Segmen BEN ASHAARI hampeh !!

by - Julai 26, 2011

 

Ada beberapa blog yang sememangnya memandang remeh terhadap segmen BEN ASHAARI .. Ya , betul ... mmg sangat mengarut sangat .. kan ?

Kenapa mereka rasa begitu ? Pertama .. Trafik .. Dengan join segmen , blog mereka akan punya trafik beribu-ribu .. Tapi bila join , satu apa pon takde .. Mereka terlupa , ini cuma satu usaha saja ..

Kedua .. mereka sangka blog BEN ASHAARI akan dapat banyak trafik.. mengujakan !! Heh.. Buat entri artis lagi banyak dapat trafik ! Ko cerita pasal gossip sana sini , berduyun masuk.. Letak gambar artis kawin , anak artis , berduyun masuk.. Cerita drama sana sini, berduyun masuk.. Aku tau sbb aku pon buat.. Tapi kepuasan ?

Ketiga ..Mereka menyampah bila g mana mana blog , banyak pacak banner BEN ASHAARI blog tu .. Bayangkan kalau banner dia tu yang terpacak .. mesti dia suka kan ? Tapi apa usaha dia untuk menjadikan fantasi itu satu kenyataan ? TARAK ?? Goyang kaki jer ..

Banyak lagi dok mengutuk sana sini .. Siap ada yang putus kawan bila join segmen aku ni .. :) .. Tak kisahlah sahabat ... Hak korang .. buat je la apa pon..  Jangan lupa tang dosa pahala yer ..

Dan semalam , aku terima satu PM di FB ...

"as-salam bro ben..
ABCD nak ucapkan terima kasih banyak-banyak sebab buat segmen untuk kritik blog tu.. salah satunya dang dapat banyak kritikkan yg membangun.. dan yg paling penting gak, dang bertemu semula dengan kawan lama ABCD yang dah terpisah sejak 7 tahun yang lalu.. melalui segmen ni, secara tak langsung ABCD dapat bertemu kembali..thanks bro ben.."

Dan itu bukan yang pertama ...  Berbanggakah aku ? Tak pon .. aku cuma buat apa yang boleh aku buat untuk bantu rakan blogger yang baru baru ni untuk bergerak .. Sedikit lebih baik dari takde langsung kan ?

Biasanya yang mengutuk mengkritik ni , langsung tak bantu apa apa.. Apa yang diorg tau , mencari salah orang .. Dan bukannya membantu kejayaan orang lain .. Ops lupa.. dia sendiri tak berjaya , camana nak bantu kan ? Jika itu corak pemikirannya, sampai bila dia takkan berjaya ! Tak perlu berjaya untuk membantu orang lain berjaya ...

You May Also Like

38 comments

  1. itulah lumrah manusia, abg ben. kalau hati x senang dengan kejayaan orang, macam-maca fitnah akan keluar dari mulut diorang. apa pun, abg ben tetap idola blogger no 1 di hati edy. caiyok2 for abg ben.

    BalasPadam
  2. ok jerk..pasai join segmen bro ben la saya dh tambah folower...dan ramai yg sudi singgah..tk bro..wat la segmen...

    BalasPadam
  3. manusia..besa la tu..yang salah tu manjanggggggggggggggggggg nampak..yang baik tu memang buat2 x nampak..hahahahha...

    BalasPadam
  4. Saya jumpa jiran lama saya.. Hikhik

    Nak jugak tuh... Yang kata mengarutnya tu sebab munasabah kalau dorang buat segmen tak ada pon berduyun orang nak join macam segmen Mista Sifu ni ha.. Tu pasal tertanam la PHD yang amat dasat dalam hati mereka mereka..

    Tahu ker dorang secara tak langsung segmen tu juga mengeratkan hubungan sesama blogger ? Renung renungkan dan selamat berfikir dalam pemikiran hotak yang senonet lagi sempit tuh.. :)

    BalasPadam
  5. bydway, abg ben memang seorang blogger yang sangat friendly. ur entry is suitable ntox kitorang jadikan guide (:

    BalasPadam
  6. alahaiii ~ kot tak berusaha mane nak dapat rejeki. Tapi...

    kesian betol.

    Abang Ben buat sgmen pun kenkadang nak nolong yang bawah bawah sane tu naik. Macam saye yang kecik kuman.

    cume nak bersemangat bile ade orang singgah bog kite nih.

    Jangan cemburu dengan kelebihan orang yang da beusaha ye *orang tu *...

    BalasPadam
  7. depa tak nampak agaknya. bila kak liza kurang update, kurang join segmen, trafik dari ben pun turut susut. masing2 kena rajin juga.

    BalasPadam
  8. Abg Ben, memang setiap apa yang kita lakukan pasti akan ada pro dan kontranya...ade yang menyokong dan ade yang akan bangkang...ni la kehidupan.

    BalasPadam
  9. abg ben..eka sentiasa sokong dan masuk segmen ni..
    eka rasa hak mereka lah kan..cuma ada yang tak tahu melalui segmen nilah kita promot blog kita...
    kita dapat ramai kawan...

    kan..
    eka sendiri terjumpa abg angkat eka masa sekolah dulu..Azrul Hisham tu melalui segmen BA bila dia view blog eka..
    sungguh tak sangka sugguh kecik dunia blog ini...

    dan bagi yg tak suka,tak apa..kita tak paksa pun korang nak join..kan...

    tak susahkan korang pun bila pemnadangan di dashboard penuh
    dengan banner abg ben setiap kali ada segmen terbaru..kalau rasa susah sangat takpelah..boleh unfollow..huhuhuhu


    eka sendiri pun daripada followers belas2 je,akibat join segmen ni,terus naik sampai skang...dan bukan setiap hari ada segmen..dalam seminggu tu eka masuk 3,atau 4 kali....

    Selamat maju jaya bang ben!!

    BalasPadam
  10. biarlah orang nk ckp apa, yg penting dang nak ucapkan trimas banyak2 gak kat bro ben.. :)


    peace

    BalasPadam
  11. sila baca entri ini sampai habis..=)



    betul gak ek.., yg ckp itu takleh ini takleh dorg tak praktikal pun untuk dijadikan contoh..hurm...


    pensyarah dekat Universiti pun ajar benda yang sama tiap2 tahun..sebab tiap2 tahun pelajar lain2..=)

    yang senior jer akan kata benda lama..,tapi yang baru mesti perlukan ajaran yang sama sepertiyang senior telah pelajari..=)


    skema pulak komen ni..hahahaha

    BalasPadam
  12. segmen abg ben semuanya best2 ^_^ .. sejak join segmen abg ben nie , POP rajin nak bw kat blog lain..

    kalau nak bloggers laen nak follow kita , kena ada usaha juga...,xkkan nak mengharap follower dan trafik jatuh dari langit.

    Kalau kita rajin , tentu kita dapat hasil nya :D

    Keep it up !! ^_^

    Jom baca dan komen entri ini

    Kisah Lawak : Telur Rebus Punya Hal :D

    BalasPadam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. wow!
    hot n sipcy abg ben nye entri ni..hehehe
    yang ye nye..deme jeles dengan abg ben...kedengki!huhuh...cam tula....
    payoh ah owg sekrg ni..ish2...xpe..yg pentg abg ben dan Dia tawu niat abg ben wat segmen sume tu untuk ape kan..kami blogger2 baru sangat menghargai jasa baik abg tu..yay!

    BalasPadam
  15. Aku tak kire!!!..aku nak jugak BA wat segmen..kalau ko jeles sgt,ko buat lar segmen kau sendiri!!!...tergedik2 nak jeles2 kat orang..huh!!

    opss..t'emo jap..beben mesti salu wat segmen tau..kalau tak wat..nanti rinduuuuuuuu beben..eh tak..rindu nak join segmen beben :p :)

    BalasPadam
  16. lepak jap...hilangkan stress... tengah poyo nih... dapat tugasan macam tergantung jer tak boleh nak selesaikan... adoi nak pi cari panadol jap..

    BalasPadam
  17. abg ben..jgn dihiraukan cakap2 orang kat luar sane..mulot dinosaur, mulut tempayan boleh kita tutop..mulot manusia sumpah xboleh..apa kata abang ben buat satu segmen ptg nie..hehe..segmen berkenaan bende nie..tanya pendapat blogger lain..heehe..*suka2 hati ko je bombay suroh ben ashaari buat segmen*..xpe abg ben, satu jari tunjuk kat kita, 4 jari tunjuk kat org tu..jangan risau..kitorg sentiase support abng ben..;)

    BalasPadam
  18. biasa la tu. jeles. hahaha. lama tak join segmen Mr.Ben.

    er.. abc ade lah ABCD ade gak eh? hahaha

    BalasPadam
  19. kadang2 ni orang yang mengutuk ni nak tarik trafik ke blog dorang. tambah follower dengan cara mengutuk orang lain. memang ada orang macam ni. ada yang jenis tak boleh tengok orang lebih daripada dia, so, dia cari jalan utk jatuhkan orang lain. macam orang berniaga, bila tengok orang sebelah berniaga air banyak untung, dia pun berniaga air. padahal mula2 dulu dia berniaga kuih je. terus tambah kuih dan air. so, org yang berniaga air tu camne? bungkus? saya dah kena dulu. dalam dunia blog, tak jumpa face to face. sebab tu dorang sangat berani tu. sabar je la abg ben. yg penting niat kita.

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  20. aah jugak.. saya pun jumpe dengan kawan lame sebab dia pun blogger.. tapi tak cerita pun dgn BA..btw tenkiyu sumac BA..

    cik beben teruskan bersegmen.. banyak pekdahnye bila join ni.. secara tak langsung. ramai yang tiru segmen BA..

    BA patut bangge sebab jadi perintis SEGMEN ader banner sendiri.. yang lain ibarat lalat yang menyevok bila rating segmen BA tinggi... tuje hihii

    BalasPadam
  21. abg ben. sy la kawan dang yg da terpisah 7 tahun ni. suke sgt bila dpt jumpa dia blik. thanks alot abg ben. teruskan sokongan abg ben terhadap para blogger newbies cam kami ni ye. byk manfaat yg bleh dpt dr sokongan tu. terima kasih sekali lagi...

    http://cthaslinda.blogspot.com/2011/07/jejak-blog-jejak-kasih.html
    :)

    BalasPadam
  22. Cik Semut sentiasa support Sifu Cik Semut ni... walaupun cik semut masih tak faham dimana silapnye coment2 cik Semut slalu tak de wall page Sifu Ben,

    tak kesah la,
    sifu Ben bace ke tak, yang penting Blog Sifu ben dah banyak menolong bloger2 yang baru merangkak n bertaktih smpai boleh berlari pecut...

    yang pasti, tahap pemikiran org2 tertentu masih cetek, bila fikiran cetek, hati pun terumbang ambing...

    blogger2 sekalian :
    Cik semut nak jerit "TERUSKAN PERJUANGAN INI !!!!!"
    SUPPORT sifu BA

    BalasPadam
  23. Saye support Abg Ben sampai bebila..sebab segmen abg Ben la byk penambahbaikan yang saya buat dalam blog saya yg tak sampai setahun jagung ni..PERSETANKAN SEMUA ORANG YANG DENGKI TU!!!

    BalasPadam
  24. asal org lebih sket je mseti nak jeles..ntah apa2...kita x usik dia, so jangan la usik kita, kan?:D

    BalasPadam
  25. aiyooo...uncle beben pukoi je blogger gtu..biase la..buat baik kata, buat jahat lagiii la nak mngata..biarkan aje...huhu~

    Blogger yg dapat manfaat dr segmen2 uncle Beben tu lagi ramai drpd yg duk hentam2 ni...

    yo..yo...keep it up! =)

    BalasPadam
  26. Assalamualaikum.

    Kenapa la ada je orang yang suka kritik abg ben ni eh..

    sabar je la. hehe.

    saya sokong usaha murni abg ben ^___^

    BalasPadam
  27. wah...dkna pon nak jugak jumpa kawan yang terpisah 10 hingga 15 tahun dulu dalam segmen abg ben... kawan hingusan..kawan sekolah rendah..mesti best kan?? :)

    BalasPadam
  28. macam tu la..org sekarang mudah sangat nak dengki..huhh!

    BalasPadam
  29. we want more segmen from abg Ben!!! more plsss..kasi bako org yg dengki tuh!!!

    BalasPadam
  30. meh nak cili sikit yang mengata tu meh .. lantak depa lah abg , setiap sesuatu tu pasti ada kebaikan dan ada keburukan .. jika someone tgk dengan kebaikan maka baiklah ia .. jika melihat dari sudut keburukan maka buruk lah ia .. yg penting amek yg baik buang yg buruk hehehe ..

    BalasPadam
  31. lantak ler depa nak kata apa....aku rasa la yang mengata tuh sebenarnya mereka dengki sebenarnya. macam2 hal la bloggers ni boleh jadi topik entry la kan keh keh keh

    BalasPadam
  32. Ruginya tak sempat nak join segmen Abang Bengbeng semalam. ='(

    BalasPadam
  33. segmen Abg Ben sintiase terbaek...bnyak sangat2 membantu blogger baru...like me

    BalasPadam
  34. nampak sgt org yg jeles tu tak ada keja.

    BalasPadam
  35. mulut org macam2.. biarkan je lah.. huhu..

    BalasPadam
  36. segment ben mengarut? yeke? saya rasa banyak membantu blogger. em,, sebut pasal traffic..esok saya nk tanya ben lah pasal traffic..

    BalasPadam