Game Antara Blogger : Mula !

 

OK.. sudah bersedia ? jeng jeng jeng.. aku penah buat game ni dulu.. sangat mudah jer .. Game ni memerlukan kepantasan mencari rakan blogger !

Caranya ..

  1. Cari 10 orang blogger dari senarai INI dan tubuhkan satu kumpulan ...
  2. Pastikan setiap ahli perlu membuat entri yang sama Copy paste amat digalakkan ... Dalam entri itu perlu ada
    1. NAMA KUMPULAN
    2. KETUA KUMPULAN
    3. AHLI KUMPULAN seramai 10 orang yang terdiri dari blogger ( termasuk url blog mereka )
    4. KENAPA NAMA KUMPULAN ITU DIPILIH ?
    5. TAJUK ENTRI : GAME ANTARA BLOGGER BERMULA dan linkkan ke entri ni ..
    6. KORANG ada 2 jam saja .. kul 4 petang , tutup !!!!
  3. Setiap perbincangan hendaklah dilakukan di SANTAI BEN ASHAARI . Jgn kacau group lain.. marah diorng nanti .. hehehe..
  4. Siap ??? Hanya ketua kumpulan saja akan paste entri mereka di ruangan komen ini !

Menang ? Hehehe... tkde hadiah ... tapi korang je lebih maklum kan ? Mesti kenal ramai blogger pasni punya .. hehehe..

78 ulasan:

  1. adeiii. . . .saya cempedak di luar pagar , ade ke yang sudi tolong jolokkan ?

    BalasPadam
  2. errr... tak berapa paham la...

    BalasPadam
  3. wah..sila la ambik saya sebagai ahli group..ahahaha...

    *sy blogger kecil-kecilan*

    BalasPadam
  4. wah,game da mula...
    sapa nak 1 group dgn inna?
    jom la cepat cari geng..^^

    BalasPadam
  5. alamak!! susahnyer... hehehe.. try my besh la.. :)

    BalasPadam
  6. saper plak nak jadi ketua ni hehee

    BalasPadam
  7. kurang faham untuk ambil jadi ahli kumpulan kita kena ada persetujuan tak antara blogger??

    baru kupulan boleh ditubuhkan?

    BalasPadam
  8. abg ben, maksudnya kena carik dorg n mintak dorg jadik ahli kump kte la?

    BalasPadam
  9. Cmne nak bgtau diorang yg saya nak satu kumpulan ngan diorang??

    BalasPadam
  10. sape nak group ngan sy angkat tgn

    BalasPadam
  11. sape pencinta kaler pink?? meh buat grup dengan saya!! :D

    BalasPadam
  12. ada yang sudi ambik saya jadi ahli KONGSI gelap eh silap.. ahli Kumpulan tak?? :)

    BalasPadam
  13. ada yang sudi ambik saya jadi ahli KONGSI gelap eh silap.. ahli Kumpulan tak?? :)

    BalasPadam
  14. ada sapa2 nak ambk zaty msok dlm kumpulan dia x?.. zaty xmau jdi ketua .. haha.. nak jdi ank buah ja..:P

    BalasPadam
  15. Diana perlukan lg 5 orang! Sape2 nak, jumpa kat fan page abg ben

    BalasPadam
  16. alaaa...saye group dgn sape ni???
    sile lah ajak saye...heee ^^

    BalasPadam
  17. saper nak grup ngan saya,, saya mau jadik ahli hoho

    BalasPadam
  18. tu la....sapa nak group ngan saya?sila la angkat tangan...ishh camner ni??

    BalasPadam
  19. alahai...ada sesapa ke sudi nak 1 group ngan saya...

    BalasPadam
  20. Siapppp ~ :)

    http://www.lailyqaisyirah.com/2011/06/game-antara-blogger-bermula.html

    BalasPadam
  21. alamak..misi dah bermula...

    BalasPadam
  22. hehehe.....pedih ni ben.....

    BalasPadam
  23. saya cute...pilihlah saya...

    BalasPadam
  24. Abg Ben !!!

    Ciap !!

    http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/06/game-antara-blogger-bermula.html

    BalasPadam
  25. Jom-jom, saya dah bersedia, diskus kat shoutbox blog saya if berminat nak group gn saya :D

    BalasPadam
  26. ala... sape nak group dengan saya ? ? nak join !!

    BalasPadam
  27. alamak.. cmne ni???SApa yg nak amik sy msok kumpulan die?? Meh lakomen kt entri terlibat.. Huhuhu

    BalasPadam
  28. atoii. .xpaham ar. .
    da ar aQ still noob dlm dnia blogger. .whaha. .ad spe2 nk amik aQ x ??

