Tolong jangan buat begini !!!

by - Julai 28, 2011

 

Memula , aku nak ucapkan terima kasih pada si Katek kerana kerana telah terklik upgrade KELAB BLOGGER BEN ASHAARI yang mana telah memeriahkan lagi dunia blogger dengan kumpulan blogger yang boleh dikatakan besar di dalam group Blogger di Malaysia ni ..

image

Apa yang menariknya ? Masuk dan tengok sendiri ..  ok ok.. dah part tu .. part ni sebenarnya lama dah berlaku dan amat bahaya sekali ! Apakah itu ?

Printscreen perbualan dia FACEBOOK dan jadikan entri ! Bagi aku ini sangat tidak bermoral kecuali atas izin rakan rakan yang terlibat sama..

Bayangkan jika mereka sedang berborak mengenai isu panas , tetiba ada yang buat begitu ! Zaman sekarang ni sangat pantas .. sekejap je boleh tersebar .. Gamaknya sapa yang malu nanti ??

Maka hati-hatilah jika kita berchatting di FACEBOOK.. jangan sampai muka kita terpacak dalam blog blog yang gemarkan isu panas begini !

You May Also Like

31 comments

  1. betul..kesian kat apek.... esok nak lawan da..

    BalasPadam
  2. betul.. sekarang ni semua kena hati-hati..

    BalasPadam
  3. peringatan buat sy juga. tq abg ben! :)

    BalasPadam
  4. sbb tu dah malas nk update status kat wall fb..mula2 topik lain, tp lama2 jd topik lain..tersilap kata, abes..siap print screen, mmg xleh wat pe lah..mmg patut mintak izin dulu pun kan sbnrnya

    BalasPadam
  5. nak join kelab blogger ben ashaari

    BalasPadam
  6. biasanya diorng wat sbb xde entry nk post an..

    BalasPadam
  7. biasa dah nampak printscreen FB ni.kalau isu suam2 kuku takpe.jangan isu panas sudah :D

    BalasPadam
  8. huhu betul tu.. baguih lah tegur diorang. ada tepwk kat wordless Wednesday...

    BalasPadam
  9. huuu
    ingatan yg baek nih
    baekk abg ben! =)

    BalasPadam
  10. yup..menyokong..100% apa yang dipertaipkan..

    BalasPadam
  11. betol2.. sampai tu ade yang sanggup terang2an burukkan name orang. ape salahnye klu nak print screen pun juz print screen bende2 spamming tu ker.. tak yahlah smpai burukkan orang. konon nak jaga air muka. tapi siap tunjuk nama orang tu sekali.. aish.. dunia2.. semua ni duniaaa~~

    BalasPadam
  12. saya ada buat, tp saya print scr fb saye hehehe..

    BalasPadam
  13. kita xleh sekat org lain ..tapi kita blh sekat diri kita sendiri :)

    elakkan sesuatu yang mungkin memalukan kita nanti ..di mana mana pun ...


    excellence!

    BalasPadam
  14. sangat bernas bro... benda-benda tu sume privasi kan... tak patut mereka wat camtu...
    banyak dikalangan mereka wat benda-benda macam tu sekadar untuk dapatkan publisity semata-mata... tanpa memikirkan baik dan buruknyer...

    BalasPadam
  15. saya pun pernah buat tap padam gabar padam nama, untuk pengajaran je bukan gosip ehehhe

    BalasPadam
  16. tehehe songeh dulu n again tehehe Cik Kuntum slalu print screent tapi bukan la kes nak naya org tapi sesuatu yg boleh dijadikan bukti utk selamatkan nama so cik kuntum pc n simpan keketats

    BalasPadam
  17. salam, kena berhati-hati dalam bab ni...

    BalasPadam
  18. tulah tak faham dengan orang zaman sekarang... kalau perkara yang panas macam tu cepat je nak sebarkan, tapi kalau perkara yang baik susah je!

    kenapalah nak aibkan orang lain? biarlah dia dgn masalah dia...pasti dia pandai selesaikan dengan cara baik!

    BalasPadam
  19. pernah buat.. tp entry sal kebaikan fb la.. xpon sal status sendiri.. heee~ ^_^

    BalasPadam
  20. tu namanya keje bodoh huhu..print skrin sesuatu sebab x de idea nak buat entri tapi dalam masa yg sama mengaibkan orang lain sedangkan orang itu langsung x kenal kita pun..

    BalasPadam
  21. huhu.. agak panas isu ni.. saya nengok memang jadi trend sekarang ne... terutamanye blogger perempuan.. cepat sangat ikut prasaan kn. :)

    BalasPadam
  22. Memang ramai yg suka buat n3 isu2 macamni kan .. mungkin leh naikkan rating blog kot .. hehehe

    BalasPadam
  23. huhuuukesian kat sorng blogger yang tgh meletups nie

    BalasPadam
  24. kak liza baca dah entry tu... patut tutuplah nama kengkawan. isu gossip tak nak lah...kalau isu yg memberi pengajaran yg baik, ok juga tapi nama kengkawan tu tutup le..

    BalasPadam
  25. ermm tulah kan,,kesian kat tung apek,,di sbb kan dialah sy mengenali blog ni,,hrp2 semua ok lah nanti,,,

    BalasPadam
  26. join ya ke blog ku and follow blog ku saling berbagi dengan ben ashaari!aihihi.....
    http://awasadaboys.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-segmen-sapa-nak-join.html

    BalasPadam
  27. seram btol..suke suki je cemari privasi org

    BalasPadam
  28. terklik rupanya.. eheh... patut lerr.. ermm.. pasal printscreen tu da banyak gak kes cenggitu, tak mintak izin, tak tanya dulu..then orang yg terlibat kecik hati.. hurmm..

    BalasPadam