Kejikah aku ? Atau dia yang tak reti ?

by - Julai 28, 2011

 

" Blogger tertipu dek segmen BEN ASHAARI ? "

Gulp.. tertelan air liur aku .. Aku terpandang satu mamat ni pakai jersey bolasepak pasukan luar negara dan terpampang satu logo produk yang amat kita kenali .. Jersey tu sah sah dia beli kat tepi jalan je memandangkan dia gunakan baju tu hanya untuk membuat kerja kerja kasar .. Wow.. bijak !

Segmen BEN ASHAARI ... Aku tak pernah mendabik dada langsung pasal blog aku .. Masih aku ingat lagi pertama kali aku buat segmen JELAJAH BLOG .. Perghh.. ramai gila kutuk !! Serius .. Sampai skang pon masih ada yang kutuk .. tak puashati .. kata aku dok makan trafik blogger terutamanya blogger baru ..

Segmen Jelajah Blog lak , diorng bantai aku kerana aku memandai mandai review blog orang .. Blog aku pon haprak ada hati nak review blog orang .. tu kata dia la .. Aku tersenyum je la.. Masa tu aku terfikir , sapa yang layak sebenarnya ? Dan persoalannya , aku ke yang gatal buat padahal itu atas permintaan blogger tersebut..

Jelajah Blog yang aku buat tu adalah satu segmen suaikenal blogger yang aku kenali dengan pembaca aku .. Sangat mudah .. Itu pon dipertikaikan .. Maka aku permudahkan lagi.. Sekadar copy paste pengenalan mengenai blogger tersebut .. Tu pon jadi isu gak.. Masalahnya ialah , aku buat , aku tak mintak pon balasan .. Kecuali mmg aku ada ajak tukar suka sama suka.. Tak nak tak pe ..

Dari situ bermula segala SEGMEN .. TUKAR SUKA SAMA SUKA .. dan WIN WIN SITUATION .. Tapi disbbkan ada yang fikir guna pala lutut , maka dia kata aku amik trafik blogger terutama blogger baru ..

Wahhh.. kaya aku siutt... tapi sekurang-kurangnya la kan , aku wat dengan idea aku sendiri .. Aku tak wat entri pasal artis , drama , filem dan tunggu orang google dengan harapan entri aku terkena makan umpan .. Dalam erti kata lain , aku bawa angin perubahan dalam dunia blog ini .. Dan skang ada gak blogger yang buat kan ? Maka kejikah mereka ? Tak ke sedar contest pon memerlukan para peserta berbuat demikian ? Nak join , sila beli produk .. baru leh menang..

Akai pon tarak ! Harap ada gelaran je .. Nasib baik aku hidu niat buruk 'ko' tu ..

You May Also Like

37 comments

  1. menyampah dengan org yang cari buruk blog org jer.... Hina!

    BalasPadam
  2. tak larat nak layan org dengki ni... ada kerja ni nak cari jawapan segmen..

    BalasPadam
  3. suka sangat dia pikir perkara yang negatif ... haih

    BalasPadam
  4. Sekurang kurangnya tak gunakan cara kotor dengan cuba menjatuhkan orang laen..Cuba nak 'geledah' kesalahan dan silap orang laen..Cuba 'geledah' balik isi yang terkandung serta terperap dalam blog dia pula..

    Daripada dok aib orang sana aib orang sini baek lah cari atau buat benda yang bermanfaat untuk diri sendiri dan orang sekeliling..

    Bukan takat taw buat isu 'hot' dengan kata kata seakan memperlekehkan kemampuan atau usaha seseorang..

    Cuba nilai balik,apa kebaikan daripada apa yang cuba di buat seseorang tu..Jangan taw nak fikir negatif macam orang yang otaknya sempit..

