Rabu, 17 Ogos 2011

Anda ISLAM ? Mereka pun ISLAM juga..

 

Tonton video ni dari mula.. lihatlah betapa saudara Islam kita di Arab sana berbelanja duit mereka ke arah duniawi .. Sedangkan di sebelah sana lagi sedang menderita kebuluran ..

Susah sangatkah untuk kita bersedekah pada mereka ? Dari buang duit beli baju , kasut yang dah berlambak lambak tu !! Baik kita sedekahkan pada SAUDARA ISLAM kita di sana !!

Susah ke ? Tak .. mudah jer .. Klik SINI .. Hebahkanlah wahai saudara ku.. Walaupun tidak menjanjikan TRAFIK tapi sekurangnya kita dah membantu saudara kita secara tidak langsung !

23 komen :

pRiNCe berkata... [Reply to comment]

sedih...:(..thnx abg ben..nty sy wat netry khusus pasal ni..

Ary berkata... [Reply to comment]

Astagfirullahal 'Aziim.......

zOeY zAu YaH berkata... [Reply to comment]

menginsafkan =( bersyukur dgn apa yg ada...

Ary berkata... [Reply to comment]

share...

☀ Izzaty Hedry☀ berkata... [Reply to comment]

tk sngup nk melihat nya ..T_____________T..masyallh ..

ewanrani berkata... [Reply to comment]

perghhh sedih tgk saudara seislam kite mcm nie..semoga tuhan memberi pertolongan kepada semua saudara2 kite....

entries terhangattt>>Kingdom Tower ketinggian 1600meter (1.6KM)

cik aja berkata... [Reply to comment]

kesian,,, :(

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

tengok muke depan dah sedih
belom tgk vieo lagi..hhuhu

angah berkata... [Reply to comment]

tak sanggup nak tgok betapa sedih nya insan yang di abaikan oleh orang yg senang lenang kan abg ben...uhuhuhu:(

cayob berkata... [Reply to comment]

macam tulah...blogger yang popular tidak lupa tanggujawabnya sebagai orang muslim

http://cayob.blogspot.com/

izwannizam ruslim berkata... [Reply to comment]

thanks mr ben.i have shared this video in my blog and made it sticky.may Allah give us strength to help them

شافروني صفر berkata... [Reply to comment]

dah share kat FB ...berulang2 aku tengok video nih ..yang lempar duit ke atas penari gelek tu yg tak tahan tu ... Ferrari berderet ...tpi ....berlumba2 bina bangunan tinggi, pulau buatan dll saudara Somalia xterjaga ..bukan jauh sangat pun ngan negara Arab ...

Afriana Simpsonizer' berkata... [Reply to comment]

tengok gambar tu pon dah sedih . tak sampai hati nak tengok video tu . takot menangis nnti :'(

mindaKhayaLan berkata... [Reply to comment]

tak yah tengok jauh2...

kat mlysia pun da cukup..dapat sponsor brjuta2 untuk pkhwinan..cm takde motif je kan..

kan elok bagi yang lbh memerlukan..kan lg bgus...

wany dianwanie berkata... [Reply to comment]

tengkiu abg ben...subhanallah, alhamdulilllah..syukur sgt dgn apa yg dah diberi...

TeAqArH berkata... [Reply to comment]

kite kat malaysia byk mati sebab terlebih makanan smpi buang2..tp kat sana mati sbb kurang makan,kurang zat dan bgai..cm abg ben kata dlm entry yg latest..bila amerika duk bantu...mula la org islam nak melenting bagai...

syukriah dalilah berkata... [Reply to comment]

sangat kesian T.T
syukur dgn apa yg ad . subhanallah . sedih tgk T_______T

IBU GEBU berkata... [Reply to comment]

sesungguhnya kejahilan manusia itu telah membutakan mata dan hati mereka... thanks 4 sharing this ben, tahajud ku dipagi ramadhan ke-18 ini ditemani air mata keinsafan, betapa beruntungnya kita selama ini...

*feel free 4 tagging me next time

fardhilah berkata... [Reply to comment]

YA ALLAH YA TUHANKU

Bersyukur dengan apa yg ada. Ada yg lebih daif daripada kita di malaysia ni.

Sejak baca berita pasal ibu tunggal dapat bantuan daripada gereja tu sy dah berpendapatan ini semua bukan kesalahan dia.

Nak dptkan seteguk air pun perlukan perjuangan bagi mereka. Bagaimana pula kita disini.. Air dibiarkan melimpah.

Bantu lah mereka. Duit zakat tu layak untuk mereka.

syasya berkata... [Reply to comment]

video ni sgt sedih ok...x sanggup nk tgok sampi abis.hurm berat mata memandang..berat lg baru yg memikul

syieqa mieka berkata... [Reply to comment]

bangun je tido terus bukak blog abg ben masuk entry ni . meleleh air mata , sedihhhh ! saya nak mintak share entry ni boleh ? :'(

Dalin berkata... [Reply to comment]

perghh.. dasyatnya..
Tapi abang Ben.. ni ada insider conflict.. bila duit kita derma.. Yes.. diorang dapat.. but not all.. maybe dalam 40%.. tak sampai 50% pun! Their goverment will take some from the total ammount.. Saya nak cakap bebanyak pun, xde guna.. kang kena saman lak dgn negara dorang..

tapi, haruslah derma.. ikhlas... pasal siapa ambil duit tu, antara dia dengan Allah je..

syukur berada di Malaysia.. Syukur..

Ann Huda (Ate) berkata... [Reply to comment]

Kita berbuka dengan mewahnya di hotel2 dan segala tok nenek buffet, sampai senak2 perot nak isi. Saudara kita di Somalia berikat perut menahan lapar, berbuka mungkin sekadar minum air sahaja. Satu hari belanja berbuka kita mkg sama dengan sebulan bagi mereka.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI