Sapa sangka hanya kerana blog saja !

by - Julai 25, 2011

 

Alhamdulillah ... aku tak sangka sampai begitu jauh sekali kesan blog aku ni kepada rakan rakan pembaca ... Terharu dan terkedu ! Tu saja yang boleh aku katakan .. Bangga tu tak la... Tak de apa nak dibanggakan dengan blog aku ni cuma semangat dan kekuatan yang aku perolehi dengan berkongsi segala-galanya di sini ..

Sapa sangka , yang baca blog aku ni terdiri mereka yang punya kerjaya yang ... hurm.. boleh dikatakan berpangkat laa.. senang cita.. nak kata lebih lebih , kang ada lak yang mencebik.. hehe..

Nak dijadikan cerita .. ada sorang kawan aku di pejabat ni , kena g ke satu tempat ni .. Ada kes mahkamah untuk dia selesaikan .. Berat gak kes dia tu .. Maka kawan aku ni dikehendaki turun ke bandar tu untuk berjumpa timbalan pendakwaraya untuk membuat rayuan ..

Maka sampai harinya .. kawan aku ni pon pergi laa.. hehe.. Maka berlakulah satu insiden yang membuatkan aku tergamam seketika bila dia ceritakan kembali pada aku .. Korang tau apa timbalan pendakwaraya tu tanya kat kawan aku tu ??

" Awak ni adik Ben Ashaari ke ? "

Gulp... dia kenal Ben Ashaari ??? Wargkhhhh.. Pengsan sat wehh.. hhaahaha.. pengsan sebab dia kenal Ben Ashaari .. Aku rasa pasal baju ari tu kot.. hehe.. Dan alhamdulillah ,urusan kawan aku tu jadi sangat mudah .. menurutnya hari tu gak selesai.. hehehe..

Buat timbalan pendakwaraya tersebut , JUTAAN TERIMA KASIH KERANA PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KAWAN SAYA .. SYUKUR ALHAMDULILLAH ..

slideFE21 http://www.firzaraexclusive.com/

Bukan pe , kawan aku tu cuak gak masa nak g tu.. hahaha.. dok ulang cerita yang samaa je kat aku .. hehehe... Sapa kata buat blog tak berbaloi ? Jangan fikir $$ je tau !! haaa... Dan aku punya kes saman pon ada rakan blogger tolong settlekan.. hehehe.. Thanks bro !

Berbaloi baloi...

You May Also Like

33 comments

  1. mcm tu la bila kite buat baik dgn org lain.. mcm abg ben, buat baik dgn sesama blogger n semua org.. bg info n tips yang baik.. nasihat yang berguna..

    baik akan dibalas baik.. =)

    BalasPadam
  2. ben memang banyak membantu blogger baru untuk bersemangat menulis blog..terima kasih

    elia, mat gebu dan ben ashaari penyumbang traffic terbesar dalam blog aku
    http://mohdsukuribrahim.blogsp​ot.com/2011/07/2-tahun-berkary​a.html

    BalasPadam
  3. kalau ikhlas kannn...
    semua dimudahkan..tahniah Ben!

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah, itulah untungnya ada kawan ramai kan Abg Ben.

    Sahabat susah senang tetap bersama..hehe

    BalasPadam
  5. itulaa untungnya ada ramai kawan...

    BalasPadam
  6. kan dah kata..
    ramai org kenal abg ben..
    abg ben ni kan. femes amos..
    tak gitu semua??

    lalala~

    BalasPadam
  7. blog saya setakat cikgu sekolah dan pengetua sekolah anak saya je yg tahu tapi rasa berbangga jugak sebab sebelum ni memang x kenal pun cikgu2 tersebut..kenal gitu2 je..tu pun dalam meeting pibg..hahahaha..tapi dari mana diorang tahu pun saya x tahu..kikiki..mustahil anak saya yg bagitahu sebab dia memang x tau..hahaha..hanya suami saya je yg tahu..hihihi :)

    BalasPadam
  8. :) untung bila ada ramai kawan.....camtu lah

    BalasPadam
  9. waaa, abg ben makin melebarkan sayapnya..hehe.. alhamdulillah

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum.

    haha.. kalau timbalan pendakwaraya baca ni, mesti dia tersenyum lebar. ^___^

    BalasPadam
  11. itu untung yer bila ramai yang kenal, bukan nak glamour pun tapi bila dikenali ramai biasanya sesuatu perkara menjadi mudah.

    BalasPadam
  12. heheheee ...
    memang berbaloi
    kata orang win-win la, kan!
    teruskan berblog!

    BalasPadam
  13. Bagus2 .. Sekurang2nya berbaloi la jugak kan En.Ben berblog selama ni .. TAHNIAH bro kerana sampai keperingkat ini !! :)

    BalasPadam
  14. bapak r..untung r macam tu.. hehe..

    BalasPadam
  15. wah, rezeki dia, alhamdulillah, Allah mudahkan urusan dia ye. untung dia


    Moga dapat petunjuk

    BalasPadam
  16. wah wah memang terbaek lah abg Ben..penulisan abg ben dpt dtrma smua glongan..pengaruh yg baek..heheheh tahniah tok abg Ben..bnde yg beak insyaalah orng akan ingat...

    BalasPadam
  17. slm...wah mmg berbaloi2 untungnya...untung bila ada yg kenal kerja dpt dipermudahkn dgn segera....alhamdullilah semoga meneruskn sayap berblogging ini dgn entry yg makin menghiburkn gud luck yer...Amin...:)

    BalasPadam
  18. terbaek.. wacayasamalu bro..!!!

    BalasPadam
  19. uih..tibe2 nampak header firzara...terus klik kat entry ni...sebab ade muke i kat header firzara tu...haha..poyo sekejap...mintak mahap..;p

    mayandhanis.blogspot.com

    BalasPadam
  20. buat baik pasti dibalas baik kann?? :))

    BalasPadam
  21. Alhamdulillah.. kawan biar beribu..

    BalasPadam
  22. hehe byk kelebihan blogging nih..tp jgn disalahgunakan..haaa~ tanjat nnt =P

    BalasPadam
  23. hehe byk kelebihan blogging nih..tp jgn disalahgunakan..haaa~ tanjat nnt =P

    BalasPadam
  24. huhu, memang best la kalau sampai tahap tu. Rezeki tu..

    BalasPadam
  25. betul2.banyak kelebihan berbelog..kalau yg buruk2 tu pun semua ada yg merosakkan perhubungan baik dalam berbeleog kan BA

    kalau kita baik ngan org,insyaAllah Allah berkati kita....

    BalasPadam
  26. eh, yatie pun kenal rapatkan ngan Ben kih...kih

    BalasPadam
  27. wah, incik beben femes mngalahkn artis.. huihuihui

    tahniah abg ben

    BalasPadam
  28. pehhh abg ben
    dasat la kan
    hehehehesampai ke pendakwa raya pon tawu no..hihihi
    dengan penulisan abg mampu membuat sesape pon sempoiiii jek bace
    nak jadi cam abg ben gak!
    hehehe =p

    BalasPadam
  29. bro ben : betul...setuju jugak tu, kerana blog jugak lah ai di tag kat FB untuk baca entry ni..koh koh koh ('',)

    BalasPadam
  30. baru leh baca ..line internet wat hal je .. besnya , lau nak g jumpa sape2 or temuduga leh tak ckp saya adik abg ben haha larikk.. abg dah makin glamer yeyyyy ..

    BalasPadam