Semakin ramai rakyat Malaysia bergelar jutawan !

by - Julai 25, 2011

 

Haaa.. betul tak ? Tak caya ? Tak caya apa ? Loh... korang mesti tau punya ... Setiap hari , ramai rakyat Malaysia bergelar jutawan berpunca dari perniagaan hari ni buat esok kaya raya !! Tak caya ?

" 4-5 angka tak mustahil dah..biarpun modal dari RM100 aje sekali seumur hidup,sy dh menjana 5 angka pendapatan buat santai-santai aje dari rumah.. alhamdulillah,bila dah buat bisnes RM sy dapat,USD pun sy dapat.. setiap minggu sy mampu tersenyum aje tengok duit masuk..tinggal nak cucuk aje kt ATM..kat bawah ni sy tunjukkan bukti pendapatan sy yang terbaru "

Yang sekali login FB dapat duit tu ? Haa.. bayangkan la berapa ramai rakyat Malaysia terutama yang bekerja di pejabat 1 jam sehari dan selebihnya dok login logout FB semata mata nak menambahkan pendapatan sampingan yang mana pendapatan sampingan dia tu melebihan pendapatan utama !! Perghhh ...

Serius .. aku naik meluat  tengok email email mcm ni dalam mailbox aku .. Bukan la aku tak nak kaya.. Sapa tamo kaya kan ? Best pe kaya.. leh makan ngan roti !! Grrr...

Kot ye nak kaya pon , biar kita tau dari mana punca kekayaan tu .. Ni dok mengarut melabur RM100 pastu duit masuk menimbun nimbun , aku rasa tu sangat mengarut dah ..

Maaf cakap... orang kita ni , kalau kaya .. dia kaya sorang sorang ! Takkan dia nak berkongsi harta kekayaan dia punya .. Tak caya ? Tuuu.. tengok.. sapa nak tau rahsia kejayaan sebagai blogger atau nak dapat $$ banyak dari blog , sila beli e-book ! Kena bayar tuuu.. mana ada percuma weh !!

Percaya ? Baik jual pisang goreng dari dok goreng orang !

You May Also Like

27 comments

  1. tulah...kesian orang kena goreng, kalau setakat kena goreng ok lagi ni samapai hangit hitam digoreng....poket pun licin dah. Kesian....beringatlah tiada jln mudah nak kaya ok

    BalasPadam
  2. Sape yang tak nak kaya, tapi kalau dengan zaman sekarang nie yang penuh dengan penipuan,tak tersiorr rasanya nak meng-joinkan diri.. :)

    (Cakap perak pulok keluar..)

    BalasPadam
  3. hihi, ingat betul tadi..

    Hmm, abaikan ja email macam tu, buat menyemak ja..

    BalasPadam
  4. betol!

    makan gorg pisang lagi sedap dari dok mengkelentong2 owg dgn care cam tu..aiyaaakk~ mane ade cr mudah nak kaye,,menipu jeklah sume tu aih..

    BalasPadam
  5. lebih baik kita kaya dengan ilmu dari kaya duit yang tak tau dtg dari mana .. kalo kaya sangat nnt kena rompak.. tak best kaya neh

    BalasPadam
  6. takde jalan senang nk kaya.. semua org nak kaya kalau ditanya.. tapi kalau kaya dari hasil tak tau mana puncanya xmo ler teman.. bak kate brader ben, baik jual pisang goreng, tapi jgn la pisang tu sebijik dibelah 4 nk bagi banyak..hehehe

    BalasPadam
  7. ada jumpa org kita yg kaya raya nak kongsi tips kekayaan dia.. tapi ramai yang tak sanggup je la.. semua jenis suka yang cepat kaya..kena usaha baru kaya.. kena belajar baru kaya..semua tak suka..

    diet during ramadhan

    BalasPadam
  8. betoi.. naik meluat jugak tengok emel2 nih.. pastu tag kita kat gamba duit bertimbun2..

    BalasPadam
  9. hak ah eka pun ada org ajak..kita pulak naik meluat hari2 paksa masuk..pejadah buleh dpt duit..terfikir jugak dari manalah dtgnya duit2 tu semua..tak kan lah free2 jer leh dapat ye dak.

    skang ni mana ada senang2 kita nak dapat duit berlungguk mcam campak2 hajer kan..kita yg kerja ni pun kdg2 susah nak cukupkan perbelanjaan kita dengan duit gaji kita..huhuhuhuh

    BalasPadam
  10. semak inbox ooo. ingat aweks nak ngorat, tapi email jadi kayo. makcik kayo ooooo

    BalasPadam
  11. kaya pun wat sakit kepala je...kalau banyak hutang lagi parah...hehehe...kaya harta je

    BalasPadam
  12. sorry to say abang ben, saya dulu tertipu dan terjebak jugak dalam skim-mau-kaya macam ni. time tu saya amatlah hijau coz baru habis spm. bayangkan saya terpaksa menipu orang ramai and sedara-mara semata-mata untuk mendapatkan wang permulaan dan melabur rm2000 dalam skim tu +__+

    last-last saya satu sen pun tak lebih kaya and lagi berhutang dengan orang lain adalah. nasib baik dah dapat bayar balik semua duit "pinjaman" tu sekarang.

    AMAT menyesal bila terkenang senang sangat termakan kata dengan orang-orang mulut manis macam ni T_T

    buat pengajaran kepada diri sendiri. kalau yang terasa-rasa nak try tu, i nasihatkan korang mintak lah nasihat orang lain yang pernah mencuba dan jangan cepat sangat termakan dengan skim macam ini.

    BalasPadam
  13. dulu pernah kena goreng sampai buat loan. sekarang nyesal sesangat...sekarang lebih berhati2.
    Bodohnya aku :(

    BalasPadam
  14. dalam byk2 org kaya di Malaysia ni agak2nya berapa orang yang kekayaan mereka datangnya dari sumber yang halal? Hasil dari penat lelah & titik peluh mereka bekerja siang & malam? Dan berapa ramaikah orang yang kaya di Malaysia ni berkongsi kekayaan mereka dgn org2 yg memerlukan? berapa ramai juga yg kaya itu bersedekah tanpa menggunakan publisiti?

    bukan mudah nak jadi kaya tanpa usaha yang berterusan dan tak ada jln pintas utk menjadi kaya.. (Melainkan sumber2 kekayaan itu dtgnya dr sumber yg syak..)

    errrr.. sbb tu sya mmg x pnh layan pun bab2 nak jadi cepat kaya nie.. Biarlah hidup berserdaha.. Takut bila kaya nnt lupa diri... Andai kata Allah SWT memberi rezeki yang melimpah ruah Alhamdlillah dan perlu diingat.. bila kita menjadi kaya itu sebenarnya Ujian Allah.. kalo kita menggunakan kekayaan itu dgn cara yg betul selamatlah kita dari azab Allah.. Tapi kalo kita lupa diri? terpesong? nauzubillah...

    Sentiasa bersyukur dgn apa yang kita ada... InsyaAllah selamat dunia dan akhirat.

    BalasPadam
  15. bkn stkt kat inbox...kt fb pun ada je nk tag gmbr2 manusia yg berbangga dgn duit kipas ntah dr mana dtg...

    dunia ni bulat..duit btimbun tu skelip mata boleh hilang mcm tu je.

    BalasPadam
  16. tu sume bulsit!!! haiyork!!! kan dah carut aduh!!!

    for me kan yg jual burger tepi jalan tu bisnes paling berkat dan kalo gigih usahakn nye bleh kaya.

    bkn mcm yg main klik2 nih taja sana sini bagai mcm haram jadah jerk!!!

    *mati la komen emo kat sini*

    BalasPadam
  17. tetiba teringat entri tadi... pasal buat sikit, hasilnya besar...

    tapi kalo yang macam ni, macam kurang berusaha pulak...dan kalo dapat yang macam ni dalam email, awal2 da tekan pangkah tanpa baca.. erk!

    BalasPadam
  18. serius...Mas pun meluat!
    inikan senang ke nak jadi jutawan dalam masa yang singkat dengan hanya login logout FB je! kalau macam tu punya senang semua orang tak nak kerja...ngadap FB je 24 jam!

    tapi ada juga yg tertipu kan?

    BalasPadam
  19. saye pernah terbang 3k sebab mende2 cmtuh..heheh

    target saya 8 angka seblom umur 40. banyak gak bertanya ngan orang yang berpengalaman.. kebanyakan akan cakap : "nak 10 juta, bersedia untuk hilang 10 juta"

    BalasPadam
  20. Setuju...Bukan senang nak senang.. Tak mungkin duduk goyang kaki boleh dapat duit jatuh dari langit. Mesti ada usaha walaupun sedikit.

    BalasPadam
  21. goreng org? hmmm cmne ler 2 erk? hope org yg kategori kaya2 nih x kdekut kuarkan duit wt derma n funding. klo kaya jd along la..hahaha. tauke mesin duit.

    BalasPadam
  22. kaya kalau sampai lupa Allah lupa family baik tayah kaya . bukan berkat pon . *emo .

    BalasPadam
  23. kalau ngan abg tak perlu beli ebook kan hehe ..

    kadang2 guna je 'kaya' tapi tak kaya2 ..mmg mengarut pun ase mcm nak tampo je .. hahaha

    BalasPadam
  24. banyak sgt email2 mcm tu. naik lemas. siapa yg percaya tu mmg lah xde otak...ilmu ada tp otak xde...

    BalasPadam
  25. uhu ramai kat luar sana tatau yg login fb tu skim..hehhe org melayu gemar cara 6d..duduk diam2 doa dpt duit..yg skim dorg rajin buat...aku pnh tny org2 yg buat sistem affilate ni...hari2 la kene taja..tp xde faedah sbnya...skim mcm ni bmusim..kalo kata bkn skim..apa produknya?mana2 syarikat yg tade produk tp bole jana pdtn tu la skim...ada produk mmg perniagaan

    BalasPadam