" Kenapa diorg kata blogger ni artis eh ? "

by - Julai 27, 2011

 

Ada rakan blogger tanya aku soalan tu .. Hurm.. tu la.. aku pon pelik sebenarnya .. Asal blog meletop jer , terus dikatakan artis aka artis blogger atas retiss.. hahaha..

Apa tengok aku lak ??? G tengok Ujang tu.. tu artis blogger.. Kalau retiss.. tengok kak ummi zaihadi.. Kalau diva , mat gebu !! Haa... kan kaan ? Tak caya lagi ?

Ala.. mana ada blogger kecoh nak jadi artis ...Ni kicik punya hal jer .. Tak payah nak bising bising .. Serupa cam sapa score goal , tetiba nama dia meletop.. Atau saja g pegang bola dalam kotak goal padahal dia bukan goalkeeper , esok lusa nama dia meletop.. Kalau meletop dan jadi bualan , takkan dia artis kot kan ?

Blogger sekadar menulis di blog .. namanya meletop kerana tulisannya atau blognya .. Tu jer.. Yang bajet artis tu sebenarnya org yang gelar mereka.. Saja memain ...

Bagi aku , blogger adalah blogger .. artis adalah artis .. glamer saja yang menyatukan mereka di dunia maya ini .. Ok ?

You May Also Like

42 comments

  1. yup.

    sorry...jumpa link di Kelab blogger fb. :-)

    BalasPadam
  2. maybe blogger dah same level dengan artis kot!!

    BalasPadam
  3. yup2!
    glamer ke x ke
    belakang kire
    yg pentg
    penulisan ikhlas dr hati utk semua
    ~weeeee!
    >__<

    BalasPadam
  4. kadang2 abg ben..mereka tidak dapat membezakan artis dan blogger boy/gurl/men/gurl..artis ialah org yg bekarya dlam btuk muzik maupon lakonan...namun blogger adalah menulis kehidupan berkongsi ilmu atau kehidupan yg dilalui agar mnjadi pedoman.btul tak..aiceh..waney me cakp je...:)

    BalasPadam
  5. abang ben pun retiss la...semua org kenal hehehe =) #4 Wordless Wednesday http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/2011/07/4-wordless-wednesday.html

    BalasPadam
  6. Blogger memmang artist? Kenapa? kerana bakat penulisan merupakan satu seni..... :) artist bidangnya seni..

    BalasPadam
  7. Kenyataan last sekali tuuuuu.......kelas gitu

    BalasPadam
  8. artis?haha xtrfikir pun nk bergelar artis..

    apa yg mmbuatkn blogger tu popular adalah dr segi penulisan, betul ckp abg ben tu.. penulisan kita best, terbaik dan juga diminati ramai mesti ramai yg dtg komen...lagi 1, rajin blogwalking dn tingglkn komen, tak sombong.. klau kt luar bertegur sapa.. secara otomatik kite akn dikenali ramai.. hehe

    BalasPadam
  9. kita glamer pd tulisan yg kita tulis tu kot...
    pastu dpt plk masuk award2 apa2 kan, tu dh mcm artis..pastu masuk majalah plk, haaa dh glmer gak tu..sbb tu ada kalangan blogger di gelar artis...

    cuma jgn riak je dgn panggilan 'artis' tu....

    BalasPadam
  10. dah diorang salu panggil yg popular retis..panggil gak r retis hehe .. artis realiti dan artis maya .. apa2pun jgn sebab panggilan apa2pun kita jd membangga diri .. hihi .. abg bukan artis abg my idol

    BalasPadam
  11. artis dah memang artis..

    mu artis blog..

    nuuu siap jadik model baju lagi :)

    baju?!! baju dh order.. wit dh bayo..

    tunggu dpt je..

    lalalalalalalalala..

    BalasPadam
  12. tahu takpa . kita sebagai blogger tak kejar pun status 'artis' tuu . kita ber-blogging because kita suka menulis . tapi certain peopless jek yang suka gelar blogger ni artis . haiissshhh -_____-"

    apa pun, peaceee ^____^v

    BalasPadam
  13. Sama tapi tak serupa.. Tolak campor bahagi darab sama dengan DIKENALI RAMAI,macam Mista Sifu ni haa.. Hehe :)

    BalasPadam
  14. oit....buek malu jer ckp artis blogger...

    artis blogger ramai dkt sahabat blogger la..

    BalasPadam
  15. kalau dah popular tu , popular gak en ben ! :P

    BalasPadam
  16. artis...artis la.
    blogger...blogger la.
    tak sama pun.eja pun dah lain kan?
    heheehee

    BalasPadam
  17. ben glam ape??
    sokong ben semua......baju on the making tu.....

    BalasPadam
  18. Hehehe bru wat entry psl ujang retis......
    Ieb sajer jer gurau2 sesamer kengkawan.....

    BalasPadam
  19. Tulah pasal..

    Dalam sebulan dua ni makin meledak plak perkataan retis n artis blogger ni..

    aku pun tak faham knpa mereka kata macam tuh.. Bila ada sesetengah orang mention nama "dia" dalam group aku cepat2 tgk blog dia.. kot kot hebat lah kan...

    Tapi tak lah sehebat mana pon.. blog ala kadar jew...

    Macam biasa.. tak ada apa feel untuk di baca..

    Tapi yang aku heran kan.. nama panggilan retis tuh selalunya di gembar gemburkan dalam group facebook jew...

    Sebab popular dalam group.. bukan blog..

    Ini menjadikan semua diantara ahli group terlalu mengejar nama pangkat "retis"

    kononnya lebih dikenali... lebih dikenali dalam group sahaja bukan blog.. kalu dekat blog org yang main mention nama tu bukan best sangat blog dia.. ala kadar jew..

    BalasPadam
  20. kalau saya plak, ramai kawan-kawan anggap saya ni wartawan sebab suka tulis2 isu2 dan cerita pasal benda sekeliling dalam blog saya.. ehehe.. tumpang merasa gak kena gelar wartawan.. bole ganti Mazidul agaknya.. ehe

    BalasPadam
  21. blogger artis sama mcm blogger politik x?..

    BalasPadam
  22. yup3....
    pakcik setuju 500%....
    :P

    BalasPadam
  23. jangan perasan jadi artis.. org lain anggap xper..haha


    ” Nizam Ijam Dot Com”

    BalasPadam
  24. blogger ni artis??huhu..x sesuai la..tapi kalau artis yg ada blog tu lain cite la pulak..dah memang dia artis pun..

    BalasPadam
  25. hmmm...klo die nk samakan blogger 2 artis..bez jgk..hohoho..rupanya aku artis! kahkahkah

    BalasPadam
  26. betul..mcm ank didik abg ben,kak yuyu..ada jer yg pakai pic die kat fb lain..adoii..kesian kak yuyu.. :(

    BalasPadam
  27. mungkin mereka tak pergi sekolah kot....

    BalasPadam
  28. cetek pandangn diorng yg kata blogger ni artis..

    BalasPadam
  29. blogger digelar artis? sebabnya, jadik blogger punfofular mcm artis gak kan..:) contoh cam abg ben, jenjalan gi alamanda pun org kenal.. :p

    BalasPadam
  30. hahaha.. maybe artis perlukan blogger kut :)

    BalasPadam
  31. oleh sebab yang tidak diketahui~huahuahua

    cara utk kembali kpd chatbox fb yg lama:

    http://storyofateenagers.blogspot.com/2011/07/tak-suka-chatbox-baru-fb-time-to-change.html

    BalasPadam
  32. Artis adalah orang yang terlibat dalam satu atau lebih daripada mana-mana spektrum lebih luas dalam aktiviti-aktiviti yang berkaitan untuk mewujudkan seni, mengamalkan seni dan / atau menunjukkan seni.

    sumber : http://en.wikipedia.org/wiki/Artist

    Berblogging juga adalah SENI. So bila orang tu berseni, dia artis lah. huhuhu :)

    BalasPadam
  33. ase femes je, org kaitkan ngan artis... ape daa~~

    tp, ben mmg femes dikalangan blogger~~ :)

    BalasPadam
  34. femes di kalangan blogger..orait la tu..jap lagi masuk majalah plak..hehehe..kalo cf wartawan dh lama intebiu abg beben.bg soklan cepugangsa..hehe

    BalasPadam
  35. statements macam ni lah yang buat saya hilang smangant untuk tulis.
    saya buka blog sebab saya nak niaga kecik2...jual beg ke, jual kain ke.. so saya nk cari kawan2 yang banyak dalam blog ni. tak pernah fikir pun nk cari glamour tu. keinginan nk jadi macam ben ada lah. bukan bermakna famous macam ben tapi ur capability menulis yang spontan. saya? saya tulis pun 1 2 hari ben. saya nak jadi macam ben..power in writings. glamour tu tak perlu pun takpe asal dapat tulis n idea datang cepat macam ben.

    BalasPadam
  36. setuju dengan abg ben. artis tetap artis. blogger tetap blogger. lama-lama gelaran tu pun akan berlalu macam tu je. hehehe

    BalasPadam
  37. Bro Ben adalah artis blogger....

    BalasPadam