Akan ku miliki hatimu itu .. (2:23)

Bab 1 : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15][16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29][30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43][44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] ..

Bab 2 : [2:1] [2:2] [2:3] [2:4] [2:5] [2:6] [2:7] [2:8] [2:9] [2:10] [2:11] [2:12] [2:13] [2:14] [2:15] [2:16] [2:17] [2:18] [2:19] [2:20] [2:21] [2:22] ..

 

"Abis tu Sabrina , camana bang ? ". Lisa memandang aku dengan penuh pertanyaan. Sejak pulang dari perpustakaan tadi, dia seolah-olah tidak berpuashati dengan jawapan aku pada Sabrina.

 

" Camana apa ? ". Aku tanya semula padanya.

 

" Yelah , kata Adawiyah tu kawan je tapi siap rindu rindu pulak. Dengan Sabrina , abang kata abang anggap dia cam kawan biasa.. Haa.. Sabrina pulak suka kat abang .. Amir tu , saja je kitorang buat cerita supaya abang cemburu ! ". Lisa menjelaskan.

 

Aku diam. " Aku tahu mereka sepakat nak kenakan aku. Diorang tak kenal aku sapa lagi .. hehehe .".Bisik hati aku.

 

" Tengok la nanti. Kalau ada mood , abang ajak la Sabrina tu kapel ". Jawapan yang saja aku bagi untuk mengundang kemarahan Lisa. Padan muka !

 

" Amboi !! Sesedap tekak jeerr dia nak tengok mood. Ni yang Lisa nak naik angin satu Malaya ni !! ". Lisa membuntangkan mata dia Marah benar la dia kawan dia dipermainkan.

 

" Hahahah... Rilek laaa.. Memain je la.. Amboi , ingat Lisa je pandai kenakan orang ? Takde la , kasi la abang kenal lebih rapat dengan Sabrina tu .. Pastu , baru leh cer cerita cer cerita skit !". Jawapan penyedap hati aku beri padanya.

 

Lisa mencebik.

 

" Kalau abang angkut dua dua boleh tak ? Adawiyah jadi no 1 , Sabrina jadi no 2 ? Waahhh. Senangnya dalam hatiiii ...kalau berawek ramaii.. ". Aku lari menyelamatkan diri dari dibaling dek bantal kuysen.

....................................

 

"Pusi abang dalam blog semua best kan ? ". Terngiang kata kata yang lahir dari mulut Sabrina sewaktu di perpustakaan tadi. Bila aku tanya semula , dia kata tak de apa. Puas aku paksa , dia kata takde apa juga.

 

" Isk...dia tau ke aku ada blog ? ". Aku termenung memerhatikan bulan tapi kenapa wajah Adawiyah yang tergambar di permukaan bulan ?

 

-SAMBUNG-

8 ulasan:

  1. hurmm..beben, beben....

    pilih!!! nak yang mana ni?? jangan mainkan perasaan orang lah!

    -Anonymous-

    BalasPadam
  2. awat nmpak muka ADA pulak nehhh!!! adoiiii....

    BalasPadam
  3. ha'ah amik je la dua2 bkn slh un hak2~

    BalasPadam
  4. aduh...berat dah beben ni!
    semua dia nak ni...huuhuuuu

    BalasPadam
  5. sukarnya dimergertikan, bila nak sorang, org lain datang. hmmm~

    BalasPadam
  6. Ish saya tertinggallah cerpen ni tak tau nak mula dari mana, nanti saya ada masa saya nak compile semua dan letak kat blog saya boleh tak?


    tips belog buat semua blogger baru

    BalasPadam
  7. nampak la chef wan pro dna matang kan...

    pity Abby :(

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009