    BalasPadam
  29. sape nak amek aku jd grup korang? tgg msg kat shoutbox..

    BalasPadam
  30. sape sudi amik saya sebagai ahli group..chat box saya kena block..email saya..

    skysaner@gmail.com

    huhu..

    BalasPadam
  31. tp BEN ASHAARI umumkan dan kumpulan yg paling menarik..umum eh..br syok..hoho

    BalasPadam
  32. Aku dh ade group.. jgn offer aku jd ahli kumpulan ko orang yerk..... "poyo x aku... hehehe"

    BalasPadam
  33. sy mahu join
    sape yg mahu pilih sy..^_^

    BalasPadam
  34. @yuyun.. aku tak ade group lagi.. boleh la.. nk tak

    BalasPadam
  35. plz..plz...pilih sayaaaa....

    BalasPadam
  36. sape nak join group saya?..

    klik link sini dan tinggal nama n url kat komen...

    MENCARI 10 AHLI UNTUK GAME ANTARA BLOGGER...

    BalasPadam
  37. pilih lah saya..saya join je..hihi~

    BalasPadam
  38. MAK DARA CARIK GENG... ada masa sejam je lagi ni.. rugi kalau tak join so pada siapa2 nak join pls tinggal url kat link yg mak dara beri dibawah ye.. kita cukupkan 10 orang dulu then kita cari ketua kumpulan sebab Mak tok seh jd leader ni hehe

    http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/06/mak-dara-cari-geng.html

    BalasPadam
  39. as salam..
    adei..nak cari geng, kat link yang encik ben bagi tu, lagi cepat responnya.
    berusaha! berusaha!
    aja-aja fighting! =)

    <---tak dapat join. ada urusan lain. adei~

    aja-aja

    BalasPadam
  40. sapa nk join.. comen cini..
    http://zulfattah.blogspot.com/2011/06/misi-mencari-10-ahli-game-antara.html

    BalasPadam
  41. nazs > amek la sya join group korang..heee;p

    http://annyoo6609.blogspot.com/

    BalasPadam
  42. yeay! Team saya team ke-2 hantar. hehehe~

    BalasPadam
  43. Yeayyy, hidup GENG PELANGI =)

    BalasPadam
  44. tarik diri lah camni.......blogger baru cam kite ni xde yang sudi nak amik jadi geng kot

    BalasPadam
  45. game yg ni..
    mcm dulu..
    best game ni..

    jom ambil sy..

    http://ceriterahmad.blogspot.com/

    BalasPadam
  46. @Cik Purple

    sy suka pink! haha. jom buat group pink (:

    BalasPadam
  47. Haha. Sape2 yang berminat nak amik sy sbgai ahli group sila roger2 la eh. Kat shoutbox pun boleyy. :p

    BalasPadam
  48. alaa..baru bukak la..terlambat pulak..pnjg kan sikit masa tak boleh ke bro?geng x cukup lg..haha.

    BalasPadam
  49. NAH..>!!!


    http://azfar9897.blogspot.com/2011/06/game-antara-blogger-bermula.html

    BalasPadam
  50. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  51. http://lytulip.blogspot.com/2011/06/game-antara-blog-bermula.html

    BalasPadam
  52. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  53. http://ftndiana.blogspot.com/2011/06/game-antara-blogger-bermula.html

    BalasPadam
  54. alhamdullilahhhh dah cukup 10 org ahli kumpulan COKCOKKEMBONG menjoinkan diri

    http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/06/game-antara-blogger-bermula.html

    BalasPadam
  55. dah siap..ni dia entry nya abang ben..kelam kabut kitorang.haha..


    http://mohdnaser.blogspot.com/2011/06/game-antara-blogger-bermula.html

    BalasPadam
  56. terima tak kalu ade satu pnyertaan je lagi?T_T

    lewat 13 minit je... isk..

    BalasPadam
  57. terlepas game abg ben dah...waaaaaaaaaaaaa...ade meeting kt luarrrrr...salh sape ni....

    BalasPadam
  58. terlepas sudah...

    isk

    xpela...

    BalasPadam
  59. hahaha...best len kali leh wat game lagi..mengajar kite beramah mesra..muafakat ibarat idop bejiran...then wat muke slumber jek..hehehe...sape sokong kate2 sally?angkat kaki... :D

    BalasPadam
  60. ces! x sempat nak join!! baru je balik keje..

    BalasPadam
  61. laaaa...baru tgk laaa....xsempat :(

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.