Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 19 Oktober 2011

Akan ku miliki hatimu itu .. (2:36)

 

Bab 1 : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15][16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29][30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43][44] [45] [46] [47] [48] [49] [50]

Bab 2 : [2:1] [2:2] [2:3] [2:4] [2:5] [2:6] [2:7] [2:8] [2:9] [2:10] [2:11] [2:12] [2:13] [2:14] [2:15] [2:16] [2:17] [2:18] [2:19] [2:20] [2:21] [2:22] [2:23] [2:24] [2:25] [2:25] [2:26] [2:27] [2:28] [2:29] [2:30] [2:31] [2:32] [2:33] [2:34] [2:35] ..

 

Terkebil kebil biji mata ini. Tak pulak tidur. Ni mesti gara asyik teringat peristiwa petang tadi. Aku bingkas bangun lalu capai laptop.

 

Belek wall Facebook. Kawan-kawan maya ‘bermain-main’ dengan girang di situ tapi di hati mereka , sapalah tahu. Hanya di dunia maya mereka melepaskan  tekanan buat sementara.

 

Nombor telefon yang ditinggalkan oleh si anonymous itu tidak menarik minat aku untuk berkomunikasi dengannya , buat masa sekarang.

 

Kembali menarik nafas panjang dan melepaskan perlahan-lahan.

 

Adawiyah dulu pernah punya hubungan dengan abang tapi tak lama pun. Dalam 2 bulan gitu jer.. Tapi berpisah disebabkan masalah keluarga dan dia pun menerimanya dengan begitu saja. Tidak langsung cuba berjuang malah biarkan begitu saja. Sebab tu abang hampa dengannya. “. Aku terangkan pada Sabrina .

 

Abang cintakan dia ? “ . Sabrina memandang aku.

 

CINTA … Hurm.. Hanya sekali saja aku pernah jatuh cinta dan aku kecewa dengan cinta tersebut .. Aku tak nak ingat kembali akan cinta itu.. Kecewa.. Sangat kecewa..

 

Tak pon.. Tak sempat nak cintakan dia.. Baru berkawan.. Baru nak kenal hati budi dia .. Jom la balik Sab.. Boring lepak sini.. Takde aktiviti pulak gathering kali ni .. Takat melepak gini , baik kita g Taman Burung. Ada gak idea update blog kan ? “ . Melemparkan senyuman pada Sabrina. Dan Sabrina mengangguk.

 

Adawiyah ada cerita apa apa tak ? “ . Aku tanya Sabrina.

 

Ada .. dia kata abang ada satu lagi blog. BEN ASHAARI .”. Jawab Sabrina dengan lancar.

 

Aku hanya mampu memandang dia . Pasti dia ingat aku menipu dia selama ini . Adawiyah .. Adawiyah.. Aku ingatkan kau berbeza… Sama je seperti yang lain..

 

Tiba-tiba bunyi sms di telefon bimbit aku mengejutkan aku dari lamunan.

 

“ Abang , jangan risau. Sabrina lebih percayakan abang dari orang lain ! “.

 

Sms dari Sabrina. Lega aku membacanya. Kalau tidak , pasti aku kesepian lagi ..

 

-TAMAT BAB 2 -

8 komen :

mas saari berkata... [Reply to comment]

nasib baik Sabrina percaya...lega!

QasehSuci berkata... [Reply to comment]

erk...tamat dah...??

fahmi mohd nilam berkata... [Reply to comment]

belum baca lagi cerita nie so lom blh komen lagi. nanti aku baca...

Qu NazRyn berkata... [Reply to comment]

finally jmpa gak link yang last ni...huhu ssh jek nk carik....
i'll be waiting for the 3rd chapter ;)

Huziana Hussin berkata... [Reply to comment]

masih ada kesempatan.....

Nabila berkata... [Reply to comment]

abg ben patut wat novel..
insteresting story! nabila abiskan semua cerpen abg ben dari pukul 1 hingga 3.13 pagi! best sesangat..waiting for next chapter.

MISS Z BERCELOTEH berkata... [Reply to comment]

sambung lah cerita ne

norliely berkata... [Reply to comment]

bile abg ben nak smbung citer ni?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI