Selasa, 7 Jun 2011

Tips blog : Tukar suka sama suka !

 

Satu segmen yang aku buat semalam dan aku rasa kesannya , satu hari nanti .. Apakah segmen aku tu ? Ok .. tu korang leh rujuk kat SINI ..

Berbaloikah ? Kalau korang tanya aku semula ... jawapan aku , segmen blog list ni patut dipandang berat terutamanya bagi blogger blogger baru .. pertukaran link ni sebenarnya lama dah dibuat oleh blogger cuma biasanya dibuat antara dua blogger saja tapi kali ni aku cuba menjadi 'orang tengah' dengan menemukan blogger blogger yang berminat ...

OK.. gambarajah dibawah ni menunjukkan penyumbang trafik blog BENASHAARI.COM

image

Sebahagian dari lebih 4 ribu blog yang meletakkan link BENASHAARI.COM .. Hurm... Tak semestinya dengan meletakkan link kita di blog blog utama , akan menjamin trafik yang tinggi.. Sebenarnya blog blog yang masih 'kecil' dan baru juga adalah penyumbang trafik yang tinggi ..

Kekerapan update dalam blog juga mampu memikat para blogger untuk meletakkan link blog ke dalam blog mereka.. Di samping itu , promosi secara lisan antara blogger juga amat penting ...

Cara nak tackle , rajinlah update blog dengan entri yang menarik dan berinfomasi .. Mengarut tu boleh tapi biar kena pada masa dan tempat ..

Kalau korang cari blog blog yang berminat nak menukar link , korang leh rujuk kat SINI dan SINI .. aku jamin mereka ini pasti berminat untuk menukar link dengan korang ..

Tak cuba tak tau kan ? sampai bila nak blogwalking je kan walaupun blogwalking tu penting tapi kali ni korang blogwalking hanya untuk membaca entri dan bukannya promosi blog !

17 komen :

saiazuan berkata... [Reply to comment]

bnyk segment2 yg bro buat membntu aq... thanks

fRaMe+LenSeS berkata... [Reply to comment]

maceh enchik Ben. :) banyak membantu Nadh. :) maceh sangat ye.. sal kat sebelah tu. dah wat satu entry untuk ni..

http://frameandlenses.blogspot.com/2011/06/apabila-ruang-dah-diberi-diharapkan.html

shopping2u berkata... [Reply to comment]

tenkiu bnyak membantu :)

Salbiah Zakeri berkata... [Reply to comment]

tq abg ben..trafik & follower semakin bertambah bila join segmen ni..eheee

bersama kak Es berkata... [Reply to comment]

bergegar otak Ben pikir mcm2 ...fuhh!

GreenAppleKu.com berkata... [Reply to comment]

Alamak, dah terbongkar rahsia saya untuk semua. hehe..

Nadya O'Conner berkata... [Reply to comment]

abg ben beng hebak..:)

Lulu caldina berkata... [Reply to comment]

Terima kasih encik ben.. follower lulu up hampir 100 orang hari ni.. dan juga hampir 100 blogger yang nak tukar link... Terima kasih sebab buat segmen ni..

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

hmm.. blog leez tu nak kena kemaskini dolu. touch up ape2 yg patut. baru la ade ummpphh! ;P

Korie berkata... [Reply to comment]

thank/ entri Mr.Ben yang membantu

Visit my blog
http://pinkexia.blogspot.com/2011/06/giveaway-kpop-contest-by-belog-korie.html

+_Miss.Jannah_+ berkata... [Reply to comment]

tak sempat nak join segmen tuka tuka link ni..sbb baru balik dr family day...rugi rugi rugi besar sangat2.. :(
len kali kene grab chance ni :D

miss inna berkata... [Reply to comment]

inna nak ucap terima kasih kat abg ben sbb buat nie segmen..^^

nur adam berkata... [Reply to comment]

assalam ben..saya setuju sampai bila mahu blogwalking..utk mencari followers.follo u n follow me back.sperti da manjadi trend bg blogger2 di Malaysia..kebanyakkan blogger,mereka tidak menilai n3 yg hebat dan meniggalkan ulasan..susah nk cari blogger yg betul follo bukan kerana blognya cantik n cute..tapi kerana n3 yg hebat dan penyampaian yg menarik dan berkesan..:)

syameem berkata... [Reply to comment]

x smpat nk join

Belog MTT berkata... [Reply to comment]

lailyqaisyirah dot com ada di situ.. HEHE :D

ketabahan hati wan ! berkata... [Reply to comment]

blog ku ada di situ hehe
tahniah abg ben ! ^^ anda memang fofular !

asri (asrirayrock) berkata... [Reply to comment]

Tiada kesempatan ku untuk melakukan ini.....(ayat jiwang)

Ben Ashaari memang Banyak Peminat2 setia ...Tahniah22

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI