GAME ANTARA BLOGGER : GEGAR !!!!!!

 

Aku dah kumpulkan semua url blog dalam BENASHAARI2 .. G masuk n tengok dulu .. Ada 159 blog !

Tengok dah ? Ok.. skang apa yang korang kena buat ialah ... tubuhkan sebuah kumpulan yang terdiri dari 5 buah blog !

Aku tak tau la camana korang nak berkomunikasi antara satu sama lain .. tapi apa yang aku nak cuma satu ... TERTUBUHNYA SATU KUMPULAN , SIAP DENGAN NAMA KUMPULAN SEKALI DAN KETUA BLOG ! EKEKEKE ....

Ok.. bila korang dah jumpa kawan kawan blogger yang sanggup bersatu dengan korang ( mesti 5 ) , kesemua  blog itu (5 blog) perlu buat satu entri yang sama !! Semua mesti sama !! Kalau cerita pasal ikan , mesti cerita pasal ikan... haaaa.. tu contoh je laaa.. Amacam ?

Faham tak ni ?? Macam tak faham je korang ni... korang tak faham atau aku yang tak pandai terangkan ni ???? hahaha..

Ok.. contoh ... seperti dibawah ini

 

BENASHAARI.COM + TIFFINBIRU.BLOGSPOT.COM dan 3 buah lagi blog bergabung dan menamakan GENG BAS SEKOLAH ! Dlm blog tu ada senarai url blog kawan kawan mereka .. oK ?  tu jer ! (contoh)

1. WWW.BENASHAARI.COM

2. WWW.TIFFINBIRU.BLOGSPOT.COM

5 ... sampai 5 blog !

NAMA KUMPULAN : GENG BAS SEKOLAH ..KETUA : BEN ASHAARI

Kesemua blog ( 5 buah blog tersebut ) buat entri yang sama ! 

INGAT ! SATU BLOG HANYA BOLEH JOIN SATU KUMPULAN SAJA !

 

Kemudian,Ketua kumpulan blog akan tinggalkan url entri di ruangan komen ini .. okeh ?

TUTUP ? BILA ADA PEMENANG .. HEHEHHE...ESOK LAAA..

169 ulasan:

  1. waa,kreatif tul..bagus2..hehe

    BalasPadam
  2. erk nak kena gi tebal muka menyimpati kat sorang2 ni , saya pergi sekarang pakcik benn !!

    BalasPadam
  3. alamakk~sape yg nak geng ngn sy ni??anyone?^^

    BalasPadam
  4. ala....xsempat nak join game blog ni..rugi..rugi...

    BalasPadam
  5. sape nak jd 1 geng nih....jum3!!!!

    BalasPadam
  6. mari sepa maw jd geng aku..

    BalasPadam
  7. 5 buah blog 1 kumpulan?? sapa nak 1 group ngan saye... T.T

    BalasPadam
  8. bukan main payah lagi nih..sape nak join geng saye cepat angkat kaki!!!

    BalasPadam
  9. mencabar tol mainan nih....cpt2 sape nk 1 grup nih..mak'aiii bedebar2 main game nih.....

    BalasPadam
  10. saya2.. sy lom ade kumpulan..huhuhu

    BalasPadam
  11. adusss..siapa nk geng ng efa nie?? meh sini...heheee

    http://efagurlz.blogspot.com

    BalasPadam
  12. hwaaaaaaaaaaaaaaaaa......tiba2 rasa diri macam katak dibawah tempurung..huhuhuhu....nak geng ngan sapa....Y_Y

    BalasPadam
  13. sapakah nak jadi geng?

    BalasPadam
  14. gadis gula gula..dgn tebal muka..sy nk join awk..huhu

    BalasPadam
  15. mcm mana boleh terbit idea cenggini enche ben?? Wow!! cari jangan tak cari..gegar jangan tak gegar..

    @>----^-----

    BalasPadam
  16. ape kata kite buat 1-5 satu group 6-10 satu group?dan seterusnya~ *ehh pandai2 je aku bg cdgn~hehehe^^

    BalasPadam
  17. dialu-alukan untuk ambil aku ni masuk dalam group korang korang..

    http://tojiero.blogspot.com

    BalasPadam
  18. alamak!!!
    idea bernas tp mcm mne nk buat nih? heeee
    ada ke yg nk bergroup dgn shaye? shaye yg ke 102..;P
    da nk masuk tidur..T_T
    jmpe esok di opis!!!

    BalasPadam
  19. nadiemsharmz: aku nk 1group ngan ko..
    cpat cari 3 org member lg..haha

    BalasPadam
  20. saper nk geng ngn mimie???huhu..angkt tgn cpt...inform kt mimie taw...

    BalasPadam
  21. sapa x cukup member saye dgn rela hati jadi group member korang k..cepat le, ambik saye!! *unsur paksaa*..eheheh

    BalasPadam
  22. nak geng..nak geng..
    sape sudi amek sy ni..huhuhu

    BalasPadam
  23. bereh bang beng!!! game paling kreatif!! hehe

    BalasPadam
  24. anyone please i need a group!! add me on facebook ~ jahn abas

    BalasPadam
  25. rahmad....set!!!...cpt 3 org lagi...bg name cpt.....hehehhe

    BalasPadam
  26. BeST Woo!~ SaPeR2 Nak aMiK SiS o NaK JoiN SiS, SiLeR KeMUKaKaN D BLoG SiS!~ D SHouTBoX o D eNTRy2 SiS... CePaT2!~ HaNGaT D PaSaRaN CaM PiSaNG GoReNG PaNaS!~ HaHa!~ (eRR... CaM Ye Ye Je SaYeR Ni!~ HuHu!~) (^_____^)V

    BalasPadam
  27. ADEHHHH...SAPA KURANG AHLI...AMIK SAYA JD ANK BULANNNNNN..HIHI

    BalasPadam
  28. kejap ! tak paham laa. tajuk entri je yang same ke, ataupun perisian sume mesti same. please reply. please. dah dapat geng ni.

    BalasPadam
  29. macam (LDK) Latihan Dalam Kelas.
    cara untuk kreatifkan blogger.
    bagus2.

    BalasPadam
  30. uiks..blur2...lepas ade geng nak wat cm mane?

    BalasPadam
  31. wah...mencabar betul...sapa nak geng aku...4 lagi kosong...haha

    BalasPadam
  32. halamak -.-"
    macam mana ni....nak geng ngan sapa
    :(

    BalasPadam
  33. erkkkkk sape nk msuk group sy ??

    or maybe ade sape2 nak amek sy msuk group kowg??

    hehehe..

    tglkn msg d shoutbox yek ;)

    BalasPadam
  34. nak jadi geng naz? meh2,cepat.byk tmpt kosong ni..ada 4 lagi. sob2.. kntek me kat blog ea...kita tubuhkan 1 kumpulan padu! :)

    BalasPadam
  35. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,nak geng ngan sape ni?,.tulun3,..tulun3,..

    BalasPadam
  36. adoiiii..pening suda..~,~"

    BalasPadam
  37. dah 3...nk 2 lagi...cpt!!!..tawaran terbukak nih....

    BalasPadam
  38. tak ada sapa sapa nak gang dengan yuyu T_T

    BalasPadam
  39. nadiemsharmz: ok set..aku link 104..
    kon link brape.??
    ada 3 member lagi di perlukan cpt2..
    sepa maw join..??

    BalasPadam
  40. nadiemsharmz i wanna be ur geng....can i????

    BalasPadam
  41. Perlukan gang nii! kena buat iklannn...

    "sape sape yang sudi masukkan saye dalam group dia?"

    wuuuu

    BalasPadam
  42. memerlukan llagi 2 org..cepat..cepat..cepat buat..cepat hantar..cepat rilek..^_^

    BalasPadam
  43. nak geng jugak...ish3.. ;(

    BalasPadam
  44. pakcik bennn , jom kite geng !! huahuahua ^^

    BalasPadam
  45. rahmad aku nak join ko dan nad...boleh???

