blog saya ringan, pasti tak kan beratkan blog En. Ashaari. Kedua, saya pengkritik baru dan suka menerima kritikan membina, dan peratusan mendapat kritikan akan meningkat jika saya berada di dalam bloglist tersebut. Ketiga, saya berpegang yakin kepada prinsip ini, “Try and fail, but don't fail to try".

    Insha Allah :)

    BalasPadam
  50. Abang Ben, saya dah join :)

    http://imedianna.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Jawapan untuk soalan kenapa Abang Ben perlu Bloglist blog saya :

    Sebabnya Blog saya akan lebih baik dan meriah jika di bloglist oleh abang ben, ini kerana saya suka berkongsi cerita dengan pembaca. Saya pasti ada yang akan melawat blog menerusi bloglist abang ben kerana blog abang ben sangat hebat dan salah 1 Top10 blogger Malaysia kan? tahniah!

    BalasPadam
  51. wah...peluang keemasan....^^

    BalasPadam
  52. http://qiszana.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA AKU PATUT LETAK BLOG ANDA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    Sebab blog qis simple dan muda untuk korang masuk baca entri baru. Lagipun qis akan mempertingkatkan setiap entri Qis jika Qis dpt msk dlm bloglist abg ben, isyallah.

    BalasPadam
  53. salam.. atia nak cuba naseb..

    nape ben ashaari patut letak blog atia dlm blog list beliau ialah kerana...

    1. atia budak baru belajar. jadi maseh perlukan tunjuk ajar dari blogger2 yang sudi nak ajar..^_^

    2. atia masih baru dalam dunia blog nie. maseh belum jelas pe yang boleh dan tak boleh dibuat ngan blog nie. jadi perlukan bimbingan seseorang.

    3. atia teringin nak jadi blogger terkenal..n_n

    kalau diterima alhamdulillah. kalau tak atia redha.. huhuhu..^_^

    http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  54. bro ben!!! saya nak juga!! hehehehe!!~


    ^__^v

    BalasPadam
  55. http://smileasuwant.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA ABANG BEN PATUT LETAK
    BLOG ZAKWAN DALAM BLOG LIST
    DI BLOG INI ?
    Supaya sedikit sebanyak dapat menarik perhatian blogger lain melalui blog Abang Ben .kiranya ,InsyaAllah UV ke blog Abang Ben akan singgah juga ke blog Zakwan. Untuk pengetahuan abang Ben, zakwan ni baru je 3 bulan lebih berkecimpung dalam bidang blogging, jadi Zakwan harap kalau Zakwan terpilih dalam bloglist ni , dapat memberi suntikan semangat untuk zakwan terus berblogging dan menyebarkan informasi yang berguna kepada semua orang InsyaAllah .Di samping itu ,supaya blog Zakwan dapat dijadikan medan untuk para blogger menyatakan pendapat dan berkenal-kenalan pada satu hari nanti mcam blog abang Ben .hehe
    Sekian :)

    BalasPadam
  56. jawapan aku:

    aku nak jugak jadi popular macam abang Ben Ashaari, lagipun aku baru je berblog tak mungkin lah aku dapat jadi popular cuma dengan usaha aku sendiri. so mana tau kalau aku dapat masuk blog list dalam blog ni, aku boleh jadi top macam abang Ben.. hehe.. aku harap je lah supaya dapat masuk dalam bloglist ni. =)

    http://jiwangkaratkenapolish.blogspot.com

    BalasPadam
  57. cik suha nk try nasib gak la (^_^)

    http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html


    Sifu Ben adalah Katak Otai saya dan saya adalah blogger baru yang mahu berkongsi penulisan saya,di mana pada pendapat saya,blog Sifu Ben adalah yang terpaling glamer serta berpengaruh dalam dunia blogging dan merupakan medan terbaik untuk lebih dikenali blogger lain,jika mahu betul-betul serius dalam bidang blogging(^_^)

    BalasPadam
  58. salam en ben sy dh join...

    http://sweethoney01.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA BEN ASHAARI PATUT LETAK BLOG SAYA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI

    Sbb nya yg lepas2 sy join jgk tp x bertuah blog sy utk msk dlm bloglist en ben...sy jgk peminat setia blog en ben.....harap2 sy bertuah

    BalasPadam
  59. best =] tengkiu encik abg ben sbb sudi dtg belog hani n folo sekali..belog hani dah okay dah skrg..no more malware =]

    BalasPadam
  60. Nak juga tapi memandang saya masih hijau, terpaksalah pendam.

    BalasPadam
  61. http://eiz1004.upprofits.com/saya-nak-boleh/

    KENAPA AKU PATUT LETAK BLOG ANDA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    Ni sebab-sebab utamanya :-

    1) Blog Bro Ben dah ada dalam Bloglist dan RSS Toolbar Blog UpProfits, so apa salahnya Blog UpProfits pun ada dalam Blog Santai Ben Ashaari. hehe
    2) Aku rasa Blog UpProfits nih pun ada informasi-informasi yang boleh dikongsikan, kalau ada dalam Bloglist bro Ben, leh gak kongsi informasi berguna dengan pembaca Blog Ben,
    3) Dah lama teringin nak masuk Bloglist Ben, tapi siapalah Blog UpProfits nih nak ngada-ngada menyelit kat situ. Tapi bila di’offer’ camnih, nak la jugak kalau berpeluang. ahaks~
    4) Bro Ben sure tak nak terlepas update terkini Ranking Alexa nanti kan? hahaha..kalau Blog UpProfits nih ada dalam Bloglist, leh la dapat info terkini nanti dimana kedudukan Blog Bro Ben dalam Top 10 Blog Melayu di Malaysia nih..lalala

    Tu jer..sekian.

    BalasPadam
  62. juin dan juin lagi. kehkeh


    http://sitizarizza.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    jawapan :


    MSB suke buat keje berpekdah dlm blog nih. cntohnye merepek meraban. eh. berpekdah ke. lagi satu MSB suke blogwalking n say hi to them. sesaje nak beramah mesra gtu. ntox merapatkan silaturahim. so bile ade kat bloglist ABG BEN, senang lah lagi nak beramah mesra. (:

    BalasPadam
  63. Mak Dara menjoinkan diri;)

    http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA Ben Ashaari PATUT LETAK BLOG MAK DARA DALAM BLOG LIST DI BLOG BELIAU sebab Mak Dara nak juga blog blogger "kertu" macam mak Dara dapat diterima dan dibaca oleh semua.. Ye lah sekarang siapalah sudi nak dengar celoteh makcik makcik macam Mak Dara ni.. Semua nak baca blog dari blogger yang mantop bergotah jo kan hehe.. Kiranya Mak Dara dipilih tu dapatlah mewakili beberapa peratusan bagi blogger blogger dari kaum "kertu" , kaum ibu ibu dan juga kaum surirumah tangga sepenuhnya.. hehehe tu aje =)

    BalasPadam
  64. saya join lagiiii ! ^^

    http://thelittlesyieqa.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    kenapa ABANG BEN patot letak blog saya dalam bloglist di blog abang ben sebab memang ramai yang takkan menyinggah di blog saya ni . sebab entry saya kebanyakannya cerita tentang kehidupan saya yang ingin saya kongsikan dengan blogger lain . kalau saya terpilih untuk jadi 5 pilihan blogger yang dipilih oleh abang ben , at least ada blogger yang boleh mensupport blog saya yang masih baru ni .

    BalasPadam
  65. http://adamnarzuan.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Kenapa abg ben perlu letak ek?? Blog saya simple jer.. Just nak share info dengan orang.. Tu jer.. Tak pandai nak nilai blog sendiri.. Abg Ben tolong nilaikan lah yer..

    BalasPadam
  66. nak jugakkkk

    http://chipsmoresaje.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BA patut letak saya dalam bloglist BA sebab saya rajin join segmen BA .. apa kata BA hargai sikitt .. haha *gurau .. dan yg plg penting , tgk nama saya tuh .. berani BA tak nak letak saya dlm blog list ? eh saya RAJA tau .. HAHAHHA

    *gurau jea pak cik :)

    BalasPadam
  67. me join!!!

    http://farra8979.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  68. nak join jugalah kut2 bertuah haha

    http://watieawang.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  69. http://www.jamaluddin.net/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA ABG BEN PATUT LETAK BLOG JAMAL DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    Kerana Jamaluddin.net adalah salah satu daripada blog yang bertemakan ISLAMIC. Jamal ingin menjadikan Jamaluddin.net sebagai satu medium untuk berdakwah dan berkongsi ilmu bersama para sahabat semua.

    Semoga dengan terpilih diletakkan di bloglist Abg Ben dapat menyuntik semangat Jamal untuk terus menghasilkan entry-entry yang berkualiti dan berinformasi.

    Thanks Abg Ben
    "Sharing Is Caring"

    BalasPadam
  70. http://kasihnuradam.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    walaupun bertentangan dengan prinsip..apa salahnya mencuba..saya nak bole ke?

    BalasPadam
  71. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  72. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  73. abg ben ni khas tuk blogger baru je ke?? blogger yang dah mengalami zaman evolusi ini blh join ke ?? hahahahahaahhaha...
    Ujang hg join jg ke ???

    BalasPadam
  74. http://sipootcomel.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    jawapannya: sebab sy dah byk kali join segmen abg ben tapi tak pernah pon terpilih lagi dalam bloglist Abg Ben nih.sedihkan..hikhik..harap2 terpilih lah..

    BalasPadam
  75. wan join =)

    http://rizwanewan.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html


    KENAPA PACIK BEN ASHAARI PATUT LETAK BLOG WAN DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    wan nak jadi femes dan ikutan mcm belog2x yang lain =) lagi pun ~ blog list pacik ben ashaari semuanya. blog2x yg da besar panjang. tk de yang budak sekolah menengah punya macam wan =) apa salahnya kalau kali ni pacik ben ashaari pilih wan =') kalau pacik ben ashaari letak blog wan dlm blog list ni ~ bertambah-tambah la lagi semangat wan utk berblog n study~ sebelum ni pun pacik ben ashaari yang banyak bantu wan dlm mempromosi belog wan yang kurang cantik, comel, macho..hehe..

    (^_^)

    BalasPadam
  76. wow..abg ben.byknyer permintaan....poning nih poning!
    congrate saper yg bertuah n terpilih ke bloglist abg ben!!!bukan senang nk terpilih tau...=)yg xberjaye usaha lagi..never give up!!!~hehe......

    BalasPadam
  77. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html


    Lulu-Pages, harus diletak dalam bloglist Encik Ben, dan semua blogger kerana...Lulu-Pages sarat dengan info terkini, dan sebaran maklumat dan pengetahuan... Bak kata follower/pembaca lulu-pages, bila setia dengan lulu-pages, tak perlu beli paper... ngee.... ...

    BalasPadam
  78. http://cik-emma.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Abg Ben patut letak saya dalam bloglist Abg Ben, sebab Abg Ben nie role model saya..hehe.. lagi satu saya nak majukan lagi blog saya. sebab saya tau kalau saya antara bloglist dalam bloglist abg ben mesti blog saya akan dpt trafic yg tinggi..ewahhh..hehehe...saya nak boleh??

    BalasPadam
  79. =')

    http://mizzkyoko.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boley-tak.html

    BalasPadam
  80. http://sabrinaazhar.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    sebab saye nak kongsi banyak informasi terkini kepada blogger2 lain melalui penulisan blog sye,,,saye nak jadi femes macam ben ashaari,,,hehe,,,setiap entry ben ashaari saye akan bace okey...
    hopefully dapat..
    thank...

    BalasPadam
  81. http://sabrinaazhar.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    sebab saye nak kongsi banyak informasi terkini kepada blogger2 lain melalui penulisan blog sye,,,saye nak jadi femes macam ben ashaari,,,hehe,,,setiap entry ben ashaari saye akan bace okey...
    hopefully dapat..
    thank...

    BalasPadam
  82. join

    http://adzriel.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  83. http://azfar9897.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html


    KENAPA AKU PATUT LETAK BLOG ANDA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    Paling utama ialah jika blog ini berada di bloglist ben ashaari sudah pasti dapat membantu mempromosikan blog yang baru nak hidup ini..hehe(iklan free)

    Selain itu dari bloglist ini juga boleh membantu blogger yang berkunjung di blog ben asshaari ini mengetahui adanya blog erti kehidupan yang selalu update dengan entri2 yg best..(sambil berkongsi)

    Last sekali kerana ben ashaari la blog ujang9897 ini masih kekal dan terus bersemangat.....=)


    lebih 50 kot..grrr

    BalasPadam
  84. Salam kunjungan. Sajer nk coba2 lagi ni... http://sun3tpini.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  85. baby wanie mahu join juge yerr...

    http://tayunkwanie.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  86. huh, tdi tak perasan nk sertakan jwpan skali.. :'C mst xdpt :'(
    xpelah lau bukan rzki.. erm

    BalasPadam
  87. try tikam mane tau kene muaheeeeee..
    http://www.areliff.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  88. http://ikwanharis.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    saya na boleh ?

    BalasPadam
  89. saya nak jugakkkk!!! tak kireee! nak gak abang ben jadi referrals saya!!! please, please, pleaseeee~~~ saya janjiiiii, lepas ni saya update entri best2 dan ada umphhh selalu!!!! kalau abang ben tak letak, nanti saya nanges meraung-raung!!! huwaaaaaaaaaaaaa!!!!!! :((

    http://www.sunahsukasakura.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  90. http://ukhwah-dhearty.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA BRO BEN PATUT LETAK LAMAN MUSLIMAH OPTIMIS DALAM BLOG LIST DI BLOG SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI ?

    Sebab Laman Muslimah Optimis ni menyajikan perkongsian-perkongsian jiwa yang memberi nasihat kepada diri penulis dan diri pembaca, juga berkongsi mengenai perkongsian-perkongsian bermanfaat InsyaAllah.

    tq

    BalasPadam
  91. http://operasihitam.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Kenapa abg ben patut letak blog sy dlm list abg ben sbb sy nak femes cam abg ben jugak.. hahaha... OK! tak tau nk pikir jawapan apa dah.. Ni je kot..

    BalasPadam
  92. Mas nak jugak sebab blog Ben Ashaari tetap nombor 1 di hati Mas... tiada nombor 2 mahupun 3! hanyalah blog Ben Ashaari satu2nya...


    http://www.massaari.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  93. http://ekahafizy.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    eka join yer..hehehe

    BalasPadam
  94. http://workshopgirl86.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  95. http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/05/saya-nak-boleh.html

    knpa abg ben patut letak sebab sya maseh lagi dlm pembeljaran dlm dunia blog, sya masih lg seorg pelajar , mgkin blogger remja yang masih belajar boleh update dgn sya melalui abg ben.mgkin ya mgkin tidak , jd kita tgk sma2 . :P

    BalasPadam
  96. salam en.ben...saya join =)

    http://fahmiberdiridisini.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA EN.BEN PATUT LETAK BLOG SAYA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI?

    Blog saya taklah sehebat mana pun..tapi saya berusaha utk menjadi blogger yg bertauliah, blog saya terhidang dgn pelbagai maklumat yg boleh digunapakai selain memberikan entri yg luar biasa utk memenuhi keperluan pembaca...en.ben yg ku anggap sifu dlm dunia blog ni adalah contoh blogger yg t'bek utk bloggers lain..

    BalasPadam
  97. http://qasehsufi.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Boleh Ke?

    Sebabnya saya ni tak popular...boleh ke? boleh ke ?

    BalasPadam
  98. http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    ,Sebab munasabah kenapa perlu letak saya dalam bloglist :

    1) mungkin kalau blog saya tersenarai dalam bloglist Encik Ben, ni merupakan salah satu detik yang boleh melakar sejarah dalam masa 2 bulan saya mula berblog.

    2) Blog saya simple... tak terlalu sarat dengan widget.. saya akan update entri sekurang-kurangnya 2 entri sehari supaya blog saya tak nampak bersawang...

    3) saya memang minat menulis dan buat blog bukan mengikut orang lain.. sebab minat...

    4)Saya tahu blog saya masih baru dan perlukan tunjuk ajar dari blogger lain yang sudah berada lebih lama dari saya dalam dunia blog ni.

    ,InsyaAllah.. kalau tersenarai dalam bloglist Encik Ben.. ini akan jadi pembakar semangat saya untuk terus mekar dalam arena blog ni...

    BalasPadam
  99. http://www.hafizzulanas.co.cc/2011/06/saya-nak-boleh.html

    kenapa bro ben patut letak blog saya dalam blog list blog ni sebab, saya bertuah hari kot.. :)

    BalasPadam
  100. http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  101. http://qyrndishdush.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    Qyrn cuba ek ;)

    BalasPadam
  102. http://www.greenappleku.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    JOIN KERNA DAH BERZAMAN KITA SHARE LINK KAN BEN..

    BLOG MERAWAT UNTUK HATI YANG SEDANG GUNDAH GULANA SEPATUTNYA BERADA DI DALAM SETIAP BLOG BLOGGER....woha!