    Biasa lah manusia kan kalau dah tak tahu dan tak reti nak cari kemampuan sendiri cuba pulak 'geledah' dan menjatuhkan orang.. Lumrah alam.. =..=

    p/s : Lepas ni buat segmen 'geledah PHD' pulak.. Mesti dia dok atas sekali... Hikhik :)

    BalasPadam
  5. Ini lah yg di panggil Bodohsombong.Instead of nak terima dan mencuba idea yg baru dan bagus,dia cuma tahu komplen!komplen!komplen!Nampak sangat bodohnya dan sombongnya.
    Lagi pula kalau xmau trima,kau duduk lah diam2 dan teruskan usaha kau dengan idea kau sendiri kan?hapa kes nak komplen pasal org lain?
    lepas tu,bila blogger lain bersetuju/sokong dgn Ben Ashaari,teruslah di label pembodek Ben Ashaari.haihhh!lu gila ka hapa?
    Blogger tak bodoh la.Blogger tahu menilai sendiri OKEH!

    naik darah saya bab2 mcm ni!Tahu sangat lah mainan org2 macam ni.Tahu-nya menyalak macam......!pffftttt!!!!!

    BalasPadam
  6. segmen yang blogger buat, adalah idea n inisiatif bijak blogger tu sendiri untuk memeriahkan n membuat blog lebih menarik. biasalah tu, ada yg setuju, ada yg tidak. semua ada pendapat masing2, tp yg pentingnya, kita tahu niat kita yg sebenar. jgn peduli cakapan org lain. goodluck! :)

    BalasPadam
  7. dengki semua tu,,lps tu nk tuduh bagai..jngn layan laa abg ben..

    BalasPadam
  8. setuju dengan kata Adzriel :)
    sabar yaw abang Ben :)
    mereka jeles lah tuh :P

    BalasPadam
  9. biar laa apa org nk ckp..asal kita x ganggu org

    BalasPadam
  10. SOKONG BEN
    SOKONG Malaysia
    kami tetap menyokong anda

    BalasPadam
  11. hahha~ mr. ben pernah tak dengar quote

    "If you can't beat them , join them?"

    Konklusi dari quote diatas adalah, orang yang dengki dengan mr. ben tu tak puas hati sebab blog dia sendiri tak mampu mendapat sambutan hangat macam mr. ben punya. so, instead of nak try join segmen2 yang mr. ben buat, dia lagi suka berniat busuk dan tak mahu memperbaiki diri sendiri-so dia kutuk la mr. ben.

    tak perlu peduli dengan orang sebegitu ^_^

    BalasPadam
  12. suka - suka dia je cakap macam tuh...
    at least segmen yg abg ben buat tuh buat blogger2 tambah banyak kawan dan kenal lagi ramai blogger lain...

    BalasPadam
  13. Dah biasa terkena kes camni. Malas nak layan. Lebih baik ku teruskan misi blog ku.

    BalasPadam
  14. org camni cakap lah gajah rimau sekalipun mmg xberganjak .. haha sue yg baca pun penat .. abg beng lagi lah ~ biarlah depa dengan kuku kakinya eh !!

    hai yang mengata leh berkenalan ? kui3x .. ce citer masalah sebenarnya ne tau kot2 qaseh leh bg motivasi ke apa ke .. insyaAlah

    BalasPadam
  15. keburukan orang nampak diri sendiri hampeh.. =.='

    jeles la tu..haish

    BalasPadam
  16. hie... napa la jeles menjeles nieh.. blog masing2 masing2 suka aw.. kalu x suka jgn klik jgn folo...ish ish ish... kan

    BalasPadam
  17. hurmmm... yang buruk je diorang nampak, yang baik? selalu macam ni...

    BalasPadam
  18. huh ! suka sangat dengki mendengki ny . macam la tak de keje laen . hape daaa -.-

    BalasPadam
  19. sabo bebanyak ye abg ben. yg penting nawaitu baik n ikhlas abg ben tu... abg ben still ada ramai penyokong... :)

    BalasPadam
  20. aduyai, apsal lah diorang ni dengki kat abg ben? blog x laku ke sampai nak kutuk orang lain. hurgh.

    BalasPadam
  21. ish3 . . CAMNE LA ORG CMNI NAK MAJU

    BalasPadam
  22. setuju dengan MTT. kita cari 'gelaran PHD' pulak. hehehee

    BalasPadam
  23. Perangai manusia hati busuk memang cenggitu. Bo layan kan aje.