    BalasPadam
  46. masak!! camne ak nk cari geng neh??cepat2 sape nk geng ngn aku??

    BalasPadam
  47. @y u y u Z u l a i k h a yuyu jom geng!!
    kite pening da ni??siapa geng kite meh bg ym~tak pun nama fb.nak add..senang bincang^^

    BalasPadam
  48. shoutbox http://www.herstoriie.com/

    jom lagi 2 org..cepat..ngee

    BalasPadam
  49. Nadhirah-Chan
    Izyan
    syarifah Norazrah
    Prince

    jommm!

    BalasPadam
  50. geng aku punye ::

    1.http://solomolo.blogspot.com/
    2.http://shqpewsqiq.blogspot.com/
    3.http://ceriterahmad.blogspot.com/
    4.http://nadiemsharmz.blogspot.com/
    5.http://puterianiss.blogspot.com/

    hehhee...cpt berkumpul name2 yg tlh aku ltak....

    BalasPadam
  51. Hazrina Erin
    a n a . i z z t y

    jommmmm!

    BalasPadam
  52. awesome!
    sgt kreatif lahh..=)

    BalasPadam
  53. @AdiSuda

    nakkkk~

    wuuu T_T dah tak tahu dah ni.. blurrrr

    BalasPadam
  54. ala cekgu zubir...dh penuh..huhu...sori

    BalasPadam
  55. wow~!...nak joinnnn....ade sape2 nak ambik sye jd ahli kumpulan x?? hihi =)

    BalasPadam
  56. pergh...ini namenyew mendera follower...gler r...xpenah tgk kontest camnie...da mcm survival cyber plak...haha...just blogwalker dr jauh...xtaw cmner smpi cnie...just melawat2... :)

    gempak gler r website nie...

    BalasPadam
  57. sobbsobb.. macam ni????sedih nyaaa T_T

    BalasPadam
  58. alamak ..cam tertinggal je nak cari geng..sapa yang terima buah-buahan tempatan ni...ahahaha

    BalasPadam
  59. solo dah tarik diri..huhu..cekgu zubir jom!!!!!

    BalasPadam
  60. @Hazrina Erin kat mane2 pun boleh!
    ok yg dah konpem akak, erin, solomolo
    lagi 2 siapa?

    BalasPadam
  61. waaaa...tak de group lagi.. T_T

    BalasPadam
  62. wuuuu.. dah la kena cari orang, adik pulak kalut nak guna laptopp -.-'

    BalasPadam
  63. waaa.. tercicir... xde geng ag...

    BalasPadam
  64. tade sape nak geng gan gudy....

    BalasPadam
  65. ok...dah!!...

    http://www.darxniq.com/2011/03/geng-kalut-nak-join-game.html

    BalasPadam
  66. yaaayyy~ yuyu...cane nak kontek bagi snang ni? heeee

    BalasPadam
  67. geng kita

    hazrina erin
    mas saari
    solo molo
    efa nur

    lagi 1?siapa nak?reply cpt^^
    **kalau yg da ade geng bgtau gak^^

    BalasPadam
  68. cepat, tinggal kan komen di blog saya jika berminat...
    check dis link...

    http://aeinvircute.blogspot.com/2011/03/saya-nak-cari-geng-untuk-game-ben.html

    BalasPadam
  69. aduih!!!...sape nk 1 grup tu masuk nad punye cpt!!!!...

    BalasPadam
  70. shoutbox http://www.herstoriie.com/

    jom lagi 2 org..cepat..ngee

    BalasPadam
  71. @hezrina nak geng kamu http://fayadrahim.blogspot.com/

    BalasPadam
  72. alaaa.sape nak geng ngan saya? huhu.

    BalasPadam
  73. blog hunting giler2 dah ni....huwaaaa T_T

    BalasPadam
  74. waaa @hazrina erin... nanak!!! isk3

    BalasPadam
  75. @hazrina erin - nak join boleh?

    BalasPadam
  76. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  77. dah macam amazing race ye...

    BalasPadam
  78. okeh chegu....chegu jadi ketua ek..heheh...jgn tarik diri lagi tau...hehehe

    BalasPadam
  79. @Uptown Ladyboleh je..saya pun group ngan hezrina erin..

    BalasPadam
  80. xde sape ke nak ambik saye ni?? huhuhu~

    BalasPadam
  81. mana ketua kumpulan neh..adoiiii cepat arrrr

    BalasPadam
  82. so ape cikgu perlu wat sekarang

    BalasPadam
  83. @Lulu caldina dah cukup ke geng? nak gak kalau sudi~~ :D

    BalasPadam
  84. alamak...
    sape nak amik sye jd team dorang nih...
    hukhuk~

    BalasPadam
  85. saya join group http://adisuda.blogspot.com/
    thanx adisuda

    BalasPadam
  86. susah nye na berkomunikasi...nak nye esok lak..dah mcm assignment pulak...ngeee...

    BalasPadam
  87. sape lagi, xde group cepat submit nama dekat cni... dah ade 2 org..tinggal lg 3 org...cepat..

    1) aein
    2) ciknuurul

    BalasPadam
  88. nak lagi dua org.. sapa nk join tgal url kat blog.. huhuhu

    http://nhusnaz.blogspot.com/

    BalasPadam
  89. nad sila bagi nama kumpulan....nak buat post

    BalasPadam
  90. saya lah ketua
    sayala geng

    nama geng saya .. 1 KHILAFAH

    1) http://fuyohblog.blogspot.com/

    saya sahut cabaran ini .. !!

    BalasPadam
  91. BESTNYA..AYU TERLAMBAT...
    SEDIH..:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

    BalasPadam
  92. paste kat sini ker?

    betul ke macamni? =.=

    http://www.zackentry.com/2011/03/geng-blogger-jalanan.html

    BalasPadam
  93. @mas saarimana akak hilang?tak dapat dijejak~ fb pliss^^

    BalasPadam
  94. 1.http://lamanhatyku.blogspot.com/

    2.http://puterianiss.blogspot.com/

    3.http://nadiemsharmz.blogspot.com

    4.http://roseskalerful.blogspot.com/

    5.http://aznanaaz.blogspot.com/

    sume yg ade lam list nih jom berkumpul...bincang cpt..hehhe

    sori chegu zubir...huhu...dh penoh...

    BalasPadam
  95. http://akukaudanpuisiku.blogspot.com/
    http://mimieazam93.blogspot.com/
    http://hasrisa.blogspot.com/
    http://www.herstoriie.com/
    http://lulu-pages.blogspot.com/

    Dayana and geng
    Ketua : Dayana
    Tajuk : ROKOK

    BalasPadam
  96. haha kak lulu, thanks, bru je nak post ha,

    BalasPadam
  97. salam..yatie..wanna be ur geng can i

    BalasPadam
  98. Bro ben, yang kak lulu bg tadi.

    http://akukaudanpuisiku.blogspot.com/
    http://mimieazam93.blogspot.com/
    http://hasrisa.blogspot.com/
    http://www.herstoriie.com/
    http://lulu-pages.blogspot.com/

    Dayana ketua: http://www.herstoriie.com/

    tajuk: rokok

    nama geng : geng jom bincang!

    BalasPadam
  99. @Lulu caldina

    salah ni.. tengok contoh group yang dah menang !!

    BalasPadam
  100. tibe2 pening.. arrghh..!!!
    aku nak masuk geng sape nih!!!

    Ada sape2 nak join aku tak!!

    Name group : Amek Kaw!!!

    BalasPadam
  101. nak sorang je lg..sape yg tengah terkapai2 n ada ym sila inform ASAP kt blog sy...now....

    BalasPadam
  102. group kami

    http://www.izamirridzwan.com/2011/03/geng-tak-takot-pihak-lawan.html

    BalasPadam
  103. masih terkapai-kapai d awangan..
    xda group..

    1. http://ceriterahmad.blogspot.com/

    p/s sepa yg xda group meh join..
    tinggalkn url blog anda kt ruangan komen..

    BalasPadam
  104. kami perlukan sorang lagi... cepat.. sapa?

    BalasPadam
  105. sedih~pening da T_T siapa rasa nak sy join, bgtau kat shoutbox T_____________T

    BalasPadam
  106. http://www.herstoriie.com/2011/03/geng-jom-bincang.html

    hee bro ben, sorry la slow sket mlm2 nih...

    BalasPadam
  107. chegu zubir...saya approve awak...ada ym x??
    add saya, aein_vircute

    BalasPadam
  108. dah buat group~



    Apiz and the gang~

    http://hafizkiwi.blogspot.com/2011/03/geng-kami-tak-hot.html

    BalasPadam
  109. ketua angkatan jepon lapor diri...
    Nama Kumpulan : Geng Kotoba-eksperesi

    Ketua : http://areliff-mastermindz.blogspot.com- ( Aliff )

    1. http://areliff-mastermindz.blogspot.com
    2. http://gadishanim.blogspot.com
    3. http://yasmeen-shaje.blogspot.com
    4. http://muniradon.blogspot.com
    5. http://twins-detwin93.blogspot.com

    Ahli kumpulan ni semuanya anak-anak muda yang cergas dan bersemangat. Ganbate!!!

    Link url: http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/03/geng-kotoba-eksperesi.html

    BalasPadam
  110. http://lekatlekitgurl.blogspot.com/2011/03/segmen-game-antara-blog.html
    Geng LekatLekit

    BalasPadam
  111. http://lekatlekitgurl.blogspot.com/2011/03/segmen-game-antara-blog.html
    Nama Geng " Lekatlekit
    Nama ketua : Lekat Lekit Gurl

    BalasPadam
  112. pok beng..

    ini nama group kami:
    GENG MANTOP BLOGGERS

    entry di sini:
    http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/03/geng-mantop-bloggers.html

    BalasPadam
  113. siapa kesian kat sy boleh la ajak geng~ T_T *raih simpati*

    http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/saya-pening-saya-tak-larat-tt.html

    BalasPadam
  114. http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/03/geng-kotoba-eksperesi.html

    BalasPadam
  115. dah siap..:)walaupun lmbt..:)

    http://noormurniothman.blogspot.com/2011/03/geng-kita-serumpun.html

    BalasPadam
  116. chegu zubir, sila reply~~

    saya, aein, mangges n ainzoo sedang mencari seorang lagi~~ cepat2~

    BalasPadam
  117. nama kumpulan : GENG SEKOLAH

    ketua : prince [ http://hackerz91.blogspot.com/ ]


    http://gadisgula-gula.blogspot.com/

    http://hackerz91.blogspot.com/

    http://penaglow.blogspot.com/

    http://onlymezue.blogspot.com/

    http://anismelon.blogspot.com

    BalasPadam
  118. Nama Kumpulan:1 khilafah
    Ahli:
    1.http://sentuhanhatiliyana.blogspot.com
    2.http://jack-sietbalau.blogspot.com/
    3.http://fuyohblog.blogspot.com/
    4.http://sakuragurlzz.blogspot.com
    5.http://mhs-kaizen.blogspot.com/

    BalasPadam
  119. Giler ah! Very kancheong! Hehehe...

    BalasPadam
  120. soranggg je lagi~~sape?sape? sila komen di chatbox fara.

    BalasPadam
  121. siapa comel cepat join kami!! tinggal sorg je~plssss.........

    BalasPadam
  122. Nama Kumpulan: Geng Kak Limah

    ketua: Cikgu Zubir[http://zubir5588.blogspot.com ]
    Ahli:
    1.http://ceriterahmad.blogspot.com
    2.http://zubir5588.blogspot.com
    3.http://29sept90.blogspot.com
    4.http://nhusnaz.blogspot.com
    5.http://missfrog12.blogspot.com

    BalasPadam
  123. yeeh,,,
    inilah group kami..

    NAMA: GROUP UTARA MAREY

    KETUA KUMPULAN: AZIZUL HAKIM
    http://pedachepallar.blogspot.com/

    SENARAI AHLI:

    1-ADI SUDA-
    http://adisuda.blogspot.com

    2-onie iyoko-
    http://letopkeypad.blogspot.com

    3-fayad rahim
    http://letopkeypad.blogspot.com

    4-adeq nadiera
    http://baxx201beattraxx.blogspot.com/

    BalasPadam
  124. akhir nya......
    finalllyyyyyy...
    kitorang berjaya selongkar n abiskan game ni tepat pukul 1.30 pagi tadi..
    dengan itu tertubuh la kumpulan kami..
    hehehe..

    cek ni ye abg ben yg comel..

    http://aeinvircute.blogspot.com/2011/03/geng-tido-lambat-nak-join-jugak.html

    BalasPadam
  125. http://hackerz91.blogspot.com/2011/03/geng-sekolah.html


    http://hackerz91.blogspot.com/2011/03/kisah-yang-tak-dapat-dilupakan-pada.html

    NI CERITE KTOWANG..

    BalasPadam
  126. nama kumpulan :
    Geng se7en revival

    Ketua Kumpulan :

    ... http://fadzli-rt.blogspot.com/


    ahli kumpulan :


    1)http://fadzli-rt.blogspot.com/
    2)http://yatieepisode.blogspot.com/
    3)http://ciknarlieza.blogspot.com/
    4)http://diyanadena.blogspot.com/
    5)http://azyaleeya92.blogspot.com/

    url entri :

    http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/geng-antara-blogger.html

    BalasPadam
  127. Ketua Geng Gadis Semasa Melaporkan diri.

    Nama Kumpulan : Geng Gadis Semasa

    KETUA: http://yslgalz213.blogspot.com/ (NAZ)

    1.http://chocolatexoxos.blogspot.com/(CHARA)
    2.http://gadisarawakcorner.blogspot.com/(KHATY)
    3.http://yslgalz213.blogspot.com/ (NAZ)
    4.http://whenisaidsomething.blogspot.com/(ERIN)
    5.http://www.izyanmasri.blogspot.com/(IZYAN)


    p.s : kami adalah blogger gabungan dari Borneo dan Semenanjung Malaysia :)


    link url : http://yslgalz213.blogspot.com/2011/03/geng-gadis-semasa.html

    BalasPadam
  128. recheck:
    tadi internet out. keluar error.

    nama group : se7en revival

    ketua group : ...
    (http://fadzli-rt.blogspot.com/)

    ahli kumpulan :


    1. http://fadzli-rt.blogspot.com/ ( ... )
    1,. http://azyaleeya92.blogspot.com/ (yad'z)
    2. http://yatieepisode.blogspot.com/ (yatie)
    3. http://diyanadena.blogspot.com/ ( diyana)
    4. http://ciknarlieza.blogspot.com/ (oked cokelat)

    url pas masuk:

    http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/geng-antara-blogger.html


    senyum kambing: group pertama bagi nama lepas link. tak kalut punya.
    kami bukan hantu.haha~

    BalasPadam
  129. macam tak sempat je, cepat sgat tutup abg ben :(

    BalasPadam
  130. alo la ... terlepas pulak games nie ..dah tutup ke belum nie ?

    BalasPadam
  131. tak dpt nak join.. ni pun nak ke KL lagi.

    BalasPadam
  132. alamak..adah tertinggal la nie..

    nak curi selit2 kumpulan korang leh..=__='

    BalasPadam
  133. Geng Blogger Bersatu siap:
    http://jomklikblog.blogspot.com/2011/03/geng-blogger-bersatu.html

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.