    BalasPadam
  103. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  104. http://salina91.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html


    hurm,, sebab pe ek?? sebab, sebab abang ben rase yang abang ben perlu letak saya dalam bloglist abang ben. hehe. yang penting,ikhlas abang ben, sya try jee...hee~

    BalasPadam
  105. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  106. sempat lagi ke..sempat lagi ke...sempat keee....hahahha....(bru balik meeting...goshhh)

    http://blognizamlaa.blogspot.com/2011/06/segmen-bro-ben-saya-nak-boleh.html#comments

    BalasPadam
  107. http://trueregion.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    jawapan saya:kenapa abang ben patut letak say tu seya ingin belajar sesuatu dari blog otai.lagipun saya masih baru dalam bidang berblog nie.setahun jagung pun xsampai.semasa saya baca blog abg ben banyak yang saya suka tentang entry abang ben nie.lagipun masih banyak yang perlu saya belajar.kalah menang adat permainan.saya sekadar mencuba apa yang termampu aje..

    BalasPadam
  108. http://gurlgemini.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    nak jugakkkkk

    BalasPadam
  109. merupakan idola saya dalam dunia berblog ni..
    orang terawal saya kenal dalam blog ni pon abg ben jugak..
    jadi dah lama saye perhatikan abg ben ni....dan....???
    untuk reason yg lengkap sila klick di link ini :


    http://zurfandy.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  110. http://trueregion.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    sempat ag nie..jawapan saya ialah kerana banyak yang saya perlu belajar dari blog otoi cam abang ben nie.lagipun saya baru berkecimpung lam bidang berbloging ni..xsampai setahun jagung pun lagi..kalau abang ben pilh saya.memang saya bertuah la hari nie.kalah menang adat la.sekadar mencuba..huhuhuhu

    BalasPadam
  111. as salam..
    hah!!!!??

    dua segmen??
    wah!!
    wah!!!

    adei..dah nak pukul 4.30. dah nak masuk waktu solat asar. haha.. nak taip apa ni? haih..

    tengok je la =)
    kamu2 yang masuk! berusaha! berusaha!

    aja-aja fighting!

    BalasPadam
  112. assalamualaikum abang ben ashaari.
    saya nak join jugak..

    http://azrijohan.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    sebab saya nak jadi blog list abang ben?

    kerana saya amat mengagumi blog abang ben dan juga anak didik abang ben iaitu si kupu kupu kecik,yuyu zulaikha tu.

    lagi satu,saya sebenarnya dalam usaha untuk berkongsi sebuah kisah tentang adik nurul afiqah yang menderita penyakit dalam blog saya di entri ini:

    http://www.gengblogger.com/v/493091

    harap nya,jika blog saya terpilih..dapat la cerita ini disebarkan kepada masyarakat dan akan ada lah pihak yang datang membantu adik nurul afiqah.sekian

    BalasPadam
  113. My join!

    http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA ABG BEN PATUT LETAK BLOG MY DALAM BLOG LIST DI BLOG?

    Sebab My peminat number ke 102346790 abang ben! jadinya MyLife'sStoryBlog seharusnya berada di belog abang ben supaya abang ben nampak akan kewujudan belog peminat mu ini. Plus, My rajin join segmen abang ben walaupun jarang-jarang di view apetah lagi dihadiahkan komen-komen membina! My juga mahu jadi anak didik blogger abang ben dengan harapan dapat menjadi seperti abang ben suatu hari nanti!! pendek kata, My sememangnya layak untuk berada di belog Santai Bersama Ben Ashaari. Dengan itu, My pasti lebih bersemangat dan tahap penulisan juga akan meningkat!!

    BalasPadam
  114. sempat lagi..yeah..

    http://faizlaster.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    sebabnya: pageload blog sy juz 110.58KB dan load time 0.17 saat.kalo tenet slow pon cpt gak r nk loading. banyk info2 terkini dan sedikit tutorial untuk semua. bertemakan hitam merah, sedap mata memandang.huhu. En.Ben leh usha2 dulu blog saya tu ok! :)


    p/s: harap terpilih. huhu

    BalasPadam
  115. : hye abg BEN ASHAARI :)

    nie link entry :-
    http://simplememorieskim.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    sebab-kenapa-abg BEN-perlu-letak-blog-saya-dalam-blog-list :-

    sy ingin mencari kenalan baru dalam dunia bloggers dan juga ingin menggunakan peluang ini untuk menarik lebih ramai pembaca untuk singgah di blog sy.ini merupakan satu langkah untuk meningkatkan lagi tahap keupayaan sy untuk berblogging.saya amat memerlukan banyak bimbingan dan tunjuk ajar kerana sy merupakan blogger yang baru bertatih dalam dunia blogging ini. tq.

    BalasPadam
  116. http://akulahphoenix.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    BalasPadam
  117. joined!
    http://inspirebunny.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html
    jawapan dari cik bunny:
    sebab banyak entri menarik dari cik bunny ingin kongsikan dengan hati yang ikhlas dan berguna serta boleh dijadikan inspirasi kepada semua blogger2 :)

    BalasPadam
  118. 4:28pm..
    joined..

    http://isma-lovetowrite.blogspot.com/2011/06/segmen-abg-ben-saya-nak-boleh.html

    tQ abg ben

    BalasPadam
  119. banyak info yang boleh diguna pakai dalam kehidupan....

    BalasPadam
  120. as salam..
    join~

    http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA ENCHE' BEN PATUT LETAK BLOG SAYA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    kerana konsep Sharing is Caring ; Hidup ini Memberi dan Menerima.
    Berkongsi isi, biar sama-sama mendapat redha-Nya. Berborak kosong, biar bermanfaat. Bergurau, biar yang benar.berkongi rasa, biar yang adil.Islam itu dakwah. saya ingin berdakwah, menggunakan medium diatas dalam blog. versatile biar bertempat.ameen..

    BalasPadam
  121. sedih..tak sempat..maybe next time..

    BalasPadam
  122. argh! lewat tiga minit! dang...sob sob...

    BalasPadam
  123. salam

    bajet nak join tadi. mana tahu ada rezeki boleh menyibuk dalam blog abg ben. tapi, dah tak sempat. sadis bukan? wuuu

    btw,
    nak jgk tulis sbb even dah tahu kompem tak diterima.haha.degil betoi kan


    kenapa ben ashaari perlu letak blog syazana jasman dalam bloglist?

    sebab saya nak tumpang femes. ini jawapan paling jujur. tak perlu nak berbasi-basi. disebabkan saya sering melepak di blog ini, alangkah gembiranya jika melihat blog sendiri turut berada sebaris dengan blog-blog ternama. yeah, even itu hanya angan-angan. sadis betoi. wuu


    itulah.terlajak perahu boleh di undur, terlambat join melepas peluang nak menumpang di bloglist

    selamat memilih yer abg ben
    pnjg pulak komen ni. haih =.="

    BalasPadam
  124. hadiah phargaian tuk awk krn jd follower sy..meh ler dpt amik kalo sudi..feel free to join my contest too

    BalasPadam
  125. http://goldazone86.blogspot.com/2011/06/saya-nak-boleh.html

    KENAPA AKU PATUT LETAK BLOG ANDA DALAM BLOG LIST DI BLOG INI ?

    Hal ini kerana saya suka terjah blog abg ben ashaari ini.. selain itu saya juga boleh mempromosikan blog abg ben... tak caya tgok dlm bloglist blog saya hehe.. Malahan itu, dapat membantu mempromosikan blog yang baru nak belajar hidup ini

    Selain itu dari bloglist ini juga boleh membantu blogger yang berkunjung di blog ben asshaari ini mengetahui adanya blog Percubaan Pertama yang selalu update entri mengenai tazkirah, nasihat, pandangn, sharing dan pelbagai lagi laaaa...

    Kerana abg ben ashaari la saya ramai kenalan blogger.. tetapi tak dapat nak bersua dengan mereka di gathering2... huhu iyolah jauh sangat kan kat Sabah.. huhuh

    rasanya dah lebih 50

    BalasPadam
  126. alaaaaa...xsempat..baru balik dari jaga nenek sakit di hospital.sob3 :'(

    jangan lupa singgah sini : coklat boleh menyebabkan kematian ?

    BalasPadam
  127. oh no! telepas.
    abis kelas pikul 4.20.
    sampai bilik dh pukul 5 :|

    BalasPadam
  128. alamak...
    x smpat join plak...
    bru balik kursus.....
    -_-

    BalasPadam
  129. alaaaa.. xsempat join.. ni baru on9.. sedihnya.. T_T

    BalasPadam
  130. laaaaaaaaaaaaaaa..pukui 10 baru tengok blog..hahhahaha..missed lagi..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI