K-POPO ? eh.. KEPOP laaa.. iskh.. K-POP !!! KEPOH la luuuu ..

by - Julai 24, 2011

 

image 
image

Dalam dok tekan cenel sana sini di ASTERUK ( tutup dah tapi kena tunggu hujung bulan baru boleh , diorng kata ) , tetiba tersinggah kat satu cenel ni bila melihat si Jehan Miskin jadi pengacara ..  Yelah , mamat ni jarang jadi pengacara , jadi nak tau apa rancangan kali ni lak kan ..

Sekali keluar satu kumpulan lelaki ni.. Huihh.. tengok style rambut dia .. aku tau dah ... hahaha.. Yelah , tengok rambut pon tau dah ..Tiba-tiba lagu pon berkumandang ..  Pergh.. lagu perempuan .. Tapi penari dia lelaki ..

Huk alohh... mual terus aku .. serius !!! Aku ingatkan mantap ala ala penari ala ala YOU CAN DANCE .. Mantap maksud aku , walaupun menari tapi tetap nampak maskulin.. Tapi ni tak .. ilang terus maskulin !!

Bagi aku la kan ... nak minat ke apa ke .. layan je la.. tapi tak perlu la nak tiru cara diorang semua tu.. Layan tgok drama dah ... abis cerita .. Takat nak tiru cam dirong punya pakaian , rambut , menari .. aku tak tau la nak kata apa .. serius .. G tiru semangat diorng bermain bola lagi bagus.. Ttuu.. J-POP tu.. hahaha.. pasukan bolasepak wanita diorg baru jadi Juara Dunia .. Contoh macam tula patut ikut .. tapi ni yg ikut tang yang .. huhu.. kang aku sambung tulis , ada gak yang hangin 20 tahun tak abis punya ..

Fesyen ? Oh pliss.. jangan jadi mangsa fesyen .. kita sama sama cerminkan diri kita .. Tuu.. tu kat MYKAD tu tulis apa ?? Baca balik ...

You May Also Like

22 comments

  1. wahaha..suka tgk..xmiss woo kpop talent show..tetibe terpikat dgn cara jehan mengacara plak.
    mmg btul..nk tiru budaya dorg..budaya kte??ad diorg bt?

    tp tu la..kbykan yg masuk tu..bdk2 lpasan skolah..agaknya la..
    yg bgus ttp bgus tp...hang amik pikiaq la..dik oi..

    BalasPadam
  2. Haha. Bos ben, baca tajuk dah tahu entri mesti kutuk perkara yg ade sangkut paut dengan Korea. Saya peminat Korea beb(drama dan lagu2), tapi takat minat je. Macam bos cakap, taapyah lebih lebih.
    Bersederhana je kan? Taapayah over sangat..
    Betul cakap bos, Ambil yang positif, yang negatif buang jauh2 ke laut. :)


    Entri Terbaru Saya : Personaliti Berdasarkan Kuku!;
    Pesta Durian, Pengat ohhh pengat!;
    Panas Beb Tengok Orang pakai Tudung Posing camni!;

    BalasPadam
  3. bagi saya,suma tu tak patut kita jadikan sebagai ikutan...hiburan melalaikan...then tak dapat apa pon...kalau kita tengok,banyak artis lelaki diorang yang cute n bla bla bla..tapi kita tengok kan dah jadi dosa,ye la..kalau kita orang pompuan tengok lelaki bukan mahram...lama-lama,atau lebih daripada dua kali...dosa jadinya...sory kalau da sapa-sapa tak suka,saya cuma mengingatkan...tak salah ingat-mengingati...

    BalasPadam
  4. islam :) hehe. agak lah. semua yang negara luar buat. nak buat. kadang kadang tak kena ngan budaya pun. tu yang peilk jadinya. aneh aneh betul sekarang ni. buat benda tak ukur di badan sendiri. haha

    BalasPadam
  5. kalau ya pun minat, tak perlu la sampai tiru macam mereka kan. just teladani yang baik. kalau nak tiru, why not support nasyid malaysia je? nak tiru bagai mana pun, orang tak kan bising sebab you are supporting malaysian. hehee pendapat yang dah lama terbuku -_-

    BalasPadam
  6. tak tahulah, remaja @ lebih kita katakan orang kitalah, mudah sangat terpengaruhkan?

    BalasPadam
  7. hahahhhahahha...tau tapeeee, diorg tu dah mmg muka jambu, yg org kita plak nak tiru mmg tak sesuai laa..hahaha adoii :D

    http://www.alyaesprezzo.com/2011/07/gulagula-vs-prince-of-pop-pop.html

    mehh mehh baca entrii niee mehh :D

    BalasPadam
  8. cukup sekadar minat itu sudah memadai.Tapi kalau nak tiru fesyen segala baik tak payah..genk setuju ngan apa yg tertulis kat entri ini..
    cuba kita tiru benda yang boleh membantudalam sesebuah kemajuan.Contohnya dalam bola sepak.Team Jepun& Korea hebat,,tak kira team perempuan atau lelaki..CUba itu ditiru.baru mantap pasuakn bola..

    eishhh!!apa ko mngatut ne genk...
    hehehe

    BalasPadam
  9. jngan la nak tiru sngat..diorang x de pon nak tiru gaye m`sia..ade ke.??ntah la..

    BalasPadam
  10. haha.. terbaik r bro.. bahay k-pop ni.. roomate sy ni..dia minat k-pop..selalu jew menari dalam bilik..dia laki la..geli sy tengok.. nk tegur member.. aduh.. tiap2 hari pasang lagu k-pop..sy tak puas hati..sy balas r, pasang lagu dikir barat..baru dia tahu..huhu

    BalasPadam
  11. abg ben ! saya pon minat k-pop . tapi baru-2 jew terjebak dalam semua too . saya just minat lagu dan cara tarian dowang jew . tapi sampai nak tiru-2 too tade larhh . tak tahu kot dan tanak tahu . :)

    BalasPadam
  12. diorang pakai baju merah kan kan kan kan??

    BalasPadam
  13. sy taw group mana~~~

    hehe..mmg suka tgk talent show tu,tapi group yg satu ni patah2 skit..^^

    BalasPadam
  14. tiba2 ingt plak dekat KEBAB..Laporlah pulok!!

    BalasPadam
  15. abg ben,,tq so much,.!
    >> http://tirana91.blogspot.com/2011/07/blogger-memang-patut-kena-kutuk.html

    BalasPadam
  16. memang tak suka lah kpop ni..kalau drama diorang suka lah..Kalau sukan negara kita tak dikuasai oleh pihak pengurusan dan dipimpin oleh pakar2 sains yang terer bab2 kesihatan ahli sukan mungkin kita boleh tere macam jepun..(ni Dr. dr USM yang ckp)..aplikasi ilmu dr konvesyen sukan..hehe

    BalasPadam
  17. Ada tgk gak rncangan tu ... Yg menari ala2 tu kan ? hehehe ...

    Tu la.. menda2 cmtu senang btl org nak ikut2 kan ... Heh ...

    BalasPadam
  18. talent show kat 705 kan?? lau nak sangat g Korea tu, kumpul la duit..belajo rerajin.. pastu pergi.. bru puas..sebab atas usaha sendirik..
    nie x..dh la ditanggung , bangga diri lak uh ..ishk..ishk..ishk..x patut~~~

    BalasPadam
  19. Saya minat Pop pop ! Alaaa,mercun dalam kotak kuning tu..Bila baling kat lantai bunyi kepop ! kepop ! Hehehe =..=

    BalasPadam
  20. well.
    aku suka KPOP sangat sangat sangat !!
    aku dah tak peduli la sape2 nak tiru...
    tapi yang pasti, orang yg dapat menari mcm dorang memang aku respect.
    tak salah nak tiru kegigihan dorang belajar menari..
    even aku pon skang involve dan aku nak berani atas pentas macam dorang.
    tiru tak tiru, lantak dorang lah. KPOP fans tetap suka yang ori..
    dan dorang tak penah kacau orang lain kecuali kalau kpop fans dicucuk ngan jarum memanaskan lagi keadaan..
    anyway, best entry ni ^^

    BalasPadam
  21. dari peminat kpop : kpop talent show mang ta bez . jehan misin mengacara merapu2 . cakp bhs ingris bterabur . yg budak2 mlayu ni plak beria ria blaja bhs korea nux menyanyi terlolong . tah ppew .

    BalasPadam