Oh tidakkkkk !! Blog aku akan didelete !!

by - Julai 26, 2011

 

imageTerbaca di blog rakan blogger (link) mengenai isu blogger yang mana tinggalkan link di ruangan komen akan dikira spam .. Dan google akan delete blog tersebut !!

Adeh.. abis laa .. abis la blog aku nehh.. Bye bye semua .. bye bye sayang .. bye bye secret admirer .. bye bye Seth Tan .. Tak lama lagi blog aku akan didelete gara gara aku suka wat segmen dan mereka yang join tinggalkan link kat blog aku neh ...

Nak teriak sat boleh ? Huwaaaaaaa.... sian aku nehh .. Tu la, dulu ada rakan blogger pesan kat aku.. jangan bagi blogger blogger ni tinggalkan link kat blog , aku tamo dengar .. haaa.. amik kau !! Google nak delete blog aku dah !

Sat sat sat .. Aku mula buat blog , September 2009 .. Mula bersegmen dua bulan kemudian .. Beratus malah pernah sampai satu entri sampai 2 ribu url link ditinggalkan .. Kenapa sekarang baru nak kecoh eh ?

Hurm.. nak pikiaq sat .. Kenapa sekarang yer ? Waaa.. mesti GOOGLE dah punya CEO baru .. mesti dia jeles tengok blog blog yang selalu ditinggalkan link ni lagi banyak dari blog dia kan ? Sebab tu dia arahkan kakitangan dia delete blog blog yang dikira spam ni kan ?

Pergh... abis la aku ... sat nak p tandas .. nak teriak ... sian aku kan .. Eh , korang dha join segmen aku yang entah kali berapa tu ? Segmen bloglist tuuu.. kang lambat join , jangan salahkan aku lak tau !

You May Also Like

58 comments

  1. Nangis cover line sikit taw Mista Sifu..Kang ada yang nampak hilang macho.. =..=

    BalasPadam
  2. hehe kisah benar ke ni??

    BalasPadam
  3. ye ke kena deLete...sifu kna wat bog baru la..

    BalasPadam
  4. jgn mcm ni tauke. mcm mana mau cari makan maaa..

    BalasPadam
  5. merepek je sume tu bro.. kalo cetu blog aku pun bakal di delete jugak la. hahaha pandai2 je diorang buat cerita mengarut ni.

    BalasPadam
  6. haha. ni lawak abg ben. adoih. :))

    BalasPadam
  7. haha..lawakle..memang nak kene delete ker?ker kabo angin jer???2009 tu..dah leme..takkan sekarang baru blogger nak delete..mustahil...biaselah orang x leh tgk kite lebih..betul tak??hehe..pape punj teruskan segmen..mr baiz akan terus sokong....

    BalasPadam
  8. takkanlah akan jadi cmtu, abg ben? betul ke ni?

    BalasPadam
  9. rasanya sy pun dah pernah baca...tp lupa la blog mana yg dah kena delete tu =.=*

    dia dh minta pnjelasan blogger n diberitahu tlalu byk link spam kat komen...

    btul @ x, tak pasti la...tp aware la awal2...minta semua rkn blogger tinggalkan url je tanpa link kt komen box... =)

    BalasPadam
  10. hehehe..nak teriak pun sempat lagi iklan segmen..mungkin propa saja tu..macam sebelum ni riuh kena tukar id blog bagi yang guna yahoo kalo tak kena delete tapi so far tak der apa2 pun..:)

    BalasPadam
  11. klu belog macho ni kena delete,x der segmen dh lar..sobsobsob :"(

    BalasPadam
  12. abg ben mula blog baru pun confirm ramai akan follow..chill okay :D

    BalasPadam
  13. abg ben nanges la dulu...huhu

    BalasPadam
  14. alamak ,,,iyoko...rumors je kot...

    BalasPadam
  15. Betul ke ni?? Ish .. Takkan kooot .. Ishhhkkk ..

    BalasPadam
  16. itulah..nape sekarang baru nak bising? terfikir gak tapi just ignore je la. biar je. hehe...

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  17. mane boleh hlg blog abang ben dr dunia maya...hehe...myb x la kot...lau x, xdek la org yg nak wat bermcm2 segmen mcm abg ben nie :}

    BalasPadam
  18. seriously ke nieh??

    cuak la plx..

    adoii~~

    BalasPadam
  19. huhu kawan cik beskod pernah terkena.. huhu blog dia dah kena deleted dah huhu skrg dia terpaksa buat blog baru huhuh

    BalasPadam
  20. Hari tu saya ada gak buat entry pasal ni Abang Bengbeng. Kalau ghajin baca la. Ngee.


    http://belognurhasliza.blogspot.com/2011/07/jaga-jaga-google-nak-delete-blog.html#axzz1T7pZXDiw

    BalasPadam
  21. Pergh!! biar betol BA teriak...melebihi 100 desible agaknya..

    BalasPadam
  22. Blog kena delete? Uwaaaaaaaaaa.... nk nagis...huhuhuuhu

    BalasPadam
  23. rasanya banyak da blog macam ni..tinggalkan link kat komen...
    google dengki la tu...=_=

    BalasPadam
  24. abg ben dlm kenangan..huhuhu

    BalasPadam
  25. blog Terbaek...kalo xde dah blog abg Ben..rase nak blogging pon xde mood....

    BalasPadam
  26. Dun worry. Rasanya tu cuma khabar angin je. Kalau blog En Ben kena remove pon pembaca setia blog En Ben xkn hilang ke mana :)

    BalasPadam
  27. Buat blog baru bro ben...cinta lama pasti akan tekan butang follow punyee...haha~

    BalasPadam
  28. Apa ke banggang cik google nie.....macam harammmm!!!! tiba2 lak nak buat hal masa macam nie.....apa guna google gie letak benda alah nie kat bawah ruangan komen.....

    Anda boleh menggunakan beberapa tag HTML, seperti < b >, < i >, < a >

    korang tengok kat atas tu....bukan ke google yang iktiraf benda nie....so kalau korang kena delete akaun blog leh saman cik google nie.....dah tu orang nak gie beli pakej dot com, dot net, dot org tu nak campak mana lak.....haiyakkkkkk!!!! aku karate gak cik google nie.....

    BalasPadam
  29. weh... cam ni pun ado gak?
    naya..

    BalasPadam
  30. betol ke abg ben ? jgn risau laa, myb tuh khabar angin je tuh. :D

    BalasPadam
  31. :) hehehe...betul.....follower tetap ada ni....cam biasa

    BalasPadam
  32. abang ben?? betul ker tak nie??? saya dah la noob..huhuhuhuhu..saya percaya nie apa yang abang ben tulis..tp ramai komen cakap lawak jer..mana satu yang betul nie?? wuwuwuwuwuwu~

    BalasPadam
  33. hahahah bghanii sgguh pakcikk google kcu abg ben ben sy kn hahahah tembakkk pistol buihh bru taww... hahaha >.<

    BalasPadam
  34. caye la.. bt blog baru jela..

    BalasPadam
  35. rileks ben... Rezeki Allah yang bagi.... kalau rezeki sampai situ... blog yang xde spam pon kena delete...
    Nama Ben da kuat.... andai kata di delete pon.. Ben da ade domain...
    tukar badan jer... boleh naik balik... :) rezeki tu aade..yang penting ikhlas berblog :)



    ” Nizam Ijam Dot Com”

    BalasPadam
  36. Fadzli ada buat penjelasan tentang isu nih:

    http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/07/sebab-google-delete-spam-blog.html

    BalasPadam
  37. yang kna delete tu maribinablog.blogspot.com kan??
    katanya link yang biru tu je..
    kalau link yang macam blog encik ben ni tak pe rasanya...

    BalasPadam
  38. susahnyerr..diri ini mao percayerr...
    abg ben..domain uh kene belii erkk..~

    em...sy sudh menyayangii blog ini...adeeyyhh...jgnlaahh...mari smua..berdoa yg baik2 utk blog tersyg niihh..
    krn blog..aku dpt byk hadiiah coz mng GA...heheee..

    BalasPadam
  39. hee..xkot..kalau x dah lame blog nie kene delete.. ;D

    ambang ramadhan??

    BalasPadam
  40. Rasanya kalau paste link macam ni:

    http://www.dauspozi.com/2011/07/12-khasiat-kurma-yang-harus-korang-tahu.html

    Takpe!

    tapi yang taklehnya macam ni:

    gKhasiat Kurma

    P/s: contoh.. haha

    BalasPadam
  41. alaaa . nak nangis jugak. uwaaaa. takot takot

    BalasPadam
  42. btul ke ni..waaa..abis la blog sy nnti..

    BalasPadam
  43. mustahil la blog abg ben nk kena delete...kn kn kn..

    BalasPadam
  44. tu bkn dikira spam.. spam ni bnda yg sma kte post.. contoh url yg sama ngan msj yg sama secara brterusn ke stiap komen..basanya dibuat secara automatik sbb bnyk spam yg diorng nak tglkan..

    BalasPadam
  45. dah ramai pun yang kena. betul la kot. saya bru tahu what is spam.

    BalasPadam
  46. jangan sampe blog ben ashaari didelete!!!
    http://awasadaboys.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-segmen-sapa-nak-join.html

    BalasPadam
  47. diaowg memain jer kut, sajer nk gertak abg ben...

    BalasPadam