" Kenapa saya tak leh add awak eh ?? "

by - Julai 29, 2011

 

image Pernah jumpa ni kan ?? kan ? Aku tau.. pernah punya .. Sat ...satttt... Sebelum tu , aku nak bagitau .. ni bukan SEGMEN yer .. ni entri biasa biasa je tauuuu... hehehe.. ada yang nampak entri SEGMEN je baru nak masuk.. Pastu kutuk kutuk .. hehehe...

OK sambung .. Kebelakangan ni ramai psiko dalam FACEBOOK.. serius.. guna pic orang lain pastu add kita .. eh.. add awak awak semua laa.. haaa..

Jadi hari tu , aku perasan ada sorang kawan aku ni , bagi tips bagaimana nak accept mereka yang tak dikenali add kita .. hehhe.. G tengok mutual friends dia .. Kalau ada yang kita kenali , ramai .. terima lah.. kalau tengok pelik jer.. hehehe.. tak reti reti ke ??

Aku antara mereka yang suka add mereka yang aku tak kenali dalam FB ni .. Tujuan aku cuma nak ramaikan lagi ahli majlis rakan rakan maya.. Mana la tau kot kot kita ada kabel atau network kat mana mana kan ? Alhamdulillah , aku diterima 90% .. ada yang menolak dengan baik.. hanya terima rakan rakan je.. hehe..tak pe.. aku faham..

Apa pon , tak kira laki atau perempuan , sila hati hati.. kalau laki , gay ramai wooo.. kalau perempuan , dua dua kena perhatikan.. hehehe.. okeh ?

You May Also Like

21 comments

  1. facebook sekarang ni agak bahaya le...hati hati.penting tu
    thnks ingatkan


    http://azrijohan.blogspot.com/2011/07/kenapa-malaysia-tewas.html

    BalasPadam
  2. ok abg ben... hahhha.. saya selalu tapis org yang add ke fb.. sebab dulu ada org tak dikenali add...saya accept, pastu cari pasal ngan kawan2 saya... ishk.. geram tul la... huhuhu.. tapi kalau abg ben yang add, saya accept je... hahahahah..:)

    sejak berblog, saya lupa tentang fb...kadang2 masuk nak post entri jer... keh3...

    BalasPadam
  3. sgt menitikberatkan add meng add dan approve ni....suke bile add sertakan ngn private msg..cm add abg ben dulu..mcm tulah...

    BalasPadam
  4. okehhh!
    haitttt abg ben..
    aiyoo..Fb2...ade jek yg fake ha..

    BalasPadam
  5. psiko tu yang bahaya tu..macam2 ada,curi gambo la..pastu menyamar plak selapis, haha.hati2, kena private gambo jugak^^


    ” kelibat ben ashaari”

    BalasPadam
  6. ade ker org nak fake gambar aku?? rasa macam xde jer..haha

    BalasPadam
  7. fb fake main stalk2 org tanpa arah tujuan sgt berbahaya. lagi2 utk pmpn.


    jom baca entri terbaru..=)
    http://nissajalaluddin.blogspot.com/2011/07/kronolgi-perubahan-warna-kegemaran.html

    BalasPadam
  8. kadang yg paling menyampah bila dia add kita tapi profile picture muka org lain,I mean artis ke..iu mmg tak dilayanlah untuk di approve.. :)

    BalasPadam
  9. tidak add seseorang tanpa menyiasat dulu sbb buat menyemak wall jer .. tak gitu?? :P

    BalasPadam
  10. pelik dengan orang yang letak bagde fb bagai kat blog, tapi habuk pun tak boleh view profile die kat fb.. sedih laaa..klau taknak kawan dgn orang yang xdikenali, atleast jangan la disable gambar.. bosan la klik link fb kat blog die dengan penuh semangat, tapi tak boleh view ape2.. bile add, die tak sudi pun nak accept..

    BalasPadam
  11. saya pun gitue..haha,,tapi kena block dari add selama sebulan plak..sedih..hehe..

    Terhangat Dari Oven :
    Channel Top Gear Online DI Blog !!
    Tiket Percuma Ke Konsert XPlay 2011 Tajaan XPlay !!

    BalasPadam
  12. facebook sekarang macam makin menyakitkan hati dari menyenangkan.. approve pun sbb ade mutual fre. klu abg ben yang add, tak payah tengok mutual pun dah approve. tapi tulah. cepat tertipu dengan gmbar. entah2 juz gune gmbar abg ben.. :P

    pastu biler dh jadi fren, dah lah tak pernah tegor, tiba-tiba terus nk kutuk jer.. aish..pelik2 manusia sekarang nie.

    BalasPadam
  13. if ada org yg x dikenali nk add, biasanya aku x approve kecualilah dia btul2x nk kenal ngn aku...ha3..

    ^^ - http://h2o007.blogspot.com/

    BalasPadam
  14. aku lebih suka add org yang kawan dia sikit x sampai ribu2 .. sebab senang nak berhubungan, kalau ramai sangat maka jawabnya jadi hiasan senarai kwn saja lah ...tapi aku memang x akan approve org yang pakai gambar pisang dan tembikai susu ... pastu biasa aku bagi tempoh seminggu, kalau tak da status atau langsung tak da hai apa khabar, thanks approve mmg sah akan kena remove la org tu ... itu aku la ...

    BalasPadam
  15. klu yg kita add dia x approve ok lagi ...tapi yg selepas approve dia remove blk ...huhu knp?


    xlyk ke aku ni jadi kwn ko....huhu


    excellence!

    BalasPadam
  16. memang bahaya tul org yang kita tak kenal tapi nak add kita. memang baguslah tips kwn abg ben tu. tenkiu ya.

    BalasPadam
  17. memang dasat FB skang. haha. rasa macam nak stop je dah. tapi ini ok lagi, saya boleh ignore je kalau tak kenal. tapi kalau member sendiri sampai buat 3,4 account baru? haish, jenuh nak accept. kang buang rasa bersalah pulak.

    BalasPadam
  18. alhamdulillah...nasib baik abg ben accept saya...hehehe

    BalasPadam
  19. macam2 jenayah ada kat fesbuk skrg. jenayah curi gambar org ( letak gambar orang lain yang cun cun) pun banyak. Nak rembat gambar yang cun cun aje. Nak letak gambar kat fesbuk pun yang cun cun aje, xnk letak muka sendiri. Kalau xnk letak gambar sendiri, xyah la curik gambar orang, letak gambar kartun lagi bagus daripada letak gambar muka org lain.

    BalasPadam
  20. Dari start ada fb tahun 2009 (Baru 2 tahun ada fb..Hikhik) memang hanya accept yang ada mutual friend sahaja..Yang tak ada tu mintak amponn..

    Kalau macam sekarang,kalau mutual friendnya blogger sahaja akan di accept,yang selebihnya tengok jugak mutual friendnya siapa baru fikir nak approve atau tak..Sekarang ni kan banyak stalker..Sibuk nak tahu hal dalam kain orang jer.. :)

    BalasPadam
  21. dulu, Lia main accept jer ada mutual ke tak ada..
    lepas asyik kena kaco dengan org agak tak waras terus bertaubat.. tengok mutual fren dulu.

    BalasPadam