" Oh pocot ! Tujut tauu tengok bloggers skang ni !! "

by - Julai 29, 2011

 

" Alaa... tujut danish tauuu ! "

Hah ?? Tujut ? Aku dok pikiaq.. sapa pulak yang ajar anak buah aku ni  bahasa Mongolia Selatan ? Puas aku dok pk.. apakah maksud TUJUT tu ???

Owh la laa ... TUJUT... adik kepada kepada TANJAT rupanya ... Adeh.. macam macam la budak kecik skang ni .. pelatnya lebih best dari aku punya pelat dulu.. Nak kata Jerman , mak aku tidak .. Nak kata Afrika , jauh sekali.. last last iyakan je mak aku .. huhu..

Sebenarnya aku ada terima banyak komplen dari rakan rakan blogger skang ni ...  Aku tanya la , kenapa ? Yerlah .. bayangkan gini eh ..

Mula-mula buat blog ...

image

Skang ...  kononnya la ..

imagePadahal ??? Tu korang tafsir la sendiri ... Bagi aku , blogger ni satu komuniti yang besar .. Kalau rasa diri tu bagus sangat , haaaa... mmg sesuai g lepak ngan otai otai .. Masa tu baru tau , langit tinggi ke rendah ..

Otai ?? Sapa otai ?? Eh.. kata popular lagi terkenal .. trafik pon ribu ribu lemon setiap minit..  Mesti kenal punya .. Ke otai yang kenal 'ko' ??

You May Also Like

25 comments

  1. wah GREEN LANTERN dgn Superman..hehe..

    BalasPadam
  2. blogger semua sama ..
    bg datin tyka tiada otai tiada newbie..
    kalau kita dah hebat dalam dunia blog , kita ajar yang baru ...
    jangan sentiasa dok atas je.. ye tak ..
    mungkin sifat "jeles" kot jadi camni ..

    BalasPadam
  3. Tergelak memula baca entry ni. hehe ..comel..tujut danish. :p

    btw biasa la tu abg ben. bila blogger camtu...saya memahami tapi saya rasa abg ben lebih mengetahui :)

    BalasPadam
  4. He he he bahasa blog sama ngan bahasa fb; skan or skunk, aku jadi ak.......serupa nyanyi lagubrap tak lepas kan?
    Selamat berpuasa buat Ben sekeluarga, moga tahun ni lebih baik dari last year.....aminnnnn

    BalasPadam
  5. hahaha..sy pon tujut jugak! :p wakakakakaka..:D tapi btol la tuh abg ben.. saya setuju sgt..:) klu dah hebak sgt, ajar la kte org yg tak hebak nih.. ada blogger yg dah smakin meningkat naek nih kasi down pulak newbie mcm kte org..huhuhuhu..sob sob..:'(

    BalasPadam
  6. suka otai ben asyaari tu :P nak join kelab dia la tapi taktau cmne actually..otai boleh tolong tak? :) thanx

    BalasPadam
  7. Allahuakbar...tujuttt akak
    jom tgk Tahajjud Cinta

    BalasPadam
  8. wah, gambar tu same dengan post saya yang ni la

    http://www.muazfaris.com/2011/07/andai-aku-superman.html

    andai aku superman..tujut!!

    BalasPadam
  9. hohohohohoh
    abg ben, saya dok bace ayat last abg ben tu berulang2 kali
    kikiki
    x paham2 gak
    hahahaha
    nmpak sangat masih baru ni..kikiki
    comeynye la danish, heeee~

    BalasPadam
  10. bagus jugak tu..
    sekali sekal kena jugak tunjuk kebolehan diri sendiri..
    mungkin keyakinan nye dah bertambah..
    selagi tak melampaui batas2 sudah la..

    BalasPadam
  11. Masa mula nak merangkang, 'otai' la umpama guru yang di pilih daripada yang terpilih untuk mengajar cara berjalan..Pelat pelat yang di sebut pon habes semua si 'otai' tolong betulkan.. Tapiii bila dah pandai bercakap dan berjalan mula lah nak tunjuk hebak,walhal nak berlari pon dok tersadong sadong lagi.. =..=

    BalasPadam
  12. wa..bro mmg pndai gne ayat la.ha3.

    tujuan berblog bkn utk mencari kepuasan diri ke, so kalo stay dgn tujuan tu, x da kes nk hidung tggi or yg sama waktu dgnnya..

    lain la kalo mmg berblog nk mencari populariti, tu den x tau nk komen, den ni bdk msih bru bljr...

    BalasPadam
  13. semua blogger sama saja yg berbeza hanyalah pengalaman n pemikran serta pendapat yg mampu memotivasikan blogger2 baru

    BalasPadam
  14. tujut??
    ngee.. hr ni cik idora dpt bljr bhase baru dr abg ben.. thanks abg =)

    BalasPadam
  15. dlu, komuniti blogger malaysia sgt sikit . . skrg ni da rmi guna . . bangga sgt ! tp, agk kecewa sbb masing ad sbb nk berblogging :( sbb y positif takpe . . sbb y -ve tu . . hmmm sedey !

    BalasPadam
  16. masih newbie tapi kalau da setinggi mane pon kite sedar diri dari mane kite btapak =)

    BalasPadam
  17. istilah otai tu kita tuju kepada mereka yang banyak pengalaman, ilmu ttg dunia blog. yg penting hormat antara satu sama lain.. kena malu dgn blogger yang lama dalam dunia ni kalau fikir2 nak jadi 'superman'.. hee

    BalasPadam
  18. saya guru CYBERblog but sometimes seorang yang annoying jugak sebab suke tulis ntah hape2 dalam blog. ahaks. yang penting ape yang nak disampaikan tu berinformasi walaupun dalam nada memerli. =P

    BalasPadam
  19. tu la tu...Saye tidak mengerti..kengkadang pelik kat diorang..sebab saye buat perbezaan antara diorang dan Abg ben..

    saye tgk prangai abg ben dan sy tgk prangai diorg jauh beza..

    Sorry cakap: Abg ben yang lebih jauh Berjaya dalam Blog Prangai rilex. tapi yang depa tu perangai Angkuh sombong siamang..k lah nanti mengarut sampai kelaut huhuh k bai

    BalasPadam
  20. superman...kalau dlm blog, superman adalah blogger yg byk ilmu dan bantu blogger lain bila perlu. superBen? ce teke ce teka sape? haha.

    saya nk puji ben lebih2 pun x boleh. boleh mendatangkan marah orang.

    BalasPadam