Blog terbaik sepanjang zaman !!

by - Julai 24, 2011

 

image

Dalam tak sedar , kita sebenarnya dah amalkan double standard .. Kita follow blog tertentu dengan harapan akan baca blog tersebut hari hari .. tapi yang kita yang dah sememangnya menjadi   FollowerNYA sejak azali lagi , terlupa akan 'blog'NYA yakni  kitab suci AL-QURAN ..

You May Also Like

37 comments

  1. assalamualaikum.

    betul tu abg ben.

    BalasPadam
  2. betol..
    thanks abg ben sebab ingatkan yang ada lg benda yang kita lupa nak follow dan baca hari2..^^,

    BalasPadam
  3. Btul.. kita selalu terlupa..tentang blogNya.. padahal itu sebenarnya yang wajib kita bca hari2..nauzubillah minzalik..

    Salam perkenalan, baru pertama kali singgah sini..

    BalasPadam
  4. ini adalah surat Allah.. tp masih ramai yg tidak tahu baca..

    BalasPadam
  5. InyaAllah... ia sememangnya petunjuk pd kita...

    BalasPadam
  6. Berblog,blog juga. .tapi jangan sesekali lupa akan NYA ..:-D

    BalasPadam
  7. tadi sempat jugak tgk video yg singa mengaum nama allah dgn burung nuri pun pandai mengaji..nauzubillah..

    alya berdoa supaya ditetapkan iman, amin amin amin ya rabbal alamin..

    BalasPadam
  8. terimakasih krn mengingatkan

    BalasPadam
  9. sokong sangat2! kena baca hari-hari, pahala pun dapat, bukan dia je yg terbaik, kita pon boleh jadi terbaik kalau amik ikhtibar darinya.

    BalasPadam
  10. betul tu abg ben.itulah blog yg terbaik sepanjang zaman!

    BalasPadam
  11. waaaaa..
    sangat betol!
    aduhai
    pose pon dah nak dekat nih
    meh bace die ari2 an =)

    BalasPadam
  12. betoi tu . sokong sangat .

    tima kaseh tolong ingatkan

    :)

    BalasPadam
  13. alhamdulillah...masih tak lupa!

    biasalah manusia kan tak sempurna, tapi kena cuba perbaiki diri..
    insyallah, sentiasa cuba dan terus mencuba untuk bacanya setiap hari...

    BalasPadam
  14. zaman sekarang kebanyakan orang lebih risaukan BUTA IT daripada BUTA AL-QURAN..

    BalasPadam
  15. betul3x!! mmang blog terbaik sepanjang zaman!!

    BalasPadam
  16. terbaekkkk...entry yang sgt beshh..

    BalasPadam
  17. bukan double standard dalam follow jer bro...tapi adakah kita betul2 amalkannya..atau kita juga double standard dalam mengikut apa yang disuruh dan dilarang...

    BalasPadam
  18. andai al-quran boleh berbicara,ia akan berkata: 'waktu kau masih anak2,kau bagai teman sejatiku,dengan wudhu kau sentuh aku,dlm keadaan suci kau memegang aku,kau baca aku dengan lirih dan keras..sekarang kau tlh dewasa,nmpknye kau sudah tidak lg berminat lg padaku,apakah aku bacaan usang??yg tinggal sejarah??skrg kau simpan aku dgn rapi..kau biarkan aku sendiriaku menjadi alat hiasan di dlm almari.berlapis,berdebu,dimakan anai2..ku mohon,peganglah aku kembali,bacalah aku setiap hari,kerana aku akan menjadi penerangmu di dalam kuburmu!!!!

    BalasPadam
  19. Subhanallah, ini adalah yang paling terbaik, tiada tandingannya,takkan sekalipun membuatkan kta terleka, dan ia ubat penenang hati.. t.ksih BA kerana mengingatkan....

    BalasPadam
  20. ni entri TERBAIK dari segala entri yang saya baca..alhamdulillah..

    BalasPadam
  21. keperluan drp sahabatku :

    menegur aku jika aku mulai sombong...
    menegur aku jika aku mulai angkuh...
    menegur aku jika aku mulai silap...

    kerana aku masih perlu sahabat spt kamu..hari ini, esok & selamanya...tq abg ben krn mengingatkan...:)

    BalasPadam
  22. betul tu, kadang2 kita lalaikan? Astaghfirullah...mekasih Ben kerana mengingati

    BalasPadam
  23. stuju sngat 2 abg ben...kdang2 kite ni asyik leka ngan dunie je..

    BalasPadam
  24. betul tu..
    kekasih terbaik pulak ialah Allah...
    kekasih teragung...=)

    BalasPadam
  25. Terbaik! dakwah melalui blog...keep reminding your readers and thank you for the reminder...

    nak suggest abg ben bukak blog ni::

    http://syabab-umar.blogspot.com/2011/07/eksklusif-debat-wanita-bertudung-vs.html

    BalasPadam
  26. Terbaik, betul tu :D

    insyaAllah tak kan lupe. kitab Al-Quran, panduan kita. :)

    BalasPadam
  27. huhu ..kita boleh bc blog berjam2 sehari...

    samakah masanya kita gunakan utk membelek dan baca blog terbaik itu..sepatutnya lbh ...mmm

    aduh ..:(

    Excellence!

    BalasPadam
  28. setuju sgt tu abg ben..

    BalasPadam
  29. Bila kita cintakan seseorang pasti kita mengetahui dan akan melakukan apa yang paling disukai oleh orang yang kita cintai itu.. Dan begitu juga jika kita cintakan Allah, maka hal yang paling Allah sukai adalah orang-orang yang dekat hatinya dengan kalam Allah iaitu Al-Quran lalu lakukanlah.."

    Entri penuh :

    http://abuhanif186.blogspot.com/2011/02/engkau-aku-lupakan.html

    BalasPadam
  30. slm kenal bro..
    sy blogger sebrang ,visit back y
    http://fahriemje.blogspot.com

    BalasPadam
  31. slm kenal bro..
    sy blogger sebrang ,visit back y
    http://fahriemje.blogspot.com

    BalasPadam