" Aku bakar jugak komputer ni karang ! "

by - Julai 28, 2011

 

"Sabar Ben . Sabar .. "

Dah berusia 5 tahun komputer yang aku pakai ni.. Yer , bersyukur.. aku tau tu .. tapi kalau asyik hang ... Bill Gates pon campak ke dinding pc ni ..

Format ? Hurm.. penat nak format.. nak backup segalanya pastu nak install segala software .. mau mau abis time keje baru selesai .. Grr.. geram nehh .. Tapikan ..

image

Bila mengenang zaman aku mula guna komputer yakni zaman guna DOS , aku patut bersyukur la .. Masakan tidak bang , komputer dulu .. mak aihhh...slow banget !! Udahlah kapasitinya kecil.. Internet ? Perrghh.. seingat aku , guna modem 33.6kbps dah cukup best.. pastu baru ada 56kpbs .. haaa... Yang sebelum sebelum tu tak pernah guna lagi ... hehee..

Haa.. ni satu cadangan .. Bagi mereka yang punya panas baran .. keje asik nak amuk satu Malaya .. apa kata cuba guna komputer ni pastu perbanyakkan istighfar.. InsyaAllah , pasangan anda akan sayang banget sama anda ..

" Aku ni pahal ?? "

You May Also Like

26 comments

  1. pc saya abg ben masih lagi memakai sd-ram 512...

    BalasPadam
  2. upgrade tros je la abg ben..haha x pyah nk lempor..nnt siap pluk wat tdo lg...XD

    BalasPadam
  3. komputer yang mula2 ada dulu lagi payah..siap kene taip command sendiri lagi..haha..kene hafal semua command..haha..nak kene tambah ram kot :P

    abang ben xminat beli emas ke?
    kalau berminat,bleh la baca.. :D

    http://adielasyahirah.blogspot.com/2011/07/untung-ke-tak-untung.html

    BalasPadam
  4. Astagfirullah halaazim... hihihihi pernah menggunakan pc yg lembab tahap siput tua kot... memang seksa....

    BalasPadam
  5. komputer kat blik buat perhiasan je.. nak buang sayang.. rasa rugi pula .. komputer untuk taip taip je.. internet jangan harap la.. siput pon laju lg..

    BalasPadam
  6. ohohho
    saba ye abg ben ^_^
    sabr itu seprh drpd iman :D

    BalasPadam
  7. Kesabaran tu penting dalam sesebuah kehidupan.. Tak kira la dari sudut percintaan,pekerjaan atau sebagainya.. Kalau dapat lalui setiap dugaan dengan penuh kesabaran pasti ada ganjaran yang dapat di nikmati.. :)

    BalasPadam
  8. haha tergelak jap bace entry ni

    BalasPadam
  9. pc lame zmn dulu ade lg...da kuning pun..jd tatapan je..x guna dah..

    BalasPadam
  10. sb format semula yg akak punya watermark tah mana2 letaknya.....
    kekadang kan, mouse jd mangsa bila computer hang.

    BalasPadam
  11. saya punya dulu pun mcm ni gak warna putih....tp pc tu lainlh skit....dah arwah lama dah....skrg pakai lappy jer...kat opis jer pakai monitor besar cam gitu...tapi skrg dah tukar skrin flat....

    BalasPadam
  12. hahaha
    idea yg sgt bagus
    sy nak cuba la pc tu ;-)

    BalasPadam
  13. pc tu mmg untuk di bako pon.. ngeh3!

    BalasPadam
  14. Ben datang bulan agaknyer..hehe..

    BalasPadam
  15. syukur dgn kurnianya kan ben?
    ada lebih belilah yg baru...hehehe

    BalasPadam
  16. slm...sabo jer la en.ben kan sabar tu separuh dr iman...ingatkn kembali zaman dulu2 ketika en.ben mula2 bersama2 dgn pc tu....kesian dier kn dah 5 tahun berkhidmat ngan en.ben jgnlah kerana sbb kecil pc tu yg jadi mangsa sampai sanggup nak dibakar...ingat2lah susah senang bersama2 dgn nya...:)

    BalasPadam
  17. hohohoo sakit jantung aku klu kna mcm tu..

    BalasPadam
  18. melatih jadi penyabar ye papa ben..hehehe

    BalasPadam
  19. hehe... perengan last tuh style...
    kene tabah tu kalau buat camtuh... dugaan dugaan.. :P

    BalasPadam
  20. betul tu..
    suka dengan statement yang last tu..

    BalasPadam
  21. cpu berasap kak liza pun belum antor repair lagi.. http://adzriel.blogspot.com/2011/06/cpu-aku-tiba-tiba-berasap-panik.html saborrr bebanyak. dugaan!

    BalasPadam
  22. rumah sy ade 4 pc gitu..semua tak guna..hurm..ada orang nak tak?^^..

    tapi hari tu nampak org buat aquarium kecil guna komputer tu..kalau rase syg nk buang komputer tu, baik g hantar kedai tukar jd aquarium..

    lawa pun lawa...hehe

    BalasPadam
  23. haha sabar abg ~
    jangan lah sampai bakar pc tu .. bagi sini lah nk try test tahap kesabaran ..rasanya kena tinggal je ..kalau tak tinggal mmg hancur ~

    BalasPadam