Cuba tukar FAHRIN AHMAD tu !

by - Julai 24, 2011

Kat Mydin Putrajaya tadi , sewaktu beli barang dapur , aku terpandang satu poster GARNIER yang mana modelnya adalah FAHRIN AHMAD ..

imageTiba-tiba datang sorang bro ni , berdiri kat depan poster tu.. kemudian amik produk tersebut .. Aku tersenyum .. Wife aku tegur.. Pasal apa aku tersenyum .. Mesti ingat aku nampak perempuan ke apa .. kan kan ? Tu la dia .. huhu ..

Aku tak cakap apa apa lagi kat dia .. diamkan jer .. Dalam kereta , aku baru aku bukak mulut ..

"Kita beli sesuatu produk tu, disebabkan apa ? Sbb model dia atau mmg best produk tu ? Kalau Harun Salim Bachik jd model Garnier ganti Fahrin , camana ? Rasa-rasa laris tak ?"

image

Ada pendapat ..

" sebab produk kot, walaupun lisa jd model, sy tk pakai garnier sbb tak brp ok unt sy... namun jika rosnah mat aris atau mak mah sekali pun jd model produk tu&produk tu mmg bagus, sy akan beli.. "

"membeli" jenama atau label tanpa sebenarnya "menyemak" kelebihan atau kekurangan sesuatu produk.di fikirkan sesuatu produk yang tidak dikenali/tiada iklan itu tidak bagus..padahal taktau pun ape sebenarnya kualiti yang ada pada satu2 produk tu.namun kalau die berada bawah satu label yang gah, kita mudah beranggapan produk dari jenama itu adalah terbaik.betul kan??so kita membeli atas dasar jenama.rasanya model tak banyak beri kesan.mungkin hanya 30%. "

Korang lak camana ?? Aku ?

Hurm.. takat ni aku beli sbb produk tu... sbb aku tau , belum tentu model tu sendiri pakai produk tu.. cam SIMPLY SITI .. hehehe ..

You May Also Like

25 comments

  1. Assalamualaikum.

    saya hanya mampu tersenyum bila tngok gambar abg harun salim bachik. keh keh keh.

    BalasPadam
  2. hehehe..
    saya penggune garnier!hehee tapi bukan sebab lisa surihani yg dah sedia cun or bukan sebb fahrin yg mang kulit licccccin tu..yeke licin?hahaha..ntah2 edit..kikiki..
    tapi sebab dah rasi dgn kulit kan..so..x yah tkr2 dah..kiki =p

    BalasPadam
  3. ofkoz sy beli sbb produk. xmungkin sbb artis. fuhh ~

    BalasPadam
  4. cm teaqah..tgok keberkesanan sesuatu produk tu...bukan model dia...cm abg ben ckp la..belom tentu model tu pakai barang tu an...tapi lau berkaitan mende ni,memang kene sgt berhati2 sebab takot dtgkan masalah bile tak sesuai ngn kulit

    BalasPadam
  5. betul tue abang ben..abang ben dah femes..xmau keluar brand sendiri ke?
    hehe

    TERKINI!!:
    KURANG AJAQ !!!
    PREVIEW FILEM : KARIPAP-KARIPAP CINTA

    BalasPadam
  6. kulit manusia nih tak sama..tak semestinya kalau model lisa so kita kena beli produk tu sebab nak nampak cantik macam lisa..ekceli ia depend pada kesesuaian kulit kita untuk menggunakan sesuatu produk tu^^

    BalasPadam
  7. ohh abg fahrin ku~

    hehe :D

    kau tetap menjadi poojaan hatiku!

    haha..pas ni nak try garnier men. mana taw leh jadi kacak macam abg fahrin kan..HAHA

    tp kalau abg harun salim bachik, errrr...wat2 xnmpk :P

    http://aida4eva.blogspot.com

    BalasPadam
  8. adis sy pernah beli produk dashing semata-mata sebab remy ishak jdk duta+poster and tandatangan..haha...berbaloi jugak....

