Akan ku miliki hatimu itu .. (2:33 )

Bab 1 : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15][16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29][30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43][44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] ..

Bab 2 : [2:1] [2:2] [2:3] [2:4] [2:5] [2:6] [2:7] [2:8] [2:9] [2:10] [2:11] [2:12] [2:13] [2:14] [2:15] [2:16] [2:17] [2:18] [2:19] [2:20] [2:21] [2:22] [2:23] [2:24] [2:25] [2:25] [2:26] [2:27] [2:28] [2:29] [2:30] [2:31] [2:32] ..

 

" Aahh.. pening , pening.. Kenapa la aku ni asyik ditimpa masalah bodoh ginih ?? Adoiiii .. Lepas satu , satu datang.. Ingatkan dah settle tapi lagi keruh ! ". Mengeluh aku .

 

Orang kata tak baik mengeluh tapi aku tak kisah dah dengan semua itu.

 

"Apa yang patut aku buat sekarang ? Hidup aku ni asyik nak pujuk orang je ke ? Haish.. letih la gini... Bosan bosan bosan ! ". Menghela nafas panjang aku.

 

Teringat kejadian tengahari tadi sewaktu di KLCC yang mana bila semua blogger mula tunjuk muka masing masing. Inilah kali pertama berjumpa dan berkenalan. Sebelum ini hanya membalas mesej atau chatting di FB mahupun di blog. Dan sekarang , semua di depan mata !

 

 

Aku , dengan menggunakan identiti kedua aku berharap tidak ada sesiapa mengenali aku. Dan mmg benar , takde sapa kenali aku.. Betapa leganya saat itu.

 

Tiba-tiba .....

 

"Abang.. inilah kawan blogger yang Sab cerita tadi ... Lama benar nak jumpa dia .. hehe.. ". Sabrina menegur aku yang ketika itu aku kusyuk membelek laptop aku.

 

Aku berpaling dan berdiri ..

 

" Hi Ben. Lama tak jumpa .. ". Tersenyum sambil memandang aku.

 

" Eh , tak kenalkan pon dah kenal korang ?? Wahh.. ". Sabrina kelihatan gembira manakala aku rasa dunia aku semakin hampir gelap !!

 

Aku nak pengsan !

 

-SAMBUNG-

 

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:”Sesungguhnya orang mukmin akan menerima tekanan hidup kerana tidak ada satu bencana sama ada kerana terkena duri atau yang lebih besar, tidak juga ketakutan melainkan Allah akan mengangkat darjatnya satu darjat dan menghapuskan satu kesalahan dengan kesabarannya menghadapi bencana dan kesusahan tersebut.” -Riwayat al-Hakim

3 ulasan:

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.