Kenapa diorng suka lukis tatoo di badan ?

 

image

sumber : Yahoo.com

Aku terfikir gak dulu .. kenapa diorng suka benar melukis tatoo dibadan diorng ? Lebih lebih lagi samseng samseng cam Yakuza , ahli sukan cam diorng diatas ni haa..

Nape yer ? Akhirnya aku dapat jawapan ... masa sekolah dulu , bila waktu kelas lukisan mesti diorng main main.. bila dah tua .. baru menyesal.. Dah tak tau nak tunjuk bakat kat mana , jadi diorng suruh je si pelukis tatoo tu lukis kat badan diorng.. tujuan , nak bagitau kat cikgu diorng .. tanpa masuk kelas lukisan pon diorng mampu berjaya ! Grrr... aparaa ..

Ada gak anak melayu kita lukis tatoo di badan walaupun tahu hukumnya haram kan ? hehehe.. sama gak , haram hukumnya bila berpegangan tangan bagi yang bukan muhrim.. hehehe.. tapi pegang gak kan ? aiseyman ..

14 ulasan:

  1. tgok dokumentari pasal lukis tatu ni..
    adoi..! mesti sakit..
    badan kene toreh2..

    BalasPadam
  2. hehehe.. saya ramai kawan kawan yang bertattoo~.

    pandangna dorang :

    ni la hot, baru style, apa susah, dAH TUA,. laser je la... :)

    BalasPadam
  3. a'ah kan.. bukan santek pn tatoo pun..

    elelele.. pgg tgn tu bro ben pn pnh buat dlu an an..;P

    BalasPadam
  4. hihihihi... yg last tu ayt xbley blah.. rmai yg terpukul dgr ayt tu.. msti ade yg tersentap... hahahah... ;)

    BalasPadam
  5. dorg dah rabun kot mana satu kertas lukisan mana satu badan =D

    BalasPadam
  6. "Ouch!" hehehe..

    Tergelak baca komen my.. Kihkihkih.... =)

    BalasPadam
  7. bakat terpendam tak dapat diluahkann. hehe

    BalasPadam
  8. yang sy penah nmpk jelas depan mata ttg umat Islam bertatoo ni.... cucu sultan pahang ( pompuan ). slalu dtg lepak opis jmp bos sy.. tatoo kat blkg bahu, jelas terpampang..

    BalasPadam
  9. baru la ganahhh pok beng ;p

    manusia..
    yg x bagi tu yg nak buat..
    yg disuruh tu yg kite mengelak..

    moga2 kite smua tak terdorong ke arah tu..amin..

    BalasPadam
  10. malyu kalau bertatu ni la namanya bangang.. huhu

    BalasPadam
  11. sebab diorg rase diorg sgt cool dengan lukisan2 kat badan diorg..

    ag pon diorg malas nak lukis byk2 kali kalo gune pen biase, bile mandi nti hilang pulak. hehhehe tu yang buat tattoo

    BalasPadam
  12. x sakit ker diorg bertatoo ni.. iishhh

    BalasPadam
  13. alaaa..
    mana nak pakai hukum hakam agama zaman sekarang ni haaa..
    tu tattoo kat tgn yang nampak..
    yang xnampak??
    tattoo kat teeettt!!!
    alahaiii...

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009