" Aku bengang gila dengan budak ni !! FCUK YOU ! "

by - Julai 24, 2011

 

FACEBOOK atau TWITTER .. dikatakan medium untuk bertukar pendapat tapi sebenarnya kaunter tiket ke neraka bila disalahgunakan seperti mengumpat ..

Pernah jumpa status status gini di FB atau TWITTER ? Aku pasti korang pernah jumpa punya .. Yang ni lebih berhati perut gak la.. Ada yang lebih teruk dan kejam dari status yang aku tulis di bahagian tajuk tu haa.

Ramai tak sedar , setiap kali status sebegini diupdate , ianya umpama 'satu meter pengumpul dosa 'bergerak buat si penulisnya kerana ramai yang membacanya lalu bersama sama memeriahkannya lagi ..

Yang benar benar menggunakan FACEBOOK ni , tak ramai pon kan ?  Memula tu mmg betul tujuannya tapi bila dah ramai tukang cucuk terutamanya tukang LIKE tu , makin menjadi-jadi keseronokkannya mengumpat kan ?

Hurm .. tapi bagus ada yang menyedarkan bila kita tersesat sebentar .. Kalau aku punya status tersesat sebegitu rupa , dan ada yang menegur .. dengan pantas aku delete.. Malu sendiri .. Yelah , terikut kata syaitan yang akhirnya menyesatkan aku sendiri .. Hurm..

You May Also Like

38 comments

  1. semua bergantung pd apa kata hati.baik hati baik la kita and vice versa.

    BalasPadam
  2. bosan dengan orang salah guna medium semua ni....

    BalasPadam
  3. gugu pnh kne.. mmg skt aty r ble kte x taw pape tetiba dy kata kte bajet bgus then FUCK YOU! peh sabor jela.

    BalasPadam
  4. mereka yang biasa cakap2 mcm ni kat facebook, seolah xpernah pikir kesannya..hanya pikir utk kpentingan diri sendiri..bertindak sebelum brfikir..adat ketimuran apatah lagi, dorg da tak pandang semua tu abg ben:)

    BalasPadam
  5. bahaya tu main update je kat facebook.
    saya sendiri jarang update kat facebook..nak update, kena fikir dua kali walhal benda tu normal je.tapi takut disalah anggap.

    BalasPadam
  6. itu lah bila menaip tanpa berfikir.. huhu. :)

    BalasPadam
  7. Sabar bang.. budak ni memang patut kasi jew..sepukul..

    BalasPadam
  8. Thats why,harus fikir dua kali sebelum post pape kat wall..

    BalasPadam
  9. huhu..ckgu wan pun ada kata.. dia kata, kalau kat dunia maya sprti FACEBOOK and TWITTER kita msti ada perasaan malu.. jgn post yg bukan2x kat wall.. nnti malu sendiri plak :P

    BalasPadam
  10. mencarut, mengutuk, menghina, memaki dan apa segala men... sesuka hati.

    BalasPadam
  11. kawan saia banyak mcm tuh pas uh bila ditegor , diowang delete komen kita .

    BalasPadam
  12. kan..kadang2 bace status org yg suka bangga diri sendiri n kutuk2 org len,rase pelik sgt dgn org2 yg mcm ni...bkn la kite bek sgt smpai tade ngumpat org langsung,tp ape yg tak elok tu kan lg bgs kalau kite simpan :)

    BalasPadam
  13. kte x de fb, x de twitter. dok diam2 dlm tempurung kelapa n x mau tambah dosa jugak. hehe ^^

    BalasPadam
  14. Sebab tu sebelum post apa2 status, kena fikir dulu masak2...

    BalasPadam
  15. hahaha..itu lah dia insan2 zaman skrg bro... bole dikatakan hampir separuh umat Islam zaman ini amat menitik beratkan akan dosa2 besar(nampak ketara) spt zina, bunuh, rogol, rompak dan yg seangkatan dengannya...Alhamdullah, itu memang bagus sbb ianya adalah merupakan satu ajaran Islam, tapi kenapa dosa2 yang kecil(tidak ketara) spt mengumpat, mengata, free hair, dan sebaginya tidak dipedulikan... setebal mana pun iman, selabuh mana pun jubah, secantik mna pun purdah, kalau hal2 tadi masih juga diamalkan,,,tidak ke mana juga...walaupun syurga & neraka itu memang bukan kita yang tentukan, tapi hakikatnya sendiri mau ingat...ingat, sekecil2 semut, boleh menumbangkan seekor gajah jika mereka ramai...sama juga dgn dosa td.... fikir2 kan lh..& selamat beramal....:-)

    BalasPadam
  16. so,kesimpulannya , pengguna fb atau medium sosial lain pun kena fikir dulu sebelum post..kang jadi macam student yang menghina lagu negaraku..mungkin tujuanya sekadar untuk bergurau..hik3..apapun kena sabar ja dengan org cm nie... ^_^


    Jom baca dan komen entri ini

    Pandangan anda tentang kahwin muda :)

    Cinta alam Siber. Apa pandangan anda ? :)

    BalasPadam
  17. sokong. sampai satu tahap rasa macam berdosa lak ada fb ni.. sy dah deactive.. malas nak join bersama lagi.. haha

    BalasPadam
  18. xkurang juga yang sertai sama :)

    BalasPadam
  19. buruk baik Fb dan Twitter ni kan..ditentukan oleh tuan badan tu sendiri kan abg ben..

    BalasPadam
  20. banyak sgt kat facebook twitter camni,lepas tu yg lain tu dok support apa yg org tu dok mencarut. Seolah-olah yg mencarut ckp f*ck you ni yg betul, manakala yg di pihak disebelah tu je yg slah..

    memg tiket tmbah dosala ni.. dismapin tak ada ketiakadilan lgsung

    BalasPadam
  21. hide je bila mula rasa boring dgn status sebegini..

    BalasPadam
  22. sumenye mcam da biase kn..sape yg buat 2 pndai2 la pkir..

    BalasPadam
  23. aku hide org berstatu mcm ni. kita xblh halang dia nak marah2 tp kita blh halang diri kita sendiri dr menengoknya iaitu.. hide!

    BalasPadam
  24. tp kalo org tu yang cari pasal dulu cmne?? :(

    saye xmarah org tu nak maki ke ape..huhuhu..tp mustahil la saye xde rase geram..sakit hati tu tetap ade la abg ben.. :(

    BalasPadam
  25. entahlah, macam2 tulis kat wall tu, dia ingat dia je yg boleh baca..

    BalasPadam
  26. tajuk wat suspenss jewww..ingatkan bengang kat sape2

    BalasPadam
  27. facebook ni macam-macam. boleh buat orang terasa hati, sakit hati, gembira dll. perlu fikir sebelum post takut termakan diri :)

    BalasPadam
  28. rase takseronok bila follower membaca entri2 seperti ini..saya rasa tak seronok sebab saya follow beberapa blog dan ianya berkisarkan spt ini. sebagai follower, kenikmatan membaca entri yg menarik tlh hilang..

    kembali spt dahulu..entri2 yg menarik dan tips2 bersama dikongsi..ini adalah cabaran..jgn la mudah melatah..tunjuk kita spt seorg yg matang dlm bidang ini..

    i'm urs silent readers..

    good luck aben...

    BalasPadam
  29. selalunya perempuan. tapi sy jarang update fb. :)

    BalasPadam
  30. tu lah, update status pakai lutut ! HoHo

    BalasPadam
  31. saje nak mintak perhatian la tu..over...tak payah nak meluah smpi mcm tu..klu rsa marah, bukan dgn cara update status bebukan mcm tu..em. aye pun jrg guna status update tuh....

    BalasPadam