    BalasPadam
  24. Bro...apa kata bagi nasihat kat blogger yang suka cari salah blogger lain.... datang ke blog orang lain sekadar mencari kesalahan.... Entri baik-baik dan nasihat membina tak pulak dibaca atau di komennya.... aku agak menyampah dengan blogger macam nie.... hipokrit giler....

    Bajet baik depan orang...tapi diri sendiri lagi buruk dari apa yang cuba ditonjolkan.... Nak kupas isu tak reti...nak bagi enntri info...tak de ilmu..... jadi nak tak nak guna la entri kotor yang sememangnya disukai remaja sekarang....

    Taktik yang bagus.....menutup salah sendiri dengan divert kan kat orang lain...

    BalasPadam
  25. bia la pe org nak ckp.. dorg yg kutuk tuh hnya skolompok kecik jer.. kite org yg sokong abg ben lagi ramai! :)

    BalasPadam
  26. ahaks..alah actually yang mengutuk2 tu jeles...adehei..
    pelislah wahai kekawan blogger..hu3

    BalasPadam
  27. BEN, memang kejadian Tuhan dah macam tu. ada yg kutuk tapi ramai yg sokong. Ini juge dikira sebahagian dpd cabaran dlm perjuangan

    Teruskan usaha anda BEN. Jangan pandang belakang. Anda ada karisma n berpotensi mengaut keuntungan hasil usaha n ketulinan idea sendiri. Jangan peduli deme.

    Deme yg kutuk tu mungkin........ kot. Kami tetap sokong usaha murni BEN.

    BalasPadam
  28. biar apa org kata..yg penting hati kita bahagia..

    BalasPadam
  29. I pon nak kutuk Ben Ashaari jugak lah. Trafik boleh naik mencanak-canak mah!

    Hehe... ;->


    Terbaru dari Logokoko:

    [U] PM = Prime Minister = Perdana Menteri?

    [U] Jangan marah-marah, nanti kena jual!

    [U] Logo baru untuk Ben Ashaari!

    BalasPadam
  30. biasa la tu.. kaca mata dari sudut negatif ni sangat popular n free free je bole dapat.. xyah kuar duit nak pakai kaca mata ni.. janji ego diri kuat n fikir diri sendiri je betul, konfem semua orang pun bole senang-senang dapat n pakai.. xyah d'fikir an sangat Abang Ben.. membazir ruang otak je kalu pendam-pendam cam ni.. haha

    BalasPadam
  31. PHD....tinggi sangat , boh layan c polan² tu kite buat kerja kita....ada lah bahagian dia nanti. What goes around will comes around. Ini hukum karma. Yg penting abg Ben keep writing ok.

    BalasPadam
  32. manusia,, bila dianggap dunia ni segala-galanya, semua nak iri hati, semua salah dia yang betul.

    BalasPadam
  33. Sekarang ni Ben asyik marah je!!!tak baik tau nanti kena darah tinggi!
    Opps!Bukan dah kena ke?
    Relex, lantak le apa org nak kata yang pasti tiap2 hari orang masuk ke sini sbb nak join segmen.

    BalasPadam
  34. biasalah tu abg ben, dia nak buat cara mcm abg ben tapi TAK RETI..lepas tu mula laa nak carik kesalahan org lain..

    dia nak berjaya mcm abg ben, tak dapat sokongan org lain..lepas tu mula laa nak carik kesalahan org lain..

    bila ramai blogger baru yg ada sekarang nie, ada dia pernah nak tlg?? takde pun..lepas tu mula laa nak carik kesalahan org lain..

    agaknya setiap kali dia baca blog abg ben, mesti panassssssssss je bontot!! hahhaha alahaii..

    biarlah apa org nak kata, yg penting kita tahu tujuan dan niat kita untuk blogger baru..samada betul2 ikhlas nak menolong atau sebaliknya..dan keikhlasan seseorg tu setiap manusia TAK AKAN NAMPAK melainkan hanya Allah sahaja yg tahu..perghh pnjg lebar plak mukadimah..haha layan :)

    BalasPadam