Isnin, 28 Mac 2011

Kenapa diorng suka lukis tatoo di badan ?

 

image

sumber : Yahoo.com

Aku terfikir gak dulu .. kenapa diorng suka benar melukis tatoo dibadan diorng ? Lebih lebih lagi samseng samseng cam Yakuza , ahli sukan cam diorng diatas ni haa..

Nape yer ? Akhirnya aku dapat jawapan ... masa sekolah dulu , bila waktu kelas lukisan mesti diorng main main.. bila dah tua .. baru menyesal.. Dah tak tau nak tunjuk bakat kat mana , jadi diorng suruh je si pelukis tatoo tu lukis kat badan diorng.. tujuan , nak bagitau kat cikgu diorng .. tanpa masuk kelas lukisan pon diorng mampu berjaya ! Grrr... aparaa ..

Ada gak anak melayu kita lukis tatoo di badan walaupun tahu hukumnya haram kan ? hehehe.. sama gak , haram hukumnya bila berpegangan tangan bagi yang bukan muhrim.. hehehe.. tapi pegang gak kan ? aiseyman ..

14 komen :

syafiqsulaiman berkata... [Reply to comment]

tgok dokumentari pasal lukis tatu ni..
adoi..! mesti sakit..
badan kene toreh2..

y u y u Z u l a i k h a berkata... [Reply to comment]

hehehe.. saya ramai kawan kawan yang bertattoo~.

pandangna dorang :

ni la hot, baru style, apa susah, dAH TUA,. laser je la... :)

ZyzyAfrina (: berkata... [Reply to comment]

Orang sekarang, ishhh .

mynameismy berkata... [Reply to comment]

a'ah kan.. bukan santek pn tatoo pun..

elelele.. pgg tgn tu bro ben pn pnh buat dlu an an..;P

Eyqasara berkata... [Reply to comment]

hihihihi... yg last tu ayt xbley blah.. rmai yg terpukul dgr ayt tu.. msti ade yg tersentap... hahahah... ;)

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata... [Reply to comment]

dorg dah rabun kot mana satu kertas lukisan mana satu badan =D

нαηιмQαtяυηηα∂α berkata... [Reply to comment]

"Ouch!" hehehe..

Tergelak baca komen my.. Kihkihkih.... =)

yatie's EPISODE berkata... [Reply to comment]

bakat terpendam tak dapat diluahkann. hehe

babylove berkata... [Reply to comment]

yang sy penah nmpk jelas depan mata ttg umat Islam bertatoo ni.... cucu sultan pahang ( pompuan ). slalu dtg lepak opis jmp bos sy.. tatoo kat blkg bahu, jelas terpampang..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata... [Reply to comment]

baru la ganahhh pok beng ;p

manusia..
yg x bagi tu yg nak buat..
yg disuruh tu yg kite mengelak..

moga2 kite smua tak terdorong ke arah tu..amin..

Izamir Ridzwan berkata... [Reply to comment]

malyu kalau bertatu ni la namanya bangang.. huhu

gadis semasa berkata... [Reply to comment]

sebab diorg rase diorg sgt cool dengan lukisan2 kat badan diorg..

ag pon diorg malas nak lukis byk2 kali kalo gune pen biase, bile mandi nti hilang pulak. hehhehe tu yang buat tattoo

NiSha berkata... [Reply to comment]

x sakit ker diorg bertatoo ni.. iishhh

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ berkata... [Reply to comment]

alaaa..
mana nak pakai hukum hakam agama zaman sekarang ni haaa..
tu tattoo kat tgn yang nampak..
yang xnampak??
tattoo kat teeettt!!!
alahaiii...

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI