Aku respek gila sapa yang g stadium !!

by - Julai 28, 2011

 

" Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !! "

Tabik arr kat lu orang ! Serius .. Aku dari dulu dok pikiaq camana diorng boleh berada dalam satu kumpulan yang sangat besar cam kat stadium tu..

Kali pertama dan terakhir aku g stadium , nun pada tahun 90an .. Masih ingat lagi masa tu aku g tengok SELANGOR lawan JOHOR ( semi-pro ) .. Tujuan aku g stadium bukan untuk tengok bola.. Heheh.. aku nak tengok rekabentuk Stadium Shah Alam sebenarnya .. Maklumlah , aku mmg minat dengan senibina bangunan .. Cita cita aku dulu tu... tapi sayang tak tercapai dek kerana malas belajar ! Huhu..

Bila aku kat stadium , aku pening kepala tengok ramai sungguh laa umat dalam tu.. Ada jual burger , air .. Best part , daging burger kasi belah dua tuuuu.. Ya Allah.. kedekut giler !! Camni punya manusia pon ada ke ??? Harga 2 kali ganda .. Apa punya peniaga camni ?? Tak kaya tau buat camani ..

Dan mmg aku pening kepala .. suara orang memekik.. memaki hamun , jangan cerita la.. Hahaha.. lawak tul ... Macam macam karenah dalam tu leh nampak .. Tapi alhamdulillah , takde la kejadian yang tak elok berlaku dalam tu .. Sendiri mau hengat la kan .. Mau koma kalau wat hal dalam tu.. huhu..

Apa pon , aku mmg respek kat korang sbb mampu buat apa yang aku tak mampu buat .. Jeles seh !!

You May Also Like

23 comments

  1. teringin nak gi tengok secara live kat stadium..huhuhuhu ntah bila dapat pergi...hmmmmmm

    BalasPadam
  2. haha..samala bang..tahun 99 kot last gy stadium tgk bola..haha

    BalasPadam
  3. haha!ok ini sangat lawak!

    "Tujuan aku g stadium bukan untuk tengok bola.. Heheh.. aku nak tengok rekabentuk Stadium Shah Alam sebenarnya .. "

    GO Harimau..!

    BalasPadam
  4. hehhehee..
    jeles sehhh..spekin spore sudey..
    hehehe.
    semangat kesukanan yg amat tinggi
    disamping menghadapi kerenah makcik bege yg nak untung lebey..aiyakkk

    BalasPadam
  5. tak penah g stadium even kat kedah ni klu de game je mesti full.. huhuhu

    BalasPadam
  6. btol tu..hanya yang kental je leh ade dlm kumpulan yg sesak macam tu..

    BalasPadam
  7. nak pergi td tapi xjadi. haha. but my dad pegi. sanggup tu dr johor. Go Harimau Malaya !

    BalasPadam
  8. teringat lagi mase kecik2 g stadu=ium dengan 1 family..best wo..

    BalasPadam
  9. Angah Mira gi stadium malam ni... Best.. Lagi2 kalau ade game t'besar mcm skang ni "Malaysia VS Singapura" Malaysia ada harapan ntok menang. :)

    aylliarimasiprincess.blogspot.com

    BalasPadam
  10. hmmm kalau berpeluang mmg nak pegi

    BalasPadam
  11. nasib baik stadium tu jauh dr rumah aku, kalo x dah pg dah...

    BalasPadam
  12. go malaysia go.. walau ramai org.. dok stadium best.. tp sebagai tuan rumah la.. sbg pelawat risau jugak..

    BalasPadam
  13. semangat kesukanan yg tinggi!
    teringin nak tengok kat stadium..jeles gak!

    BalasPadam
  14. cik abg cf pegi xbawa cf..huhuhu..dia risau ramai org takut cf kena pijak..keh3

    BalasPadam
  15. hee..tak penah dengar orang g stdium nk tengok stadium :D

    BalasPadam
  16. kita plk fobia sejak gi stadium maharaja lawak hrtu kat JB..huhuhuhu
    mcm2 bau ketiakkk adaaaaa

    BalasPadam
  17. i went to the stadiummmmm! awesome!

    BalasPadam
  18. abg ben,sy pergi stadium smlm..giler havoc..lautan manusia...excited sgt..rasa semangat sepasukan tu ada walopon kalah...

    BalasPadam
  19. perasaan bile ade kat stadium...terharu....semalam,stadium penuh dengan biru kuning....baju merah,1/10000 kot....sikit giler....saya sangat xcited biler bab bola!!!!

    BalasPadam
  20. tak pernah jejak kaki lagi kat stadium bola.. :)

    BalasPadam
  21. aura berada di dlm stadium tersgtlah lain... Di sana baru terasa semangat satupadu penduduk Malaysia. Tanpa mengira bangsa, agama & fahaman politik we all bersatu padu memberi sokongan padu.

    Pengalaman sya sendiri smlm duduk di antara penyokong kuat malaysia iaitu Ultras Malaya menaikkan lagi semangat sya. Walau tak kenal & tak pernah jumpa sesama sendiri, mlm td boleh jd kawan, bersama bersorak, menyanyi untuk memberi sokongan...

    Itulah kelainan berada di stadium & menonton TV di rumah...

    p/s: Kalaulah di dalam politik pun orang Malaysia boleh bersatu padu spt dlm stadium conpom aman makmur.. errr yeker?? hehehehehe ape2 pun di stadium bukit Jalil mlm td mmg tersgt OWESOME! We support you HARIMAU MALAYA!

    BalasPadam