Jumaat, 29 Julai 2011

Gambar kuntilanak ( pontianak ) ditangkap ..Benarkah ?

 

image

Info mengenai gambar ni aku baca di suratkhabar Kosmo , hari ini .. Samada benar atau tidak.. percaya atau tidak... terpulang.. Aku ? Terang terang dalam Al-Quran bahawa syaitan itu wujud.. Cuma samada ini gambar di superimpose atau tidak , tu korang leh baca kat SINI ..

16 komen :

Lyssa Faizureen berkata... [Reply to comment]

eee.. menakotkan lah . hihik.

penaberduri berkata... [Reply to comment]

sebelum Nabi Adam A.S diturunkan ke bumi, yg menghuni bumi ni dlu adalah dinesor dn jin. sblum Nabi Adam A.S diturunkan, Allah matikan semua dinesor yg ad kat bumi ni, pastu Allah halau semua jin ni ke laut. yg tinggal hanyalah berbaki sedikit sahaja. malah kte xleh nampak pon. tpm yg kte dok sebok nampak pontianak lak, hantu kopek la, mcm yg skug org melayu dok sibuk tayangkan kat panggung wayang tu, semua tu mensyirikkan Allah. kn Allah dh cakap, syaitan itu musuh yg nyata, mgapa kte nk ikot cakap syaitan? malah, kte cipta lak pontianak la, hantu itu la, ini la. semua yg ad tu, hanyalah jelmaan syaitan. cuba kte tgk gambar tu btul2, kte dpt lihat x wajah dia dgn jelas? pesal kalu nampak pontianak, cuma pakai bju putih, pastu rambot mengerbang, dh tu? apasal kte nk memperbodohkan dri sndiri? skung, smua org lebih takutkan hantu, xcaya, try la tanya bebudak kecik skung? ad x kte pernah dgar, budak umur 5 tahun cakap dia takut kat Allah? tepuk dada, tanya iman. itulah permata yg paling mahal. :)

eqbalzack berkata... [Reply to comment]

ada terbaca tadi kat KOSMO! tadi ben...

saiazuan berkata... [Reply to comment]

hurm.. actually aku pn prnah tersnap mcm ni.. tp video la.. ada imej budak kecik.. malas nk publish kt tenet.. kang mcm2 lak orng ckp

Rtp Farra Arisha berkata... [Reply to comment]

oh berita ini ya. itulah arisha pun confuse juga adakah itu benar atau tidak. kejadian itu berlaku di indon kann. mungkin kuntilanak, syaitan, toyol ada dimana2 saja, tapi no need to feel afraid laah! :)

AfiekJibril berkata... [Reply to comment]

suka penjelasan @penaberduri...OUCCH berdarah dek kerana duri..
hantu/jin/syaitan berada di mana2 saje..tah2 kat sebelah kita ni pon ada tgk kita menaip2 ni...tp kita perlu ingt, takut hanya pd yg satu ..iaitu Allah..moga diperkuat kan iman kita..insyaallah..

Faqihah Husni berkata... [Reply to comment]

Hanya Allah Yang tahu .:D

shida berkata... [Reply to comment]

huhuhu
a bit scary...
as song as benda tu tak kaco xpelah kan...
juz nk msuk dalam gambo skali jer...hi3

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

hohohohoho
ade yg x titon malam cenggini

haslinda berkata... [Reply to comment]

takut hanya pada ALLAH yang sentiasa melindungi kita dr gangguan hantu syaitan ni semua... :)

Abhamz berkata... [Reply to comment]

salam, wallahhuallam....???

♥ cik_farah ♥ berkata... [Reply to comment]

erkk...
hehhehe... sebelum ape2 abg ben click cnie tau...
abg ben tgk sama atau x gmbar tu..
farah tgk same je gambar tu...
:)

http://kisahmj12.blogspot.com/2010/12/gambar-dipetik-sewaktu-majlis-walimah.html

farah salah sorang yang agak suke cerita macam nie.. so macam2 kisah farah pnh baca.. tapi farah penakut.. huhuh...
walahualam.. :)

♥ cik_farah ♥ berkata... [Reply to comment]

kalau x keberatan abg ben singgah la blog sy kejap..

sy buat entry pasal pontianak nie.. :)

http://chocolate-tubbies.blogspot.com/2011/07/pontianak-betul-ke.html

PUSAT SUMBER SMKDHTK berkata... [Reply to comment]

bukan ke ada software dalam henpon yg bleh buat antu tu muncul? sebijik rasanya cam dalam henpon saye..

logorithm berkata... [Reply to comment]

Itu nampak macam hasil kerja photoshop.

I pernah jugak terambik gambar paranormal aktivity kat sebuah Tokong Cina. Gambar real! Kalau berani tengok lah kat sini --> Qingming 2011. Gambar yang bawah sekali tuh...

Mikah Lurima berkata... [Reply to comment]

haha... tu nak tunjuk hantu ke nak tunjuk badan?? lol~

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI