Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 3 Oktober 2011

Akan ku miliki hatimu itu .. (2:21)

Bab 1 : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15][16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29][30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43][44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] ..

Bab 2 : [2:1] [2:2] [2:3] [2:4] [2:5] [2:6] [2:7] [2:8] [2:9] [2:10] [2:11][2:12] [2:13] [2:14] [2:15] [2:16] [2:17] [2:18] [2:19] [2:20]

 

" Hah ?? " Dia ada hal esok ? Dengan Amir ? Amir mana pulak ni .. Adeh.. ? Hurm.. Lisa mesti tahu ni... ". Bisik hati aku.

 

 

Jawapan dari pesanan ringkas yang aku terima dari Sabrina benar-benar membuatkan aku cuak seketika. Takkan la anak gadis tu nak terasa dengan sms dari Adawiyah tu kan ?

 

" Psstt.. Lisa .. Mai sat .. ". Terkejut dia . Dok sibuk menelaah telefon bimbit dia . Mesti tengah layan Facebook .

 

 

" Awat ?? ". Lisa menghampiri aku .

 

 

" Amir tu sapa ? " . Aku pandang tepat mata Lisa.

 

 

" Amir ??? Ooo... ni mesti kes Sabrina kan ? Padan muka abang ! Haa.. tu laaa .. Sapa suruh jual mahai ! ". Lisa mencebik.

 

 

" Bila pulak abang juai mahal ? Abis buat sale dah ni ... Potongan 80% lagi... ". Aku saja melawak.

 

 

"Amir tu , bekas kekasih Sabrina laaa.. Dulu depa ngaji sama kat Uitm tapi Amir tu abis dulu.. Kira senior dia la.. Depa putus sebab Amir p luar negeri. ". Lisa terangkan kat aku dan terus berlalu.

 

 

" Aik ?? Kata ari tu dia tunggu aku punya lama.. Tapi dalam dok tunggu camana dia leh ada boyfriend ?? Ni tunggu style la ni ka?? " . Aku tergaru kepala yang tak gatal . Seperti biasa.

 

 

" Kalut aihhh.. Ni yang malas ni.. Baru nak berputik , terus layu cinta aku nehhh .. Memang kena mandi bunga aku ni !! ". Mengeluh dalam hati.

 

 

" Lisaaaa... esok p teman abang p cari bunga !! ". Aku jerit pada Lisa.

 

 

" Apadia ???? " . Lisa terbeliak biji matanya.

 

 

" Esok p cari kuaci cap bunga laaa.. Ngidam ! ". Aku balas dan terus masuk ke bilik. Update blog lagi bagus !

 

 

- SAMBUNG-

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI