" Lu serupa lalang ! "

 

imageIni lalang  ! Tau tak apa itu lalang ? Lalang dalam saintifiknya yang aku tak tau dan korang pon tak perlu amik tau kerana aku pasti takkan masuk dalam kursus kawin korang nanti .. Haaa...

Lalang ni , kalau korang nak tau , dia tak hidup di atas tanah jer .. Lalang ni boleh hidup dalam apa jua cuaca dan tanah pon .. Menariknya lalang ni boleh berjalan .. hehehe.. berkaki dua gitu .. Lalang apakah ini ?

Hehehe.. Lalang yang aku maksudkan ini ialah manusia yang mulutnya serupa bontot ayam .. hehehe.. Tau tak camana tu ? Dia ni mana mana puak boleh masuk .. asal boleh bercerita dan mengangguk dengan derasnya ..

Manusia jenis lalang ni , dua dua bahagian dia makan .. Bahagian yang mengutuk , dia menggangguk dengan laju , bahagian yang dikutuk pulak sambil angguk dia tambah ajinomoto , kasi power lagi .. hehe..

Apakah kita ini seperti lalang itu ? Hanya kita saja tau .. Buangkan sikap lalang dalam diri kita dan bercakap benarlah walaupun pahit untuk diterima .. 

28 ulasan:

  1. Potong line la bro....baru nak tulis entri pasal lalang.....grrr...

    BalasPadam
  2. huuuuu..betol!
    tapi kalo jenis lalang yg hangguk sebab lurus beno sampai kene tipu..
    huk3..
    saya selalu menjadi lalang ini..aigooo

    sedih2.. =(

    BalasPadam
  3. ada peribahasa mengenai lalang nie..tp xpasti pasal pe..hehe..

    memang susah kalau jenis macam nie..n boleh dikategori jugak talam 2 muka ke pe ek..hehehe..

    BalasPadam
  4. jangan makan ajinomoto banyak sangat...nanti sakit kepala..

    BalasPadam
  5. demi menjaga hati orang kadang2 perlu jadi lalang ni..tapi bukan seperti talam 2 muka yer..*_*..jadilah lalang yang berwawasan..cehhhh..hihi

    BalasPadam
  6. lalang ni suka tinggi diri..tp habuk pun takdak..kesian kat lalang..haha.. xpasai2 tersedak..haha

    BalasPadam
  7. kasi tebang saja itu lalang.baru bersih suasana :)

    BalasPadam
  8. aiyak.ini dunia bro,ssh mau jaga hati maa. semua kwn2 juga. ssh2

    BalasPadam
  9. pernah berkawan ngan lalang... eh bukn org yg persis lalang...talam 2 muka... banyak sgt peribahasa untuk puak nih.. tapi langsung x makan saman... mereka lah pencipta permusuhan... adoi... untuk elakkan berkawan ngan lalang... saya luahkan aja rasa hati lam blog... semua org bleh baca... x payah tunggu lalang tambah ajinamoto.. hahahah:)

    BalasPadam
  10. sapekah lalang tersebut....?
    walau dh setahun buat blog,tp still byk mende kena blaja...^^

    BalasPadam
  11. yg pentingya, orang Malaysia ni memang kebanyakannya lalang. demi kepentingan diri sendiri katanya. haishh.

    BalasPadam
  12. lau tumbuh lalang cmni kasi potong je hehe..

    BalasPadam
  13. sebenarnya dia sokong sebelah pihak je tapi dekat satu lagi pihak ni terpakse jelah dengar. Kalau defend sgt satu pihak tu nanti gaduh... ada yg terpaksa, Ben...

    BalasPadam
  14. bagai lalang ditiup angin....fuuuuuuuhh.tros melentok ke tanah.
    lalang nih sama la kott mcm serampang 2 mata, talam 2 muka..kalo org kehulu dia kehulu, org kehilir dia kehilir...mcm tu la gamaknyo.kira tamak la tu.
    tp xde lg kwn jenis tu..semo baek2 blako...

    BalasPadam
  15. yer la ben jgn jadi mcm lalang angin tiup ke kanan die ikut tiup ke kiri pun die ikut...susahkn hidup jadi mcm lalang ni x leh pakai....baiklah kita kalau hidup tu jadi mcm rimpunan padi makin berisi makin tunduk kene tiup angin pun tak kisah pun...:)

    BalasPadam
  16. saya ada kawan mcm ni. depan kitaorang ckp baik2. tapi kantoi bile dpt taw dari org lain yang die ni slalu cerita benda sebaliknya dekat orang lain. setiap org die cerita lain2.last2 kantoi. semua pon benci dia. bukan tak boleh memaafkan. kami semua da tegur dia. tapi still dia anggap dia betul. what to do lah kan.

    BalasPadam
  17. mendalam sungguh maksud entry ni....

    BalasPadam
  18. huhuhu tak suka lalang.... menyemak jew. tambah2 lalang yang berkaki dua. menyampah!!
    entry baek punya ttg "lalang". hehee

    BalasPadam
  19. lalang itu sangat tidak bermanfaat..
    ngeee

    BalasPadam
  20. dua dua boleh masuk.

    memang ramai orang jenis ni.

    selalunya bila ada masalah di kalangan kawan-kawan.

    orang yang berada di tengah2 antara pergaduhan tu jadi batu api.

    dua-dua dia cucuk. yang si A ni betul, yang si B ni pn betul.

    lastly, makin terbakar lah orang yang dicucuk-cucuk ni.

    BalasPadam
  21. I kekadang terpaksa laaa Ben 'berhati lalang'.. ngeeee :D

    tapiii..

    bukan untuk "Manusia jenis lalang ni , dua dua bahagian dia makan .. Bahagian yang mengutuk , dia menggangguk dengan laju , bahagian yang dikutuk pulak sambil angguk dia tambah ajinomoto , kasi power lagi.."..

    peace :)

    BalasPadam
  22. manusia, pelbagai ragam... accept each other, kasi ajar sikit :D peace

    BalasPadam
  23. tgk jgak la situasi si lalang 2..kalo niat die nk jge ati 22 blah phak pe slahnye kn jdi lalang pn..

    BalasPadam
  24. macam org talam dua muka r.. org macam ni, kita kasi potong jew.. haha..

    BalasPadam
  25. hahah.. nsb bek my bkn lalang..;D

    BalasPadam
  26. a character of hypocrite person..that's it..lalang

    BalasPadam
  27. selain dari blogging,, dalam hidup nyata pun moon memang dikelilingi oleh lalang...angin tiup ke kiri,, ikut ke kiri...angin tiup ke kanan,, ikut ke kanan... :fuh

    BalasPadam
  28. itu lah susah , cakap benar pun orang boleh salah faham sbb ada lalang ni

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009