MALAYSIA vs SINGAPORE FC ..

by - Julai 23, 2011

 

Keputusan  5 - 3 .. Malaysia tewas di Singapura .

Tewas bermaruah .. tak per .. Yang penting tulen .. Kesemua atas padang tu adalah sememangnya anak jati Malaysia .. Tu yang kita mahukan ..

Sememangnya kita mahukan kemenangan .. Bukannya tak leh terima kekalahan .. Boleh jer .. tapi kalau nak kalah pon ,biarlah bertemu dengan pasukan sememangnya pasukan anak jati mereka sendiri ..

Pasni akan ada suara suara meminta FAM amik 'anak angkat' untuk memperkuatkan pasukan negara kita .. Heloo.. ini pasukan NEGARA yang terdiri dari warganegara yang sememangnya lahir di tanah tumpah mereka sendiri ! Yang bermain kerana JALUR GEMILANG yang mereka hormati sejak dari sekolah lagi ..

Apa guna menang jika yang menjaringkan gol tu bukan orang tempatan ? Bukan menidakkan pemain import.. Pemain import tu , dalam kelab cantik dah .. kasi best lagi perlawanan tu.. Tapi kalau sampai , rakyat sendiri tak boleh wakil negara sendiri atau tengok dari bangku simpanan , wat pe kan ? Jadi tukang sorak jer ? Yang jadi hero , 'anak angkat' sedangkan 'anak angkat' tu kat negara dia , takde makna apa pon ..

Bagi aku , dari amik 'anak angkat' baik panggil buat akademi yang sebenar-benar akedemi bola sepak .. Makan bola tidur bola , apa saja semua bola dan buat pertukaran dengan negara luar seperti Brazil tu .. Pertukaran pemain .. jurulatih atau apa apa saja la.. asalkan kita boleh berbangga MADE IN MALAYSIA !!

SYABAS PASUKAN  MALAYSIA !

You May Also Like

40 comments

  1. Bangga. Ada lagi peluang Mas! x perlu guna alasan ada player import, player2 kita dah cukup.

    BalasPadam
  2. like like like like 100 kali.
    setuju dengan entry ni abang ben :D

    BalasPadam
  3. yup! anak malaysia.semangat bermain untuk negara.kalau menang dah tentu warganegara malaysia yg bangga. kalau bkn warganegara.tak de nye nak bangga kalu menang...

    BalasPadam
  4. btul2... apepun tahniah Malaysia x sabar nak tunggu game seterusnya

    BalasPadam
  5. saya bangga jadi anak malaysia.. nengok la singapore cm ne.. sume penjaring die orang luar kan :)

    BalasPadam
  6. ini la namanya MALAYSIA BOLEH kan abg benggg! :D


    http://aida4eva.blogspot.com

    BalasPadam
  7. takpe malaysia. nati kat bukit jalil fighty fighty!! padan muka ismail yusof kad merah!! hahaha

    BalasPadam
  8. malaysia main cantik awal dan akhir permainan..tengah2 kurang sikit...syabas Malaysia...harap2 menang nanti lawan kat Bukit Jalil...

    Mai la lawat blog saya:
    http://depalma-sp.blogspot.com/

    BalasPadam
  9. nape la dorg bt time2 magrib... apapun, malaysia mmg best...

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah Malaysia walaupun kalah tapi bermaruah..

    Meh baca ulasan lanjut perlawanan kat sini..

    http://informations-the.blogspot.com/2011/07/keputusan-terkini-singapura-vs-malaysia.html

    BalasPadam
  11. tulen bang..haha

    BalasPadam
  12. kite tinggal kat apartment,dr tingkat atas ke bawah semua menjerit gollllllll!mmg riuh mlm minggu ni hinggakan pasar mlm pun lengang sebab semua dok pakat tapau dr petang,nak lepak umah skg pasukan MALAYSIA.Buletin Utama td pun PM kata bangga sebab pasukan kita semua lahir dan membesar di MALAYSIA.takde import punyaaaaa!!!

    Tercari2 jugak muka player singapore sejati hahaha!klh menang adat perlawanan,teruskan skgn padu pada minggu depan demi negara tercinta!!!MALAYSIA BOLEH!!!

    BalasPadam
  13. tah....poyo tol singpore...hihi

    BalasPadam
  14. Go Malaysia. tapi, kesian Safiq Rahim. namun, kita masih ada Safee Sali. Huhu.

    BalasPadam
  15. sy tetap sokong malaysia! menang kalah, aku tetap di belakangmu... bangga kerana semua pemain kebangsaan terdiri dr anak malaysia. x main la import2 wehhh... ko bangga sgt la tu menang dgn gol jaringan pemain import?! huk3...

    LATEST ENTRIES
    1. FOTOGRAFI AMATUR - Bukit Malawati, Kuala Selangor
    2. Haram tak haram, fatwa tak fatwa, sama jer..

    BalasPadam
  16. betul tu...yg penting Malaysia dah buktikan kemampuan mereka dengan pemain yang betul2 anak jati Malaysia!

    BalasPadam
  17. apa lah..msia bkn shj lawan singapura..tu yg dr china ad, eropah ad..hebat gak msia ni...chaya lah..! Tanah tumpahnya darahku!

    BalasPadam
  18. ya. sangat betul tu abg ben.
    bangga dengan mereka yang membawa nama negara. proud as malaysian. itu yang kita mahu. malaysia boleh.
    masih ramai yang menyokong.

    BalasPadam
  19. defend Malaysia kurang menyengat sejak dr match kt Chinese Taipei lg, keeper pun mcm orang-orang je, Datuk K. Rajagopal kena buat line up baru. Kita tunggu 28 hb nnt :)

    BalasPadam
  20. syabas betey syabas...gomo Malaysia gomo...:)

    BalasPadam
  21. betol!
    saya amat sokong..mule2 sian gile msia sebb 4-1..peh..naik memancut2..mang wallah..deme harapkan import jek..

    hidup malaysia!
    ngeeee
    sejak bile aku minat bola nih..hehehe

    BalasPadam
  22. betul! yang penting gol kita semua oleh anak kandung, bukan anak angkat!!!

    BalasPadam
  23. amat setuju dengan entry nih..yeahhh malaysia boleyyyhhh

    BalasPadam
  24. haha..meremang kot bace entri ni..xpe, bt team msia..all da best yaw!!

    BalasPadam
  25. Pemain kite nie cepat sangat putus asa and emosi nak main body contact huhu…tak pasal2 main 10 orang….arap2 boleh menang kat b,jalil nanti..
    Malaysia Boleh!!!
    Scaniaz Post--->>
    Wang Tunai Untuk Dimenangi!!! Peraduan Erti RAMADHAN Di Blog ScaniaZ

    BalasPadam
  26. sokong..keaslian team bola hanya berdasarkan amik player import..kalo gitu kiter absorb je semue orang brazil men kat malaysia...

    but still kemenangan Malaysia kiter harapkan...

    p/s:gi stadium x 28hb kang?=)

    BalasPadam
  27. huhu~ tekanan tgok bola tadi.. apa2 pun sokong entri ni.. sekurang2nya kita ank jati negara yg main.. setakat pemain import tak feel la kan.. walaupun menang.. haha.. apa2 pun harap 28 hb ni pemain kita main lebih baik g.. teringin nak tengok Malaysia masuk kelayakan piala dunia 2014 tu..

    BalasPadam
  28. baik buruk malaysia, tetap akan sokong malaysia..! kita bersemangat national banding mereka yang import orang jerk.. tunggu di bukit jalil nanti!!

    BalasPadam
  29. betol btol.. yg score dorg pon sume dak2 import, apa kelas! dah la player import , pdg pon rumput import! ceh.. harap malaysia bangkit hasilkan 2 gol dan pastikan benteng tidak dibolosi ketika di KL nnti

    BalasPadam
  30. malaysia awesome la td~~

    hahaha...semangat tu penting...dari 4-1 boleh jadi 5-3...semangat pemain2 malaysia awesome sngat..haha...nanti main kat malaysia insyaAllah boleh menang!!...

    kalah,menang tu adat pertandingan...Allah bagi yg kiter perlu..bukan yang kiter mahu ^__^
    insyaAllah,pasukan malaysia akan buat yg lebih baik!!! :D

    BalasPadam
  31. malaysia bukan calang2...tgk time lwn chelsea je laaa...cma yang ni kurang skit mgkin ade fktor2 trtntu yg sukar dielak...

    BalasPadam
  32. betul genk setuju..sorak sana sini tapi hasil "anak angkat" bukan anak kandung..
    kalau anak kandung tak apa lah..

    BalasPadam
  33. semalam bukan malaysia vs. singapore..tapi malaysia vs. England + croatia + China + Yugoslavia

    BalasPadam
  34. Betul3 .. Sangat2 setuju !!

    Yelah, pasukan kita semuannya anak jati Malaysia. Diaorg boleh la .. asik guna pemain import jee .. Apa baraaaannngg .. hehehe

    BalasPadam
  35. Semua 5 gol Singapura datangnya dari pemain import, agak2nya kalu tak ada pemain import tentu Singapura tak dapat skor 1 gol pun kan hehehhe

    BalasPadam
  36. salam...

    rasanya tak perlu lagi dah kita amik pemain import...

    player malaysia skang pun dah makin mantap permainannya..

    VIVA MALAYSIA...!!!!!

    BalasPadam