    BalasPadam
  9. hahahaha kalau rosnah mat aris jd model,aku x nak beli garnier lagi...benci lah,kalau lisa jd model produk tu sy beli :)

    BalasPadam
  10. abg BEN jela gnti..
    muke abg lebih krg je cm si fahrin tu...XD

    BalasPadam
  11. Haprak Garnier nyer Eye Roll-On! Tapi pencuci muka dia ok gak. Harum.


    Psssst! Bila Ben nak kuarkan produk jenama BenAshaari? I rasa selain daripada pakaian, Ben boleh buat cermin mata! Nama dah ada, visual identity dah ada, jenama BenAshaari menunggu masa jer untuk meletop! ;-)


    Terbaru dari Logokoko:

    [U] Logo baru untuk Ben Ashaari!

    [13PG] Kemalangan ngeri di tapak binaan

    [13SX] Makcik bertudung labuh KENTUT dalam lift!

    BalasPadam
  12. a'ah..dh btol la pe bro kte tu..
    kalau beli sbb model alamatnye mimpi jela..
    sebbnye...model produk tu buknnye pkai pon produk yg diiklankan..
    kalau ade pon yg pkai brape kerat jela...
    tp kalau ade jgk mnusie yg xperasan tu xtaw la kan..hehe...
    bile tgk iklan sumenye cantik...
    kite pon rse nak cntik sme...
    tp hkikatnye..
    model memg dh sedie ade cntik...
    so..baek la plih ikt ksesuaian kulit kite..
    sng...xyah penat2 pikir..
    ak nak pkai produk akot artis mne erk??
    hehe

    BalasPadam
  13. hahah . aku kalau bukan fahrin ahmad tapi ben ashaari lagi aku tak beli . yang skrg ni pun aku tak beli . ngeh3

    BalasPadam
  14. muka cantik belum tentu hati baik ...:)

    jgn menilai sesuatu dari luaran...

    cuba test dulu tgk ...:)


    excellence !

    BalasPadam
  15. cuba tukar, letak papa ben... kan kan kannn... :p

    BalasPadam
  16. Dont judge a book from its cover :)

    BalasPadam
  17. kdg2 produk tu mmg bagus..dan kebetulan model yg digunakan pun mmg blh menarik..
    taktik marketing..
    is all about bisnes kan..
    apa2 pun nak laku kan produk kne lah pndai..
    ape2 pn tepuk dada tnye selera..

    BalasPadam
  18. saya pakai produk yg takde model pun..so, saya beli berdasarkan produk tu sesuai dgn muka saya lah.hehe.

    p/s:oh ya, sokong abg ben pasal model tu tak pakai pun produk yg dia jadi duta tu.hehe.

    BalasPadam
  19. pakai produk yg sesuai ngan kita suda.. xkira la sape model pon

    BalasPadam
  20. kulit lisa mmg licin..
    tapi kulit fahrin rasanya tak licin sgt la..
    hihihi..
    apapun, beli produk yg sesuai dgn kita bukan kerna modelnya shj (:

    BalasPadam
  21. Tu la marketing strategy kan? Mungkin orang x beli sebab model nye.. tp at least model tu mcm menarik orang utk beli gak kot.. tp depend gak.. kadang sebab ade gambar orang kat produk tu sesuatu barang tu jd x laris.. contoh nye maggi kot.. haha.. saye x pernah beli yang ade gambar mawi.. bukan x minat.. tp rase peli bila ader gambar org.. hehe

    BalasPadam
  22. kita beli produk ikut kesesuaian kulit kitakan...bukan ikut kulit model...model tu pun belum tentu pakai...

    BalasPadam
  23. sy beli juga sbb produk.artis yg jd model/duta produk tu memang dah sedia cantik/hensem.for surelah kita pakai simply ct tak leh jd cantik cam ct.marketing kena bagus tp sebagai pengguna,kita juga kena bijak membeli ikut kesesuaian

    BalasPadam
  24. hahaha..mcm mana la klu abg harun salim bachik jd mdoel..laku ke agaknya produk tuwh..kdang2 kt lebih mlihat model yg cantik, coz mrk seolah bukti yg dihasilkan produk trsebut..so dpt mnyakinkan pengguna..sekadar pandangan:)

    BalasPadam