Tips blog : Tukar suka sama suka !

 

Satu segmen yang aku buat semalam dan aku rasa kesannya , satu hari nanti .. Apakah segmen aku tu ? Ok .. tu korang leh rujuk kat SINI ..

Berbaloikah ? Kalau korang tanya aku semula ... jawapan aku , segmen blog list ni patut dipandang berat terutamanya bagi blogger blogger baru .. pertukaran link ni sebenarnya lama dah dibuat oleh blogger cuma biasanya dibuat antara dua blogger saja tapi kali ni aku cuba menjadi 'orang tengah' dengan menemukan blogger blogger yang berminat ...

OK.. gambarajah dibawah ni menunjukkan penyumbang trafik blog BENASHAARI.COM

image

Sebahagian dari lebih 4 ribu blog yang meletakkan link BENASHAARI.COM .. Hurm... Tak semestinya dengan meletakkan link kita di blog blog utama , akan menjamin trafik yang tinggi.. Sebenarnya blog blog yang masih 'kecil' dan baru juga adalah penyumbang trafik yang tinggi ..

Kekerapan update dalam blog juga mampu memikat para blogger untuk meletakkan link blog ke dalam blog mereka.. Di samping itu , promosi secara lisan antara blogger juga amat penting ...

Cara nak tackle , rajinlah update blog dengan entri yang menarik dan berinfomasi .. Mengarut tu boleh tapi biar kena pada masa dan tempat ..

Kalau korang cari blog blog yang berminat nak menukar link , korang leh rujuk kat SINI dan SINI .. aku jamin mereka ini pasti berminat untuk menukar link dengan korang ..

Tak cuba tak tau kan ? sampai bila nak blogwalking je kan walaupun blogwalking tu penting tapi kali ni korang blogwalking hanya untuk membaca entri dan bukannya promosi blog !

17 ulasan:

  1. bnyk segment2 yg bro buat membntu aq... thanks

    BalasPadam
  2. maceh enchik Ben. :) banyak membantu Nadh. :) maceh sangat ye.. sal kat sebelah tu. dah wat satu entry untuk ni..

    http://frameandlenses.blogspot.com/2011/06/apabila-ruang-dah-diberi-diharapkan.html

    BalasPadam
  3. tq abg ben..trafik & follower semakin bertambah bila join segmen ni..eheee

    BalasPadam
  4. bergegar otak Ben pikir mcm2 ...fuhh!

    BalasPadam
  5. Alamak, dah terbongkar rahsia saya untuk semua. hehe..

    BalasPadam
  6. Terima kasih encik ben.. follower lulu up hampir 100 orang hari ni.. dan juga hampir 100 blogger yang nak tukar link... Terima kasih sebab buat segmen ni..

    BalasPadam
  7. hmm.. blog leez tu nak kena kemaskini dolu. touch up ape2 yg patut. baru la ade ummpphh! ;P

    BalasPadam
  8. thank/ entri Mr.Ben yang membantu

    Visit my blog
    http://pinkexia.blogspot.com/2011/06/giveaway-kpop-contest-by-belog-korie.html

    BalasPadam
  9. tak sempat nak join segmen tuka tuka link ni..sbb baru balik dr family day...rugi rugi rugi besar sangat2.. :(
    len kali kene grab chance ni :D

    BalasPadam
  10. inna nak ucap terima kasih kat abg ben sbb buat nie segmen..^^

    BalasPadam
  11. assalam ben..saya setuju sampai bila mahu blogwalking..utk mencari followers.follo u n follow me back.sperti da manjadi trend bg blogger2 di Malaysia..kebanyakkan blogger,mereka tidak menilai n3 yg hebat dan meniggalkan ulasan..susah nk cari blogger yg betul follo bukan kerana blognya cantik n cute..tapi kerana n3 yg hebat dan penyampaian yg menarik dan berkesan..:)

    BalasPadam
  12. lailyqaisyirah dot com ada di situ.. HEHE :D

    BalasPadam
  13. blog ku ada di situ hehe
    tahniah abg ben ! ^^ anda memang fofular !

    BalasPadam
  14. Tiada kesempatan ku untuk melakukan ini.....(ayat jiwang)

    Ben Ashaari memang Banyak Peminat2 setia ...Tahniah22

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.