Gila popular ?

by - Julai 27, 2011

G shopping sat ..

Kalau korang ada baca satu komen rakan blogger di entri sebelum yg ni , aku amat amat setuju dengan kata kata dia ..

Sebenarnya lama dah aku perasan dan berkali kali aku tegur 'diorg' ni agar jgn syiokk sendiri tapi , tamo dengar ckp ...Takkan aku nak paksa lak kan ? Mau atau tidak biar jer la diorg terjun dengan labu labunya ..

Bukan tak sayang sbg sahabat tapi dah memasing dok kejar populariti yg tak memberi makna langsung .. Bak kata budak sekolah dulu , 'star' ! Main bola nak bolot .. depan gol tak nak passing akhirnya ke tiang gol ! Tu la ciri ciri blogger star .. Perasan popular padahal dok main dlm tempurung sendiri..

Aku bukan jeles .. lama dah aku dlm dunia blog ni .. Lebih 5 ribu backlink ke blog aku ..wat pe aku nak cemburu kan ? Aku kesian je sbb org dok geleng kepala melihat telatah 'korang' dlm tempurung tu ..

Berblog bukan kejar populariti tapi sebaliknya adalah kepuasan .. yg lain tu , BONUS !
Published with Blogger-droid v1.7.2

You May Also Like

21 comments

  1. saye ade beg merah tu! sebijik. hahaha

    BalasPadam
  2. beg pink nampak?kiki=p
    heheh..
    tulah..berbelog sebab dr hati untuk semua..
    kalo dah nak popular tu nak wat cam ne kan~ hee..betol! tu adalah bonus! =)

    deme jeles ah tu dgn abg ben~ so..biarkan si luncai dgn labu2Nya =)

    BalasPadam
  3. abaikan sahaja mereka itu..biarkan mereka dengan 'bintang2' mereka..

    BalasPadam
  4. hehhe siapa tu..saya kah? hehehhe...

    BalasPadam
  5. YES =)
    Setuju sangat dgn kata2 abg Ben =)

    BalasPadam
  6. setuju.. berblog ini untuk kepuasan jer..

    BalasPadam
  7. suka ayat yg akhir tu..
    berblog bkn untuk kejar populariti :)

    BalasPadam
  8. blogging is just for fun laah. don't take it seriously kan.
    is that a bag?

    BalasPadam
  9. sy tertinggal la segmen blogger baru...hihi...sebab baru dapat berkenalan ngan abg ben ni....btw selamat berkenalan.....:)...nice blog...

    BalasPadam
  10. Mas pun sama, berblog utk dapat kepuasan...memang teringin nak jana pendapatan tapi mungkin belum rezeki! banyak lagi yg perlu dipelajari...

    insyallah rezeki tu ada!

    BalasPadam
  11. popular di dunia tapi adakah popular di akhirat nanti ??

    mungkin popular sebab nak suka suki .. take it easy .. Datin Tyka pon nak popular .. tapi biar diri popular di akhirat nanti ..

    tak gitu bang beben

    BalasPadam
  12. kalau nk kejar popular dan duit bg saya mencabar sgt. nnti stress sgt. baik lah niat nk menulis. bila menulis dan capai traffic yg best..lagi rasa puas. txs ben.

    BalasPadam
  13. x komen tak bermakna x der org yg baca entry kita dengan baik.. :)

    BalasPadam
  14. dah baca dah semua komen dalam entry sebelum ni. semua pandangan ada juga yg positifnya. bila dah naik sikit, lupa orang yg tolong mereka bagi naik. hushh.

    BalasPadam
  15. sokong..berblog untuk kepuasan diri dn mgkin utk kepuasan org lain jgak..kalau niatnya betul..bkn skadar kejar poplariti yg x kekal..

    BalasPadam
  16. betol betol :) mari lah berblog untuk kepuasan diri sendiri & masyarakat :) cecece

    BalasPadam
  17. Setuju..Berblog untuk kepuasan.. Dulu cita cita nak jadi penulis bertauliah tak tercapai..Dapat membebel syok sendiri dekat blog sendiri pon jadi la.. Hehe :)

    BalasPadam
  18. sokong dgn BA...berblog utk kpuasan sendiri...biar xpopular asalkan hati puas...

    BalasPadam