Hati-hati dengan virus FACEBOOK terbaru !

 

image

Kalau korang bukak online chat di FACEBOOK  , tiba-tiba korang ditegur oleh seseorang yang korang kenali .. Amik contoh BEN ASHAARI JR la.. Aku tegur korang ..

BEN ASHAARI JR tak penah chat dalam english .. tiba-tiba BEN ASHAARI JR tegur korang dalam BI .. Contoh kat atas tu .. Korang pon melayan je la..

imageAkhir sekali dia bagi link .. Kononnya BEN ASHAARI JR la bagi kan .. Korang pon dengan bangganya klik ... Adoi... abis laaa .. Tu adalah virus..

Setakat ni yang aku tau , apa yang berlaku adalah pengambilalihan FB korang jika kalau korang klik.. Aku tak pasti kebenaran tu lagi tapi sekadar mengambil berat terhadap isu ni bagi mengelakkkan rakan rakan pembaca yang punya FB akan terkena ..

Jika korang terklik , ada rakan menasihati menukar password dengan segera .. Aku rasa pon mungkin ada betul kot. Kot la abis semua data di Fb tu di curik kan .. Sapa tau ..

Sekadar berhati-hati .. Bukan salah empunya FB tu tau...

68 ulasan:

  1. bahayanya! risau ngan fb skarang ni. virus makin menular~

    dill.

    BalasPadam
  2. fuh, bahaya tu. kalau fb dah kene ambil alih ngan orang lain, silap2 maruah kita yang tercemar kalau dia buat bukan2. ni semua bala ni, bala.

    HATERS PALING MELAMPAU DI BLOGSPOT. MEMPERMAINKAN NAMA ALLAH!
    http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/07/menggemparkan-haters-paling-melampau-di.html

    BalasPadam
  3. pergh! aku baru kene tadi.. tapi aku belum dapat link tu lagi arr.. good work abg ben..

    BalasPadam
  4. bahaye kott . pnh kene cmni tp ignore kan aje . senang cite , offline je IM chat ue

    BalasPadam
  5. betul tu abg ben! sy baru kena semalam. then sy tros block. sy confirm fb org tu tlh di hack. sy baru nk buat entry psl ni. tibe2 abg ben da buat. hehehe minta share dkt fb ye entry abg ben ni. tq abg ben gv me a chance to leave my comment here.

    BalasPadam
  6. tu lah abg ben, facebook macam apa lagi.. saya pun rimas. tambah lagi chat box dia.. tak menarik langsung. terima kasih memberi peringatan

    BalasPadam
  7. bahayanyaaa ...tu semua kat chat ke BA? ishh nsb saya jarangggggg sesangat bkk chat!

    BalasPadam
  8. baru kene tadi.....adesssss....terus block kawan tu.....hmmmmm

    BalasPadam
  9. hati2 .. tq abg pasni kurg on chat

    BalasPadam
  10. ha'ahhh !! saya pon dapat pesanan itu. pak aji pulak tu ngantor !! bila dia tanye "wanna laugh?" terus tak jadik nak reply !! kesian pak aji tu ai tuduh mengonggg tauuuu!!

    nak posa nanti antar maaf kat dia!!

    BalasPadam
  11. haishhh..
    menyusahkan betol..
    =='

    BalasPadam
  12. bahaya bang.. kecoh skarang dlam fb, kawan saya pernah kena..

    BalasPadam
  13. saya kena malam tadi..pelik jugak, orang yg dah lama x tegur sgt, tetiba tegur cra omputih pulak tu.

    tp sy balas jugak. sy bls "hai,i'm fine "

    haha.trkena upenya ingt btol.

    BalasPadam
  14. terima kasih kerana memberitahu

    BalasPadam
  15. ohh!! kena berhati2 lps ni..kena selalu buat offline kalau mcm ni..hehe!!

    thanks abg ben for the info.. :)

    BalasPadam
  16. dusss...abg ben kawan sy baru jer kena td..... laptop dia lak dok hidup pastu mati balik... truk3x...

    bangang btul sapa yang wat kerja cam tu..

    BalasPadam
  17. Takut la sekarang nie macam-macam.. mesti tang nie yang terjadi dekat ceritamamat.. kecian dia...huhuhu.. lepas nie saya akan lebih berhati-hati :)

    BalasPadam
  18. nasib bek x dok fb lagi..selamat..hhee

    BalasPadam
  19. dah tu jom ah men GPLUS lak, leave facebook. hahaha.

    BalasPadam
  20. antara kawan atia yg terkena..

    cara baru sebar virus

    virus nie agak serius sampai dia nak o9 pown susah.. dia dh cuba tukar password.. tp maseh tak berubah..

    BalasPadam
  21. nak test powerla tu virus die kuat ke tak..then blh jual antivirus...ahaha

    BalasPadam
  22. uish.. baru kene td.. 2 kali siap.. nsib tak tekan link tu.. fuhh.. selamat..

    BalasPadam
  23. so marilah beralih ke google+ :)

    BalasPadam
  24. nyaris terkene...seb bek tak terklik...huhuu

    BalasPadam
  25. kat PM pun ada...saya dah kena tadi, nasib baik tak klik link dia.. ape laa =="

    BalasPadam
  26. oohhh...thank abg ben sal info ni...tapi,aiman tak sukew chat..tapi,kalo org ajak chat,aiman on jew.....okay...so knew berwaspadalah kan?thanks sangat2 sal info nih...

    BalasPadam
  27. ish tak da keje lain ke dorang ni..

    BalasPadam
  28. haaa,,ari tu ade kawan tegur macam tu gak,, nasib baek tak layan ,,huahh,,

    BalasPadam
  29. aku dah kena ni
    aku bukak2 fb dia cakap,fb anda x boleh diaccess
    tolong aku........

    BalasPadam
  30. fie pon dapat.. seb bek ta layan lame... huhu... siap gitau kat dye ag.. "tayah speaking ley x??" haha...

    BalasPadam
  31. banyak kali kena! ingat org yg hantar tu buang tebiat. seb bek tak layan. hesh. mcm2 now ni.

    BalasPadam
  32. yien pun dapat dari abg ben..
    wah speaking owg putih..hehehehe
    joke.. :)

    BalasPadam
  33. ye betui.. JR penah kena.. tpksa tkar pswd fb.. pastu format balik pc. adoi.. penat dibuatnye.. sampai macam tue sekali nak hapuskan virus tue.. kalo ade duet.. mesti nak cekau apple pc lah.. selamat sket segala nya.. huhuhu

    BalasPadam
  34. owh, bahaya ni..
    nsib baik x layan chat kt fb...

    BalasPadam
  35. guna secure browsing (https) kat account security....

    BalasPadam
  36. memang kene hati-hati sekarang nih.
    bahaya sangat.

    BalasPadam
  37. Virus ni da lama buat taik dengan aku...grrr...hu2

    ” Nizam Ijam Dot Com”

    BalasPadam
  38. bahaye2..thank tau abg ben..
    kat mesej pun ada..td dh terkena...
    tp nasib baik x layan...

    BalasPadam
  39. wehh..aku dptla msg tu td...sib baik tak klik huhu..bongok nyer virus huhu...
    ----->>>Besarkan Alat Kelamin : Jangan Beli Alat Ciplak

    BalasPadam
  40. Bahaya... aduh facebook pon bahaya.. kacau... kacau...

    BalasPadam
  41. ya Allah... yana dah klik dah link yang dia bagi... baru je tadi... tapi x keluar apa2, cuma keluar you tube... mintak2 dijauhkan virus segala... dah tukar password...

    BalasPadam
  42. setakat nie xpernh jumpa lagi..ermmm..sbek!!

    BalasPadam
  43. thanks for sharing..

    smlm baru dapat inbox kt fb mcm nie..mmg pelik tetiba si kawan speaking eng..sib baik xreply inbox dia..

    fuhh..mekasih abg ben..

    BalasPadam
  44. sme la...mende ni pn jadi br je td....mula2 dgr org cite huhuhu...xpasal2 aku p terblock tukang hntor msj tu....nsib la..lgpn xkenal pn sape dia...hihi n br jugak buat entry psal ni...

    klu sudi jemput bace :)

    http://ciksya-cda.blogspot.com/2011/07/virus-baru-menyerang-facebook-berhati.html

    BalasPadam
  45. wahh bahaya nye,,,,nasib bek la tk pernah nk tergera klik,,,mula2 da hairan jgk,,awat la member tetbe chat omputih nie,,,perhhh nasib baek,,,blh la share sama2 nie kt FB ,,,masing2 berwaspada,,,,,ish3 ade lagi virus nye...

    BalasPadam
  46. dgn IM fb berubah wajah mmg sakit aty la.. td kemain kalut dk blaja cm ne nk off9 IM. kwn eina pon terkena gak td. pelik tetibe kwn dia speaking. haha.

    BalasPadam
  47. tak taula virus terbaru ni ambil alih fb ke tidak, tapi apa yang kena kat ak, ak gne browser chrome view bnda alah ni, browser chrome ak rosak. bler bkk chrome, smua sistem start mereng..ha3..-naseb badan

    BalasPadam
  48. sye pun dapat ari tu..tapi tak sempat dpt link..sib baik..

    BalasPadam
  49. kene 2 kali hrini je...
    actually, those pesbuk yg send chat viruz tu dah kena hacked oleh viruz berkenaan....
    tq..
    do follow me too k?? new blogger
    http://www.sweetsourmemoir.blogspot.com

    BalasPadam
  50. Untuk cara penyelesaiannya,
    sila lawat blog saya di:
    http://nazfaliq.blogspot.com/2011/07/facebook-new-virus-this-is-my-own.html
    be my follower ok? ^^

    BalasPadam
  51. Baru jek terkena..so kena tukar password la ek???

    BalasPadam
  52. aku ada buat ckt research psl virus ni.. and ad beberapa cara nk elak..

    http://eleventx.blogspot.com/2011/07/tech-thursday-hati-hati-dengan-hi-how.html

    BalasPadam
  53. bro Ben, setakat ni saya jumpa jalan terbaik utk hilangkan virus tuh ..

    tp kalau lepas ni hacker upgrade virus tu, mungkin cara ni tak berkesan dah .. tp setakat ni memang boleh hilangkan ..


    http://ipai-ans.blogspot.com/2011/07/cara-yang-paling-terbaik-nak-hilangkan.html

    BalasPadam
  54. Naseb baek jarang on chatbox.. =)

    BalasPadam
  55. aku dah kene virus ni r...lpas kene lptop akan asyik restart jek...mmg bahaye tul r virus ni...

    BalasPadam
  56. virus nihlah yng menyebabkan aye tak dapet main FB lagi.....
    Dia terus berade dlm Komputer aye...
    waaa...

    BalasPadam
  57. virus tu caring gak ngan kita kn..
    siap tnye "hi how are you" plak..

    BalasPadam
  58. bahaya betul virus2 ni..ada dengar yang beberapa org jugak yg terpaksa format komputer dorg sbb virus fb ni..malah,kat twitter pun ada virus skrg ni..

    BalasPadam
  59. dapat gak msg tu, tapi tak berapa nak kenal mamat tu...lepas tu pelik nape la mamat ni ckp bhs omputih plak,sbb kat sek dialah yg kutuk org putih ni.....kalau yg anta virus ni pilih kawan yg betul,memng akan terkantoi!!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI