Emergency !! Emergency !! Helpp !!

by - Julai 25, 2011

 

Sekali ada suara kuar kat pembesar suara.. " Sila kosongkan bangunan.. Gunakan pintu kecemasan " ..Begitulah suara awek tu berulangkali berkumandang di dlm isi perut bangunan baru Pelancongan yang terletak di Precint 5 ni .. Warghh...

Aku dengan pantas dan sempat mengupdate status di FACEBOOK  .. mana tau kot tu status terakhir aku kan.. Lupa lak nak mintak ampun maaf .. hehehe ..

Turunlah aku dengan lenggang kangkung .. Yang lain masih dok mekap kat atas.. Ada yang tandas dulu .. Dan tak kurang dok mencari barang berharga untuk di bawa bersama .. Sian bos aku tu haa.. mengandung .. kena turun tangga gak ..

Sampai kat bawah , hampehhh .. semua dok rileks je.. Gamaknya kalau benar berlaku kecemasan , abis semua staff Pelancongan terkorban .. dengan aku aku gak .. uhuhu.. Bomba pon tarak.. JPA pon takde .. Apa jadahnya kalau ianya cuma satu latihan kecemasan.. Mesti ada unta padang pasir memain neh !!

Haih.. ok ok.. jom sambung kritik blog ... Senarai semua dah up... sama nak tambah  trafik dan dapat kawan baru , silalah terjah dan kritik mereka.. Ingat, jgn kasar kasar tau.. berhati perut skit eh..

Klik SINI

You May Also Like

36 comments

  1. hahha adehh terkono cik beben.. jgn mara bro..gurau2 sendawa jer tu haha

    BalasPadam
  2. selalu camtu kann... kalo tau tu latihan jek, semua duk releks ajeee... kalo betul2 kang... huhuhu...

    BalasPadam
  3. bhahahahaha..
    ade budak kecik tertekan tuh,

    BalasPadam
  4. ha ha ha.. last latihan ni mase skolah.. mesti jerit .."api api" kitorg yg berlakon lebih.. tp dok lg dalam kelas.. ha ha

    BalasPadam
  5. haha... teringat plak kat hostel suka wat fire drill mlm2. mls betol nk bgn. org dok membuta, boleh lak wat fire drill... :)

    BalasPadam
  6. Baik Boss..Kami akan komen dengan membawa hati dan perut..hehe

    BalasPadam
  7. hahahaha.. ini boelh mendatangkan stress..haha



    ” Nizam Ijam Dot Com”

    BalasPadam
  8. kalaulah betul2...

    bahaya ooo

    BalasPadam
  9. adoi penatnya kalau gitu... hahha.. kalau saya la abg ben... wat latihan kecemasan pon dah kecut perut... mesti saya org first yang turun and tgn menggeletar... kalau ada bomba ke apa ke... saya lagi panik.. terus lutut pon menggeletar... hahahha...

    BalasPadam
  10. "Dan tak kurang dok mencari barang berharga untuk di bawa bersama "
    ahaks~ lawak la part ni =D

    BalasPadam
  11. mntg2 sy tgh attachment kat emergency ward..dan2 je tag sy ye:P hehe

    jgn la memain..kesiann kalo yg jenis mudah heart attack kan

    BalasPadam
  12. hihi..agaknya kalau betul2 kecemasan tu macam mn la ye? beli pyg terjun je la terjun bawah terus..hihi

    http://aida4eva.blogspot.com

    BalasPadam
  13. ooo...nak test pekerja bangunan baru...eeemmmm...kalau dah jalan lengang kangkung...tahu2 jelah, sempat ke tidak keluar hehe

    BalasPadam
  14. kira ok dah tu.....tingkat xtinggi sgt kot.....hehehehe

    penting utk keselamatan tu

    BalasPadam
  15. eleh...org yg buat sesaje je bro... sbb dia tengok ramai yg lepak2 main FB je kan? hehehe...

    BalasPadam
  16. mesti time tu terketar2 kan? last2 terkena ja hehe..

    BalasPadam
  17. exercise extra tu bro...hehe

    BalasPadam
  18. kalau sy,x pk hape dh..tron tros..dulu time kat uni,ada gak dorg wat lthn kebakaran..muka sememeh slumber jerk tron tanpa segan silu..huhu ^^

    BalasPadam
  19. hehehhee..terus x de idea bak tulih ape...emergency pon okeh..kiki

    ye2..tgh dok mengkritik belog..heee=p

    BalasPadam
  20. kalau latihan,memang slow2 ah semua orang gerak ...

    BalasPadam
  21. kalau saye, tejun terus bangunan :P

    BalasPadam
  22. terberanak laaaa bos abg ben tu nanti ..heheheee

    BalasPadam
  23. peg insiden kat opis sy siap btau esok ada firedrill, dah tu boleh request pulak nak buat pg ke petang!! hoho.. :P

    BalasPadam
  24. abg ben suka wat suspen ,... thanks ben Ashaari sudi follow blog AF :DD

    BalasPadam
  25. sediakan payung sebelum hujan...

    BalasPadam
  26. ahaha..kalo cf kelam kabut dah turun...gelabah walaupun latihan je..lurus bendul kan?hehe

    BalasPadam
  27. Assalamualaikum.

    Program latihan begini kadang-kadang kami pun buat sambil lewa. Maklumlah sudah tahu awal-awal. :)

    BalasPadam
  28. abg ben buat suspen je.. (~_~)

    BalasPadam
  29. kdg2 bila ade emergency cmni dah konpius btol2 ade kebakaran ke ape ke or just latihan semata..so ble dga bnyi siren wt rilek je dlu..huhu =.=
    kalo btol2 de emergency xtau la ape jd..huu



    tq abg ben sbb follow azie =)


    http://dizizzmalife.blogspot.com/2011/07/alamak-abg-ben-ke-tuh.html

    BalasPadam
  30. ahahha kan da habaq latihan je.

    tp cian la kat boss tu kan.. awat xdukung hehe

    BalasPadam
  31. btul2..kesian kat bos.
    nape abg ben x dukung je?hehe!

    BalasPadam
  32. terkono ye abg ben..hehe..
    btw,tq sbab follow yek..hihi..XD

    BalasPadam