" Eeeewwww... boleh ker ? "

by - Julai 27, 2011

 

image" Air barbican ?? Erk... halal ke ?? Nama cam air arak jer .. "

Terpinga-pinga gak aku walaupun dah bagitau halal.. Tapi nak je cakap... tuuuuu  ... ( rujuk SINI )

image

Tang tu tak kisah la pulak ???? Aiseyman ..

You May Also Like

28 comments

  1. saya selalu minum air ni terkejut bila diorang kata haram, kat mekah berlambak jual... kat malaysia ni artis pakai kemban halal hehe gurau je jgn marah ye...

    BalasPadam
  2. Makanan Yang Ragu2 halalnya Elok Jgn Makan..Macam tu ja..hikkkkk

    BalasPadam
  3. aku suka barbican. mmg halal kan. yeeeee

    BalasPadam
  4. hurmmmm tak penah minum, nie rasa ragu2 walaupun dah kata halal

    BalasPadam
  5. macam arak.. ragu baik tayah minom

    BalasPadam
  6. air ape tu tak pernah taw pon..saya minum ayaq sarang burng jer sedappp..huhuhu

    BalasPadam
  7. banyak kali dah jumpe air nie..tapi takut-takut nak beli dan minum..tapi kat botol tulis arab..sedap ke..?huhu..

    BalasPadam
  8. alhamdulillah halal.
    pernah rasa sekali.rasa dia mcm air pop yang spritzer tu. :)

    BalasPadam
  9. no comment..tapi Pak Arab kadang bukannya betul pun, even ada kat restoran di Madinah (kuar paper) diorg supply daging kambing yang dah mati..perangai diorg pun tak senonoh..inikan kat Malaysia,selalu jadi samseng.

    BalasPadam
  10. kiki
    lawok la abg ben ni
    heheh
    halal eyh?

    BalasPadam
  11. entah kenapa eka tak berminat pulak nak rasa......

    BalasPadam
  12. Apa rasa air ni .. Ada nampak org jual kat uptown tp sbb btol nampak cam botol arak je, takdela teringin nak belu .. huhuhu

    BalasPadam
  13. err..my friend pernah cakap yg air barbican ni non alcoholic..tp x penah dgr plak bnda ni halal diminum.. wallahualam

    BalasPadam
  14. xpernah namapk pun air ni....

    BalasPadam
  15. saintis ukm kata barbican xda unsur alcohol yg lebih dr 5%..kira halal la..

    BalasPadam
  16. ayie memang tak pernah minum lg..huhu

    BalasPadam
  17. hahahaha
    hohohoho

    ada yg terkene...

    BalasPadam
  18. bapak atia kata air nie byk kebaikan.. boleh panaskn badan dan lawas kn air kecil.. pelik jugak kat Mekah bebas dijual.. tp smpai Malaysia org Islam tetiba boley plak was2 halal haram.. ntahla..

    BalasPadam
  19. tak penah minum, huhuhuh. ini arabic punya orang dah biasa minum. huhuhh.

    BalasPadam
  20. air MALTA pon sama... halal ker tak erk MALTA tu... wat kt kilang arak..

    http://www.alepridz.com/

    BalasPadam
  21. sumpaa . ta pnah ku lihat dimana2 sbelum ini malah tidak pnah ku dengari sblum ini .

    BalasPadam
  22. yang haram merata-rata kat malaysia ni,riba, xttp aurat, xsolat, disko dansa, dia wat xkesah je pun...apa daaa..

    BalasPadam
  23. macam2...issue halal haram i ramai yg ambil ringan...tapi air ni saya tak pernah minum pun.

    BalasPadam
  24. halal haram dalam bab makan memang kita kena titik berat. sebab setiap makanan yang kita makan even sebutir kurma sekali pun, ia tetap akan jadi darah daging kita.

    BalasPadam