Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 17 Ogos 2011

Kenapa LELAKI curang ?????

 

Berikut adalah mengapa dikatakan lelaki curang ..

  • Perempuan tak reti nak belai lelaki ?

  • Perempuan tu jenis hati rock ?

  • Perempuan tak pandai bergaya ?

  • Perempuan sendiri yang mengoda lelaki ?

  • Atau ??

  • Oh.. lelaki tak reti bersyukur !

Aku pasti ramai akan pilih LELAKI TAK RETI BERSYUKUR kan ? Hurm.. Kenapa yer ? Macam macam sebab ada kan ? Zaman sekarang ni terlalu terbuka .. Tak kira lelaki atau perempuan , segalanya terbuka.. Amik contoh paling senang .. tempat bekerja .. Haa.. Yang lelaki dan perempuan bergaul tanpa batasan jika tak berhati-hati.. Tak kira anak dara , teruna , laki orang , bini orang .. kalau tak jaga , siap la.. confirm terbabas !

Kenapa LELAKI curang ? Bagi satu jer jawapan ... GODAAN .. Dari mana ? Hehe... Kalau perempuan jaga dirinya , auratnya .. LELAKI gatal , minang camana pon , dengan mudah PEREMPUAN akan menanganinya .. Aurat tak semestinya pakaian tau ! Batasan pergaulan .. Cara pergaulan .. haaa..

Kalau diugutnya , mudah jer.. buat laporan polis .. toksah takut takut .. Sbb takutlah , LELAKI yang jahat berani amik kesempatan .. Aku tak maksudkan perempuan bersalah tapi perempuan memainkan peranan penting dalam isu ini ..

Sedia tau bahawa LELAKI gemar melayan nafsu berbanding perempuan yang lebih gemar melayan perasaan .. Bab nafsu , syaitan mmg gemar membisik ..

Fikir-fikirkan yer .. Boleh ke berbunyi jika sebelah tangan saja beria untuk bertepuk ?

17 komen :

Pn. Sheila berkata... [Reply to comment]

em... btl tu.... pk2 jg lelaki ada 9 akal, ppuan ada 9 nafsu....

Famili Ceria berkata... [Reply to comment]

sebab banyak perempuan pakai seksi-seksi yang membuatkan kebanyakan lelaki tergoda...

Entri Menarik Di Sini:
1)Menarik!! Impian Wanita Zaman Sekarang
2)Octove.com Bagi Hadiah Iphone 4
3)Panas!! Wajah Penyamun Guna Asid

Krik Alfie berkata... [Reply to comment]

semua atas diri sendiri bro...tanya iman pada diri...jangan tanya nafsu....tidak berkesudahan kalo kita saling tundingkan jari kat syaitan tapi kita kadang2 lebih dr syaitan....(kalah ustad lak membebel sini)

Run Away berkata... [Reply to comment]

tepuk sebelah tangan tak kan bunyi...memang jenis yg shukew curang...laki/pompuan sama...kekadang owg yg dia nak..lagi teruk dari yg dah ada..yg dah ada lagi cantikkk.

Run Away berkata... [Reply to comment]

tepuk sebelah tangan tak kan bunyi...memang jenis yg shukew curang...laki/pompuan sama...kekadang owg yg dia nak..lagi teruk dari yg dah ada..yg dah ada lagi cantikkk.

kema berkata... [Reply to comment]

saya sayang suami saya....hehehe...

Lia-De-Pinky-Leo berkata... [Reply to comment]

nice!.. dua2 kena jaga batas... jgn mudah sgt nak try2.. ngee...

MerLe berkata... [Reply to comment]

emmmm..pompuan mmg suka layan perasaan..mudah sgt suka org.. laki plak suka menggoda..selagi tak dapt, goda je walaupun bkn nk betul2 pn.. klu tak pndai kawal diri, mmg mudah je nak curang... sO belajar la kawal diri sendiri.. bru tak terjebak...

ayuni rosli berkata... [Reply to comment]

saya penah buat entri pasal lelaki curang jugak. kalau laki da jumpe pompuan utk pasangan hidup tak mungkin lelaki tu curang. lelaki bijak je yang boleh menepis godaan pompuan lain. masih waras mane baik atau buruk. yang penting semua tu datang dari diri sendiri. if lelaki tu tak boleh jage perhubungan dia and diri dia sendiri, dia kalah..

sila singgah..
http://ayunirosli.blogspot.com/2011/08/boyfriend-curang.html

ati shariffuddin berkata... [Reply to comment]

dua2 pihak iman nipis mcm kulit bawang.. nk buat mcm mana. kan? yg puannye dedah aurat, yg laki pegi tgk aurat. haa...

kene slalu istighfar...

HaSue berkata... [Reply to comment]

Biasanya kecurangan bermula dengan test market kot..?

ini cik ita berkata... [Reply to comment]

diberi kpd lelaki itu 9 akal berbanding 1 nafsunya namun yg 1 itu lbh besar dri yg 9 so....fikir2kan lah....gunakanlah akal sebaik mgkin bg melindungi kaum hawa...

Adylia Qarissa berkata... [Reply to comment]

Dah ada depan mata tapi nak jugak pandang yang lain..yang depan mata bertudung litup yang dipandang berambut panjang..yang tak elok tu yang disukainya..bila dah terlepas baru menyesal...
komen ni untuk lelaki curang jer..pasni nak tunggu abg ben wat entry untuk perempuan curang..dapat komen lagi :D

OMR (Rose) berkata... [Reply to comment]

kalau dia tepuk tangan tu kat meja/dinding...bunyi jgk...huhuhu
Ok, serous...saya setuju dgn kenyataan dlm entri ni...pokok pangkalnya 'JAGA'....mcm2 nak kena jaga nih...x susah, ikut je panduan yang dah ditentukan agama..InsyaAllah selamat dunia akhirat.

Cik Baity berkata... [Reply to comment]

bagi saya tanpa kira jantina sama jer..tepuk dada tnya iman..walaupun sy sendiri penah terkuchiwa dgn lelaki jongos n curang...tapi secara konklusinya...sendiri mau ingat batas dan pergaulan...:)

Syafiqa berkata... [Reply to comment]

Salam ramadhan, mak selalu kata, i trust the guy, but not the other woman. Means, lelaki memang boleh jadi loyal, tapi kalau yang perempuan tu asyik usik je, haaa boleh berlaku la curang2 nie. Tapi betullah, masing2 kena pandai jaga batas pergaulan. Dan lagi satu jangan kata JANGAN curang,tukar kepada jadilah setia, sebab bila kata jangan, otak kita amik the other way round. Hee panjang pulak

MuaZijaH berkata... [Reply to comment]

pmpuan laki same je..laki 1nafsu(kat pmpuan je)..pmpuan lak 1akal(suke x pk pnjang).betul abg ben,aurat xsemestinye dari pakaian.ala,jeling ushar sikit²,lame² tertarik la..alhamdulillah,saya sayangkan suami saya & suami saya belum pernah curang lagi.terima kasih Tuhan..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI